Márvány vakolat: az előnyök és hátrányok

A belső térben széles körben használják a dekoratív gitt. Az anyag lehetővé teszi érdekes és változatos modellek készítését. Tökéletes a különböző felületek kialakításához - a legkisebbtől a drágaig. Az ilyen megoldások egyik lehetősége a márvány gipsz.

Különleges jellemzők

Márvány vakolatot használtak az ókori Róma és Egyiptom idején. Létezésének története során a bevonat a legjobb oldalát mutatta, ezért széles körben használják a mai napig. A keverék tartós, kiváló minőségű és megbízható anyagokból készül.

Akrilpolimereket vagy ásványi anyagokat tartalmaz., ahol hozzáadjuk a természetes árnyalatú, vagy speciális technológiákkal történő festéssel nyert gránit- vagy márványforgács kerek szemcséit. A gyártó tulajdonságainak növelése érdekében olyan anyagokat adnak hozzá, amelyek hozzájárulnak a jobb tapadáshoz, a plaszticitáshoz, a magas hőmérséklet és a különböző terhelések ellen. Díszítésre is használható a nacre, a lakkok, a csillogás vagy a viasz.

A vakolat összetételében a márvány chips és a kőpor egyfajta természetes anyagot hoz létre. De a kötegeik esetében a gyártó tartósítószereket, oldószereket, vízlepergető szereket használ. A márványlemezek befejező bevonatának köszönhetően a falak szutykos megjelenésűek. A márvány mellett a gránit chipek töltőanyagként is felhasználhatók.

Néha a márvány chipek granitával kevert termelését használják. Ezután az anyag minősége nem romlik, de más összetételű, speciális fizikai-kémiai teljesítmény-jellemzőkkel rendelkezik. Például a márvány jó tapadást és alacsony szilárdságot mutat, ugyanakkor a gránitnak megfelelő mechanikai ellenállása van. Ezért a kapott anyagok jó tapadással és mechanikai szilárdsággal rendelkeznek. Egyes tulajdonságok erősítése számos más hasznos anyag hozzáadásával lehetséges.

A márvány vakolat színeiről beszélve meg kell említeni, hogy a színárnyalatok változatossága a természetes kő természetes színére csökken. A komponensek összetételének megváltoztatásával azonban a termék színes megoldásait széles választékban kaphatja meg.

Jelenleg a márvány zsetonokat a legdrágább tervezési ötletek megtestesítésére használják: a történelmi, klasszikus vagy ultraszépes stílusokban. A mesterséges és természetes pigmentekkel történő morzsolódás lehetőségének köszönhetően a keveréktartomány mindig széles. Különböző árnyalatok - a legvilágosabbtól a sötétig - lehetővé teszik, hogy eredeti mintákat, rajzokat, dísztárgyakat hozzon létre, egyedi elemeket jelöljön ki, vagy hagyja a burkolatot alapként.

A márvány díszítése pozitív és negatív tulajdonságokkal rendelkezik. Valóban, a világban nincs olyan anyag, amely csak pozitív tulajdonságokkal rendelkezik. A többi árnyalatot figyelembe véve ezt a befejező anyagot kell választania.

A márvány chipek dekoratív vakolatának előnyei:

 • Hosszú élettartam a nagy szilárdság és a mechanikai sérülések ellenálló képessége miatt. Az anyag megbízható, de a gránitlemezeknél az erősségmutatók magasabbak. A megfelelően alkalmazott minőségi megoldás akár 25 évig is eltarthat.
 • Széles árnyalatok. Ezenkívül a színek összekeverhetők egymással, és új lehetőségeket kaphatnak az egyedi stílus létrehozásához.
 • Az anyag képes „lélegezni” a gipsz áteresztő képessége miatt, mint például a faipari termékek. A falakon már nem lesz nedvesség.
 • Környezetbarát anyag, amely lehetővé teszi annak használatát beltéri területeken az egészség veszélyeztetése nélkül. Magas hőmérsékleten még a márvány gitt sem bocsát ki káros szennyeződést és füstöt a környezetbe.
 • A vakolat felszerelése egy egyszerű, bármilyen éghajlati viszonyok között lehetséges folyamat. A fali dekoráció kézzel is elvégezhető.
 • Fontos szempont, hogy a felület nem igényel különös gondosságot. Könnyen tisztítható és tisztítható speciális szerelvények nélkül. A belső felületet nedves ruhával, a külső felületeket pedig sima csapvízzel tisztítjuk.
 • Nem lehet aggódni a penész és a gombák megjelenése miatt.

A márvány vakolat hátrányai:

 • Bizonyos vegyi anyagok, például sósav biztonsági rése.
 • Nem a legalacsonyabb ár, így nem mindenki engedheti meg magának egy ilyen befejezést.
 • A hosszan tartó működés fokozatosan csökkenti a fényerőt. A színek frissítéséhez bármilyen új hangot lehet festeni.

Az anyag költsége számos tényezőtől függ, amelyek magukban foglalják a termék márkát, valamint a nyersanyagok minőségét és az egyes összetevők jellemzőit. A kikészítés mennyisége és ára teljesen függ a használt gipsz típusától.

típusok

Márvány dekoratív vakolat 2 típusra oszlik:

 1. Velencei márványliszt alapján, amely márványmárkák utánzata;
 2. Márvány - a természetes márványból.

A töltőanyag összetétele különböző formájú: csiszolt és gömb alakú, természetes árnyalatokkal.

A természetes összetevők miatt az ilyen vakolat bármilyen felületre használható. A dekoratív kivitelezés stílusos és stílusos. Kiváló lehetőség beton, tégla, kő és fa felületek, valamint gipszkarton és forgácslap.

A külső és belső munkákhoz természetes kőből készült márvány vakolat kerül felhasználásra, a bevonat sima, zökkenőmentes, ami nem csak mások szemét vonzza esztétikai megjelenésével.

A jó hajlékonyságú és tapadó képességű megoldás lehetővé teszi a bonyolult, ívelt, egyenetlen falak különböző hornyokkal történő befejezését.

Márvány texturált vakolatot gyakran használnak beltéri használatra. a praktikus és a vízállóságnak köszönhetően. Ezért ennek az anyagnak a befejezése fontos a magas páratartalmú tárgyak esetében: a medencében, a fürdőszobában, a teraszon, a pavilonban, az erkélyen és más helyeken, ahol a felületnek nagy ellenállóképességgel kell szembenéznie az időjárásnak. Ugyanakkor az ilyen típusú helyiségekben a gránit gitt használata korlátozott.

gyártók

Először a dekoratív vakolat jelent meg a piacon cég Bayramix. Ma a gyártó a divat alapítója, és különböző típusú gipszeket, különböző textúrákat és textúrákat gyárt. A márvány morzsákból származó gitt nagyon jó minőségű és tartós termék. A vállalat termékei szélesek: a belsőépítészet gyártásától a külső falakig használt anyagokig.

A gyártónak nagyon kevés versenytársa van, mivel nem sok vállalat képes elsajátítani az egyedi típusú bevonat gyártási módszereit.

Tömör granulum a közelmúltban alakult ki, de rövid idő alatt képes volt elvégezni a mesterek és szakértők összes tesztjét, tanúsítását, elemzését. A tanulmányok azt mondják, hogy ez a vakolat semmiképpen sem rosszabb a társaival szemben, és bizonyos esetekben még felülmúlja a tulajdonságokat.

Ennek a cégnek az anyagát nagy szilárdság, rugalmasság, valamint a "lélegzés" képessége jellemzi, ami fontos a falak számára. A felszínen nem keletkeznek kondenzációs cseppek. Granulum termékek hosszú élettartamúak, szagtalanok, környezetbarát nyersanyagokból készülnek. Ezért a cég márványdíszítése a homlokzatok és a belső terek előtt is használható.

A kész keverék egy gránit és márvány morzsa keveréke, egy speciális ragasztóoldattal keverve. Szárításkor a keverék elrejti a dudorokat és az érdességet. Összességében a vállalat mintegy 48 alapszínt állít elő, de ha kívánja, akkor több színt is kaphat.

A természetes kő utánzása az egyik legnehezebb technológiai feladat. Az a tény, hogy a dekoratív anyagok használata magas páratartalom, hőmérséklet-változás, mechanikai hatások mellett hozzájárul a termék szerkezetének torzulásához, aminek következtében a természetesség hatása fokozatosan eltűnik. Ebből a szempontból a jobb márványbevonat különbözik a többi néző anyagtól.

A dekoratív keverékek összetételében lévő különböző adalékanyagok számos fontos tulajdonsággal rendelkeznek, beleértve a magas védőképességet is. A közelmúltban a homlokzatok díszítésére fagyálló és nedvességálló hatású adalékanyagokat, valamint magas páratartalmú belső felületű antibakteriális és hipoallergén vegyületeket használtak.

Vélemények

A dekoratív gipsz számos felhasználó körében nagy figyelmet szentel. A különböző burkolóanyagok jó tulajdonságokkal rendelkeznek, de az igazán eredeti falmintákat csak márvány vakolattal kapjuk. E minőség miatt az anyag többek között kiemelkedik.

A vélemények szerint a márvány vakolat szinte teljesen megismétli ennek a kőnek a textúraát. A vásárlók megjegyzik az anyag könnyű használatát is. A vásárlók fontos szerepet játszanak a megfizethető árképzés, a környezetvédelem és a különböző színek is.

Sok fogyasztó kedvező áron, jó teljesítménytulajdonságai és tartóssága miatt előnyben részesíti a Bayramix gyártót.

Gyönyörű példák a belső térben

A márvány morzsának köszönhetően bármilyen tervezési tervet meg lehet növelni. Jól néz ki a nappaliban és a fürdőszobában.

A fürdőszobában található márvány vakolat egy unalmas belső teret alakíthat ki és elismerés nélkül megváltoztathatja. A morzsának köszönhetően a falak durvaak, érdekes rajzokkal.

  Amikor az épületeket a márvány morzsákon kívül nézi, elrejti a falak hibáit. Az eredmény egy eredeti design, amely mindenkit vonzza az egyediségével.

  A márvány vakolat előnyeiről és hátrányairól lásd a következő videót.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba