Különböző méretű apartmanok tervezésének jellemzői

A választás az apartmanok nagy szerepet játszanak. Jellemzői döntő tényezők lesznek, amikor a pénzügyi elem után vásárolnak, és meghatározzák a ház területét.

Mi az?

A szobák, a nem lakóhelyiségek, a méret és a formák kombinációja, aránya és teljes területe alkotja a lakástervet. Az apartmanok elrendezései eltérőek: a többszintes lakóépületek tipikusak és az új lakások lakások egyedi elrendezései. A terület változik - az 5-ös 5-ös, illetve 6-os, 6-os kis méretű apartmanoktól 5 szobás lakások nagy területeihez vagy az új épületekben ingyenes elrendezésű házhoz. Az utóbbi előnyei nem nyilvánvalóak, de a súlyos hátrányok nyilvánvalóak.

A Technikai Készlet Iroda - a KTF, amely 2017-ben 90 éves lett, kiadja az állami műszaki számvitelről és az ingatlanobjektumok leltáráról szóló dokumentumokat. A ház alaprajzához fűzött magyarázat - az építészeti projekt magyarázata a lakás mennyiségi és minőségi jellemzőinek listájával.

A terv nemcsak a helyiségek számáról és a felvételekről tartalmaz adatokat, hanem a valóságban létező összes részéről, vagy csak a vázlatról ad tájékoztatást - a falakról és a válaszfalakról, a fürdőszobák, a konyhák, a felszállóhelyek helyzetéről.

A tulajdonosi igazolást az ingatlan állapotáról és tervezéséről szóló KTF-dokumentáció alapján adják ki. Az ingatlan tulajdonjogának törvényes jogainak megkötésével a tulajdonos felelősséget vállal a karbantartásért. Ezért, mielőtt kiválasztunk egy lakást, meg kell értenünk mind a vásárlás jogszerű bonyolultságát, mind az elsődleges és másodlagos lakáspiac által kínált lakások elrendezését.

típusok

A többszintes épületek nagyszámú apartmanjához jellemző jellemzők egy feltételes csoportba kerülnek, amely az elrendezés típusának tekinthető.

A tipikus elrendezés egy bizonyos időszakban épült házak egyéni része, az egyén - az ügyfél kérésére egy példányban végrehajtott projekt, a szabad részen nincsenek partíciók, amelyek osztják a lakás terét.

Az oroszországi lakásállomány 95% -a az alábbiakban leírt elrendezés típusai.

A 20. században a régi házak standard és nem elosztott lakáselrendezései jelentek meg:

 • "Stalinka" - Magas mennyezetek tágas apartmanok 2-4 emeletes házakban lift nélkül, kombinált fürdőszobával, gyakran fapadlóval, amelyek elhasználhatók. A 40-60 években épült házak szilárd kora nem befolyásolja a csendes, hangulatos udvarokon vagy történelmi területeken található apartmanok magas költségét;
 • „Hruschev időszak” - egy kis emeletes, kis konyhával felszerelt liftes és gyakran kombinált fürdőszobával ellátott, öt emeletes épületekben található, szerény felvételeket kínáló apartmanok, melyeken átjárható és elszigetelt (téglaházakban) szobák és a teherhordó falak többsége (panelházakban) található. Az 50 évnél régebbi házak romlása ellenére az apartmanok kedvezőek az alacsony költségük miatt;
 • -ban "Brezhnevki" az elrendezés kényelmesebb, mint a „Hruscsov”, több hely és konyha, magasabb mennyezet és vastagabb belső falak találhatók.

Sztálin házai magas mennyezettel rendelkeznek apartmanokban, tágas szobák. A háború előtti - egyedülálló építészeti stílusban, gyakran a birodalmi stílusban, a háború utáni időszak olcsóbb építőanyagokból készül, de a lakásukban is nagy terület van. A háború sújtotta ország lakhatási problémájának megoldása érdekében az embereket egy „stalinka” -ba telepítették, egy szobánként.

A leírtak közül a legjobbak a két időszak sztálinista házainak elrendezése, a szobák száma általában 1-2-3-4, ritkán öt szobás lakások.

A huszadik század 60-90 éves tervei:

 • javított - figyelembe vette a régi elrendezések hiányosságait, megnövekedett teljes felvételeket, külön fürdőszobát, a szobák elszigeteltségét. Az 5 szintes házakban egy lift és egy szeméttároló található. Különböző anyagokat használtak - tégla házakat és vasbetonot építettek. A továbbfejlesztett „brezhnevka” konyhákban 8 m-től, többszobás apartmanokban - 12 m-től;
 • új - javította az első szovjet elrendezéseket, a 70-es évek közepétől a 20. század végéig. Az apartmanok még több konyhát, külön fürdőszobát szereztek. Megváltozott a konfiguráció, az emeletek száma, a házak építésének alapelvei.

A 90-es évek végét új otthonok - tégla, panel és monolitikus - megjelenése jellemzi, a piac tele van luxus lakásokkal. Az új technológiák lehetővé teszik az egyéni tervezést.

A huszonegyedik század közepétől a lakás szabad elrendezése élethez való jogot kapta. Fő jellemzője a fejlesztő megtakarítása a függönyfalak felállításának hiánya miatt. Ezt a cikk elején említettük, most részletesen elmagyarázzuk, mi az ingyenes tervezés.

Keret-monolit házak épülnek azzal a várakozással, hogy az apartmanokban nincsenek függönyfalak. Ez kevésbé költséges a fejlesztő számára, aki „szabad” elrendezést hirdet, annak a következményeiről, hogy melyiket választja ki a félrevezető vásárló.

Az eladók ezt az elrendezést abszolút áldásként képviselik, mintha a tulajdonos bármilyen módon kezelné a teret: helyezze el a falakat bármelyik helyen, mozgassa a kocsikat, egy fürdőszobát helyett, csináljon háromat, mozgassa a konyhát a lélekbe, és háromszor növelje a fürdőszobát a szomszédos szobák rovására.

Mondván, hogy egy személy saját belátása szerint megtervezheti az üres helyet, és azonnal elkezdheti megtestesíteni a fantáziákat a valóságban, a lakást eladók megtévesztik a vásárlót.

Valójában minden ilyen történik: vásárolsz egy négyzetméteres apartmant, és a falak építésével kisebb területet kapsz. Ez azt jelenti, hogy már eladhatod, mint egy lakás, melyet az eszközzel vágott. Az első megtévesztés az, hogy a lakásoknak olcsóbbnak kellett lenniük a befejezések és a falak hiánya miatt, ami csökkenti az építési területet.

A KTF-nek van egy terve, amely meghatározza a lakossági nem lakott területeket és a falak elhelyezkedését. Az ingyenes tervezés előnyeit írva, erről nem lesz szó. Végtére is, akkor megtudhatja, hogy meg kell változtatni a meglévő elrendezést - a felújításról, amit nem pontosan számítottál, csupasz falakat szerzett, és a kreatív szabadság álmát. Ez azt jelenti, hogy abban a pillanatban meg fogod érteni, hogy szükséges a szükséges dokumentumok összegyűjtése és a projekt összehangolása, hogy mindez tisztességes időt vesz igénybe. Ezért a fejlesztők csendben lesznek, mint partizánok, hogy ne pusztítsák el a szép illúziókat - ez lesz a második megtévesztésük.

A kilátók, a fürdőszoba és a konyha ott lesz, ahol eredetileg tervezték és tervezték. A fürdőszobák a nappali kárára nem növelhetők, csak a folyosó költségén, ha lehetséges. A fürdőszobák száma egyszerre van lefektetve, és függ a kanyaroktól: két - kettő, kettő nem lesz - egy fürdőszoba lesz. Tilos a fűtőtestek áthelyezése, a csapágyfalak lebontása, mert nem teszik a szoba loggia részét, de az ablakokat és ajtókat eltávolíthatja a tér kombinálásával, de másként nem, hanem a nappali minimális méretére vonatkozó szabványokat is. A fejlesztő és itt csendben marad, miután harmadik alkalommal megtévesztette.

Ennek az elrendezésnek az egyetlen előnye, hogy nincs szükség a falak szétszerelésére.

A javítás megkezdésekor és kiderül, hogy a tervezési elképzelések nem felelnek meg az üzemeltetésre jóváhagyott tervnek, ezért összehangolni kell a BTI átalakítását. Ez azt jelenti, hogy a javítást elhalasztják, koordináció nélkül nem indítható el. Időbe telik, hogy új tervet kapjunk (több hónap), javításra - 3 hónap.Mindezen időszakban valahol élnie kell, talán az egyetlen lehetőség az otthoni bérbeadás - új költségek. Ez 4-es problémát okoz az eladó közvetlen megtévesztése vagy alulkötelezettsége miatt.

A ház építése előtt minden lakás kialakította és jóváhagyta az elrendezést. És ha nem ért egyet az új elrendezéssel, és nincsenek koordináció nélkül javítások, a jövőben nehézségekbe ütközik egy lakás eladása.

Kiderül, hogy csak azok, akik nem korlátozódnak a költségvetésre, megengedhetik magukat a falak nélküli apartmanoknak. A felújítás költséges, a jóváhagyott egyéni tervezés javítása akár a lakás beszerzési összegének akár 50% -át is igénybe veheti.

Az ingatlanpiac sokrétű, megfelelő elrendezést találhat, vagy minimálisan módosíthatja az építő által jóváhagyott projektet, elvégezheti a javítást, és a tervben bekövetkezett kisebb változtatások megegyezésével, ami egyszerűbb, mint a nagyszabású koordináció.

Az „európai” elrendezés a modern piac egyik legracionálisabb eleme. Ez abban különbözik, hogy ésszerűen osztja a zónákat egy kis lakóterületen, biztosítva a komfortot és a gazdaságot a fiatal családok által értékelt felvételek csökkenésének köszönhetően. Nappali konyhával felszerelt lakásban, különálló egy vagy két hálószoba.

Ezek az 1-2 szobás lakások-transzformátorok, amelyek átalakításra kerülnek 2-3 szobás lakásokra a nappali két nagy ablakai között elhelyezett partíció segítségével.

Ha nincs kreatív szellemünk, és nem igényel a választás, akkor önálló tervezéssel kipróbálhatja a kezét.

Vázlatot rajzoljon kézzel, vagy használjon különböző számítógépes programokat, amelyek célja a házak és apartmanok tervezése:

 • Szakmai - 3D Studio MAX, ArchiCAD, AutoCAD;
 • Ingyenes - FloorPlan 3D, House-3D és Sweet Home 3D.

Náluk megvalósíthatja a tökéletes belső és az apartman legjobb tervezésének álmát. Például lehetőség van egy „körkörös” készítésre egy ingyenes elrendezésű lakásból, amikor minden szoba egy körben zökkenőmentesen áramlik a másikba. A konyhából bejuthat a nappaliba vagy a tanulásba, onnan a hálószobába, a felnőtt hálószobából az óvodába, a gyerekszobából a konyhába, és középen lehet egy fürdőszoba, ahol a 2-3 szobás ajtók vezetnek és szükség esetén bezárnak a belső terekből.

típusok

Az oroszországi lakóházak főbb típusai, mint mondták, „Sztálin”, „Hruscsov”, „Brezhnevka” és korszerűsített változataik. Ez utóbbi a név szerint később megjelent, mint az első kettő, és a 70-80-as években épült, már volt liftje, és általában kényelmesebbek, mint a „Sztálinok” és a „Hruscsov”.

Az ilyen típusú elrendezések olyan tipikus épületekre vonatkoznak, mint a különböző sorozatú házak, amelyeket a Szovjetunióban építettek tégla, RC lemezek szabványos tervei szerint. A panelépítés a 20. század 60-90-es években ölelte fel országunkat, és megoldotta azt a kérdést, hogy a háború után a szovjet kormány által felvetett egyéni lakások (vagy legalábbis közös konyhai lakásokban lévő lakások egy közös konyhában) biztosítottak-e.

A 9 emeletes panelházak (5-10 emeletes) nőttek, „mint a gomba eső után”, a házak tervezőinek technológiája lehetővé tette ezt a lehető legrövidebb idő alatt. A nagy réseik „szarnak” a Raikin, Zadornov szatirista monológjaiban. De az előregyártott házak még mindig üzemelnek, és még mindig használatban vannak, és eddig megvásárolták az apartmanokat, bár ezek a házak a szovjet hatóságok elképzelése szerint elsősorban 2000-ig szolgálnak.

Példa: A P-57 sorozat 9-emeletes házaiban 32 cm vastag, három- és háromszög alakú erkélyek, 1-2-3 hálószobás apartmanok 32,6 és 63,2 négyzetméter között voltak. m és egy 7 m2-es konyha, gipsz-válaszfalak. 1963-1970-től épültek, a sorozat házaiban 12 emelet volt. Az előnyök közé tartozik egy külön fürdőszoba (most az emberek jobban kombinálnak) és egy kis teherbírású falak - a felújítás lehetősége. Hátrányok - felvétel a konyhából.

Ötemeletes betonlapokból álló tömbök kis felvételek, kombinált fürdőszoba, mini-konyha, lift, átjáró szobák egy tetőtérben vagy két szobás apartmanokban. Az 1-9 szobás apartmanok 5-9-10 emeletes panelházakban is javultak.

Mintegy 100 epizódot adtak ki a Szovjetunió modellházai.

Az előregyártott házaktól kezdve az elrendezések típusának meghatározására került sor:

 • "Kis család" - egy kis, egyszobás apartman kombinált fürdőszobával;
 • Az apartman szállodai jellegű - általában kis méretű és részleges;
 • A „Stúdió” és a „részleges stúdió” a szabad tervezés típusainak változatai - falak és egy elválasztó fal nélkül - a mérő által egy kicsit több, mint az első opciók.

Stúdió apartmanok 30-33 négyzetméter. m vagy 40-50 négyzetméter. Egy és két ablak van, a kisebb stúdió L-alakú elrendezése sikertelennek tekinthető, mivel a sarokban található konyha nem rendelkezik természetes fénygel. Egy ablakban egy stúdióban meg kell osztani a konyhát és a hálószobát. Ha az ablakok kettő - az egyik kisebb, a másik nagyobb, ellentétes oldalak, a szoba pedig négyzet vagy téglalap, amely egy partícióval felosztva, a lakás 2 részét képezi - egy privát és közös teret, ami a konyha-nappalit a konyhából teszi.

Meg kell jegyezni, hogy az apartmanok két típusra oszthatók - elszigetelt és szomszédos szobákkal. Az első típus előnyösebb, mivel külön szobák biztosítják a magánélet és a pihenés lehetőségét. Ezen kívül több konyhával rendelkezik.

A szomszédos szobák, amelyek közül az egyik átjáró, sikertelen elrendezés, és semmi sem kompenzálja a fő hátrányát - a személyes tér hiányát.

Általános elrendezési típusok:

 • "Leningradka" vagy "Lenproekt" - 70-80 éves paneles vagy tömbházak, hosszúak, egy sorban, multi-hozzáférés és többszintes. Az apartmanok ablakai az egyik oldalra (a sarok kivételével) nagy fürdőszobával, a ház egyik oldalán egy széles folyosón húzódnak, és az apartmanok közötti teherhordó falaknak köszönhetően jó zajszigetelés van;
 • "Vest" vagy "butterfly" - egyfajta tervezés, amelyben a két szobás apartmanszobák egymással szemben vannak, a ház ellenkező oldalán, ahogy az ablakai is. Az „ing” alja általában a bejárat, és az „ujjak” végén ablaknyílások vannak;
 • "Cseh" vagy "cseh projekt" - több sorozat tipikus elrendezése. A 70-90-es évek házai 9 emeletes panel, beton, ritkán téglából épültek, "erkélyes", emelettel felszereltek. Számos erkéllyel rendelkezik egy 3-4 szobás apartmanban. A konyha kicsi - 6-7 m, mennyezet 2,5 m magas, külön fürdőszoba, szobák többnyire elszigeteltek;
 • A régi sorozat 2-3 szobás apartmanjai "lineáris" típusúak, mint például "Leningrad" vagy "Taškent", amikor az ablakok a ház egyik oldalán találhatók. Jellemzően a régi panelházak "lineáris" 3 szobája - ez egy javított "Hruscsov", de néha a modern házakban találhatók.

Az ingatlanpiac nem standard megoldásokat kínál luxuslakásokban, egy-két szintes lakásokkal, és szokatlan elrendezéseket a gazdaságos otthonokban. A leggyakoribb innováció - panorámás ablakok, amelyek sok fényt adnak a lakásnak.

A két szintes apartmanok 2 változatban készülnek, melyek készen állnak és magas mennyezetük van a második emelet önszereléséhez.

A tetőre néző tetőtérek és apartmanok még mindig ritkák, de keresletük van.

Méret projektek

A cikk elején a BTI-ben lévő lakás fontos dokumentumairól beszélt. A fejlesztést a megállapodással kell megtenni, és ennél jobb, mint azután, hogy nincsenek kellemetlen meglepetés. Végtére is, még a héj átadása néhány centiméterre is jogellenes lehet. Ismerkedjen meg a projekt dokumentációjával és egy lakás megvásárlása előtt, hogy ne legyen felelős a korábbi tulajdonosok jogosulatlan újratervezéséért. A dokumentumokban megtalálhatók a megvásárolandó vagy javítani kívánt lakás tervezésében a szimbólumok.

Lehetséges jelölés:

 • a lakás bejárati számánál;
 • gáz- és elektromos kályhák;
 • WC-tálak, bidé;
 • szeméttároló;
 • szellőzés;
 • autómosó;
 • fénynyílások.

A feltárás tükrözi a helyiség méretét és célját, a padló dokumentációját - apartman elrendezést - felülről tervezzük, az adatlapon - sorozatok száma, emeletek száma, a ház padlószerkezete. Óvatosan tanulmányozza az apartman minden szobáját, nagy, kicsi, lakó- és segédprogramot. A kicsi és kétszintes apartmanok önmagukban jóak, mindegyiknek megvan a maga sajátossága, mint minden házban - kétemeletes, ötemeletes, kilenc emeletes, vagy magas torony típusú épületben.

A projektdokumentáció tanulmányozása során nincsenek apró részletek - a padló, a padló, a ház kora, a technológiák és a felhasznált anyagok száma, a tető formája, a szellőztető rendszer, a tűz kijárata, a lakás történetében bekövetkezett átalakulások jelenléte - mindez jelentős. De a lakás mérete, a szobák száma és a lakásokra fordított összeg nem kompenzálja ezt a tudást, és önmagukban nem nyújt kényelmet az új lakóterületen.

A problémákat nem oldja meg egyetlen drága ingatlan vásárlás. Az a személy, aki egy kis lakóhelyet vásárol, kényelmesebb lesz, mint valaki, aki hivatalosan megközelíti a választott kérdést.

A vásárló igazán biztonságos és jó minőségű kizsákmányolási házat talál, aki kiderül, hogy a jövőbeni ház és lakás jogszerű árnyalatai, valamint minőségi és műszaki jellemzői nem kerülnek túlfizetésre.

Itt láthatja a nagy és kicsi apartmanok egyedi rendszerét.

Európai elrendezésű számítógépes projekt, felülnézet.

Klasszikus szomszédos elrendezés.

Ötszobás, 7 szobás apartmanok országunkban még mindig ritkák az alacsony kereslet miatt.

A metrikus terület az elrendezés típusától függ. A „kis családok”, a „szállodák” és a stúdiók számára 18-20, 28, 34-35, 36-37, 38, 40 négyzetméter. 2 szobás "cseh", "Leningrad" - 44-45-47-50 négyzetméter. m, ők - 4 szobás, 78 és 89 négyzetméteres terület. m, és a 90 méteres "cseh" is 3 erkéllyel rendelkezik, 8-10 m-es konyhával. A 3 szobás metrikus területen 60-70 négyzetméter. m.

A 111-97-es, 1970-90-es sorozat házaiban a kilenc emeletes épületekben található 2 szobás "kis családi házak" területe 42 négyzetméter. m, a szokásos 2 szobás - akár 54 négyzetméter. m, és 3-5 szobás apartmanok házak a 97. sorozat volt négyzetméter 100 négyzetméter. m - 103-145 m2.

Elszigetelt szobák, g alakú elrendezés:

A 38,5 négyzetméteres lakásterület európai elrendezésének rendszere. m.:

Bútor opciók

Lásd a szép belsőépítészet lehetőségeit.

1 szobás lakás 28 m2. Bútorok elrendezése a szobában - funkcionális és hangulatos lehetőség:

Nappali a lakásban, európai stílusú elrendezéssel, piros kanapéval és ugyanolyan világos piros színben a belső térben:

2 szobás, 65 m2-es lakás a "Sztálin" -on átjáró szobákkal - a nappaliból a hálószobába, fehér és kék színben:

Hálószoba ugyanabban a lakásban:

Hangulatos, világos bejárati csarnok:

Lakás érdekes, innovatív ötletekkel a helyiségek tervezésével és elrendezésével kapcsolatban:

A lakás fürdőszobája a hálószobától elválasztott partícióval:

Hogyan válasszuk ki?

A lakás elrendezésének kiválasztása során figyelembe kell venni a következő pontokat:

 • Ahhoz, hogy megvédje magát és újjáépítsen a régi vagy új házban, ismerkedjen meg a KTF-tervvel: győződjön meg róla, hogy nincsenek koordinálatlan átalakítások, megtudja, hol vannak a teherhordó falak és melyeket lehet szétszerelni;
 • Jobb választani egy lakást, amely nem a lift tengelyével szomszédos, és legalább egy, falak nélküli helyiséggel rendelkezik a szomszédokkal közösen;
 • A sarok és a földszinti apartmanok lehetnek nedvesek és hidegek bármelyik házban;
 • A világ részei fontosak - északon hideg és sötét, délen túl napos és nyüzsgő nyáron. Előnyösen keleti és nyugati. Ugyanaz az erkéllyel, loggiával;
 • A szomszédokkal határos falaknak hordozniuk kell, majd a szomszédok zaját nem zavarja meg;
 • A felvételek és az elrendezés a család összetételétől függ, - bármitől függetlenül mindenkinek személyes helyet kell kapnia;
 • A stúdiókat úgy kell megválasztani, hogy egy zónát bezárjanak egy partícióval;
 • Minél magasabbak a mennyezetek, annál tágasabb és nagyobb a levegő, de a szellőzésnek jól kell működnie - győződjön meg róla, hogy;
 • Az új épületek apartmanjaiban előnyök és hátrányok vannak. Előnyök - magas mennyezet, kényelmes felvonók, ésszerű tervezés, az alapzat nulla kopása. Hátrányok - a javítás hiánya, a felújítás szükségessége, a szomszéd javításával egyidejűleg, azonnali bejutás;
 • Nem biztonságos terület kiválasztása - szegény szomszédokkal, rossz infrastruktúra, az ipari zóna és az elektromos vezetékek közelsége, az üzletek és kávézók az ablakok alatt, forgalmas autópálya, - nincs kényelem. Azonban a közeli parkok és zöldterületek előnyt jelentenek;
 • A falakat nem tartalmazó lakás átütemezhető, ha új tervet állapít meg a KTF-re, egy 1 szobás lakás stúdióvá, vagy egy 1-2 szobás lakásba való stúdióvá alakításával;
 • A külön fürdőszoba és a WC közötti falat nagyobb területre lehet kombinálni;
 • A zárt elrendezés nem lehet átjárható szobák;
 • Fontos, hogy egy hely legyen a kamra vagy a kamra alatt;
 • A természetes fény nélküli nappali nem lehet;
 • Oroszországban a nagy felvételek drága a fűtés miatt;
 • A nem szabványos szobák eredetiek, de nem mindenki számára alkalmasak, szemben a hagyományos formákkal - négyzet és téglalap;
 • Extra és átfogó folyosók - a tér irracionális használata;
 • A nyeregtetővel az utolsó emelet nem szörnyű, még előnye is van - a szomszédok hiánya felülről.

Három fő típusú elrendezés van: nyitott, zárt és részben zárt. Mindegyiknek megvan a saját előnye egy adott ügyfélcsoporthoz.

A zárt klasszikus, izolált szobákkal egy nagy család kerül, melynek tagjai számára fontos a magánélet és a képesség, hogy ne zavarják egymást. Az ilyen tervek változatosabbak az idősebb és kényelmesebb új otthonokban. Általában a konyha szomszédos a fürdőszobával, nincsenek egységes szabályok a szobák egymáshoz viszonyított arányára, mindez az elrendezés típusától és a szobák számától függ. Néha egy folyosó sok helyet foglal el. A különböző generációk képviselői és a különböző alvásütemű családtagok ugyanis olyan kényelmes lakásban lesznek kényelmesek, amelyek elrendezése hagyományos belső megoldásokat tartalmaz.

Abban az esetben, ha a pénzeszközök korlátozottak, vagy ha a források elégségesek a költséges megoldásokhoz, két esetben kerül kiválasztásra. Gyakran a fiatal családok egy kis területű stúdióapartmanokat választanak - akár 40 m-ig, és teljes értékű 1-2 szobás lakásokká alakítják őket, amelyek 2-3 fős család számára alkalmasak.

Egy kis terület vizuálisan és funkcionálisan zónába kerül, elsőként a világítás és a színek a bútorokban és a dekorációban, kiemelő területeken, a padlószintek változásában. A második esetben pedig egy olyan átalakítható bútor kiválasztása, amely különböző helyzetekben más célt szolgál.

A korlátlan költségvetésű személyek szabad terveinek nagysága csak a kívánságától és a képzeletektől függ - ebben az esetben a teljesen nyitott tér elképzelése valósítható meg.

Kompromisszumos lehetőség van - részben zárt tervezés. A privát terek kívülállók számára zárva vannak, a konyhát, a nappalit és az étkezőt kombinálták. Ez egy kis lakásban és korlátlan területen, például egy kétszintes lakás első emeletén is megvalósítható.

És jobb, ha a partíciókat ebben az esetben nem süket, hanem dekoratív, osztja a helyet, és nem eszik.

Gyakran létezik az utolsó elrendezés egy ilyen változata - a konyha, az étkező és a nappali ugyanazon a vonalon található, amely lehetőséget nyújt minden családtag és a vendégek egyidejű meglátogatására, és a konyhából érkező szagokat szellőztetéssel húzza ki, a csúszó partíciók mögött rejtve, ha meglepetés készül vagy nem megfelelő.

Ha figyelembe veszi ezeket a választási feltételeket, akkor elkerülni fogja a komoly hibákat, és megtalálja az Önnek megfelelő elrendezést.

Hogyan tervezzük?

Egy nagy lakás nem lesz jó a kényelem szempontjából, ha helyet tölt be helytelenül, akkor üres a bútorhiány miatt, akkor van benne túl sok dolog, és fő előnye a tágasság. Egy szűk, tágas bútorokkal és alacsony mennyezettel rendelkező lakásban az emberek a helyiség és a tágság hiánya miatt stresszt okoznak.

Ilyen esetekben egy kiutat találhatunk - átalakítás vagy kevésbé költséges lehetőség - bútorok cseréje és új dekoráció. Itt segít a kis apartmanok moduláris, beépített, átalakítható bútorainak, a belsőépítészeti vizuális illúziók elvének, a képernyők, válaszfalak és tolóajtók használatának elvét.

Az új tervezés eredménye a terület ésszerű eloszlása ​​problémájának megoldása.

A kis apartmanokra vonatkozó szabályok:

 • A bútorokat a helyiségek egyéni méréseinek megfelelően kell megrendelni, mivel nehezebb megtalálni a megfelelőeket. Nem lehet a centiméterre felvenni, ellentétben a beépített egyedi készlettel. Ezután a stúdióban található konyha-nappali ideális hely a pihenésre és munkára;
 • Válasszon a bútorok és a dekoráció világos árnyalatait, dobja el a sötéteket, mivel csökkentik a helyet. Hasznos fényvisszaverő felületek, padlóburkolatok átlós telepítése, magas bútorok alacsony mennyezetre. A pasztell színek könnyedséget és tágasságot biztosítanak. Az alacsonyabb mennyezetnek könnyebbnek kell lennie, mint a falak, hogy magasabbak legyenek;
 • Világítás, válasszon egy helyi, amely különböző forrásokból áll, ami kényelmes és kiterjeszti a teret a világítási zónák módszerével. A tükrök vizuálisan növelik a területet, és további világításként játszanak;
 • Élénk színek jelenhetnek meg, de részletesen - képek, kiegészítők;
 • A tárolás problémáját úgy oldják meg, hogy egy dobogót rendeznek egy vízszintes fiókkal, amely az ágy vagy az asztal alá helyezi a konyhát. A szekrény a szabad fal mentén egy helyre kerül át, megszabadulva a teljes szekrénytől. A polcrendszer, azzal együtt, mozgatható vagy szövetből van zárva;
 • Ne lerombolja az összes partíciót, hogy ne veszítse el a magánterületeket - ez minden felvételre vonatkozik;
 • A tolóajtók és válaszfalak teljes vagy részlegesen zárt elrendezésekben szükségesek, helytakarékosak.

A nagy apartman szabad elrendezése működőképes lehet. Figyelje meg a személyi és a közös terület zónázásának elvét.

A színekben nincsenek korlátozások, kivéve az ízt, valamint a stílusok megválasztását.

A legjobb kényelmi megoldások

Az ideális elrendezés magában foglalja a zónák kényelmét, a helyiségek megfelelő arányát és az ergonómiát, a szükséges helyiségek jelenlétét - nappali és használati helyiségeket, azok optimális területeit és a megfelelő belső teret.

Az arányok fontosak a pszichológiai felfogás szempontjából - van egy elv az arányos arányban a teljes felvétel és a szobák száma között. Ha a lakás területe 90 m, akkor 3 szobás. Helyesnek kell lennie a mennyezet magasságának és a lakás területének arányának is: a mennyezet kényelmes magassága 2,7 m-től kezdődik, 25-30 m-es nyílt területtel, vagy 2,5 m-ig 20 m-es terület esetén.

A keskeny helyiségeket jobban átütemezik, de nem hagynak szabad tereket partíció nélkül, akkor is elnyomják őket. Az ideális elrendezés mentes irracionális felhasználástól, szükségtelen folyosóktól. Bármely helyiségbe bejárat, melynek a folyosóról vagy a csarnokból kell lennie.

A legkényelmesebb apartmanok szinte bármilyen elrendezésűek, amennyiben megfelelnek a helyhasználat kényelmének és ésszerűségének.

Példa egy hangulatos, kis négyzet alakú apartmanra, felülnézetben.

Általában a stúdiók téglalap alakúak, de L-alakú vagy szögletes elrendezések is vannak. Kezdetben nem hívhatja őket kényelmesen a felvétel és a sarok nélküli konyha helyének köszönhetően, de ha helyesen rendezi a helyet, tegyen egy csúszó üvegfalat a konyha elé, javítsa a szellőztető rendszert, a könnyebb tervezéshez.

A „körkörös” elrendezés lesz az eredeti megoldás - átalakítás és annak átalakítása egy 2 szobás, 35-40 m-es lakásba.

A sikertelen döntések a jó tervezés elvének megsértését jelentik.

Példák a tér harmonikus elosztásának elveinek megsértésére:

 • Rossz arányok - a lakás területe nem arányos a szobák számával;
 • A teljes felvétel és a tárolás hiánya;
 • Nincs erkély vagy loggia, magánterület, természetes világítás a nappaliban és a konyhában;
 • Csak az északi vagy a déli ablakokból lépjen ki;
 • A bútorok méretei és formái közötti eltérés a szoba méretéhez képest.

Rendellenes elrendezés:

 • Hálószoba vagy egy másik ablak nélküli nappali;
 • A fürdőszobában több mint 3 szoba található;
 • Az úgynevezett „sötét” szoba hiánya legalább egy 2-3 lakószobában problémát jelent a dolgok tárolásával;
 • A rossz szellőztető rendszer kiküszöböli az előnyös elrendezést;
 • A kétszintes, lifttel nem rendelkező apartman az idősek számára rossz lehetőség;
 • A nem szabványos formák szobái a tervezés és a működési kényelmetlenséghez kapcsolódnak;
 • Kényelmes egy kijárat a loggiára.

Érdekes ötletek

A tervezők és a saját képzeletük ötleteket adnak a lakástervezésről és a belsőépítészetről a loft stílusban, hangulatos klasszikusok, skandináv, pályázati Provance, hi-tech, akik szeretik az ultra-moderneket. Az új épületek lehetővé teszik, hogy a design érintetlen területét tiszta lapként használják, hogy otthon érezzék magukat a tér készítőjeként!

Nappali skandináv stílusban - tisztaság, rend, funkcionalitás, könnyű falak, természetes anyagok és élő növények. Ebben az esetben az elrendezés segít megoldani mind az esztétikai, mind a kényelmi problémákat - a fényes, nagy ablakok fényt és levegőt biztosítanak, a belső színek pedig támogatják és fokozzák. Mivel a munkafelületek még az ablakpárkányokat is magukban foglalják, a tűzhely működik, szép és meleg a télen, a kialakításnak köszönhetően a szoba nagyobbnak tűnik. A bútorok kényelmesen elhelyezhetők:

11 fénykép

A tetőtéri stílusú konyha-társalgó íróasztallal rendelkezik. A régi, törölköző szőnyeg, a mustár színű bőrasztal és a piros, elegáns karosszék elegáns és kényelmes. A tágasság növeli a fényes padlót és a felületek fehér színét, de egy nagy terem nem üríti le az ürességet, mert kényelmes és praktikus, megfelelő méretű dolgokkal van feltöltve:

Légy inspirálva ezekből az ötletekből, keressen újakat!

9 fénykép

Hogyan válasszunk egy lakást az új épületben, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba