Hogyan kell az ajtó műbőrét?

Elég költségkeret, és gyorsan megváltoztathatja az ajtó megjelenését, ha a műbőrét beborítja. Ez az eljárás meglehetősen egyszerű és egyszerű, és ami a legfontosabb, nem igényel speciális és összetett eszközöket. Hogyan kell az ajtó műbőrét? A kérdésre adott választ a cikkünkben adjuk meg.

Előnyök és hátrányok

A kárpitos ajtókhoz használt dermatin egy több rétegből álló mesterséges bőr. A kompozíció a következő: pamutszövet és nitrocellulóz. Ebben az esetben a két anyag egymásra rakódik.

Ezt az anyagot nemcsak a bejárati ajtók megjelenésének megváltoztatására használják, hanem a bútorok kárpitozására, zsákok készítésére és még az autó belső kialakítására is. Az anyaggyártók maguk is azt mondják, hogy a műbőr egy minőségi és reprezentatív helyettesítője a valódi bőrnek.

De ez az anyag hátrányai és érdemei vannak, amelyeket figyelembe kell venni annak kiválasztásakor.

A fő előnyök a következők:

 1. A káros mikroorganizmusok negatív hatásainak, valamint a bomlásnak való ellenállás.
 2. A nedvesség elleni védelem és az anyaggal való hosszabb ideig tartó érintkezés negatív következményeinek hiánya.
 3. Gyakorlatilag korlátlan élettartam a helyes és pontos működésnél.
 4. Könnyű tisztítás vízzel és bármilyen mosószerrel, míg a bevonat nem érinti a hatásukat.
 5. Az a képesség, hogy ellenálljon a legalacsonyabb hőmérsékletnek és ne alakuljon ki.

De vannak hátrányok, a fő az anyag helyreállításának lehetetlensége. Azaz, ha megjelenik egy lyuk, újra meg kell kopogtatnia az egész ajtót. A műbőr könnyedén karcos és vágható, ezért óvatosan kell használni az ajtót, amely ebben az anyagban kárpitozott.

Ezek a hátrányok azonban lényegesen alacsonyabbak a pluszoknál, így nem meglepő, hogy a műbőr népszerűsége már évek óta nem esett vissza. A népszerűség hozzájárul ezen anyag széles köréhez.

Hogyan válasszuk ki a burkoláshoz szükséges anyagokat?

Miután úgy döntött, hogy az ajtólapát műbőrrel megrakja, előzetesen vásároljon kapcsolódó anyagokat is:

 1. Műbőr maga. Ez lehet matt, fényes, tökéletesen sima vagy kis mintával.
 2. Szigetelés. Jobb habszivacsot vagy speciális ásványgyapotot használni, ezeket az anyagokat leginkább műbőrrel lehet kombinálni.

Előnyben részesített dermatin vastag, tartósabb és tartósabb, de színeit és textúráit a vevő választja ki a személyes preferenciáktól függően. A nyújtás során a jó minőségű anyagnak enyhén vissza kell állnia - ez jelzi annak minőségét. Óvatosan ellenőrizze a karcolásokat, repedéseket vagy aprított festéket. Magának az alapnak feszesnek kell lennie, anélkül, hogy rések lennének ahhoz, hogy a bőrréteg felső rétegéhez tapadjanak.

Az ásványgyapot kis árrésszel kell megvásárolni, ami hasznos az ajtólap díszítésekor. Ha az ilyen anyag nem található, megvásárolható akár izolon, akár batting. Egyébként az izolon lehetővé teszi a bejárati ajtó hangszigetelésének és hőszigetelésének fokozását. Ezért ez az opciószigetelés a zajos területeken élő emberek számára a legjobb lesz.

Ásványgyapot
ütőkezelés
Izolon

Egyes gyártók speciális csomagokat kínálnak ügyfeleiknek, amelyek bőrlapos ajtókeretre vannak tervezve. Általában ez a készlet magában foglalja a műbőr, a szigetelés, a dekorációs csíkok és a speciális csapok. Ezért minden ügyfél vásárolhat kész készletet, vagy önállóan formázhatja.

Szükséges eszközök

A munkához szükséges szigetelésen és műbőrön kívül: mérőszalag vagy mérő vonalzó, ceruza, olló, tűzőgép, dekoratív körmök, kalapács, ragasztó, rugalmas vékony huzal, fém sarkok, dekorációs csíkok, fogó, csavarhúzó, fogó.

A fent felsorolt ​​összes eszköztől távol kell tartani, mindez attól függ, hogy a kárpit milyen módon fog történni - a szokásos módon vagy a tervezéssel. Mindenesetre minden eszközt előzetesen kell készíteni és a munkahely közelében kell elhelyezni.

A rajzok változatai

A dekoratív ajtókeret panel nem csak a megjelenésének megváltoztatását, hanem vonzóbbá és szokatlanabbá teszi.

Napjainkban a szakértők több ilyen fő rajzot azonosítanak:

 • Egyszerű kárpitozás speciális lécekkel. Ezzel a módszerrel a rajz, és pontosabban annak széle, csak az ajtó szélein van, a többi felület tökéletesen sima és sima.
 • Egy másik egyszerű minta, amely szegecsekkel van ellátva, jobbra balra és átlósan telepítve. Egy ilyen mintát viszonylag gyorsan hajtanak végre, és a sötét árnyalatok ajtajaiban jól néz ki.
 • Egyszerű, de ugyanakkor stílusos és nem teljesen rendes minta, amely három különálló díszből áll. Ehhez nemcsak szegfűszeget, hanem speciális tekercseket vagy több műbőrszalagot kell használni.
 • Ez a kép ismét kétből áll. Az első az ajtó peremének szegfűvel való szegélye, a második pedig az ajtólap közepén található, és több kis rombuszból áll, amelyek egy központi rombust alkotnak.
 • Egy másik példa egy szép, de egyszerű mintára, amely csak gyémántból áll, amely az egész ajtólapot lefedi.

Számos lehetőség van a rajzokra, amelyek segítenek díszíteni és kiemelni az ajtót a többi ajtólap hátterén. A javasolt tervek mindegyikét különböző csapokkal, betétekkel, görgőkkel és applikációkkal végezzük. A kreatív inspiráció, türelem és kitartás révén szinte bármilyen díszet hozhat létre ezen az anyagon. A legfontosabb dolog az, hogy minden szükséges anyag megtalálható legyen.

Annak érdekében, hogy ne legyünk csalódva a munkában, mielőtt szegfűvel rajzolnánk, és a műbőrhez rögzítenénk, akkor egyszerűen el kell helyezni a mintát ceruzával és gombokkal, és értékelni kell annak megjelenését. Ebben a szakaszban, ha valami nem felel meg az Önnek, könnyedén visszaválaszthatja az összes munkát az anyagra gyakorolt ​​hatás nélkül.

A bemeneti terméket saját kezünkkel kárpitozzuk: lépésről lépésre

A fa és fémből készült műbőr ajtólappal díszítheti. Mindegyik esetben a munka végrehajtásában vannak árnyalatok. Ezért részletesebben meg fogjuk vizsgálni, hogyan kell az ajtólapot minden esetben megfelelően illeszteni.

Az első lépés a szükséges dermatin mennyiség kiszámítása. Ennek a mennyiségnek 15 cm-rel nagyobbnak kell lennie mindkét oldalon, mint az ajtó azonos oldala. Ha hengereket készítenek, az egyiküknek 15 cm széles és egy darab, az ajtó két hosszának megfelelő darabja szükséges. Ne felejtsük el, hogy egy ilyen görgetés egy görgő gyártására szolgál.

A szigetelés mérete megegyezik az ajtólap méretével, de figyelni kell, hogy a vastagsága nem haladja meg a két centimétert. A dekoratív szegfűk száma a minta és annak megjelenése függvénye. A pontos számot a rajzok részletes vizsgálatával lehet megtalálni.

Fa ajtó

Szükséges az ajtó eltávolítása a csuklópántokról, és sík vízszintes felületre helyezése. Szükséges a vászon szabadon tartása a fogantyúkról, rögzítőkről és zárakról. Ezek a részletek zavarják a folyamatot.

Most görgőt hozhat létre. Ez azonnal az ajtón történik. Ehhez csomagoljon egy kötegköteget, és tegye a vászon közepére.Ez a csík az ajtó minden széleire van felszerelve, azaz mind a négy oldalon. Nagy figyelmet kell fordítani annak biztosítására, hogy a görgő vastagsága mindenhol azonos legyen.

Miután a görgőt tűzőgéppel rögzítették és rögzítették, szükséges az ajtólap szigetelésének felhelyezése, és felülről bőrbőrrel való fedése. Ebben az esetben a felső bevonatot először a kerület körül kell rögzíteni, és csak akkor hajtsa végre a rajzot, ha természetesen.

A görgőt külön-külön készíthetjük, majd az ajtólaphoz csatlakoztathatjuk. Ebben az esetben a bázis az ajtóhoz van rögzítve a görgőn, majd a szigetelés és maga a műbőr is el van helyezve, és a végén görgők képződnek.

A két módszer közötti különbség abban rejlik, hogy az első esetben maga a henger gyakorlatilag láthatatlan, és a második esetben az ajtón jól látható. A kialakulásának sajátos módja a személyes preferenciáktól függ.

De van még egy változat a bejárati fa ajtó műbőrrel való vágására és a görgők gyártása nélkül. Ebben az esetben az alaplapot szegecsekkel vagy kapcsokkal rögzítik az ajtólapra, majd a szigetelést lefektetik, majd ezután a műbőr csatlakozik. Az ajtólapokon lévő görgők lehetővé teszik az ajtók szigetelésének és hangszigetelésének fokozását, valamint a zajszint csökkentését, amikor az ajtók becsukódnak.

Miután elvégezte az összes munkát, telepítse az összes ajtó hardvert a helyére, és rögzítse újra az ajtót a dobozba.

Fém ajtólap

Ebben az esetben a legfontosabb különbség az, hogy minden anyag nem lesz szegezve az ajtólapra, hanem ragasztva van. Ugyanez vonatkozik a csapokra is, amelyeket a mintázathoz használnak. A ragasztóanyagot speciális öntapadós bázis segítségével kell a műbőrre ragasztani.

A műveletek sorrendje a következő:

 1. Az ajtólap eltávolítása zsanérokkal és a hardverből való kioldása.
 2. Az ajtó sík felületre helyezése.
 3. Az alapítvány ragasztás. Először is, egy speciális ragasztót kell alkalmazni az ajtó teljes kerületeire, valamint a közepére, és csak azt követően, hogy a talajt felülről lefelé kell elhelyezni simító mozgásokkal, megakadályozva a buborékok megjelenését a felületen.
 4. Most szigetelni kell. A rögzítőelemek szilárdságának növelése érdekében egy kis mennyiségű ragasztót újra fel lehet vinni egy már meglévő alapra.
 5. Műbőr fektetése. Szükséges egy speciális ragasztó újbóli alkalmazása a szigetelésre, és az anyag ráhelyezése rá. Nagyon fontos, hogy megfelelő módon és pontosan simítsuk ki a műbőr, ellenkező esetben az ajtó kárpitozása egyenlőtlen, pezsgő lesz, és lehetetlen lesz rá rajzolni.
 6. A kép végrehajtása a kiválasztott rendszer szerint.
 7. A tartozékok beszerelése az ajtólapra.
 8. Az ajtó lóg a zsanérokra.

Érdemes megjegyezni azt a tényt, hogy a fém ajtólap burkolata műbőrrel mind görgők létrehozásával, mind azok nélkül végezhető el. Általánosságban elmondható, hogy a technológia és a munka végrehajtásának folyamata mindkét esetben nagyon hasonló.

Mi lehet festeni egy ajtót dermatinovu?

Az összes munka befejezése után a műbőrrel borított ajtók tulajdonosai nyugodtak lehetnek, de csak addig, amíg az ajtólap újra nem veszíti el vonzó megjelenését. E pont kezdetével felmerül a kérdés, hogy újra teljes-e az eljárás. Természetesen újra kárpótolhatja az ajtót, de visszaállíthatja a kárpitozás bármely más színével.

A következő anyagok felhasználhatók a dermatin ajtó helyreállítására:

 • Spray festék dobozokban lehetővé teszi a festés egyszerű és egyszerű elvégzését. Ebben az esetben maga az ajtólap nem feltétlenül távolítható el a zsanéroktól. Az eljárás kevés időt vesz igénybe, és az árnyalatok palettája nagyon széles, így az ajtót szinte bármilyen színre festheti.
 • Különleges impregnálásamelyek nagyon hasonlóak a cipővédelemhez. Használatuk lehetővé teszi nemcsak a műbőr színének megváltoztatását, hanem a vízlepergető tulajdonságainak javítását is. Ezek olcsóak és szinte mindenhol értékesíthetők.A hátránya, hogy hatásuk hatása rövid életű, ezért ezt a festést minden héten meg kell tenni.
 • Akril felületi festék ne sértse meg a dermatin szerkezetét, gazdag palettával, gyorsan szárítsa meg és tartsa meg eredeti megjelenését.
 • Speciális festékek műbőr számára az ilyen ajtók festésére a legjobb megoldás. Átfogó színpaletta, megfizethető ár és kiváló műszaki jellemzők. Ezenkívül ezek a festékek több rétegben is alkalmazhatók egymásra.

Nagyjából az ajtókeret ajtója nem túl sok időt vesz igénybe. Az ajtólap frissítésének lehetősége nagyobb költségű, mint egy új szigetelt ajtó telepítése.

Maga a bőripar széles választéka és a könnyű használat miatt mindenki képes a költségvetésre, gyorsan és önállóan megváltoztatni az ajtók külső megjelenését.

A fém ajtó dermantinnal való megmunkálásával kapcsolatban lásd a következő videót

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba