A két szobás lakás tervezésének finomsága

Az egyik hálószobás apartman a legkedveltebb és keresettebb lakástípus, mivel területe lehetővé teszi, hogy kényelmes elrendezést végezzen, és kényelmes szállást biztosít minden családtag számára. Ezen túlmenően az ilyen lakások számára számos tervezési projekt van, melynek köszönhetően növelheti a helyet és ezzel bővítheti a szobák funkcionalitását. A belsőépítészetben a modern befejező anyagok és a képzelet használatával egyszerű egyszobás apartman luxus apartmanokká alakítható.

A tipikus épületek típusai

A lakhatási probléma nagy szerepet játszik számos család életében. Mielőtt az emberek néha nehézkes kérdéssé válnak az új lakások eladásával, cseréjével vagy megvásárlásával kapcsolatban.

Mielőtt eldönti, hogy mozog, először nemcsak a lakás területét kell választania, hanem azt is megtudnia, hogy melyik épületben található, mivel a szobák elrendezése és a javítás lehetősége az épület típusától függ.

Eddig megkülönböztetik a következő típusú házakat.

tégla

:

Az épületekre jellemző a tartósság, a jó felszerelés és a hő. Ha a házat a 70-es években építették, akkor a lakásában kis elrendezésű szobák, keskeny hosszú folyosó található.

Ugyanez vonatkozik a "Stalinok" -ra is: egy öt emeletes épület nagy erkéllyel. Egy 2 szobás lakásban, itt általában tágas, vastag falú szobák és megbízható mennyezetek találhatók. A lakóterületeken kívül egy tárolóhely is szerepel az elrendezésben, de a folyosórendszer az általános típusú házat elrontja.

A "Hruscsov" két szobás apartmanok kicsi, magassága nem haladja meg a 2,60 métert.

Annak ellenére, hogy olcsóak, de a rossz hangszigetelés, a keskeny bejárati lépcsők és a régi kommunikáció sok problémát okoz a tartózkodás során.

panel

Az ilyen típusú házak az öt emeletes és kilenc emeletes épületek, amelyek külső falai betonlapokkal vannak bevonva. Az apartmanok mennyezeti magassága 3,20 méter. Lehetnek „régi” és „új” előregyártott házak, amelyek jobb tervezéssel rendelkeznek, új épületeknek is nevezik. A "régi" panelek közé tartoznak a "hajók", a "brezhnevki" és a "Hruscsov" is.

A 60-70-es években épült épületek szintén kis szomszédos szobákat, beépített szekrényeket és tárolóhelyiségeket tartalmaznak. Az apartmanok hidegek, mert a panelek közötti csatlakozások nem nyújtanak jó hőszigetelést. A „dvushek” területe itt nem haladja meg a 42-45 m2-t, bár az elrendezés tágas konyhával és külön fürdőszobával rendelkezik. A házak lifttel és hajszárítóval rendelkeznek.

Ha a választás a panelházban lakott, akkor nem ajánlott egy saroklakást vásárolni, mivel további padlószigetelést kell elvégeznie.

Ami a „hajókat” illeti, a tervezés nem különösebben lesz: egy miniatűr folyosó és egy nagy szoba, ahonnan más helyiségekbe juthat. Ennek ellenére az ilyen létesítmények tartósan működnek.

A legmodernebb és kényelmesebb típusú házat az új panelnek tartják. Ezeken a házakban a "Twin házak" teljes szabadságot biztosítanak a díszítés és a felújítás minden megoldására, a stúdiók tervezésétől kezdve a kétszintű tervezésig.

A helyiségek leírása

Az egy hálószobás apartmanok a lakáspiac legnagyobb részét foglalják el, mivel nagy igényük van. Ugyanakkor többségük a panelházakban van jelen. Itt 40-45, 50-54 és 60 négyzetméteres területük van. m. A modern lakások elrendezése nem csak a lakótereket, hanem a tágas erkélyeket, a konyhákat, a csarnokokat és a fürdőszobát is tartalmazza.A közelmúltban a fejlesztők nagy területű apartmanokat próbálnak építeni, amelyek a legkényelmesebb életfeltételeket biztosítják.

Ami a másodlagos piacot illeti, akkor általában a két hálószobás apartmanok megfelelnek a lineáris elrendezésnek. A terület nem haladja meg az 50,2 m2-t, a kivétel 57,8 m2-es „mellénynek” minősül. Ezért, ha a pénzügyi helyzet megengedi, akkor a legjobb, ha családok vásárolnak házakat egyéni projektek alapján épített monolit házakban. Ezekben a kétszobás apartmanok nem lehetnek 75 m2-nél kisebbek, és a nem lakossági és lakóterület közötti kiegyensúlyozott arány lehetővé teszi a terület ésszerű elosztását.

Érdekes tervezési lehetőségek

Gyakran a gyermekes családok kétágyas szobát választanak életre. Tehát, mint az egyikben, kombinálhat egy munkaterületet egy nappalival, a második pedig egy hálószobát szervezhet. Annak érdekében, hogy az ilyen szálláshelyek kényelmesek legyenek minden családtag számára, helyesen kell elrendezni a tervet.

Először is meg kell terveznie a helyet. A konyha és az étkező kombinációja bővíti a szobát. Mint tudják, a ház nappali multifunkcionális, így ebben a szobában zónázható, és egy pihenőhelyre és egy kis tanulmányra osztható. Ehhez elegendő egy standard bútorok elhelyezése a szobában, egy dohányzóasztal, kanapé, fotel és íróasztal.

Ha a moduláris kialakítás ugyanazt a színt és formát veszi fel, akkor úgy néz ki, mint egy fülhallgató.

A világítással szokatlan kényelem érhető el a szobákban, ezért célszerű a belső térben fényerő-szabályozó lámpákat használni. Így az esti órákban a fali lámpa vagy az asztali lámpa alkalmas lesz, és ha a vendégek a házban összegyűlnek, a világítás a felső csillárokkal ellentétes.

Nem szabad elfelejtenünk a munkahelyet, ezért a legjobb, ha az ablak mellett rendezzük, közelebb a természetes fényforráshoz, és beágyazunk különböző polcokat és állványokat az ablaknyílásba, vagy a fal mellé akasztjuk.

Ami a hálószobát illeti, akkor egy nagy ággyal kell ellátni. Az ágy hagyományosan a fal mellett helyezkedik el, az oldalakon éjjeliszekrények és egy komód található. Ebben a szobában a szekrény nem megfelelő, mivel sok helyet foglal el, és port gyűjt. A dolgok és ruhák tárolásához a lakásban külön helyet kell rendelni.

Ha egy gyermek egy családban kicsi, a gyermek sarkát nem kell szétválasztani a szülőktől a képernyőkkel és a partíciókkal. Annak érdekében, hogy a baba kényelmesen aludjon, az ágyát nem lehet az ablak és a tervezet közelében elhelyezni. Amikor a gyermek felnő, feloszthatja személyes helyét a szobában, és asztalra helyezheti a laptopot.

A szülők és egy idősebb gyermek közötti övezetek készítéséhez ajánlott speciális dekoratív képernyők használata.

Jó ötletek javításra

A javítás szükségessége állandóan jelentkezik, különösen, ha a család hosszú ideig él a lakásban. Előbb vagy utóbb a lakosok meg akarják változtatni az elrendezést, frissíteni a szobák általános nézetét, és a „családi fészket” modernvé teszik. A két szobás apartmanok számára gazdaságos (kozmetikai) és nagyjavítás is elvégezhető.

Ha tervezzük a falak festését a szobákban, ragasztani a tapétát és cserélni az aljzatokat, akkor teljesen lehetséges, hogy ezt a munkát magad végezzük el, az alábbi szabályokat betartva:

  • Először befejeznie kell a mennyezetet, majd a falakat és a padlót. Minden felületet gondosan elő kell készíteni és alapozni.
  • Az építőanyagokat a legjobb üzletekben vásárolják meg.
  • A díszítésben használt színeket megfelelően kell kiválasztani. A fényárnyalatok segítenek teremtenek a teremben, és a sötétek viszont kisebbek lesznek.

A teljes felújításhoz és új design kialakításához egy két szobás lakásban sok időt és pénzt vesz igénybe. Egy új lakásépítési projekt önállóan vagy megrendeléssel történhet.

Ahhoz, hogy a ház tágas és stílusos legyen, nemcsak egy külön fürdőszobát kell készíteni, hanem a belső ajtókat boltívekkel is helyettesíteni. Ezenkívül teljesen ki kell cserélni a padlóburkolatot, ehhez laminált vagy parkettát kell választania, fel kell szerelni az álmennyezeteket, és díszítenie kell a falakat vakolatsal vagy tapétával.

7 fénykép

Példák a sikeres döntésekre

A két szobás apartmanok alkalmasak fiatal családok számára, területük még a gyermek megjelenésével is megkönnyíti a tér megszervezését és az összes bérlő kényelmes elhelyezését. Szabványos tervezéshez ajánlott nem megfelelő helyiségek használata. A további részeket óvodaként lehet elhelyezni, a közelben pedig a szülők hálószobájának megszervezésére.

Abban az esetben, ha nincsenek gyerekek a családban, a helyet a legjobban kinyitják. A nagy terem egy nappali, amely összekapcsolható a konyhából való zökkenőmentes átmenetsel, ebben az esetben jó egy hálószobát felvenni egy öltözőbe, és a fürdőszobát és a fürdőszobát egy szobába lehet tenni, ahol zuhanykabin található.

Nemrégiben a tervezők igyekeznek elkerülni az apartmanok partícióit, így minden lehetséges módon próbálják eltávolítani őket. Például, a falak szétszerelése a nappali és a konyha között nem csak a területet bővíti, hanem a szobát is kényelmesebbé teszi. A modern dizájnban a lakás központja a nappali, így nagy, világos, kényelmes pihenésre és kényelmes a vendégek számára.

További információt a lakás tervezésének megkezdéséről a következő videóban talál.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba