A 2 szobás "Hruscsov" tervezésének finomsága

A tömeges szovjet korszak lakóépítése hagyta, hogy a kis családok kis szobáira osztott, kis konyhával, előszobával és miniatűr fürdőszobával rendelkező, kis méretű apartmanok örököltek. Sokan továbbra is az ilyen lakásokban élnek, a kényelmetlen elrendezést, és néhány vállalkozást, hogy modernizálják lakóterüket, és közelebb hozzák a modern igényekhez.

A standard európai lakások többsége kis területtel rendelkezik, ugyanakkor rendelkezik az elrendezés és az elegáns kialakítás funkcióival. Japán építészeti szempontból meghaladta az összes többi országot, ügyesen a minimális területen, ami mindent megtett a család életéhez. Hong Kongban a lakás magas költsége miatt a lakás területe minimális, és minden centiméter utilitarista funkcióval rendelkezik. Próbáljuk meg kitalálni, hogyan lehetséges a "Hruscsov" -ra fordítani.

Előnyök és hátrányok

Az öt emeletes épületek kétféle építőanyagai széles körben elterjedtek Oroszország területén: tégla- és panelházak. Rögtön megjegyezzük, hogy a téglaházak lakói szerencsésebbek, az ilyen falakat jobban utólag felszerelik, a téglafal könnyen szétszerelhető, és a kiadott téglák belső javításokhoz vagy falak építéséhez máshol használhatóak.

A panelházak lakói az egyik fal radikális átalakításához vagy akár a bontáshoz is szükségessé tehetik a felesleges partíciók lebontására szolgáló speciális berendezések bevonását. Azonban a belső válaszfalak ilyen házakban gyakran használt ilyen anyagot, mint vakolat. A vakolatfalat a normál fűrészfűrész segítségével könnyen a kívánt méretre lehet fűrészelni, és 100% -ban biztos lehet benne, hogy ez a fal nem viselkedik.

A lakás korszerűsítésének fő feltétele a lakásszerkezetek sajátossága.

A két hálószobás apartmanokban általában néhány falat helyeznek el, hogy két vagy három szobát egyesítsenek, és egy szobát elhagyjanak.

Az újjáépítés megkezdése után az Ön területének építészeti osztályánál szükség van egy ház alaprajzának megvásárlására, ahol minden támogató és nem hordozó szerkezetet jeleznek. Ha Önnek nincs tudása ebben a kérdésben, akkor konzultálnia kell a szakértőkkel. Ellenkező esetben a javítás károsíthatja az épület egészét.

Ennek elkerülése érdekében kövesse a kötelező szabályokat:

  • A csapágyszerkezeteket nem szabad gyengíteni: hígítsuk őket, vágjuk ki a nyílásokat, az íveket csatornák nélkül erősítsük meg.
  • A csatornarudakat csak a fürdőszobában, a fürdőszobában és a konyhában kell elhelyezni, a ház általános felszállóhelyének helyén. A gázvezetéket nem lehet kategorikusan mozgatni.
  • Az ablaknyílások méretének és számának megváltoztatásához elfogadhatatlan, különleges engedélyek szükségesek, mivel ez megváltoztatja a teljes többszintes épület külső homlokzatát. A kivételek az ablaknyílások, amelyek az erkélyhez vezetnek, itt egy kicsit könnyebb.
  • Az összes javasolt változtatást a rajzra alkalmazzák, és a kerület építészével, villanyszerelőivel és a gázszolgáltatóval egyetértenek. Ez sok időt vesz igénybe, megköveteli a regisztrációs költséget, de e jóváhagyások nélkül lehetetlen újraépíteni.

Tipikus projektek

Szóval, van egy alaprajza a háznak, és rajta találtunk lakásunkat. Megvizsgáljuk a modernizáció lehetőségeit. A két szobás "Hruscsov" standard felvétele 30 ("teherautó") és 43 négyzetméter között van. m. teljes terület. A szobák általában szomszédosak. A fürdőszoba és a fürdőszoba egy szobába kerül. A folyosó nem több, mint 3 négyzetméter.m, az ajtó a konyha, a nagy szoba és a fürdőszoba. Erkély vagy loggia áll rendelkezésre, ha ez nem az első emelet.

A szomszédos szobák villamosként vannak elrendezve: a csarnokból az ajtó a keskeny és hosszú szoba felé vezet. Kényelmes a folyosót egy nagy szoba kárára kiterjeszteni, a keskeny szobát változatlanul hagyni, a folyosó végén elrendezni a szekrényt. Így két kis izolált szobát kapunk felnőtt családtagok és gyermekek számára.

Az egyéni tulajdonosok számára lehetőség van a konyha és a hall kombinálására.

A második elrendezés típusa: a szobák egymás után helyezkednek el, a bejárati csarnok, a konyha és a hall folyosó között egy rést helyettesít. Már létezik funkcionális területek egyesülése, és egyértelműen a konyha és a szomszédos helyiség közötti fal, amelyben a rés található, nem hordozó. Itt a következő átalakítási módszerek alkalmazhatók: a fal és a csarnok közötti falak lebontása, a két zóna ötvözése, és az elülső ajtót elválasztó móló elhagyása. Tehát a lakás helyisége kényelmesebb és intimebb lesz.

A radikálisabb út - az egész falat lebontják a konyha, a hall, a folyosó között, a vízvezeték blokk érintetlen marad. A modern design a szobák tervezésében ilyen teljesen nyitott terekre támaszkodik, és végül az ellenkező megoldás a szoba izolálására. A rést egy teljes falra készítik, a megszokott ajtót készítik, és egy elszigetelt folyosót, konyhát, csarnokot készítenek. Ez a lehetőség a gyermekes családok számára előnyösebb, ahol több háztartásnak kell kielégítenie az eltérő alvási és ébrenléti rendszereket.

A harmadik típus egy sarok lakás 2 x szobatervezésA saroklakások egyik jellemzője, hogy az egyik szobában két ablak található. Ez egyrészt bonyolítja a bútorok elhelyezését, másrészt bővíti a tér stílusos díszítésének lehetőségeit. Ha nincsenek akadályok a tartószerkezetek részén, akkor ebből a szobából két kis hálószoba vagy egy hálószoba és egy iroda, egy hálószoba és egy óvoda áll rendelkezésre. Egy terem egy teremben, konyhával és előszobával egyesült, ahol az egész család összegyűlhet.

Ma a lakások kialakításánál a divatos irány a tőkefal nélküli egyetlen tér jelenléte, de funkcionális zónákkal bútorok, átalakító rendszerek és befejező anyagok segítségével.

Érdekes tervezési ötletek

A Hruscsov "dvushki" méretei természetesen nem teszik lehetővé a fényűző belső tér kialakítását a birodalmi stílusban, de ez nem szükséges egy kis lakásban. Jobb a modern minimalista stílusokra összpontosítani - skandináv, high-tech, mediterrán. Ezekben a belső terekben a legnagyobb helyet egyszerű lakoni formák egyszerű utilitáris bútorai kombinálják, amelyek szabad helyet szabadítanak fel.

A frissítési lehetőség kiválasztásakor figyelembe kell venni a háztartás igényeit, függetlenül attól, hogy kényelmesek-e egy nagy szobában, és aludni, pihenni, tanulni és tanulni. Jobb, ha elhagyja az elszigetelt szobákat. Ha az egyesítési módszer van kiválasztva, akkor bizonyos befejező módszerekről tudni kell.

A tolóajtók nagyon népszerűek a „királynő” térbeli övezetében. Szükség esetén elkülöníthetik a hálószobát vagy a konyhát. Az ugyanabban a szobában kialakított ajtókat ugyanolyan stílusban kell kialakítani, akár a bejárati ajtóig. ha a közös térben is szerepel. Jobb, ha ugyanolyan színűek a falakkal, mert az egyik szobában lévő számos ajtó feloszthatja a belső tér panorámáját.

A szekrények jobban telepíthetők az egész falra is, tolóajtókkal, helytakarékos. A befejező szekrények előnyben részesítik a fény vagy a tapéta színeinek kiválasztását, vizuálisan növelik a helyiséget, az ajtók és a bútorok homlokzatának kialakítása összhangban kell lennie egymással. Sötét színt kell használni a szerkezeti elemek számára, jól szervezett hely.

A falak és a mennyezetek esetében jobb, ha fehér, bézs vagy telített olívaolaj, rózsaszín, kék színt választunk. A nagy tapéta- vagy mennyezeti mintázat jobban használható ékezetes helyeken, hogy jelezzen bizonyos területet, például az étkezőasztal fölött. Nem kell beilleszteni az összes falat nagy díszítésű tapétával. Ez vizuálisan csökkenti a szoba méretét.

A bútorok vagy a mennyezet fényes felülete vizuálisan bővíti a helyet. A többszintű többszintű, fényes és matt felületek kombinációjával rendelkező többszintes mennyezet szintén az egyik zóna elválasztásának egyik módja.

Az íveket és állványokat hagyományosan a szoba elhatárolására használják. A szépen és stílusosan kialakított polcok nemcsak elválasztják a munkaterületet a nappalitól, hanem a szoba művészi akcentussá válnak.

A padló díszítésében egy olyan zóna kijelölésére, amely különböző anyagokat használ, pl. - csempe és parketta, kő és cserép kombinációja. Szintén készítsen osztott szintes padlót, hogy elválasztja a hálószobát a nappalitól vagy a konyhától a hallhoz.

A kis lakások számára a tervezők átalakító bútorok széles skáláját hozták létre. Egy extra kihúzható ággyal rendelkező szoba helyet takarít meg.

Ha csak egy kis asztal van a konyhában, megvásárolhat egy tervet egy összecsukható összecsukható asztallal a recepció alkalmával.

Javítási lehetőségek

A felújítás leggyakoribb változata - a konyha és a hall egyesülése. A kis konyha lehetővé teszi, hogy egy kompakt konyhai szettet és egy bárot helyezzen el, amely elválasztja a nappalit a főzőhelytől. A bárszámláló több étkezésre is alkalmas. A többszintű mennyezet vizuálisan osztja a zónát. A nagy mintázattal ellátott fal kiemeli a nappali elhelyezését.

Amikor a falat a konyha és a szomszédos szoba között lebontják, két ablakot és egy mólót lehet rajzolni közöttük. A különböző dekoratív bevonatok használata mélységet és vizuálisan növeli a területet. Ebben az esetben meg kell győződnie arról, hogy a befejező anyagok palettája színben és textúrában kölcsönösen harmonikus.

A lakás ingyenes elrendezése még intim zónák létrehozását igényli. Egy ilyen zóna egy hálószoba, annak érdekében, hogy adjunk magánéletet, épülnek ki a fülkék, ívek vagy polcok. Ugyanakkor a zónák használatához a színt és a különböző mennyezeti felületeket. A nappali területe egy színben készült, a hálószoba pedig színárnyalatú és kontrasztos polcokkal van elválasztva.

A kis helyiség korszerűsítésének egy másik sikeres módja az erkély használata, mint az egyik belső teret.

A modern befejező anyagok viszonylag olcsóak, lehetővé teszik, hogy a szoba vagy a konyha területén egy erkély is legyen. Ehhez készítsen munkát az erkély kerületén. A radiátorokat telepítik, a padlót melegítik, és az erkélyes résbe helyezik a vizsgálatot.

Egy kis étkező létrehozása az erkélyen ad helyet a kis nappali vagy konyha számára.

Nagyon fontos lesz a függöny kiválasztása az ilyen átalakító terekben. A textil színeket kárpitozott bútorok és a tapéta színei alapján kell kiválasztani, hogy a helyiség ne szakadjon meg különálló szegmensekben. Érdemes figyelmet fordítani a bútorok színére, összhangban a függöny díszével.

Így még az elavult „Hruscsov dvushki” is kényelmes, modern apartmanokká alakítható.

Hogyan készítsünk helyes átalakítást 2 szobás "Hruscsov", lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba