Texturált vakolat a belsőépítészetben

Eddig az építőanyagok hazai piaca számos lehetőséget kínál a befejező anyagok számára. Az egyik fajta a texturált vakolat, amely nemcsak amatőrök, hanem professzionális kézművesek és belsőépítészek körében is népszerű. Fontos, hogy előre gondolkodjunk arról, hogy miért jobb a texturált vakolat használata a folyosókon és a folyosókon, és közvetlen alkalmazással pontosan tudnia kell, hogy milyen tulajdonságokkal és előnyökkel rendelkezik.

9 fénykép

Mi az anyag

Ahhoz, hogy ma egy modern és modern belső teret hozzunk létre, lépést kell tartanunk az időkkel, és használnunk kell a legújabb innovációkat és tudományos eredményeket.

A texturált vakolat viszonylag új találmány.Különösen népszerűvé vált azonban az utóbbi években. A texturált gipsz a szokásos vakolat különleges fajtája, de nagyobb mértékben dekoratív befejező anyagokra vonatkozik, amelyek megkönnyebbülés hatásúak. Ez az anyag mind belső, mind külső befejező munkákhoz alkalmas.

Ezzel a vakolattal nagyon szokatlan megkönnyebbülés érhető el a falakon, anélkül, hogy speciális szerszámokat és kiegészítő eszközöket használnának. A befejező munkát maga is elvégezheti, anélkül, hogy szakemberektől segítséget kérne.

A texturált vakolat nagyon viszkózus.tartalmazhat különböző alkatrészeket a gyártótól függően. Általában az ilyen építőanyagok az emberek és a környezet számára biztonságosak. Találjon ilyen termékeket különböző színekben és árnyalatokban. Ezen túlmenően, ha nincs szüksége a kívánt színre, könnyen létrehozhatja azt egy színséma segítségével, miközben beállítja a szükséges színárnyalat-intenzitást.

Jellemzők és előnyök

Biztos tudni, hogy ez a befejező anyag megfelel-e Önnek, vagy sem Fontos figyelembe venni annak pozitív tulajdonságait és néhány jellemzőjét:

 • A gipsz megkönnyebbülés hatása a keverék különleges összetétele miatt jön létre. Ha ilyen anyagot használnak a falakra spatulával, akkor létrehozhatja a legszokatlanabb és eredeti mintákat és mintákat.
 • Az anyag részeként kőforgács, speciális granulátum és különböző szálak találhatók.
 • A texturált vakolat helyettesíthető más befejező anyagokkal, mint például a háttérkép. A hatás nem rosszabb. Tehát a keverék felhasználásával újra felépítheti a fa, téglafal, a falakon vagy a mennyezeten lévő domborművet, valamint különböző mintákat hozhat létre egy krokodil és egy kígyó bőrén.
 • Sok gyártó dekoratív vakolatot készít elő kész formában, de a széles választékban megtalálhatók a száraz keverékek, amelyeket az egyéni előkészítéshez terveztek.

Nehéz megmondani, hogy melyikük jobb, mivel az eredmény a szoba jellemzőitől függ, amit befejez.

 • A texturált keveréknek nem kell fehérnek lennie. Annak érdekében, hogy nem sokáig keres egy megfelelő színsémát, sok üzlet polcain könnyen megtalálhatja a sok színt. Ebben az esetben maga a keverék lehet átlátszatlan, fényes és gyöngyház.
 • Sok tervező és építész választja a texturált gipszet még bajba jutott falak és mennyezetek számára is. Végtére is, mielőtt azokat alkalmaznánk, nem szükséges őket szintre állítani, mert a keverék képes lesz még jelentős hiányosságokat fedezni.

Általában a felülethez való legjobb tapadás érdekében csak egy speciális alapozó kerül alkalmazásra.

 • Az ilyen típusú anyagok segítségével szilárd felületet hozhat létre felesleges kötések és varratok nélkül. Ezen túlmenően, ha nem elégedett a nyersanyagok kész színeivel, könnyen létrehozhat egy speciális árnyalatot, hozzáadhat gyöngyházat vagy más fényes anyagot.
 • A lehetőségek széles választéka közül választhat a klasszikus és a modern belső vakolatok közül.
 • A tökéletesen kiválasztott kompozíciónak köszönhetően az ilyen befejező anyag sok éven át szolgál, anélkül, hogy elveszítené a korábbi, megjeleníthető megjelenését. Ezenkívül az idővel a vakolattal borított felület nem reped, és nem törlődik.

A hasonló építőanyagokhoz képest a texturált vakolat előnyei nyilvánvalóak. Egyedülálló a maga módján, és egy ilyen megkönnyebbülés hatása meglehetősen nehéz, hasonló kompozíciók alkalmazásával. Természetesen az anyag mellett álló választás mindig a fogyasztó marad.

A dekoratív vakolat előnyeiről többet tudhat meg a következő videó megtekintésével.

Széles választék

A boltok polcain dekoratív gipsz található a különböző belső térben, nem csak a hazai, hanem a külföldi gyártóktól is. A második opció természetesen többet is fizethet.

A dekoratív vakolat főbb típusai, amelyeket egyes szakértők összetételben osztanak meg:

 • Mineral. Ezt a fajtát főként száraz keverékekben és porokban értékesítik. Alkalmas a kőfelületek és a magas páratartalmú helyiségek bevonására, mert nem fél a hőmérsékleti változásoktól.
 • Silicon. Az ilyen vakolatot leggyakrabban a kész keverék képviseli. Alkalmas a különböző felületek, beleértve a felkészületleneket is, befejezésére.
 • Akril. Az előző változathoz hasonlóan alkalmas a különböző felületek díszítésére is;
 • Szilikát. A keverék kálium- és nátrium-szilikátokon alapul.
 • A polimer népszerű egyfajta akrilgyantából.

Ezt vagy ezt a típusú vakolatot a szoba összes jellemzőjének figyelembevételével kell kiválasztani. A szerkezeti és texturált gipsz könnyen utánozhatja a különböző textúrákat. A kép létrehozásához nem szükséges speciális eszközök használata. A szokásos spatula vagy görgő elég lesz.

A texturált gipszet elsősorban természetes kő vagy idős és egzotikus felületek utánzására használják.

Hol vonatkozik ez?

A dekoratív texturált gipsz széleskörű alkalmazási területe, mivel kiváló választékot kínál a különböző felületekhez.

Kiderül, hogy a dekoratív vakolat segítségével nemcsak a házak és lakások belső terét egészíti ki, hanem a homlokzatok és az épületek számos külső falának teljes körű befejező anyagaként is használható.

A belsőépítészetben texturált vakolat segítségével hozzáadhatunk a hálószoba, a nappali, a hall, a folyosó, a konyha és még a fürdőszoba falát és mennyezetét is (vízálló szerkezetek esetén).

Sok szakértő a texturált gipszet részesíti előnyben, mint befejező anyagot. a folyosón és a folyosón, mivel pontosan azok a helyiségek, ahol a falak gyakran szennyezettek és fáradtak. A texturált felületen az ilyen szokatlan bevonatok miatt a hibák teljesen láthatatlanok lesznek.

Mivel a texturált gipsz nagyon egyszerű és szerény az ellátásban, és sok típusa nem fél a nedvességtől, könnyen lefedheti a felületet a fürdőszobában és a konyhában.

Alapvetően a ház belsejében lévő vakolat hatókörét csak a képzelet korlátozza, ezért ne félj kísérletezni és megvalósítani a szokatlan és merész ötleteket.

Lehetőségek a belső térben

A texturált gipsz segítségével gyönyörű zónákat készíthet egy nagy szobában.Lehet, hogy egy nappali egy hálószobával vagy egy stúdió-apartmannal kombinálva van, ahol egy szobában két vagy három funkcionális zóna van.

A texturált gyöngyfesték segítségével újra létrehozhat egy igazi tengeri falat a nappaliban, amelyet később dekoratív miniatűr kagylóval lehet kiegészíteni.

Létrehozva egy spatulát néhány konkrét rajzot, megpróbálhatja ábrázolni a trópusi leveleket és a pálmafákat.

Nagyon jó kombinációja a vakolatnak más befejező anyagokkal. Ezt a technikát sok szakember használja, csak egy falat díszít vakolattal, és a többiet háttérképpel borítja. Néha egy fal fotófotókkal van borítva, és a többieknél egy gyönyörű texturált vakolat a kő alatt.

Ne felejtsük el, hogy a kis helyiségekben a legjobb, ha egy világos árnyalatú gipszet használunk, amely segít a hely vizuális bővítésében. A tágas szobákhoz fényes árnyalatok is tartoznak, de ebben az esetben fényesebb, sötétebb és telítettebb színekkel kombinálhatók.

Számos modern, modern technológiával vagy techno stílussal ellátott belső teret kiegészíthetünk ilyen befejező anyaggal mint texturált vakolat. Az ilyen stílusok azonban csak hideg árnyalatok palettáját igénylik: sötét, szürke és fehér.

  Ha nem biztos benne, hogy választhatja ki a kívánt típusú és árnyalatú textília vakolatát otthonában, használja a valódi szakemberek és tanácsadók szolgáltatásait a befejező anyagokhoz.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba