Ötletek és lehetőségek a lakások újratervezésére

 Ötletek és lehetőségek a lakások újratervezésére

Sok esetben nagy probléma a lakás kényelmetlen, praktikus kialakítása. Gyakran az érdekes tervezési ötletek megvalósításának akadályává válik. Csak egy kiút van ebben a helyzetben - átalakítás. Fontos azonban szem előtt tartani, hogy még egy tulajdonban lévő lakás is csak a törvény által megállapított szabványoknak megfelelően lehet újratervezni.

Mi az?

Bármely ház tervezése természetesen szigorúan figyelembe veszi a jelenlegi előírásokat. Amennyire lehetséges, a fejlesztők igyekeznek figyelembe venni a potenciális lakosok ízlését és igényeit. A szabványok azonban idővel megváltoznak, az ízek és igények még inkább hajlamosak a változásra.

Körülbelül 50 évvel ezelőtt, egy lakást magába foglalva egy csoda szélén tartották, de most az emberek sokkal diszkriminatívabbá váltak. És még a legújabb verzió monolit házában is sokszor már nem elégedett.

Úgy tűnik, hogy csak a munka megkezdése (vagy a megfelelő szakemberek meghívása) marad, és a probléma megoldódik. De nem minden olyan egyszerű és egyszerű, ebben az esetben figyelembe kell venni a meglévő korlátozásokat.

Mi tiltott?

A tilalom minden esetben magában foglalja azokat a munkákat, amelyek csökkenthetik egy lakóház egészének megbízhatóságát, vagy jelentősen ronthatják a többi bérlő helyzetét. Tehát nem végezhet olyan munkát, amely csökkenti vagy megszünteti a szellőztető mozgásokat; Nem szeretnék egy rést helyezni, hűtőszekrényt vagy beépített szekrényt helyezni, ez elfogadhatatlan.

Az ellenőrző hatóságok megakadályozzák a padló terhelésének növekedését a projektben meghatározottnál. Tilos az erős esztrich, a nehéz csempe fektetése, a nagyon masszív bútorok, a háztartási készülékek vagy berendezések felszerelése.

Nem szabad a radiátorot olyan helyiségbe áthelyezni, ahol alapértelmezés szerint nincs központi fűtés, mind az erkélyes, mind a loggiás szobák kombinálása nélkül. Sőt, még akkor is, ha az akkumulátort önkényesen helyezik el a kamrában vagy a folyosón, ahol eredetileg nem volt, elrendeljük, hogy szétszerelje. A törvény megakadályozza, hogy a melegvízellátáshoz vagy -fűtéshez az épület csövéből vízzel fűtött padlóval víz kerüljön.

Senki sem engedheti meg a fürdőt, a WC-t a szobákba, ahonnan közvetlenül lakóterek vannak.

Nem lehet 9 négyzetméter alatti helyiségeket kialakítani. m, abból a célból, hogy 36 hónap elteltével, vagy inkább lerombolják és áttelepítsék az otthont, hogy teljesen felújítsák őket. A tilalom kiterjed az olyan épületekre is, amelyeket a polgári védelmi és vészhelyzeti ügynökségek számítanak.

Mit lehet?

De a jelenlegi jogszabályok szerint sokat lehet tenni: senkinek nincs joga megtiltani bármilyen tapéta, vakolat, dekoratív keverék használatát. A padló cseréje mérsékelten nehéz, a mennyezet vágása, a mezzanin lebontása, a beépített polc lebontása és új kialakítása, korlátozás nélkül is megengedhető az elektromos tűzhely új konyhába helyezése.

Ugyanez az eljárás vonatkozik a légkondicionáló felszerelésére is, feltéve, hogy nem borítják fel a teherhordó falat. De a műholdas TV antennát előre kell koordinálni.

Mozgassa a konyhai vízvezetéket, cserélje ki a gáztűzhelyet egy elektromosra, szüntesse meg a kisebb falakat (ha nem jelölik hordozóként), megengedettek a lyukasztó nyílások és a meglévő lyukak rögzítése, de csak hivatalos engedélyekkel.

A legújabb követelményeknek való megfelelés érdekében (váratlanul változhatnak), a munka megkezdése előtt megismerhetik a Lakáskódex legújabb módosításait és a régió törvényeit. Ezután a megengedett manipulációk pontosan meghatározásra kerülnek, és nem fog hibázni.

Alapkövetelmények

Ahhoz, hogy az újratervezés a projekten - a legmegfelelőbb döntés legyen. Először tervet rendeznek a KTF-en, onnan továbbítják a SRO-be bejegyzett tervezőknek. A projekt anyagokat és az átdolgozás iránti kérelmet a multifunkciós központhoz kell eljuttatni, amelynek munkatársai maguk kommunikálnak a Lakásfelügyelettel. Miután megváltoztatta az elrendezést az oldalon, megérkezik az ellenőr, aki ellenőrzi a törvény és egyéb előírások betartását. A jogsértések hiányában igazolást kap az átépítés elfogadásáról.

De még mindig nem vége: a törvény és a projekt a KTF-ben van, frissített műszaki útlevéllel készülnek. Ha nem veszi az utolsó lépést, a frissített kommunikáció üzembe helyezése illegális. És később, még a bíróság sem segíti vissza a jogait.

Hogyan lehet magad?

Van egy másik lehetőség, akár önállóan, akár szakosodott regisztrációs cégek segítsége nélkül, felújítás előkészítése. Ez a koordináció a házat fejlesztő építészrel vagy szervezettel. Egy ilyen út optimális, ha a teherhordó falak kialakítása megváltozik. Ezután a lépésenkénti utasítás ugyanazon a ponton megy végbe: az MFC-ben, attól a házfelügyeletig és végül a leltárirodához.

Ez a megoldás optimális, ha:

 • Új nyílások mozgatása vagy felszerelése;
 • A konyhák és a fürdőszobák helyének megváltoztatása;
 • Kombinálja az apartmanokat nyílások vagy falbontások létrehozásával.

Ez utóbbi esetben ügyeljen arra, hogy naplót készítsen a művek készítéséről, készítsen cselekedeteket rejtett munkára. A fejlesztést maga a projekt kezdeményezőjének folyamatos felügyelete alatt kell végrehajtani. Lehetetlen megállapítani, hogy a fal különleges tudás nélkül vagy-e.

A projekt tartalma

A jövőbeli felújítás vázlata önállóan is elkészíthető, ugyanakkor az alapjaik alapján elvégzett minden mérés és számítás a szakemberek előjoga. Az újrafelépítéssel foglalkozó szervek egyéb információkat nem fogadnak el. A KTF-terv (padló) nedves zónáinak helye a pontozott vonalat tükrözi, bár más lehetőségek is lehetségesek.

Ugyanezt a pontos módot kell mutatni a konyhák és az életterek elhelyezésére. A partíciók felállítása vagy a mérnöki hálózatok szerelése anélkül, hogy eltérnének a terv követelményeitől, korlátozhatja magát a vázlat elkészítésére és a Házfelügyeleti Hatóság jóváhagyására.

De sok esetben lehetetlen lesz javítani az eredeti zónák megváltoztatása nélkül. Akkor még mindig hivatalos projektet kell kiadnia szakosodott szervezetek segítségével. Az elvégzett munkát önállóan lehet elvégezni, csak ne felejtsük el, hogy a HOA képviselőjének vagy az alapkezelő társaságnak alá kell írnia.

Még a tipikus lakásépítési projektek esetében is a változások listája meglehetősen sokat változhat: valaki egy stúdiót szeretne készíteni, aki valaki más helyre akarja mozgatni az ajtót, valaki a folyosón a melléképületek rovására, és így tovább. A tervezőknek benyújtott kérelem benyújtásakor ügyeljen arra, hogy az összes kívánt változtatást írja le, a lakás bejáratától az óramutató járásával megegyező irányban. A szervezetben rendszerint rendelkezésre áll egy minta alkalmazás.

Nyilatkozatokban meg kell jelölni:

 • Tervezik a padló és a falak vízszigetelését?
 • Megváltoztatja a padló kialakítását és típusát;
 • Milyen lesz a homlokzat üvegezése (meg kell felelnie egyetlen projektnek).

Minden vásárolt anyagot, akár dekoratív, a Rosstandart tanúsítványával kell ellátni. Ha ki kell vágnia a fal alablakát, csak gyémánt vágógépeket használhat, de semmilyen esetben sem ütőhangszerek. És egy másik dolog: ha a lakást egy jelzáloggal vásárolják meg, akkor a manipulációkhoz szükséges lesz a bank hozzájárulása.

Hogyan lehet legalizálni?

A lakásfelügyeleti hatóságok átalakításának összehangolásához olyan dokumentumok szükségesek, mint egy terv:

 • Lakóépületek regisztrációs tanúsítványa;
 • A tulajdonjogot vagy annak másolatát igazoló dokumentum, amelyet közjegyző igazol, vagy (2017-től) az állami nyilvántartás kivonata;
 • A kérelem külön formanyomtatványban van (a formanyomtatványt annak a hatóságnak kell kiadnia, amely ezt a problémát szabályozza a régióban);
 • Projekt és szakaszos végrehajtási terv.

Még egyetlen szobát sem lehet felújítani mindaddig, amíg nem kap minden írásos engedélyt a bejegyzett és állandó lakosoktól. Ez a feltétel lehetővé teszi, hogy megvédje jogos jogait és érdekeit. Sok régi épületben az újjáépítés további követelménye az építészeti felügyeleti szervek vagy a történelmi és kulturális műemlékek védelmével foglalkozó intézmények közötti koordináció.

Ez a dokumentáció végleges listája, amelyről a projekt jóváhagyását meg kell adnia, más anyagokra nincs szükség.

A bizottságnak végleges döntést kell hoznia legkésőbb az iratok kézhezvételétől számított 45 napon belül (és az átvételi dátumot az elfogadásra vonatkozó bélyegzővel rögzítik). A végleges szöveget három munkanapon belül közölni kell a kérelmezővel.

Elutasítás esetén a bizottságnak csak három körülménye van:

 • A projekt és a terv eltérése a jogszabályokkal vagy az átalakítás alapelveivel;
 • A benyújtott dokumentumcsomag hiányosságai vagy a benne foglalt információk kétségessége;
 • Fellebbezés a lakóhelyiségek újjáépítésére vonatkozó döntés meghozatalára nem felhatalmazott szervhez.

Ha jogosulatlan felújításra kerül sor, vagy nem az engedélyezett munkát, vagy a szabályozási követelményeket nem tartják be, a felügyelő bizottságnak joga van arra, hogy követelje, hogy az összes változtatást egy ideig megszüntesse. Független újjáépítés a lakások, nem ellentétes a megállapított szabályokat, nem változtatja meg az általános építése a ház, feltéve, hogy fizetni a bírságot az önkényességről lehet hivatalosan regisztrálni.

Abban az esetben, ha kategorikusan visszautasítják a ház eredeti állapotába történő visszajuttatását, a bíróság a bírósági eljárásban visszavonhatja az árverés összes bevételének kifizetését, kivéve a bírósági eljárások költségeit. Ezek az Orosz Föderáció újjáépítését szabályozó fő jogi rendelkezések.

Mennyibe kerül?

De a jogszabályok mellett figyelmet kell fordítani az átalakítás árára. És minden alkalommal, amikor különleges lesz, mert nincs két azonos lakóhely, még a látszólag ugyanahhoz a típushoz is tartozik, és nem lehet. A terv összetétele is jelentősen megváltozik. Ezenkívül a projekt megfogalmazása is tisztán egyéni munka, és minden esetben a díjat is kiszámítják.

A projekt költségeit a vállalat előkészítése határozza meg, mivel mindenkinek saját ára van. Ha csak a projekt koordinátáit kell létrehoznia, és a koordináció során tanácsot kell adnia a következő lépésekről - ez egy dolog, ha azt át kívánja adni a vállalkozónak és a jóváhagyásnak, akkor a díj megduplázódik. A bírósági képviselet a legdrágább lesz. Minél nagyobb a lakás területe, annál inkább különbözik a típusmintáktól, annál jelentősebb lesz a fizetés.

Mi szükséges?

Meg kell jegyezni, hogy a lakások átalakítása megköveteli szigorúan meghatározott típusú anyagok használatát.A kis építészeti formák gyakran vasbetonból készülnek, ez az opció elegendő szilárdságot és szerkezeti stabilitást biztosít. Egy tégla nem képes ugyanazt a tartósságot biztosítani, ezért aligha indokolt, hogy tömböket alkossanak rajta.

Ha nem a tőkefalról beszélünk, a gipszkartonnal ellátott változat nem is rossz - a felépített szerkezetek könnyűek és megbízhatóak, lehetővé teszik a legeredetibb díszítő jelenetek létrehozását. Ugyanilyen fontos, hogy száraz anyag, amely nem hagy szennyeződést a folyamatban. Egy kétrétegű gipszkartonot kell használni, és a lapok közötti szakadékot hangszigetelő anyagnak kell elhelyeznie. Leggyakrabban parafa vagy ásványgyapot használatos; A legtöbb esetben nincs szükség szigetelésre.

Ha a huzalok és kábelek a gipszkarton válaszfal vastagságában helyezkednek el, akkor speciális hullámzásnak kell lenniük, amely megbízhatóan megakadályozza a tűz keletkezését. Ügyeljen arra, hogy profilok, kötőelemek, gitt és anyag legyen a befejezéshez. A javításokat dekoratív díszítéssel, tapétával, tapétával lehet kiegészíteni; néha a falak (válaszfalak) durva felülete csak festett.

A tervben és a projektben kifejezetten meg kell jegyezni, hogy milyen típusú anyagokhoz tartozik egy adott konstrukció, és amelyet úgy döntöttek, hogy létrejön. A választás során vegye figyelembe az egyes opciók súlyosságát, hogy a padlón létrehozott terhelés és az átfedés ne haladja meg a házban feltüntetett értéket.

Érdekes tervezési ötletek: példák és lehetőségek

Anélkül, hogy meghaladnánk a megállapított szabályokat, sokkal vonzóbbá teheted a lakásodat. A megközelítés a területtől, a szobák számától és a ház szerkezeti felépítésének típusától függ.

Egyszobás

Az egy hálószobás apartmanok felújítására irányuló megrendelések nagy része magában foglalja a fürdőszobák kombinálását a területük növelése vagy a racionálisabb térhasználat érdekében. Gyakran előfordul, hogy az átalakítás a raktárak, beépített szekrények megsemmisítésével kapcsolatos munkát foglal magában; más típusú szolgáltatások kiválasztása az ügyfél ízlésének és igényeinek megfelelően történik.

Az egyszobás apartmanok sok tulajdonosának két szobájába kell áthelyezni a hálószobákat. Függetlenül attól, hogy ez lehetséges-e, a választott változattól és a szerkezet sajátosságaitól függ.

A panelházban az ilyen megoldások vonzóak lesznek:

 • A fürdőszoba ajtajának egy másik falra mozgatása;
 • A kamra vagy szekrény átalakítása öltözőbe;
 • A folyosón lévő ajtók számának csökkentése;
 • A konyhai bejáratnál levő partíció szétszerelése és egy másik telepítése, elválasztva a hálószobát.

Attól függően, hogy mi az Ön igényei és képességei, néha az erkély üvegezését és szigetelését végzik a szobához való csatlakoztatáshoz.

Bár a „brezhnevki” sokkal kényelmesebb az élethez, mint a „Hruscsov”, de lehetnek saját problémái is, például túl hosszú, keskeny konyhák. A megoldás itt az, hogy megtaláljuk a következőket: a folyosó és a konyhahely között álló partíciók eltávolításra kerülnek, és a fürdőszobát az összes vízvezeték és mosógép telepítésével cseréljük. A folyosó partícióval van ellátva, amely a beépített szekrény alatti területet hangsúlyozza.

A nappali egy miniatűr akadálytól el van választva a konyhától és az étkezőtől, az étkező pedig elkülönítve van, térben folytatódik, mintha a munkafelület lenne. Ahol a régi konyhából lehet menni az erkélyre, tegye az ablakegységet. Ahhoz, hogy a hálószobát kiemelje a gipszkarton partíciót, lehetséges áttetsző csúszórendszer használata. A hálószoba semmi esetre sem csökken, területe megmarad a loggia időjárása és üvegezése miatt.

Stúdióapartman stúdióvá alakítható. Radikális megjelenése csak akkor van, ha csak a szaniter egységet bekerítették, és minden más közbenső falat lebontanak. Egy elfogadhatóbb megoldás, amely egyesíti a magánéletet és az egyesítő teret, olyan partíciók, amelyek nem zárják le a folyosókat a végéig.Különböző padlóburkolatok használatával hangsúlyozhatjuk a konyhai, étkező és nappali területek közötti különbséget.

11 fénykép

Egy másik módja annak, hogy különítsük el a sokemeletes asztalokat vagy bárpultokat, amelyekhez a kanapék háttámlával vannak felszerelve.

A stúdió más módon jön létre: eltávolítják a konyhát a szobától elválasztó partíciót, a folyosó és a szoba közötti falat lebontják. Csak egy kis gát emlékeztet a folyosó függetlenségére, elválasztva a konyhától. A távoli falak szögben történő helyettesítésére új partíció jön létre, amely kicsit elválasztja az alvó zónát.

Egy óvoda csak egy módon választható ki - átlátszó partíciót helyezve a közös helyiségbe a szoba teljes magasságára.

Két szobás

A két szobás apartmanok sokkal változatosabbá válhatnak, több lehetőség van a képzeletük alkalmazására. Sokan arra törekszenek, hogy egy extra szobát hozzanak létre, például a bejárattól legtávolabbi hosszú és szűkebb szobát két részre osztva. Ha nemlineáris partíciót készít, azonnal helyezhet egy pár szekrényt a felsőruházathoz.

Egy másik módja a fürdőszoba térfogatának növelése, a folyosóterület egy részének elfoglalása. Mivel az ilyen lépések gyakran nem teszik lehetővé a konyhába való belépést a folyosóról, szükségessé kell tenni a nappaliból vagy a közös helyiségből egy átjárót. Az alternatíva a két szoba elhagyása, de a nappali és étkező területek elszigeteltségével, melynek köszönhetően a szobák gyermek- és felnőttszobákké válnak. Tágas közös helyiség alakul ki, ahol minden családtag könnyen összegyűlhet. Érdemes megjegyezni, hogy mindkét szobában egy szekrény kerül.

Ha a két szobás lakosok három különálló alkatrészt szeretnének kapni, akkor másképp tehetnek, anélkül, hogy megpróbálnák a fürdőszobát vagy a konyhát mozgatni. A folyosót elválasztó partíció eltávolításra kerül, két új helyet hoznak létre, amelyek a közös területet határolják (a telepített partíciók átlátszóak lehetnek).

A bejáratnál távolabb lévő szobában szekrény került. Könnyebb és valószínűbb azonban, hogy felosztjuk egy nagy teret félre, és két kijárat van az erkélyre.

A két szobás lakás felújítása magában foglalhatja a folyosó kiterjesztését a fürdőszoba egy részének abszorpciójával, valamint egy visszatérő stroke-ot - a WC és a fürdőszoba területének növekedését egy bizonyos folyosón való elfoglalással. Ha a helyiségben nem ismert, hogy miért van egy párkány, akkor helyesebb lenne a fürdőszobát kombinálni és racionálisan használni a helyet.

Egy lakás „villamos” építése olyan rendszer, amelyben minden helyiségből bejuthat a többiekbe, a legtöbb esetben az ilyen ház egy vonal mentén húzódik. A többiektől elkülönítve csak a végső sor.

Egy ilyen eszköz nagyon kényelmetlen, ha több mint két ember él egy lakásban, mert valakinek a bejárati szobában kell élnie, vagy állandó kellemetlenséget okoznia másoknak. A megoldás lehet, hogy a konyhai bejáratot a sarokszobából hozzáadjuk, miközben a fürdőszobát egyesítik, a folyosó töredékét elfoglalva.

Egy másik rendszerben a sarokszoba egy további falat tartalmaz, amely segít a folyosó elkülönítésében. A végső szegmens egy öltözőkkel ellátott miniatűr zónával rendelkezik, amely esetleg egy kamra szerepét betölti.

Az oldalsó szobákban érdemes elhelyezni a hálószobát és a tanulmányt, senki sem zavarja meg, például a számítógéppel végzett munkát, vagy filmnézést. A nappaliban egy kanapé, egy TV és egy kis asztal standard kombinációja található. Konyha nem a formátumban a stúdió nem kívánatos. Gyakran elhagyják a teljes értékű asztalt és széket, amelyek a megoldások átalakítását szolgálják a legkompaktabbak.

A fürdőszoba felszerelhető kazánnal és mosógéppel, a bejárat a folyosón található. Javasoljuk, hogy az erkélyt ne élőhelyként használja, hanem ruhák szárítására és tárolására szolgáló helyként.

Egy lakáshoz egy lineáris konfigurációhoz közeledve nem csak növeli a saját életének kényelmét, hanem 6-8 négyzetméterrel növelheti a szokásos területet. Ha a felújítás előtt 40-44 négyzetméter volt. m, majd 48-52 négyzetméternyi lesz. m, amely kiváló eredménynek tekinthető.

Még rosszabb, mint a villamos, az eredeti elrendezés egy „könyv”, vagyis egy pár szomszédos szoba, amely közvetlenül a folyosón követ.

A bejárat jobb oldalán a építők egy konyhát és egy WC-t rendeztek. A terület mindig 41 négyzetméter, nem több és nem kevesebb.

3 x szoba

A háromszobás lakás felújítása ritkán függ egy további szoba megszervezésének céljától. Leggyakrabban megpróbálják növelni a fürdőszobát vagy egyesíteni azt, hogy a rendelkezésre álló tér felhasználása hatékonyabb legyen. Azáltal, hogy eltávolítjuk a nappalit és a folyosót egymástól elválasztó partíciót, megtestesíthetik a legdrágább tervezési projekteket a kapott szobában.

Ha részt vesz a folyosón, és átadja a nappaliba, és ezt a helyiséget ellenőrzőpontokká alakítja, újabb kiváló megoldást kap. A fürdőszobát is kombinálják, és a falát a folyosón végzik, ami lehetővé teszi, hogy ez a szoba több helyet biztosítson. 60 négyzetméter. m, akkor is növelheti a konyha területét, nyomja az ajtót, ami a belsejébe szinte ugyanazon a helyen van, ahol bejárat lesz a fürdőszobába. A végső érintés a függönypadok lebontása és a régi ablakemelő tolóüveg ajtó helyett történő telepítése. Az erkélyeken még mindig apró szekrényeket helyezhet a dolgok tárolására, nem félve a fagytól és a páratartalomtól.

"Zsebek", ezek "pillangók" - egyfajta "Hruscsov" lakás, amely 46 négyzetmétert foglal el. Jellemzője a helyiségek meglehetősen nagy mérete, és ezért a konyhát nem lehet bővíteni. A probléma eredeti megoldása a folyosóval való vizuális kapcsolat, míg a falak mozgása nem történik meg. Ezért minden munkát tervezünk, és az ilyen manipulációk összehangolása nem szükséges.

A „Stalinka” újjáépítése azért fontos, mert ez a ház, bár tágasabb, mint a következő évtizedekben épült, de a szerkezet nem felel meg a jelenlegi igényeknek és ízléseknek. Az ilyen épületek fontos előnye a magas mennyezeti magasság és a belső teherhordó falak kizárása. Ezért minden olyan javítás, amely nem befolyásolja a kommunikációt és a szellőzést, szinte mindig problémamentesen koordinálódik.

7 fénykép

Az egyszobás lakásból nem nehéz két szobás lakást készíteni, csak dekoratív partíciót kell helyezni, és össze kell egyesítenie a konyhát és a nappalit. Ugyanakkor a tér koherenciája és használatának kényelme egyáltalán nem csökken.

Jó lépés az, hogy a munkaterület erkélyére helyezzük, feltéve, hogy van (vagy speciálisan elrendezve) egy átjáró a nappaliból. A főterem egy felnőtt és gyermek területre oszlik (vagy két felnőtt számára, a helyzettől függően), van egy hely a TV-re és a szekrényre.

A „Sztálin” ajánlott a stúdióban újratervezni, összekötve a fő- és konyhát. Ha egyszerre kombinálja a fürdőszobát, a főzési hely azonnal növekszik. Ha ugyanabban a szobában tartózkodik, a magas falak miatt nem tűnik túlságosan sűrűnek a WC, a fürdő és a mosogató. Ezen túlmenően, a stúdió látható helyének növelése érdekében a falakon belüli védőcsövek és egyéb kommunikációk segítik a radiátorok elrejtését a rejtett helyekre. A zónákhoz hamis gerendákat kell alkalmazni a mennyezeten.

9 fénykép

Az egyes helyiségek különleges funkcióinak kiemeléséhez megfelelő színekkel díszített. Tehát, ha a maximális kényelmet kívánja, az alacsony kulcsú csokoládé és a könnyű homok árnyalatai, a kék és a kék színek hasznosak lesznek, ezek kombinációi vonzóak lesznek a fiatalok és a tengeri stílus minden tagja számára.

Sztálin lakóhelyein jobb, ha a falak átadását és lebontását a szakembereknek bízzák meg, mivel még a nem hordozó válaszfalak is döntő fontosságúak a mennyezet megtartásához. Célszerű kombinálni az újratervezést a régi burkoló padló eltávolításával és új, megbízhatóbb és kényelmesebb helyettesítéssel.

Egy kis lakásban érdemes elszigetelni a konyhát és az étkezőt minden más szobától, ez segít megakadályozni a szagok elterjedését a nappaliban.

A kommunális lakások felújítása számos fontos jellemzővel és árnyalattal rendelkezik, és ez nemcsak más helyiségek tulajdonosainak írásbeli hozzájárulását jelenti. Leggyakrabban különböző helyiségeket próbálnak egyesíteni, hogy legalább így növeljék a rendelkezésre álló területet.

A falak lebontása részleges lehet, segít abban, hogy egyértelműbb legyen a tér zónája. Minden hálószobának saját külön ablakának kell lennie.

Néha egy viszonylag nagy szoba két kisebbre oszlik, de ezek közül sem lehet kevesebb, mint 9 négyzetméter. m. Egy másik módja annak, hogy életkörülményeiket javítsák, a lakások megvilágításának növelése egy közös lakásban, azaz az összes részének ablakokkal vagy átlátszó partíciókkal való felszerelése.

Ha egy szobában két ablak van, a partíció (amely nem feltétlenül átlátszó) telepíthető merőlegesre.

8 fénykép

A hazai okok közül az egyik legígéretesebb lehetőség a szoba kialakítása a zuhanykabin és / vagy a fürdőszoba szobájában, szinte mindig megfelel a jogi akadályoknak. A 9. emelet, valamint a nyolcadik, az ötödik vagy a tizedik hely nem fog semmilyen módon működni, csak az első.

Nehéz lesz jóváhagyni az autonóm fürdőszoba szellőztetésének a ház általános szellőzéséhez való csatlakoztatását, a csatorna- és vízvezetékek közvetlenül a folyosón való elhelyezésére.

A négyszobás

Négy szobás apartmanok 64 négyzetméter. m vagy annál több nem ritka, mert a felújítás gyakran célja egy második fürdőszoba megszervezése. A technikai lehetőségektől függ, hogy ez megtörténhet-e. Emlékeztetjük Önöket arra, hogy az alábbi helyiségek fölé nem helyezhető el ilyen helyiség, az ellenőrzési tervet csak abban az esetben hagyja jóvá, ha a technikai helyiségek az alábbiak.

A tervezőnek, akit a lakás felújításával bíztak meg, gyakran megoldást kell találnia, hogy megszabaduljon a folyosóról. Sok bérlő hajlandó sikerrel csökkenteni az egész lakóteret. Ezért lehetőség van a partíciók telepítésére az egyik szobában, ami lehetővé teszi, hogy a bekerített részben szekrényt rendezzenek, és a helyiséget a megfelelő négyzetre állítsuk.

A négyszobás apartmanok sokrétű felújítása magában foglalja a fürdőszoba manipulációját, például szinte minden partíciót lebontanak, és még az ajtót is eltávolítják a konyha bejáratánál. A folyosó egy kis töredékét elnyeli az egészségügyi zóna, és a konyhába való áthaladást a nappaliban végzik. Majdnem mindig a falakat elválasztó fal hordozza, így elő kell készítenie a projektet és erősítenie kell a partíciót fémszerkezettel. A csapágyfalak meghatározása a dokumentáció gondos tanulmányozása és a szerkezetek vizuális vizsgálata révén lehetséges, de a legjobb, ha a szakembereket bízza meg.

A kocsi kezdeti tervezése esetén próbálja meg az összes szoba konfigurációját egy normál térre vinni. Néhány szoba étkezőként és vendégszobákként használható, nem érintheti a hálószobákat egyáltalán. A szekrénybe való belépés után (a bekerítés után) a folyosón kell lennie. Ebben a megoldásban a fürdőszoba és a WC nem kombinálható, de a falak igazítása lehetővé teszi, hogy növelje a hangerőt. A szobának az a része, amely korábban a folyosóra volt fenntartva, szükségszerűen megerősített vízszigeteléssel van ellátva.

Amikor melegítjük az erkélyt (loggia) és csatoljuk a lakóterülethez, csak a falnak azt a részét tudjuk tisztítani, amelyet korábban az ablak foglalt.Ez úgy történik, sajnos, hogy lehetetlen újratervezni a helyet technikai okokból.

Ezután vizuálisan ki kell terjesztenie a lakás területét a következő módon:

 • A dekoratív gipszkarton szerkezetek elhelyezése (leggyakrabban fülkék, állványok és polcok);
 • Az ajtók és ablakok nyílásainak szélességének növelése, vagy íves konfiguráció megadása (ezt a téren kívül lehet hozzáadni);
 • A tolóajtók használata (egy ilyen lépés különösen ígéretes az átjáró helyiségek számára);
 • Tükörfestés (több eredeti eredetiséget és kifinomultságot biztosít a szoba dekorációjához).
8 fénykép

A felületek vágásakor azonnal válassza ki a domináns színeket, lehetőleg bézs vagy fehér. Kiváló háttérként szolgálnak a fényes és kifejező díszítő elemek számára.

Nem kívánatos, hogy a belső tér részleteit részletezzük, legyen viszonylag kevés, de mindegyiküket maximálisan gondolják. Az oldalsó fényes felületek hozzájárulhatnak a tér vizuális expanziójához, de ezek nem túl praktikusak, legalábbis a folyosón.

Minél több fény, annál jobb; az optimális megoldás szinte mindig a központi csillár, a kiegészítő lámpák, egy vagy másik helyre való használat. A stúdióban átépített apartmanok zónára, kis pódiumok megszervezésére vagy különböző részekre koncentrálódnak a padlóburkolatok változatai miatt. Egyéb jó akcentus mozdulatok a dekoratív fények és a különböző színek különböző fali panelekhez vagy tapétákhoz való használata különböző helyeken.

A tapétara ragaszkodva, biztosan a kis nyomatokat kell előnyben részesítenie, ez lehetővé teszi, hogy tovább tolja a szoba határait.

Próbálja meg a mennyezetet a lehető legkönnyebbé tenni. Minél közelebb van a tiszta fehér színéhez, annál előnyösebb lesz a kialakítás. A többlámpás gipszkarton mennyezetek, amelyek kiegészítő lámpákkal felszereltek, kissé magasabbak a normálnál. A tükröket nem szabad visszaélni, mert amikor bőségesek, ahelyett, hogy terjesszék ki a szobát, nagyon kellemetlen érzelmi hatás érhető el, és sokkal nehezebb lesz rájuk gondolni.

A professzionális tervezők gyakran díszítik a kis szobákat fotó háttérképekkel, rögzítik és erősítik az átalakítás eredményét; de ne feledje, hogy ezt szakértőknek kell elvégezniük, mert túl sok finomság van ebben a folyamatban

Ha a felújítási projekteket a lehető legszigorúbbnak kell tartani, akkor egy jobb tér díszítése sokkal szabadabb. Használhatja a legkülönfélébb, legeredetibb megoldásokat és díszítőelemeket, hogy illeszkedjenek az általános koncepcióba, és lehetővé tegyék a tér kibővítését, a mennyezet felemelését. Kétség esetén azonnal forduljon szakemberekhez.

Ebben a videóban talál egy videofelvételt, amely érdekes ötletekkel szolgál a lakás javítására és átalakítására.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba