Ötletek 3 szobás lakás tervezéséhez

A háromszobás apartmanok nagyrészt elég tágasak, de ez nem jelenti azt, hogy az eredeti elrendezésük nem javítható. Csak a tervezési és tervezési megközelítések minimális finomságait kell tudni a durva hibák megelőzése érdekében. Minden esetben egyedi megoldás szükséges.

Épületek típusai

A korai sorozat („Hruscsov”) panelházait a kis szobák, a vékony falak, a nagyon alacsony mennyezet és a kombinált fürdőszoba kényelmetlen elrendezése jellemezte.

Az újonnan épült házak („új panel”) az 1970-es években épült épületek. Növelte a lakóteret, valamint a konyhákat (akár 9-10 m 2 -ig).

A korszerűbb elrendezést a közelmúltban mindennek tekintették, ami kényelmesebb, mint a Hruscsov-sorozat. A loggia jelenléte és az átjáró helyiségek kizárása már nem elegendő. A javítottnak csak egy ilyen lakásnak tekinthető, amelynek paraméterei jobbak, mint az SNiP-ben meghatározottak. Ez szükségszerűen tágas szoba, és megfelelő arányban készül. Nem ritka - 20 és 30 négyzetméteres nappali. m, a hálószoba területe 12-15 négyzetméter. m.

A méret mellett nagy figyelmet fordítanak a világításra - az erkély francia típus szerint készül.

A háromszobás apartman jobb tervezéssel nem rendelkezik 15 m2-nél kisebb konyhával, további szaniter felszereléseket kell biztosítani. Ezek a lehető legtávolabb vannak a konyhából és az étkezőből. Az új épületben található fürdőszobák egyaránt kombinálhatók és megoszthatók, ez nem befolyásolja az ingatlanok osztályozását. A fürdőszobák elég tágasak, hogy miniatűr szaunát is elhelyezhessenek. Ügyeljen arra, hogy terasszal, loggiával vagy erkéllyel rendelkezzen, minimum 120 cm szélességgel.

Az apartmanok tervezéséről beszélve meg kell említenie az öt és kilenc emeletes házuk közötti különbséget. Kilenc emeletes épületek vonzóak azok számára, akik magasabb szinten maradnak, és jó kilátás nyílik az ablakról.

A sajátosság azonban nemcsak ebből áll - ezek az épületek többnyire kényelmesebbek, mint az öt emeletes épületek. Kezdetben a magasabb házak felvonókkal és szeméttárolóval rendelkeztek.

A tégla épületeket az építési időtől és a projekttől függően különböző módon lehetett elvégezni.

projektek

Az épülettípuson kívül figyelembe kell venni azt a projektet is, amelyre elkészült. Hruscsov apartmanjaiban a standard szobák gyalogjárók voltak, a legnagyobbak a raktár mellett helyezkedtek el, ahonnan viszont csak a hálószobába mentek. Az 1-335-ös sorozat, valamint a K-7 is kis konyhájuk, miniatűr folyosók. A 335-ös csoport házaiban a mennyezet magassága 255 cm.

A K-7-ben elérheti a 259 cm-t, az erkélyek nem állnak rendelkezésre. Az 1-447-es sorozatban a terv nem tartalmaz erkélyeket, gyakran saroklakások nélkül. A fő építőanyag tégla.

1960-tól 1975-ig a tégla öt emeletes épületekben három szobás lakások általában 44 négyzetméteresek voltak. m, lakóház - 32 m2, a konyha részaránya 5,5 vagy 6 négyzetméter volt. Az 1-464-es sorozat csak kombinált egészségügyi létesítmények használatát jelentette, a teljes terület 55-58 négyzetméter volt. m, a lakóhelyiségek aránya 39-45 négyzetméter volt. m.

A modern házak 3 szobás apartmanjaiban, a régi ötemeletes, ellentétben az egészségügyi létesítmények különek. A nappaliban, a konyhában és a fürdőszobában egyre több lett. Ritkán talál egy háromszobás lakást, ahol nem lenne erkély vagy loggia. Különböző méretűek - 70-76 és 80-100 négyzetméter. m és még több.

Az 1970-es évek közepétől épült 80-as sorozat kilenc emeletes épületének apartmanjai 7,5 négyzetméteres konyhából álltak. m, csak egy szoba van elválasztva, a másik kettő - áthaladó. Az 1980-as évek vége óta a konyhás terület elérte a 9 négyzetmétert. m, minden szoba önállóvá válik egymástól. A 83-as és a 90-es sorozat közötti különbség kizárólag az erkély konfigurációjában rejlik - az első esetben háromszög alakú, a másodikban egyenes vagy kissé lejtős.

A 90-es sorozat, amely a 2000-es években jelent meg, 14 négyzetméteres konyhával rendelkezik. m, plusz felszerelés egyszerre két erkély.

A régi lakásállományban a 3 szobás lakás cseh elrendezése meglehetősen gyakori. Jellemző, hogy a házak 9 és 12 emeletes magasan épültek, nem 1970-ben és legkésőbb 1990-ben. A mennyezet alacsony, nem éri el a 250 cm-t, két erkélyt - egyenes és ferde. Ilyen épületek téglából, vasbetonból és agyagbetonból készültek. A lakás területe általában 60-64 négyzetméter. m.

Érdekes tervezési megoldások

A mellény, vagy az ablak mindkét oldalán az ablakok szervezésével sokkal érdekesebb, mint a klasszikus változat, amelyben a fény csak egy vagy két pontból hatol be. Annak érdekében, hogy egy ilyen otthon praktikusabbá váljon, nemcsak a modern üvegcsomagokat kell telepítenie, hanem az ablakpárkányt miniatűr beépített táblává kell átalakítani.

Nem szeretné az eredetiséget és a friss hangulatot tenni, érdemes mindig gondolni a klasszikus stílus kiválasztására. Gazdaságos és viszonylag semleges, ritkán egyedi anyagokat és egyedi gyártású szerkezeteket igényel.

Ugyanakkor és a klasszikus designban érdekes lépéseket találhat. Szóval, hatalmas mennyezeti eresz és dekoratív gerendák, oszlopok nem lesznek rosszak. A "mellény" nagyon vonzó kombinációja lehet a loft és a skandináv stílusnak.

Szín és dekoráció

A tervezési technikák segítenek viszonylag könnyen megszüntetni a három szobás lakás tervezésének hiányosságait. A kis helyiségek elégtelen helyének problémájának kiküszöbölése lehetővé teszi a stílusos megoldást világos árnyalatokban.

A legjobb pozíciók a következők:

  • Tejfehér;
  • Világos bézs;
  • Telítetlen barna.

Az ilyen kialakítás finom szemléletének további hangsúlyozása érdekében egyetlen fényes foltot csatolnak hozzá; Nagyon jó, ha virágot és zöldséget tartalmazó telkeket használnak. A falpaneleken kívül bútorokba is bevihetők, vagy akár fényforrásokat is díszíthetnek. A folyosó hosszú falán nagyszerű családi fotók lesznek. A végeredmény - a szoba jól telített a fénytől, és egyáltalán nem unalmas.

Jó értelme, hogy a nappalit egységes, világos háttérrel díszítse., akkor kiderül, hogy a többi részében egyesülnek azok a hangok, amelyeket általában összeegyeztethetetlennek tartanak. Jó ötlet a konyha és a nappali színeinek színezése (az alsó konyhai frontok színei, a vendégszoba falai és a könyvespolcok egybeeshetnek).

A tervezők egy része szándékosan készíti a kötényeket a kötények és a kárpitok kárpitai között, ahol a vendégek a színek szerint megkülönböztethetetlenül ülnek. A lágy zöld árnyalatok miatt kevert fehér szín javítja a hangulatot és segíti az érzelmek kikapcsolódását. Az egyéb kombinációk között hasznos a különböző helyiségekben a függönyökre vonatkozó megfelelő minták használata, míg maguk a függönyök más színűek lehetnek, és akár különböző anyagokból is készülhetnek.

Javasoljuk, hogy a konyhát világos festékkel festse, vagy nem túl sötét befejező panelekkel. A klasszikus és modern apartmanok fürdőszobái gyakorlatilag nem díszítettek, ez lehetővé teszi az ilyen szobák szigorúan haszonelvű feladatát.

bútor

A belső tárgyak kiválasztása szintén fontos, hiszen a helyiség elrendezésének számos hiányosságát elrejthetik.

A félkör alakú sarokpolcok stílusosan kombinálhatók tökéletesen kerek lámpákkal és hagyományos íves nyílásokkal.

Különös figyelmet kell fordítani az óvoda dekoratív oldalára és elrendezésére: fontolja meg, hogyan helyezheti el a szükséges bútorokat, és ne zavarja a területet.

Ne próbáljon meg maximálisan bútorokat helyezni a hálószobábaLegyen könnyebb és könnyebb, még a falak mellett is hangsúlyozhatja a világos tónusú ágyak melletti falakat.A beépített szekrények optimálisak a folyosóra, mert lehetővé teszik, hogy elrejtsék a szükségtelen tárgyakat a kíváncsiskodó szemektől, hogy szabadítsanak fel helyet.

A legjobb belső lehetőségek

A modern háromszobás apartmanok kombinálhatók a legdrágább kiegészítőkkel, radikálisan törve a szokásos mintákat. A tükör, mintha négyzetekből lenne összeállítva, egy olyan ajtó illúzióját képezi, amely senki sem tudja, hol; a nappali mennyezet nemcsak felemelhető, hanem részben leengedve is, hogy elrejtse a rejtett világítótesteket, és elfedje a függönyrudakat, amelyeken a függönyök lógnak. Az eredeti ötlet a fő lámpa alapvető elutasítása, a rejtett világítóeszközök előnye a helyiség bármely részén. Ha szeretné kiemelni az egzotikus japán stílus iránti elkötelezettségét, tegye a bambusz botokat egy alacsony kanapé mögé. És ezek csak néhány példa arra, hogyan lehet az eredeti terveket a legegyszerűbb módon létrehozni.

A tükröknek az öltözőasztalok fölött történő rögzítése elősegíti a helyzetet a vizuális integritás tipikus helyiségeiben. Közvetlenül ellentétben a TV-t és a munkaterületet, melyeket a fali polcok vizuálisan kapcsolnak össze. De a tér egyaránt kombinálható és megosztható. A sarokban három szobás apartmanok lehetnek hasznos partíciók, amelyek az ablaknyílások között helyezkednek el. Ez a szokásos három szoba helyett, négy, minimális erőfeszítéssel fog megjelenni. Az ilyen változások regisztrálása szintén egyszerű.

Amikor hiányzik a tér, érdemes bővíteni az ajtónyílásokat és behelyezni őket görkorcsolyázó szerkezetekbe. Ez a technika nem utolsósorban növeli a távoli helyiségek szellőzését.

A hálószobában, a nappaliban és az óvodában szervezett változatban célszerű a konyhát és az ebédlőt egy objektumba egyesíteni, és az általános stílust bézs színben tartani. Amikor a konyha és a vendégterület nem elég nagy, jobb, ha már el kell törölni a köztük lévő határokat, ugyanakkor bővíteni a személyes teret. A másik két helyiséget irodának és óvodaké kell alakítani.

Gyakran előfordul, hogy a háromszobás apartmanokban a nappali és a folyosókat határoló partíciók eltávolításra kerülnek. A fürdőszobát és a WC-t egy ajtó befogásával kombinálva segít a helyiség növelésében.

A három szobás lakás újratervezésében vagy javításában nem szabad elfelejtenünk, hogy elsődlegesen funkcionálisnak kell lennie.

Ötletek 3 szobás lakás tervezéséhez - a következő videó.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba