Hozzon létre egy tervezési projektet saját kezűleg

Ön bejárta az új lakásába, vagy úgy döntött, hogy frissíti a régi belső terét. Ha nem tudja, hol kezdje, kezdje el a tervezési projektet.

Igen, természetesen bérelheti ezt a szakembert, aki örömmel segít egy kényelmes fészek létrehozásában. Azonban, ha úgy érzi, hogy maga is képes és meg akarja csinálni - menj hozzá!

Különleges jellemzők

A tervezési projekt önfejlesztésének sajátossága az, hogy mindent meg tud tenni a kívánt módon. Mielőtt elkezdené a fejlesztést, inspirációt kell találnia, olvassa el a vonatkozó irodalmat és használja a szakértők tanácsát.

Ötletek inspirációhoz

Ha nem tudja, hogyan szeretné megtervezni a belső terét, milyen stílusban válassza ki, hogy mely színeket használjon, megkezdi az utazást a már létrehozott belső terekkel. Inspirációt bárhol találhat: egy kávézóban vagy a barátokkal, egy könyvben vagy egy magazinban a designról, ez a cikk segíthet.

Tényleges stílusok

Úgy gondolják, hogy az emberek, akik otthont adnak, elsősorban ízlésükre és lehetőségeikre összpontosítanak. A belsőépítészet, a különböző stílusok sok éve létezik. Mindegyiknek saját jellemzői és jellegzetességei vannak. Beszéljünk azokról, amelyek a legjelentősebbek a modern valóságunkban.

Ez a stílus ma az egyik legnépszerűbb. Egyszerűen jellemezheti - rusztikus. Az egyszerűség, a kényelem, a melegség és a kényelem hangulatát ötvözi. Napjainkban, amikor az emberek a legtöbb életüket a városban töltik, inkább, mint valaha, azon kívül akarnak lenni.

A Provence a régiótól függően eltérő lehet. A design a különböző országok, főként Anglia és Franciaország tartományainak témáin alapulhat. Is, elszigetelt és orosz Provence.

Elképesztő, hogyan alakul át a lakás ebben a stílusban. Úgy tűnik, ez nem egy lakás, hanem egy magánház.

A loft stílus a XX. Század ötvenes éveiből indul ki. Az Egyesült Államokból származik, amikor a nagyvárosok központjában lévő gyárak és termelési műhelyek tömeges bezárása megkezdődött. A kreatív burzsoázia képviselői ipari épületeket vásároltak, vagy inkább részeiket. A művészek és a zenészek megváltoztatták az igényeiknek megfelelő helyiségeket, ott éltek, és ugyanakkor új lakásokban kiállításokat és bemutatókat rendeztek, és koncerteket tartottak.

A loft stílus fő jellemzői a szabad hely és a nagy mennyiségű fény. Az ebben a stílusban készült lakásban gyakran észrevehetjük a szobák közötti válaszfalak hiányát.

Ami a díszítést illeti, a téglafal és a nyitott szellőztető cső kombinációja szabványos kivitelezési lehetőség. Add hozzá a króm részeket, tükröket, szokatlan nyitott lámpákat és modern technológiát.

Az országstílus XX. Század elején keletkezett az Egyesült Államokban, majd később az európai országokra terjedt ki. A stílus fő elgondolása az, hogy tiszteljük azokat a forrásokat, amelyekkel az emberek kapcsolódnak, a falu életével. Ezt a stílust az egyszerűség és a természetesség jellemzi.

A ház, apartman vagy szoba színstílusának kiválasztása vidéki stílusban előnyben részesíti a természetes színeket, mint például a homok, a barna, a bézs, az olajbogyó, a kék.

A textíliák esetében kiválasztható egy kis virág színezésű anyag, ez a tervezési irány egyik jellemzője.

Modern felületek

A fali dekorációval kapcsolatos modern tervezési megoldások nagyon merészek és rendkívüliek.Ha unatkozik a szokásos tapétákkal vagy egyszerűen festett felületekkel, vegye figyelembe a következő falakat.

 • Téglafal A téglafalazattal ellátott falakat gyakran a loft stílusú lakásokban és házakban találják. Ez a könnyű gondatlanság különleges hangulatot ad az egész szobának. A falakat teljes egészében vagy részben téglával díszítheti, ami jelentősen megváltoztatja az általános megjelenést.
 • Parafa falak. Az alacsony páratartalmú helyiségben a balsafából készült falburkolatok fali dekorációként használhatók. Cork nagyon szeszélyes anyag, de nagyon lenyűgöző. Ha az Ön lakásának kialakítása közel van az ecostyle-hoz, akkor használja a balsa fa paneleket a dekorban.
 • Kőfal. Egy ilyen felület különösen érdekesnek tűnik, ha a kövek kaotikus módon vannak elrendezve, mintha csak szétszóródtak volna. Vagy éppen ellenkezőleg, hozzon létre egy kőmintát.
 • Üveg falak. Az üveglapokat a falak tervezésében használják abban az esetben, ha a helyet vizuálisan ki kell terjeszteni. Az üveg falán rajzot vagy mintát alkalmazhat, mindent a képzeletedtől függ.
 • Hangerő panelek. A különböző mintákkal ellátott gipszlemezek lehetővé teszik, hogy gyorsan adjon egy falnak egy hangerőt. Az ilyen díszítőelemeket szükség szerint lehet festeni.
 • Gipszkarton falak. A gipszkarton falának elkészítése, döntse el, hogy milyen hatást szeretne elérni. Könnyű, praktikus kialakítású funkcionalitás a falhoz.
 • Puha fal. Az így kialakított fal luxusnak tűnik, de ebben az esetben fontos az intézkedés betartása. Használjon egyszerű bútorokat és díszítő elemeket a belső falakon. A boltban vásárolhatunk eco-bőrből készült lágy paneleket. Vagy hozza létre őket.
 • Feszültség fal. Az ilyen falak a függesztett mennyezetek elvén alapulnak. Ez egy speciális, tartós anyag, amely a keret fölé nyúlik. Ezen az anyagon kinyomtathatja a szükséges képet.

Divatos színek

A belső szín kiválasztása során a belső színt a belső preferenciákra, valamint a szoba méretére és a bejövő napfény mennyiségére kell irányítani.

Ha a szoba kicsi és sötét, használjon egy könnyű palettát. A nagy és világos tér lehetővé teszi, hogy szinte minden színt alkalmazzon az igényektől függően.

A belsőépítészet világában azonban a divat fogalma van. Ha megszokta, hogy kövesse a divat trendjeit, akkor vegye figyelembe az igényeiket. Szerencsére ezen a területen a divat nem olyan gyorsan változik, mint a ruházati területen.

Az alábbiakban a mai napon releváns színek és színek találhatók.

 • Blue. Számos évszakban sok belső teret használtak a kék. Kékben sok árnyalat van, melynek megválasztása a szoba hangulatától függ.
 • Gray. A falak és a dekor elemek szürke színe jól néz ki, fehér, bézs, fekete színben. Kombinálja őket, hozzátéve, hogy fényes akcentusokat ad.
 • Marsala. Az ún. Az ezzel a színekkel díszített belső tér meleg és hangulatos. Legyen azonban óvatos, használja ezt a színt szelektíven, kombinálva a bézs, természetes fa árnyalataival.
 • Természetes árnyalatok. Ebben a szezonban a természetesség divatban van. Bézs, barna és meleg zöld árnyalatok jelentek meg számos híres tervező belső terében. Az úgynevezett ecostyle belsejében található lakások, házak és ipari helyiségek találhatók.
 • Fém elemek. A csillogó fém vonz. A fémből készült díszítőelemek látványosak, ha az egész szoba stílusával kombinálódnak. Ma a fémes csillogás hatására tapéta is megtalálható.

A munka szakaszai és sorrendje

Amikor egy lakást tervező projektet dolgoz ki, próbáljon meg bizonyos lépéseket tartani az akciókban.

Először is, dolgozzon ki egy projekttervet, és határozza meg, mit szeretne látni a végén.

Ezt követően folytassa a vázlat kidolgozásával és készítse el a rajzokat. Mindez segít meghatározni a bútorok és dekorációk kiválasztását. Beszéljünk minden egyes szakaszról külön.

Apartman projekt terv

A lakásépítési terv kidolgozásához először meg kell mérni a helyiségeket. Komolyan közelítse meg ezt a kérdést, mivel ez segít elkerülni a pontatlanságokat. A terven vegye figyelembe a mennyezet magasságát, a falak szélességét, az ablakok és ajtók méretét. Szintén vegye figyelembe azokat a helyeket, ahol az aljzatokat, akkumulátorokat, csöveket és egyéb kommunikációt szeretné elhelyezni.

Készíts egy tervet a projekthez saját kezeddel, nem nehézha speciális számítógépes programokat használ. Miután belépett a kezdeti adatokba, a program elkészíti a lakás pontos tervét. Jelölje meg a bútorok kívánt helyét, majd állítsa be a helyét. Mentse el ezt a tervet megfelelő formátumban az összes szükséges alkalmazással. Kívánatos lenne papírra nyomtatni.

vázolja

Miután eldöntötte, hogy milyen stílusban szeretne látni a lakást, és elkészítette a projekt tervét, folytassa a vázlat létrehozását. A vázlat papír vagy elektronikus formában készülhet. Jelölje meg először a belső színei megoldásait. Rajzolja meg a kívánt bútorokat és dekorációkat. Egy vázlat segítségével világosan láthatja, hogy milyen lesz a lakásod a felújítás után.

Fejlessze ki saját vázlatát abban az esetben, ha nem rendelkezik művészi készségekkel, segít a számítógépes programokban is.

Szóval, meg tudod találni a sajátodat, vagy választhatod a rendelkezésre álló bútorokat, tapétákat, padlóburkolatokat.

Belsőépítészet részletezése

Amikor a fő szakaszok befejeződtek, megkezdhetjük a belsőépítészet részleteit. Add hozzá a dekor, a textil és egyéb elemek elemeit, amelyek kényelmet biztosítanak a lakásban.

Abban az esetben, ha egyszerű javítást szeretne létrehozni, minimalizálja a dekor tárgyak és bútorok számát, csak a leginkább szükséges.

Rajzok készítése

Rajzok készítésekor használja a saját tervezett tervét. A rajzok hasonlóak lesznek a tervhez, de pontosabbak lesznek. Ezeket számítógépes programban is futtathatja. A rajzok segítenek Önnek vagy munkavállalói csoportnak, ha közvetlenül részt vesz a javításban.

A bútorok és a helyzet egyéb elemei

A javítás egyik legérdekesebb pillanata a bútorok megválasztása. A mérések után már tudja, hogy milyen méretű legyen a bútor. Bútorok és egyéb dekor elemek vásárlásakor ragaszkodj egy stílushoz a vázlat szerint.

Kereshet egy bútorüzletet, vagy az interneten keresztül találhat tervezői bútorokat.

Néha vannak olyan esetek, amikor az embereket egy bútor ihlette, és az összes többi megoldást felépíti.

Hasznos tippek és trükkök

Annak érdekében, hogy önállóan dolgozzon ki egy lakóépület tervezési projektjét, használja az alábbi hasznos tippeket és ajánlásokat.

 • Kezdje el a projekt fejlesztését, miután úgy döntött, hogy maga is képes megbirkózni ezzel a feladattal.
 • A feladat megkönnyítése érdekében olyan speciális számítógépes programokat használjon, amelyek segítségével pontos tervet és rajzokat készíthet projektje számára.
 • Tanulmányozza a belsőépítészeti szakirodalmat, valamint a speciális magazinokat és internetes oldalakat. Ezekben inspirációt és érdekes információt találhat.
 • Ha lehetséges, ne vásároljon bútorokat, mielőtt kidolgozna egy részletes tervezési projektet. Miután nem illeszkedik a feltételekhez.
 • A belső kialakításakor vegye figyelembe az Ön igényeit.Először is a tervezés kényelmét feltételezi. Ez azt jelenti, hogy kényelmesen kell lennie a lakásban. Válassza ki a stílusot és azokat a színeket, amelyek örömmel vagy nyugodtak. A bútoroknak funkcionálisnak és kényelmesnek kell lenniük.
 • A projekt kidolgozásakor számítsuk ki a hozzávetőleges költségvetést, amelyet Ön hajlandó a javításra fordítani. A projekt fejlesztésével egyidejűleg keressen információt a szükséges anyagok költségéről. Az ilyen számításokat becsléseknek nevezik.

Érdekes példák és lehetőségek

Nagyon szokatlan lehetőség van a belsőépítészetre. Gondolj néhányat, amit önmagadban megismételhetsz.

Nagyon érdekes design stúdió skandináv stílusban.

Bézs színek dominálnak. A konyhát a nappalival kombinálták, és egyetlen teret hoznak létre. Érdekes látnivaló - a TV a falra van szerelve a konzolon, amely lehetővé teszi, hogy mind a konyhából, mind a kanapéból nézze meg.

Mindezek a költségvetési javítás lehetőségei. Ezek alkalmasak egy kis lakáshoz vagy egyszobás apartmanhoz. A választott lehetőségek ugyanabban a stílusban készültek.

Nézze meg, hogyan hozhat létre saját lakástervezési projektet az alábbi videóban.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba