Ajtók színe "fehérített tölgy" a belső

Ajtók színe

A „fehérített tölgy” színének megfelelően kiválasztott ajtóinak segítségével könnyedség és arisztokrácia, elegáns és nemes jegyeket hozhat a belsejébe. Visszatérve a természetes anyagokhoz, visszatérsz magadhoz, mert ami kényelmesebb lehet, mint egy ház, nyugodt és békés légzés. Az ilyen érzéseket az együttesek fehérített tölgyfa ajtók felhasználásával hozzák létre.

Különleges jellemzők

Ajtók "fehérített tölgy" - egy speciális bútor. Nem helyezhetők el semmilyen szobában. De ha a belső ajtók helyükön állnak, és ami a legfontosabb, a megfelelő tervezői környezetben, nagyon kedvezően hangsúlyozzák a szoba stilisztikus ékezeteit, kiegészítik és nem állnak ki a háttérben.

Az ilyen ajtók tökéletesen illeszkednek az alábbi stílusokba:

 • Skandináv - a textúra természetes jellege miatt.
 • Provence és az ország - a fából készült ajtók a "vidéki" irányok megkülönböztető jellemzője.
 • A klasszikus (angol irány) - tölgy gyakran ott alkalmazható, mint tervezési megoldás.
 • A Vintage - különböző "idős" szürkés színek megfelelőek lesznek.
 • Modern trendek - a főbb figyelem a részletekre: a fogantyúkra, a különböző dekoratív betétekre.

A hibás tévhit, hogy a világos színek szennyezettek, a fehérített tölgy színű bútorokkal lehet megcáfolni. Ráadásul a fényes ajtó elhelyezésére vonatkozó döntés segíthet egy kis, sötét tér kialakításában, például egy folyosón. Az ajtók nem töltik be és nem fogják meg a helyet, ahogy a sötét társaik tennék, de éppen ellenkezőleg, a szükséges könnyűséget hozzák a belső térhez.

Ez a fehérített tölgy az elit fajhoz tartozik. De a színváltozatai sok. És egy laikus megzavarhatja őt hasonló textúrákkal, mint például a sonoma tölgy. Ezenkívül a különböző gyártók fehérített anyagai ugyanazok lehetnek, de különböző színárnyalatokban lehetnek.

A természetes fehérített tölgy széles, hideg, semleges és meleg tónusú palettával rendelkezik, amelyben mind a füstös, mind a könnyű, tejszerű tónusok érvényesülhetnek.

A fehér tölgy teljes palettája

A tölgy természetes anyag, amelyet nagyon sokáig használnak. Egyedülálló textúrája miatt különleges szeretetet kapott, amely teljesen különböző színeket tartalmazhat: fekete-fehér, arany és ezüst, sőt piros és zöld. Elméletileg bármilyen fajta fehéríthető, de egyedi árnyalatok maradnak. A fehérített tölgy aszalt vagy szürke lehet, vagy gyöngyházhat a gyöngyház árnyékával. Vannak olyanok is, hogy ezen a textúraon a liliom, a rózsaszín, a bézs, a méz nyomtatására utalnak.

A tölgy, és különösen a fehérített, jól illeszkedik "rokonaihoz" és más fafajához. Ezért a két színű ajtók dohányzással, konyakkal vagy festett tölgykel (sötét színekkel) kombinálva, burgundi vagy wenge-féle kontrasztos fával, kávéval (mokka, cappuccino) és csokoládé árnyalattal különösen lenyűgözőek lehetnek.

Egyedülálló színkombinációt hozhatnak létre fehérített tölgyével, és egyedülálló belsejévé válnak.

Az alábbi videó azt mutatja, hogy egy ajtót fehér tölgy segítségével készítenek.

Milyen anyagot válasszon ebben a színben?

Az eredetileg fehérített tölgy szilárd természetes fából készült. A sziklát felvették, néhány műveletet elvégeztek - feldolgozták, speciális vegyületekkel áztatták, majd szárították. Nagyon jól szárított, legfeljebb 8%.Több "nedves" fajta nem alkalmas belső tárgyak gyártására. Mondanom sem kell, de ha a tölgy maga is elit anyagnak tekinthető, akkor a fehérített változat még exkluzívabb lett.

Elment az idő. Mindenki számára kizárólagosságot akartam. Kicsit később, az emberek elkezdték utánozni fehérített tölgyfát a furnérozott, laminált vagy PVC bevonatú ajtókon. Shponirovanny ajtók általában MDF-ből készülnek. Ez az anyag leggyakrabban tűlevelűekből áll, de ez az alap.

Felülről furnérral borították - egy vékony fa vágással, egy adott esetben fehérített tölgy vágásával. Az Eco-pannák, a laminátum és a PVC is rétegelt anyag, amelynek felső rétege egy speciális film.

Minden anyagnak, amelynek az ajtója készült, sajátosságai vannak a tartósságnak, tűzbiztonságnak, kölcsönhatásnak a páratartalommal. De az ajtó fontos része a szerelvények. A megbízható rögzítőknek, a jól működő reteszeknek és záraknak nemcsak működniük kell, hanem be kell illeszkedniük a belső fogalmába.

A színezett fehérített tölgy ajtajának megválasztása gazdasági, esztétikai és gyakorlati megfontolásoktól függ:

 • A legdrágább természetes fából készült ajtók, kicsit olcsóbbak a tömbtől.
 • A gazdaságosabb lehetőségek a furnér, a PVC vagy a laminátum. A furnérozott ajtók kiválasztásakor a vászon „tiszta” textúrája a „bónusz” lesz, de a laminált vagy PVC bevonattal ellátott ajtók jellemzőik miatt (valójában ezek filmek), egyszerűen átadja a fa vágott mintáját.

Egyszerű ajtók képpel vagy anélkül - klasszikus megoldás a szobákban. Választásuk elsősorban attól függ, hogy hogyan fogják őket összekapcsolni az egész belső teremmel. Az ajtóajtók nyitottak lesznek azok számára, akik tartós és megbízható építést keresnek. Ezenkívül az elemei cserélhetők.

Egy ajtókönyv vagy összecsukható hely segít megtakarítani a helyet.

A gyártók áttekintése

A tökéletes ajtó megtalálása fehérített tölgyben nem könnyű feladat. Miután eldöntötte a stílust és milyen árnyalatot kell találnia, biztonságosan mehetsz a boltba. Az ajtók kiválasztása az interneten eléggé ellentmondásos döntés, mivel a képernyő és a képek nem mindig igazán ábrázolják az ajtó igazi színét.

Úgy tartják, hogy az európai ajtó kiváló minősége. Ugyanakkor az ilyen ajtók árait is "törlik".

A következő gyártók népszerűek:

 • Olaszország: Garofoli; Tre-Piu; Dolce Vita; 3elle.
 • Spanyolország: Uniarte; Portadeza, valamint a Luvipol.
 • Németország: ComTür, Wippro, Hörmann.
 • Finnország: Matti Ovi, Fenestra, Jite.

A kevésbé „harapós” árak Fehéroroszországból származnak. Az ilyen cégek termékei, mint a HALES, a Belwooddoor, a Green Plant, az ügyfelek szeretik a természetességüket és a jó minőségüket.

Az orosz gyártó nem tér el külföldi partnereitől. Ennek megerősítése - számos vélemény a piacvezetők termékeiről. A hazai cégek között megtalálhatók a tömb termékei, valamint az MDF és a PVC, a laminált és a különböző árváltozatok. Mind a költségvetési lehetőségek, mind a drága költségek vannak.

Az elismert vezetők - bútor márkák "Sofia", "Volkhovets" készen állnak arra, hogy a vevőknek legszélesebb választékot kínáljanak, beleértve a fehérített tölgy színét is (vagy egy nagyon hasonló árnyalatot). Igaz, az ilyen üzletek hálózata között tisztességtelen kereskedők találkoznak. "Szófia" hosszú szállítás. A "Volkhovets" -et a házasságban látták (ami a szállításkor következik be). Mind a másik cég magas árakon különbözik. Azonban a „Brand No. 1” (2016) cím egyszerűen nem kerül felhasználásra, és a Volkhovets termékek többsége kifogástalan minőségű. És a "Sofia" 10 éves élettartama bizalmat ad.

Más gyártók, akik nem rosszabbak az iparági vezetőknél, jó ajtót is találhatnak, sokan közülük nem alacsonyabbak, mint a minőség és a költség.

Más cégek, amelyek bizonyították magukat:

 • "Alexandria ajtói";
 • Alvero (Leader);
 • "Art Deco";
 • "Dariano Porte";
 • "Europan";
 • „Asztalos”;
 • "Matador";
 • "Bútor-array";
 • "Ocean";
 • "Onyx";
 • "Framir".

Természetesen minden gyártónak saját sajátosságai, előnyei és hátrányai vannak. Valaki észrevett egy hosszú szállítási, gyári és szállítási házasságot, nem elég tisztességes képviselőket a régiókban, hamisítványokat. De valaki a hírnevéért egy hegy, és igazolja a tanúsítványokkal ("óceán"). „).

De mindenesetre a hazai gyártó minőségi ajtójának megválasztása meglehetősen reális.

Milyen háttérképet és padlót vegyen fel?

A fehérített tölgy nagyon laconikus, de egy kicsit szeszélyes a környezet kiválasztása szempontjából.

A színek kiválasztásakor figyelembe kell venni néhány árnyalatot:

 • Hue - lehet meleg és hideg is. Attól függően, hogy mi van, a belső színek kiválasztásra kerülnek.
 • Tervezési stílus - minden iránynak saját palettája van.

Melyek a falak (sima vagy bármilyen textúra utánzata) nem olyan fontosak, amikor az ajtót fehérített tölgybe szerelték. Nagyobb figyelmet kell fordítani a színre. Ilyen tölgy a "baráti" jó, pasztell falakkal. De hideg színekben (tengeri hullám, grafit, lila) nagyon jól nézhet ki. A lila, a menta, a mész és a rózsaszín kombinálódik a fehér tölgy hideg árnyalataival. Fehér, homokos, élénkzöld és türkiz színek alkalmasak melegre.

Néhány színkombináció fehérített tölgytől a stílustól függően:

 • Provence: olíva, halványzöld, levendula, tejszín, tejes.
 • skandináv: fehér, magas színtelítettségű, világos árnyalatok.
 • techno és modern trendek: kontrasztos gazdag színek.
 • klasszikus: világos árnyalatok, mocsár.

A fehérített tölgy organikusan néz ki a belső terekbe, ahol az összes színmegoldás ugyanolyan világos színsémában van, ahol egyértelműen elkülönülő kontrasztok vannak, ahol gazdag színek vannak, de nincs sokszínűség és sokféle szín.

A szoba, amelyben az ajtó fehérített tölgy színében van felszerelve, a padló lehet:

 • Kontrasztos - wenge, hamu-szürke, loredo és egyéb sötét, majdnem fekete variációk.
 • Ahhoz, hogy a lehető legközelebb legyen az ajtó fedelének színéhez.

A harmadik opció nincs megadva. Ellenkező esetben a színes disszonancia lehetséges. A kontrasztos kombinációk kiválasztásánál figyelembe kell venni, hogy ebben az esetben csak két faj fogadható el a belső térben: tölgy és wenge (loredo és egyéb sötét anyagok).

Ha az ajtó és a padlóburkolatok hasonló színűek, akkor több hasonló fát is használhat (pl. Vörösfenyő a padlón, és hamutartalmú bútorokat).

Látványos példák a lakás belsejében

A belsőépítészet, amelyben ajtók fehérített tölgy, kétféle lehet - ugyanazon színséma és "kontrasztok". Az első esetben lehetőség van csak akkor, ha csak hasonló színeket használnak, és ha fényes, gazdag színek (levendula, mész, türkiz) vannak jelen a dekorációban.

Könnyű, csendes és nyugodt pasztell árnyalatok (például bézs) a falakon. Könnyű fa árnyalatai a padlón. Könnyű és praktikus bútorok a szobákban. Ez az első tervezési megoldás egy szobában.

Amikor az a döntés, hogy mindent egyhangúnak tűnik, unalmasnak látszik, a színes akcentusok megmentésre kerülnek. Ezek lehetnek festmények, kiegészítők, textilek. Élénk színek képesek élénkséget és szokatlan belső teret hozni. Még a nagy fényes virág elhelyezésére vonatkozó döntés is segíthet az új színekkel a belső térben.

Azok számára, akik szeretik a kísérleteket, és nem félnek a merész döntésekről, lehetséges a kontrasztos színek kombinálása. Az ajtók és a padló, az elegáns belső terek tökéletesen kiegészítik egymást. A színezett fehérített tölgy ajtóinak tökéletes keretezése a grafit vagy más, lédús sötét falak. A legfontosabb, hogy ne felejtsük el, hogy a sötét szín csak a nagy napokhoz illeszkedik.

A látványos és szinte „hagyományos” megoldás az ajtók és a padló közötti kontraszt használata.Fehérített tölgy és wenge - nagyon gyakran talál egy ilyen ajánlást a belsőépítészetben, de más fajtákkal a tölgy nagyon érdekes és stílusos.

Comments
szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba