Gipsz vakolat "prospektorok": jellemzők és alkalmazás

A sok építési keverék közül sok szakember kiemeli a "Pittels" gipszvakolatot. Kiváló minőségű falak és mennyezetek feldolgozására tervezték az alacsony páratartalmú helyiségekben, és kiváló fogyasztói tulajdonságokkal rendelkezik, kedvező áron.

Keverék leírása

A vakolat alapja - vakolat építése. A készítmény különleges ásványi adalékanyagokat és töltőanyagokat is tartalmaz, amelyek nagyfokú tapadást biztosítanak az oldathoz, és jelentősen csökkentik a fogyasztást. A keverék jó hő- és hangszigeteléssel rendelkezik, és nagyszerű a nappaliban.

A "Staratel" gipsz képes a levegő páratartalmának szabályozására is. Higroszkópossága miatt a levegőből a vízgőz felszívódik, ezáltal csökkenti a relatív páratartalmat. Ha a levegő száraz, akkor a nedvesség elpárolog a gipszből, és a páratartalom emelkedik. Így egy kényelmes emberi klíma jön létre a nappaliban.

A "Staratel" megfelel a lakóhelyiségekre vonatkozó valamennyi környezetvédelmi szabványnak, így oktatási, orvosi és egyéb intézményekben is használható.

A megoldás könnyen alkalmazható és jól kezelhető. A vakolat elasztikus és száraz állapotban nem reped. Kis nedvességtartalmú beltéri helyiségek számára készült. A kompozíciónak nincs vízállósága, ezért ne használjon nagy levegő páratartalmú és vízzel érintkező tárgyakon.

A "bányászok" keveréke alkalmazható tégla, beton és egyéb kemény felületeken. A belsőépítészet mellett a dekoratív kompozíciók és a gitttömeg alapjául szolgál. A gipsz kitöltheti a kezelt felületek varratait és repedéseit is. Ezt akár 7 cm-es vastag rétegben is alkalmazhatja.

A "bányászok" alkalmazása után nem használhatod a gittet, ezáltal sok időt és pénzt takaríthat meg. A keverék alacsony fogyasztása, az így kapott felület szilárdsága és rugalmassága, alacsony ár - ezek a "bányászok" gipszkeverék fő előnyei.

Gipsz tulajdonságai

A keverék 30 vagy 15 kg súlyú papírzacskókban kapható. A gipsz tulajdonságaitól függően fehér vagy szürke lehet. Néha rózsaszín árnyalat kerül eladásra. Használat előtt a keveréket vízzel hígítjuk, majd száraz, jól tisztított felületre visszük fel.

A keverék műszaki jellemzői:

  • a vakolat alacsony páratartalmú beltéri területekre van tervezve;
  • a vakolt felület használható festésre, textúrás tapéták beillesztésére, csempékre és befejező gittekre;
  • a felület négyzetméterenként átlagosan 0,9 kg gipszet fogyasztanak;
  • a hőmérséklet-tartomány, amelyen a keverék alkalmazható, +5 és +30 fok között van;
  • a kapott oldatot 45-50 percen belül kell használni;
  • Az alkalmazott réteg vastagsága 5-70 mm lehet.

A vakolat keverék használata előtt fel kell készíteni a felületet - tisztítsa meg a szennyeződéstől, a portól, a régi vakolat töredezett részeitől. A keveréket csak száraz felületre lehet helyezni.

Ha az ilyen keverékek habbeton, gipszkarton, tégla és gipsz keverékkel vannak kezelve, akkor először alapozni kell őket. Más felületeket előnyösen egy „Betonkontaktus” alapozóval kell kezelni.

Alkalmazási módszerek

Először keverjük össze a keveréket.Ehhez öntsünk egy speciális edénybe, majd adjunk hozzá vizet 16-20 liter víz / csomag vagy 0,5-0,7 liter / száraz száraz keverék arányban. A gipsz termesztésére szolgáló vizet tisztán kell használni. A keveréket keverővel, fúvókával ellátott elektromos fúróval vagy kézzel lehet keverni. Az oldatot 5 percig állni kell. A kapott oldatnak homogénnek kell lennie, miután a leülepedés után újra keverjük. Ezután megkezdheti a munkát.

Ne töltsön vizet vagy száraz port a kész tömegre. 50 percig ideje kell, hogy használhassa a kapott oldatot.

Hogyan kell alkalmazni

A keveréket kézzel vagy mechanikusan lehet felhordani.

Kézi alkalmazás

Ehhez használjon spatulát vagy simítót. A keveréket több rétegben alkalmazzuk, a szerszámot felfelé mozgatva. Az első rétegnél jobb, ha nagy fogaskerék spatulát használ: jobb tapadást biztosít. A rajzolás után a felületet ki kell egyenlíteni. Az alkalmazott rétegek vastagsága nem haladja meg az 5 cm-t.

A mennyezetet a spatula önmagával való mozgatásával vakolják. Csak egy réteget tegyünk a keverékbe. Két óra múlva megragadja az oldatot. Ha a réteg 2 cm-nél nagyobb, akkor fémráccsal erősíteni kell. 40 perc elteltével az oldat beállítja, majd levághatja a dudorokat és törölje le a felületet spatulával.

Az alkalmazott réteg szárítása után elkészítheti a felületet a befejezéshez. Ehhez a gipszet vízzel megnedvesítjük és úszóval dörzsöljük. Ezután sima lapozzuk le a gipszet. Néhány óra elteltével a simítás megismételhető. A kezelés után a felület nem lehet gitt

Mechanikai alkalmazás

Vigyen fel egy pisztolyt a gép vakolásához, mozgatva a bal felső sarokból lefelé és jobbra. Az oldatot 70 cm hosszú és 7 cm szélességű csíkokban alkalmazzuk. Alkalmazzon vakolatot egy rétegben.

A mennyezetet balról jobbra vakolják, és az ablaktól legtávolabbi falról kezdik a munkát. A réteg vastagsága a pisztoly mozgásának sebességétől függ: minél nagyobb a sebesség, annál vékonyabb a réteg. Az ajánlott vastagság legfeljebb 2 cm habarcs. A mennyezetet meg kell erősíteni. A jövőben a felületet úszó és spatulával kezeljük.

A „Prospectors” vakolat használatakor a biztonsági előírások betartását követni kell: személyi védőfelszerelést kell használni, kerülni kell a szemmel való érintkezést, a nyálkahártyákat, a test belsejében. Ha szembe jut, bő vízzel öblítse ki, és szükség esetén forduljon orvoshoz.

Más típusú vakolatok "Stapleers"

  • A szabadtéri munkákhoz cement-homok keverék „Talajkutatók”. Az épület alagsorában is használható. Az oldatot a régi vakolatra lehet alkalmazni. 30 kg-os zsákokban kapható, körülbelül 12 kg keveréket fogyaszt egy méteres felületen. A vele végzett munka során nincsenek korlátozások a levegő hőmérsékletére.
  • Gipsz "kéreg". Dekoratív bevonat, külső falakhoz. A kompozíció dolomit morzsát tartalmaz, amely egy felületi mintázatot hoz létre. Ezután a vakolt falakat festik.
  • "Optimum". Magas páratartalmú helyiségekben használják. A készítmény cementet tartalmaz, amely biztosítja a bevonat vízállóságát. Külső és belső felületekre alkalmazzák. Megfelelő 9 cm-es rétegvastagság alkalmazása.

ár

A gipsz "Stargers" ára alacsony és megfizethető. Egy csomag különböző áruházakban 300 és 400 rubel között változik egy 30 kilós zsákért.

Vélemények

A gipsz "Stargers" áttekintése általában pozitív. A vevők feljegyzik a keverék alacsony árát és alacsony fogyasztását méterenként. A keveréket könnyen hígítjuk, az oldat homogén, csomók nélkül.

Az alkalmazott gipsz réteg megszárad, repedések nélkül, jól feldolgozott. Dupla kezelés után a felület sima és nem igényel gitt. Kis hátránya, hogy az oldat életképessége körülbelül 50 perc.Ez a tulajdonság azonban minden gipsz alapú keverékben van.

Részletesebben a gipsz "Miners" összes előnyeiről a következő videóból tanulhat.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba