Velencei vakolat: jellemzői és hatóköre

 Velencei vakolat: jellemzői és hatóköre

A mai piacon a velencei vakolat egyre inkább a keresletben van. A tervezők megkülönböztetik azt a lehetőséget, hogy antik stílusban hozzanak létre belső teret. Ez a cikk figyelembe veszi a furnéranyag jellemzőit és alkalmazási körét.

Jellemzők

A velencei vakolat főbb jellemzője - márvány felületre hasonlít. Ahhoz, hogy ezt a hatást elérjük, a lisztet alapként használják. A szemcsés anyag alapját a gránitból, kvarcból, márványból vagy más értékes fajból álló por képezi. Ezután adjunk hozzá egy kötőanyagot - szintetikus töltőanyagot. Korábban mész és víz keverékét adtuk a készítményhez, de ez a készítmény elavult.

A természetes festékeket olyan mesterséges pigmentekkel helyettesítik, amelyek nem rendelkeznek toxikus tulajdonságokkal. Az akrilgyanták és a szintetikus polimerek a jövő bevonatának színét állítják be. A velencei vakolat sima, ha kis részecskékből áll. A felszíni szerkezet megváltoztatható az alkotórészek méretének csökkentésével vagy növelésével. A nyersanyaggal együtt a mesterek tanácsolják, hogy védőbevonat - méhviasz vagy analógjainak létrehozásához - szerezzenek anyagot.

A keverék összetétele biztosítja a mechanikai tulajdonságokat, amelyek megkülönböztetik ezt a bevonatot más, egymással szemben lévő anyagok között. Ez a keverék meglehetősen viszkózus és műanyag, ami lehetővé teszi, hogy ne csak a mesterek, hanem a kezdők számára is dolgozzanak. A színpigmentek elegendő fényerejűek, így az anyag legfeljebb két rétegből állítható.

A komplex szerkezetnek köszönhetően háromféle felület érhető el: megkönnyebbülés, sima bevonat vagy összetett művészeti szerkezet.

A vakolat keverékei nemcsak a nevükben és a színükben különböznek. A gyártók többféle fajta anyagot bocsátanak ki, amelyek különböznek a készítmény homogenitásától. A jövőbeli felület minősége közvetlenül kapcsolódik az eredeti termék sűrűségéhez és tapadásához. A fokozott tapadású keverék jobb lefedettséget biztosít.

Festék nélkül átlátszó vakolat, a színező pigmentet hozzáadjuk a használat előtt. A legnépszerűbb cél a márvány utánzás. A tervezők átlátszó anyagot használnak, hogy fényes felületet kapjanak. Az ilyen bevonat azonban a durva felület gondos előkészítését igényli. A befejezést fafelületre és kőművességre is alkalmazzák.

Attól függően, hogy a technológia alkalmazása viasz vakolat kiderül, matt vagy fényes. Ha a vakolat rétegét a viaszbevonat felhordása előtt előzetesen egy speciális eszközzel kiegyenlítettük, akkor a jövőbeni felület ragyog. A Matt hatását úgy érik el, hogy vékony réteg viaszot helyezünk el a vakolat előkezelése nélkül.

A mesterek azt tanácsolják, hogy válasszon finom vakolatot a fényvisszaverő felület megszerzéséhez.

Előnyök és hátrányok

A velencei vakolatnak számos erőssége és gyengesége van.

A varázsló előnyei a következők:

 • Környezetbarát. Annak ellenére, hogy a velencei vakolat összetétele mesterséges polimert tartalmaz, nem mérgező. A burkolat használható egy óvoda vagy egy szalon előtt. Az anyagnak nincs negatív hatása a testre, így az érintkezés teljesen biztonságos.
 • Nedvességállóság. A viaszalapú bevonatnak köszönhetően a vakolat megbízhatóan védve van a vízzel való érintkezéstől. A bevonat nem szívja fel a nedvességet, és nem összeomlik, így nagy nedvességtartalmú burkolószobákban használható.
 • Ütésállóság. A felület ellenáll a deformációnak, képes ellenállni a külső fizikai hatásoknak és a hirtelen hőmérsékletváltozásoknak. A vakolat élettartama 15 év. A felület erőssége a szén keverékével való kölcsönhatás esetén nő: a felületen védőfólia képződik.
 • Színtartomány. Az anyag bármilyen színű és különböző szerkezetű lehet - a tervezési ötletek és a telepítési technológia függvénye. A kívánt telítettség vagy hatás eléréséhez hozzá kell adnia a megfelelő festéket. Az ókor hatását úgy érhetjük el, hogy körülbelül két milliméter átmérőjű márvány granulátumot adunk a keverékhez. A vakolat lehetővé teszi a művészi festészet létrehozását is, de ez a munka megfelelő készségeket és pontosságot igényel.
 • Könnyű leszerelés. A bevonat részleges javítása vagy teljes cseréje könnyen megvalósítható. A megjelenés sajátossága miatt a régi és az új bevonatok varratai nem feltűnőek. A vakolat szerkezete lehetővé teszi a bevont bevonat ismételt cseréjét.

A nyilvánvaló előnyök mellett a velencei vakolatnak számos hátránya van.

A lefedettség kiválasztásakor figyelembe kell venni őket:

 • A fizikai erő és idő nagy kiadásai. Ebből az anyagból készült magas színvonalú fárasztó és hosszú munkát igényel. A merülési felületet ki kell egyenlíteni, és a keveréket szigorúan a technológiának megfelelően kell elhelyezni. Az egyenletesebb textúrát meg kell szerezni. A szabályok be nem tartása foltok és foltok kialakulásához vezet.
 • Magas költségek A kiváló minőségű anyag természetes kőzetet tartalmaz, így nem olcsó. Az olcsó analógok túlságosan természetellenesnek tűnnek. Ezenkívül a felület működési tulajdonságai a termék minőségétől függnek.

A mesterek azt javasolják, hogy ne takarítson meg nyersanyagokat és eszközöket a stílushoz annak érdekében, hogy a tökéletes lefedettség hosszú élettartamú legyen.

típusok

A legnépszerűbb vakolat "Veneto". Az ilyen típusú bevonat jellegzetessége a földi márvány fényessége. Matte dekoratív felület bármilyen helyiségre. Ennek a vakolatnak az előnye az alacsony költség és a rendelkezésre állás. A bevonat nem igényel különleges működési feltételeket, ezért előnyös, ha a gyermekeket vagy háziállatokat tartalmazó családokba szerezzük.

"Trevignano" - fényes vakolat. Az anyag a belső világítás vizuális hatását hozza létre, ami a falakra tükörhatást eredményez. Amikor fóliát fektetsz félig átlátszóvá, ami lehetővé teszi, hogy több árnyalatot tegyen egymásra. Az ilyen vakolat kiváló megoldást jelent egy klasszikus stílusú belső kialakítására. A bevonat tökéletesen harmonizál a freskókkal.

Ha szükség van a durva márvány hatására, a tervezők javasolják a vakolat megvásárlását "Marebello". A texturált felület a fénysugarak alatt szokatlan színeket ad. A burkolat fényes impregnálással vagy csíkokkal emlékeztet egy bársonyra.

A mesterek javasolják, hogy az ilyen vakolatot magas páratartalmú szobák díszítésére használják, mivel az analógok között a leginkább nedvességálló.

A matt felületű anyagok sokkal népszerűbbek a piacon, mert kevesebb karbantartást igényelnek. "Ensausto" - félig matt bevonat azok számára, akik félnek a foltok megjelenését a tükörfelületeken, de akik meg akarják őrizni a fényt. A fényvisszaverő foltok gránitnak tűnnek.

Akril vakolat készül akril latex alapján.Ez a bevonat sokkal könnyebben alkalmazható és meglehetősen szilárdan alkalmazható. Az akril előnye, hogy a felület nagyon fényes lehet. A vízbázis lehetővé teszi, hogy a vakolatot a különböző színekben bármilyen intenzitású színben árnyékolja. Ez a bevonat nem kevésbé környezetbarát, mint a mész-egyenérték.

Craquelure - dekoratív vakolat a repedés hatására. A repedések rácsát egy speciális technológia alkalmazásával nyerjük. A vakolat tetején víz alapú festékkel kell bevonni a felületet a nedvességtől való védelem érdekében. Repedések keletkeznek, amikor a készítményt hajszárítóval és a levegővel való érintkezéssel fújjuk. A repedéseket a végső viaszozás segítségével lehet kiemelni.

A vakolat felhordásának technikája alapján a következő típusú bevonatok találhatók:

 • Classic. A hagyományos, többrétegű anyag, amely magában foglalja a márvány zsetonokat is, nagyszerű a kezdőknek. Nagy falak vagy mennyezetek felületek díszítésére tervezték.
 • A márványbevonat gondos munkát igényel a természetes anyagok utánzásában. A kiváló minőségű részletesség és pontosság a vakolat felvitele a felszínre merül. Ezt a technológiát használják a belső elemek egyedi elemeinek díszítésére.
 • A texturált gipsz nemcsak egy kőanyag hatásának megteremtésére szolgál, hanem egy fából készült bevonat utánzására is. A képzett kézművesek képesek újra felépíteni a bőrt egy ilyen bélésből. Az ilyen típusú anyagokkal való munkavégzés jobb, ha a mestert biztosítják.
 • A Pearlescent bevonatot speciális részecskék hozzáadásával nyerik a nyersanyag keverékhez. Az intersperzek tükrözik a fényt, ami a megfelelő fényt teremt. Ilyen anyagot használnak egyes elemek vagy falrészek díszítésére.

stílusok

A velencei vakolat különböző stílusok belső terének létrehozására szolgál. Ez egy méltó háttérterület lesz. Fontos figyelembe venni, hogy a bevonat valóban csak megfelelő megvilágítás mellett jelentkezik, így a velencei nem használható sötétben. A bevonatot széles körben használták egy klasszikus belső tér kialakítására, az Empire stílusban és a barokk stílusban.

A barokk stílusban kialakított belső tér különleges pompával készülhet. Használjon gipszet egy nemes kő utánzatával, de nem monofon. Fontos, hogy válasszon egy erős és tartós bevonatot, amely ellenáll a hosszú terheléseknek.

A barokk fő jellemzője a stukkó és a monumentális festészet bősége. A falakhoz falfestmények és háromdimenziós minták kerülnek felszerelésre, így a vakolat nem romolhat.

Az Empire stílusban kialakított belső terek kialakításakor a tervezők azt javasolják, hogy kerüljék a durva kőműveseket. A falak felületének teljesen simanak kell lennie, enyhe fényességgel. A tükrök bősége üdvözlendő, így a vakolat jobb választani matt. Mint a barokk stílusban, a birodalom stílusa nem képzelhető el stukkó nélkül a falakon, így a falazatnak megfelelő tulajdonságokkal kell rendelkeznie.

A szoba klasszikus befejezése a szükségtelen részletek hiányát jelenti. A falak vakolatúak, mintázattal. Egy ilyen bevonat telepítése sok időt és megfelelő készségeket igényel. A mintákat a természetes kő utánzatával monokromatikus felülettel lehet helyettesíteni. A gipsznek természetesnek kell lennie, és természetesnek kell lennie. Előnyben kell részesíteni a világos színű bevonatokat: bézs vagy tejtermék.

tervezés

Földrajzilag a velencei vakolat bárhol elhelyezhető, de bizonyos követelményeknek megfelelően. A legmegfelelőbb helyiség a díszítéshez az ilyen típusú szembeszálló anyagokkal egy nappali. A szoba falai nem rendelkeznek túlzott terheléssel, és nem alkalmasak a túlzott nedvességre, így nincsenek különleges követelmények a vakolatra.A nappali kialakításánál ritkán kerül sor bármilyen stilisztikai korlát bevezetésére, ezért a színtelítettség és az anyag textúrája a háztartás kérésére kerül kiválasztásra.

Nagy méretű helyiségekhez tökéletes "velencei" fényes szín. Fontos megjegyezni, hogy a helyiségnek napközben is meg kell világítania. A kis helyiségekben a legjobb a világos árnyalatok használata. A tükörfelület jól tükrözi a fényt, ami segít a tér vizuális bővítésében. De ne tegye túlzásba a vakító felületekkel, előnyben részesítse a matt vakolatot csillogó zárványokkal.

A tervezők azt tanácsolják, hogy ne vegyenek részt a nappali díszítésében: a fényes felület gyorsan zavarja, és a hosszú falakkal rendelkező szobában való tartózkodás fáradtságérzetet okozhat.

A bevonat alkalmazása komoly erőfeszítéseket és időigényes munkát igényel, ami megfosztja az ügyfeleket a gyakori belső felújítás lehetőségétől. A legjövedelmezőbb megoldás a lágy színek bevonása és egy természetes anyag utánzata: márvány, gránit vagy fa.

A mesterek javasolják, hogy figyeljenek a feszített mennyezetre a furnér vakolattal. Ez a tervezési technika teljesen új, így nem volt időm több népszerűségre. Érdemes megjegyezni ennek a megközelítésnek a kifinomultságát: a nyújtható mennyezetű, drága kőanyagként stilizált nappali fényűzőnek tűnik. Mindazonáltal, ez a lépés csak három méteres vagy annál magasabb magasságú helyiségek számára alkalmas. A kis mennyezetű, függesztett mennyezettel párhuzamosnak és kényelmetlennek tűnik.

Sokan nem sietnek, hogy használják a "velencei" -et a konyha felé. A tervezők azt tanácsolják, hogy ne kövessék a sztereotípiákat az anyag használatának alkalmatlanságáról. A kiváló minőségű gipsz rendelkezik az üzemeltetéshez szükséges összes tulajdonsággal, ezért alkalmas a konyhabútor befejezésére. Csak fontos, hogy figyelembe vegyük a bevonat által meghatározott feltételeket.

A vakolatnak ellenállónak kell lennie az idegen szagokkal szemben, és nem szabad elnyelni őket. A bevonat nedvességállósága szintén fontos szerepet játszik: az anyagnak ellenállnia kell a vízzel való rövid érintkezésnek és a helyiség nedves tisztításának. Működés közben a bevonat árnyéka nem fakulhat, és a felületet repedésekkel kell fedni. Emellett a vakolatnak ellenállónak kell lennie a hirtelen hőmérsékletváltozásoknak. Ezen tulajdonságok biztosítása érdekében a gyártók a száraz keverékhez speciális összetevőket adnak hozzá.

Annak ellenére, hogy a bevonat ellenáll a víz hatásának, a mesterek nem javasolják a vakolat használatát a mosogató és a lemez területén. Előnyben kell részesíteni a falburkolatokat. Komplex szerkezete miatt a vakolat és a szennyeződések meglehetősen nehéz mosni. A tartós helyreállítás megvalósítása veszteséges.

Emlékeztetni kell arra, hogy ez a bevonat tökéletesen kombinálható más típusú anyagokkal, így komplex képeket hozhat létre.

A gipszfürdővel szembeni előnyöket egységes fényes felületre kell helyezni. A márvány felület klasszikus stílusban díszíti a szobát, a nedves selyem pedig egy gyönyörű irizáló bevonatot hoz létre. A komplex szerkezet felszíne felhalmozhatja a nedvességet, így fennáll a penész és a gomba kockázata. Hasznos lehet továbbá egy további zománcréteg alkalmazása, amely növeli a bevonat nedvességállóságát. A védőréteg nagyban leegyszerűsíti a felület gondozását.

Ne használja a kicsi helyiségek díszítésében. De egy sima fényes felület vizuálisan nagyíthat egy kis szobát.

A fürdőszobák és a fürdőszobák befejezésekor a tervezők azt ajánlják, hogy előnyben részesítsék a fehér vakolatot.

A velencei vakolattal ellátott folyosó díszítése felújítja a lakást. A burkolat tökéletesen kombinálva van a porcelánkövekkel, így elhelyezhetik a bejárati területet.Ennek a területnek a gyors szennyeződésének elkerülése érdekében célszerű sötét palettából származó anyagokat használni. A vakolat és a klinker csempe érdekes kombinációja.

szín

Ez a bevonat széles színpalettával és sok árnyalattal rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy gyakorlatilag bármilyen tervezési döntést hozzon életre. Mivel a színező pigmenteket a gyúrási folyamat során a készítményhez adjuk, a jövő bevonatának színe intenzitása az ügyfél kívánságaitól függ. Gipsz szennyeződések nélkül - fehér és áttetsző. De egy ilyen anyag alapos felületkezelést igényel, így kényelmesebb a vakolat festése.

A "velencei" jól utánozza a nemes kövek felszínét természetes eredetű, ezért gyakran megkérdezi a világos színeket néhány pigment felett. Szürke, zöld vagy sárga-barna vakolat széles körben használatos a nappali falak felé nézve. A világos sárga árnyalatok segítenek a kényelem és a harmónia légkörének megteremtésében.

Az extravagáns belső terek és a komplex megoldások szerelmesei számára fekete furnér van. Az ilyen lefedettség azonban csak tágas szobákban használható. Nagyon érdekes megoldás lenne, ha egy fekete felületet használunk fényváltással vagy válással. A repedések aranyrácsja a belső tér igazán egyedi lesz.

A hatás javítása érdekében a tervezők tanácsot adnak arra, hogy kiegészítsék az aranybevonatot a megfelelő anyagokkal: a gyertyatartók és az aranyozott keretek a szobát fényűzzék.

A tricolor bélést nem használják olyan gyakran, mert az alkalmazás egyre összetettebb. Ugyanakkor nem szabad elkerülni a modulációval és nehéz átmenettel rendelkező falak kialakítását. Ez a dekoráció alkalmas egy hálószoba vagy gyermekszoba kialakítására.

Fontos megjegyezni, hogy a színeknek összhangban kell lenniük, és nem kell megszakítaniuk egymást. Egy világos szoba képét világos textíliák vagy bútorelemek segítségével készítheti el.

A velencei vakolat színeinek és textúráinak bősége ellenére az értékesítési vezetők még mindig természetes színek és természetes anyagok stilizálása. Az öko-stílus egyre népszerűbbé válik: a tervezők a skandináv motívumok szobáinak díszítésére is használnak dekoratív vakolatot. A semleges színek keverékei valódi kedvencekké válnak a piacon.

Melyiket választani?

A bevonat működési tulajdonságai az alkalmazás területétől függően kissé eltérhetnek. A magas páratartalmú helyiségben lévő felületekre különös figyelmet kell fordítani a végső bevonatra: viaszra és zománcra.

A konyhában való használathoz a bevonatnak nagy gőzáteresztő képességgel kell rendelkeznie. A legjobb megoldás a magas gombaellenes tulajdonságokkal rendelkező anyagok beszerzése.

A folyosón és a folyosón a falak befejezéséhez előnyben kell részesíteni a megnövelt szilárdságot mutató mintákat. A szoba bejáratának állandó hőmérséklete csökken, ami növeli annak kopását. Szükséges egy olyan anyag kiválasztása, amely ellenáll a kritikus fűtésnek és a felület hűtésének. A modern gyártók létrehozzák a "velencei" akril alapú anyagot: ez a bevonat nagyobb szilárdsággal, de természetellenes megjelenéssel rendelkezik.

Olaszország az anyagszolgáltatók vezetője. Az országban működő cégek klasszikus bevonatot alkotnak, amelyet antik márványként stilizáltak. Az anyag könnyen alkalmazható, ezért mind a professzionális kézművesek, mind a kezdők számára alkalmas. Fontos, hogy olyan anyagot találjunk, amely nem igényel speciális ellátást. Ügyeljen a végső bevonat minőségére.

Vásárláskor figyeljen a termékek márkájára és sorozatszámára. Nem ajánlott vakolatot vásárolni különböző tételekből. A késztermék színe jelentősen változhat. A lefedettség egységességének biztosítása érdekében a mesterek azt tanácsolják, hogy egyszerre keverjük össze a teljes kompozíciót.

A Kohler-nek ugyanazt a gyártót kell kiválasztania, mint a száraz keveréket: különben előfordulhat, hogy az alkatrészek nem illeszkednek egymáshoz.

alkalmazási körét

A velencei vakolat kizárólag lakóépületek és lakóépületek falainak és mennyezetének belső díszítésére szolgál. Egy ilyen bevonat nem tolerálja a kritikus hőmérsékletet és a természetes csapadékot, ezért nem használják homlokzatok burkolására. Néhány elem részleges díszítésére is használják a vakolatot. Például egy „velencei” díszítéssel díszített kandalló vagy oszlopok gazdagak és képesek díszíteni a Birodalom belső stílusát.

A nedvességgel szembeni ellenállása miatt a bevonat a fürdők és szaunák befejezéséhez is használható. Sokan használják ezt a bevonatot a medencében is, de érdemes különös figyelmet fordítani a viasz és zománc kiválasztására. A réteg minősége és vastagsága a felület működési tulajdonságaitól függ. A bevonat többszöri rétegben felhordható a bevonat kívánt hatásának és minőségének elérése érdekében.

A "velencei" rétegek száma elérheti a tízet - mindez a tervezési döntéstől és a jövőbeli felület követelményeitől függ. Alkalmazhat olyan rétegeket, amelyek utánozzák a travertint vagy onyxot. A művészeti festészethez vakolat is használható. Hosszú ideig ezt a vizuális hatás létrehozásának technikáját a mennyezeten használták. Azonban ne tegyünk túl sok gipszet a mennyezeti lapokra - némileg nehezebb szétszerelni, mint a falburkolat.

Tippek a használathoz és az ápoláshoz

A velencei vakolat közvetlen alkalmazása előtt gondosan készítsen durva felületet. Az anyagot szinte bármilyen felületre alkalmazzák, a fém és a kezeletlen fa kivételével. A vakolat ilyen felületre való felhordása esetén felrepedhet és gyorsan összeomlik. Ilyen helyeken csak egy nagy mennyiségű ragasztó pigmentekből álló akril oldat alkalmazható.

Az ideális alap vakolat - téglafal, beton blokkok vagy gipszkarton felület. Az olajfestékkel előzetesen felületeket is alkalmazhatunk - durva alapja a tapaszrétegek tapadását biztosítja. Fontos megjegyezni, hogy a felületeknek tartósnak kell lenniük. A huzatszövetet por és egyéb szennyeződések tisztítják. A forgácsokat vagy kiálló részeket kicsi réteggel kell korrigálni és a felületet ezután kiegyenlíteni.

Ha a felületet korábban festették, el kell távolítani az elavult festékréteget. A gipszkarton közötti varratokat meg kell ragasztani és tisztítani, hogy megszabaduljanak a magasságkülönbségektől. Ha szükségessé válik, hogy a gipszet gyenge felületre helyezzük, akkor szokás, hogy egy fém ráccsal erősítsük meg, hogy a deformáció nem következik be.

Ezután a falat gitt réteggel kell lefedni és csiszolópapírral sétálni. Tilos a port a kezelt felületen hagyni - ez csökkenti a jövő bevonat rétegeinek tapadását és gyors megsemmisülést eredményez. Ezután egy mély réteg behatolását. A kitöltés és az ezt követő őrlés folyamatát meg kell ismételni, amíg a durva felület tökéletesen sík.

Fontos megfigyelni a rétegek közötti időintervallumokat - a felületnek teljesen száraznak kell lennie. Ellenkező esetben a rétegek közötti víz repedést okoz.

A szárítási folyamat a helyiség nedvességétől és a levegő hőmérsékletétől függ. Minél több gőz a levegőben, annál hosszabb lesz a szárítási folyamat.

Ha a durva felület sík, és a cseppek nem haladják meg a két millimétert, akkor elkezdhetjük a vakolat fektetésének folyamatát. A jövő keverékének száraz por felhasználásával történő előállításához, amelyet vízzel kell a kívánt arányban hígítani. A kapott masszának konzisztensen hasonlítania kell a tejföllel, és homogénnek kell lennie. Ezután elalszik a színes pigment.Ahhoz, hogy az anyag jobban összekeverhető legyen, a mesterek javasolják egy építő keverő használatát.

Az első réteg finom márvány zsetonból áll.A későbbi részek nagy zárványokat tartalmazhatnak. Minden réteg négy-hat óráról szárad, így a telepítés sok időt igényel. A tervezett minta megszerzéséhez szükségesek a világosító rétegek, valamint a száradáshoz szükséges idő is. A vakolat előnye - a súly könnyen alkalmazható és erőfeszítés nélkül terjed. A spatulát ajánlott a felületre tizenöt fokos szögben nyomni.

Az anyag keverési folyamatában a hőmérséklet 11 fokot kell elérni: ilyen körülmények között az összetevők jól oldódnak. Tíz percig kell ellenállni, hogy a tömeg tapadjon. Ezután a keverési folyamat folytatható.

A vakolat száraz keveréke önállóan beszerezhető, ismerve az arányokat és a recepteket. De jobb, ha készen áll, mert a bevonat minden tulajdonsága a választásától függ.

A megfelelően szerelt bevonat nem igényel különös gondosságot: a felület esetenként nedves ruhával tisztítható. Fontos megjegyezni, hogy a bevonat nem tolerálja az oldószerekkel való kölcsönhatást. Ezért gondosan kell megvásárolnia az ápolási termékeket.

A vakolat élettartamának meghosszabbításához néhány évente egyszer zománcozható.

Eszközök és alkatrészek

A bevonat létrehozásához a következő összetevők szükségesek:

 • Primer. Ezt az anyagot a felület előkezelésére használják. A primer alkalmazásának technológiáját korábban leírtuk. Fontos megjegyezni, hogy a kvarc töltőanyagnak a talaj részének kell lennie.
 • víz A száraz keverék beállítására és a vakolat tömegének megszerzésére szolgál. A vizet fokozatosan kell önteni az ásványi porba, hogy a keverék ne legyen túl folyékony.
 • Kohler mondta. Speciális színező adalékok, amelyek az árnyékoláshoz szükségesek. A fő keverék összekeverése után színes pigmenteket adunk. Az első vakolatréteget színtelen pigment hozzáadása nélkül tisztítjuk.
 • Csiszolópapír. Szükséges, hogy különböző mértékű gabonafélékkel töltsük fel a csiszolópapírt. Először nagy részecskék haladnak át a felületen, és a végső polírozást finomszemcsés papír segítségével végezzük.
 • Wax. A végső bevonat lehet folyékony vagy paszta formájában. A viasz a bevonat vízből és gőzből történő védelmére szolgál. Ez a szerszám biztosítja a bevonat további szilárdságát és megvédi a szennyeződéstől.
 • Zománc. Ez az anyag a viaszbevonat tetejére kerül, abban az esetben, ha a vakolat további védelmet igényel a vízzel való érintkezés ellen.

A már elkészített vakolat közvetlen munkájához speciális szerszámok szükségesek. A falra való felhordáshoz spatulára vagy görgőre van szükség. Az eszköz megválasztása a tömeg vastagságától és viszkozitásától függ. A spatulát vastagabb tömegre kell felhordani, egyenletesen elosztva a fal széleitől a középre elosztva a réteget. A görgő jobban alkalmas egy mozgékonyabb vakolat sima felületének létrehozására.

Simító - kis acél lapátamely segít a tömeg átterjedésében. A simítóval ellentétben ez a szerszám alkalmas kis alkatrészeken, vagy nehezen elérhető helyeken történő munkavégzésre. A velencei gipszmesterekkel való munkavégzéshez javasoljuk, hogy lekerekített élekkel rendelkező simítót vásároljon, hogy elkerülhető legyen a durva jelek a kapott felületen. Gyakran kombinált simítóval dolgoznak egy spatulával, kevésbé használják a fő szerszámbevonatként.

A viasz felhordásához vegyen egy speciális gumi spatulát. Az acélmintával ellentétben a gumi könnyebben terjed a viaszon, és vékony bevonatot képez. A viaszgyártáshoz gyapjú kesztyűt is kap.

A Gladilka vagy a szabály lehetővé teszi, hogy valóban sík felületet kapjon. Ezeket az eszközöket olyan sima bevonat előállítására használják, amely a legkisebb dombornyomással rendelkezik. A görgő sík felületet is létrehozhat, de ezzel együtt sokkal több időt igényel.

Ne felejtsük el a száraz rongyokat a felületek és szerszámok törlésére a munka bármely szakaszában. Fontos megjegyezni, hogy még a legkisebb részecskék is befolyásolhatják a jövő felületének minőségét, és hátrányosan befolyásolhatják a teljesítmény tulajdonságait. A falra vagy a mennyezetre a lépcsőházra van szükség. A készüléknek stabilnak kell lennie, üzembe helyezését ellenőrizni kell.

A fényes felület megszerzéséhez nem elegendő a simító. A mesterek speciális gépet használnak a viasz polírozására. A készletnek tartalmaznia kell egy speciális fúvókát, amely simítja a bevonatot anélkül, hogy károsítaná a felületet.

Alkalmazás részletei

A szükséges vizuális hatás eléréséhez a gipszet speciális módon kell alkalmazni. A helytelenül választott technika vizuális hatást eredményezhet, amely eltér a tervezettektől. Kísérletezhet a szín és az átlátszó réteg váltakozásával, és követheti a velencei vakolat durva felületre történő alkalmazásának bevált módszereit. Tekintsünk több technológiát az arccal ellátott anyag alkalmazásához.

A pikkelyes szerkezet megszerzése érdekében vakolatot készítsünk három-öt milliméterre. A jövőbeni mérlegek mérete közvetlenül arányos a gitt vastagságával. A mérlegek utánpótlása egy spatulával függőleges csíkokkal.

A készüléket tíz centiméteres méretben választjuk ki: minél kisebb a spatula, a neater a mérleg. De mindez inkább a mester képességeitől függ.

A tetején teljesen szárított bevonat általában festékréteggel van borítva. A fényes festék mérlegeket maguk vagy a felületek között festheti. Fontos megjegyezni, hogy a festék nem fog egyenlően esni minden vakolatra. Meg kell ismernie a bevonat összetételét, és meg kell vásárolnia azt, amely a későbbi festék bevonásra szolgál.

A barlangszerű felület megszerzése érdekében az előkészített felületre egy gipszréteget alkalmazunk. Annak érdekében, hogy a burkolat károsítása nélkül kíméletes szabálytalanságokat érjünk el, a mesterek egy szivacs használatával javasolják, hogy szokatlan félkész szerkezetet készítsenek.

Egy másik érdekes felületkezelési módszer olyan burkolófólia használata, amelyet a nap végén el kell távolítani a felületről.

Bármely nyomtatás vagy nyomtatás puha gipszre vált. A kívánt lágyság töltőanyagának kézhezvételekor fontos megjegyezni, hogy az anyag sűrűsége megmarad. Túl folyékony gipsz nem lesz képes a durva felületen maradni, és áramlik belőle.

A szikla textúra kiválóan alkalmas a klasszikus stílusú helyiségek díszítésére. A fal egyenletesen borított egy kb. 3 mm vastag gittal. Ahogy a réteg növekszik, a minta erősebbnek tűnik. Ezt a technikát az ablakpárkányok és a kandalló díszítésére is használják.

Az alkalmazás egyszerűsége miatt ez a módszer a legnépszerűbb és alkalmas a kezdőknek is.

A vakolatréteg beszerelése után, és mielőtt teljesen megszáradna, a felületet egy fém simítóval írják le. A sziklás felületet utánzó mintát enyhe nyomással alkalmazzuk. A vonalak egyenesek lehetnek, de a lökések érdekesebbek egy kis lejtőn. A későbbi felületi festés vizuálisan növeli a kapott „repedéseket”, kiegészítve a képet.

A tervezők azt javasolják, hogy egyszerűsítsék a minta nedves vakolatra való alkalmazását, a tekercset a megfelelő texturált anyaggal. A kapott eszköz képes egy nagy felületet azonnal fedezni, ami jelentősen csökkenti a kívánt vizuális hatás eléréséhez szükséges időt.Kísérletezzen a felszínre: tekerje a görgőt hálós vagy nem szövött textúrájú tapétával.

A felületet csak egy héttel a viasz utolsó rétegének alkalmazása után lehet viaszolni. A viasz természetes és szintetikus kollektívát is választhatja. A modern piacon egy teljesen ártalmatlan, mesterséges anyagból készült bevonatot vásárolhat, amely a természetes alkotóelemek tulajdonságai között nem alacsonyabb. A mesterséges viaszok bizonyos típusai képesek ellenállni az erős oldószerek hatásainak is.

A viaszkeverék összetétele további festékeket is tartalmazhat. A viaszot a végső felületre arany- vagy gyöngyfestékkel lehet ellátni. A viaszot vékony rétegben kell felhordani, megpróbálva elkerülni a csöpögést vagy a hámlást.

Ha a gitt réteg komplex konvex textúra, a viasz körkörös mozdulatokkal van felhordva. A viasz meglehetősen folyékony, ezért még kis repedésekbe is behatolhat, védve a bevonatot a nedvességtől és fényes fényt biztosítva.

Továbbá, a felület simítható egy csiszológéppel, ha van egy ideális tükörfelület. Emlékeztetni kell arra, hogy egy ilyen bevonatnál, mint a csempézett falazatnál, csíkok jelennek meg. Ezért az így kapott felület gondosabb kezelést és alapos tisztítást igényel, mint a nyers kollektor.

Ha nincs daráló, akkor még a padlót is lágy ruhával.

Gyakorlati tippek és trükkök

Abban az esetben, ha az eredmény nem felel meg az elvárásoknak és a bevonat szétszerelésre szorul, a felületet nem szabad megszáradni. Szükséges, hogy a következő réteget azonnal elrendeljük a kívánt textúra eléréséhez. Ellenkező esetben szükség van a rétegek részleges eltávolítására és a felület előkészítésére és kiegyenlítésére.

Ha a felület részben deformálódott vagy sérült, a hibás réteget óvatosan el lehet távolítani. Ezután néhány kárt alkalmazunk a kárra, és egy új réteget állítunk be. A teljes szárítás után a felület finomszemcsés csiszolópapírral tisztítható. A sztrippelés után az érintett terület viaszos bevonattal van ellátva, és az egész felületen megszárad.

A fényes felület lehetővé teszi további díszítő rétegek alkalmazását. Az átlátszó aljzatnak köszönhetően gyönyörű színű túlcsordulást hozhat létre. Fontos, hogy vékony réteg színű bevonatot alkalmazzunk. A varratoknak részben átfedniük kell egymást, majd le kell állniuk. Ez segít a sima színátmenet kialakításában, anélkül, hogy zavarná a bevonat egységességét.

A rétegek vastagságát a spatula megnyomásával lehet megváltoztatni.

A mestereknek ajánlatos, hogy a réteg kezdeti lefektetése közben kattintsanak a szerelvényre, és az érintkezést könnyű megérinteni. Ez a technológia biztosítja a tökéletes felületet.

A szakértők azt javasolják, hogy a tiszta rongyokat és tartályokat mindig tartsuk vízzel. Használat után minden eszközt azonnal meg kell tisztítani, és a spatulákat és a görgőket tiszta vízben kell áztatni. A munka során fontos az eszközök szennyezésének figyelemmel kísérése és időben történő eltávolítása. E szabály megsértése a gipszfektetés technológiájának megsértését vonja maga után.

Ne ragaszkodj ugyanolyan mintázati anyaghoz, és félj hibázni. Ez sokkal érdekesebb lefedettségnek tűnik nagy résekkel és nem rendszerezett mintázattal. A velencei vakolat teljesen újjáépíti a természetes természetes bevonatot. De a természetben a pontos egymást követő minta gyakorlatilag nem felel meg. Ezért ne félj kísérletezni a lefedettséggel.

Fontos, hogy folyamatosan ellenőrizzék a durva felület tisztaságát és az alkalmazott rétegeket. A bevonat fokozott átláthatósága miatt minden szennyeződés kibocsátódik. Az ilyen szennyeződéseket azonnal el kell távolítani. A porszemcsék is rontják a rétegek tapadását, ami működés közben a bevonat lebontásához vezethet.A kis törmelék felületi repedések rácsát okozhatja.

Gyártók és vélemények

Ha a velencei vakolat használatának kérdése még mindig ellentmondásos, akkor meg kell ismernie a valódi vásárlói véleményeket, amelyek már használják ezt az anyagot javításkor.

Vevő megjegyzi, hogy dekoratívVGT fedél a természetes márvány chipek alapján megfizethető áron és széles színpalettán különbözik. Ezen anyag hiányosságai között az ügyfelek azonosítják a falhoz való elégtelen tapadást. A gyártó ezt a bevonatot minden gabonából kínálja, de az ügyfelek azt javasolják, hogy a durva szemcsés minták mellett válasszanak. Ezt a bevonatot a telítettség és a gyönyörű textúra jellemzik.

A nagy tapaszokkal rendelkező dekoratív vakolat is könnyen használható, és még a kezdőknek is javításra alkalmas.

A velencei vakolat beszerezhető a hazai gyártóktól. Az ügyfelek elégedettek az Oroszországban előállított anyaggal végzett munkával. A lefedettség alacsony áron van, így ideális a korlátozott költségvetéssel rendelkező fiatal családok számára. Az ügyfelek tudomásul veszik, hogy még kis mennyiségben is vásárolhat minőségi anyagot, amely természetes kőnek néz ki.

Orosz vállalatok olyan rétegeket termelnek, amelyeket kényelmesen több rétegben alkalmazunk. A vásárlók tudomásul veszik az alkalmazott bevonat, a minőségszerkezet és a széles színpalettát. Az anyag még a magas páratartalmú zónában is alkalmazható, megtartja tulajdonságait a teljes élettartam alatt, és nem igényel különös gondosságot.

Gyönyörű példák a belső térben

A velencei vakolat megfelelő stílusának és módjának kiválasztásához meg kell ismerkednie más mesterek munkáival. Egy ilyen elemzés lehetővé teszi, hogy megtalálja a legjobb textúrát és inspirálja a kísérleteket. Az alábbiakban néhány dekorációs vakolattal készült belsőépítészeti tervezési megoldást találunk.

A fényes antik kivitel tökéletesen ötvözi a fából készült belső elemeket. A tervezők kedvelték az elefántcsont színű vakolatot, hogy a helyiséget könnyű betölteni és vizuálisan nagyítsák a helyet. Ez a bevonat kiváló hátteret biztosít a hatalmas festmények fa keretben és tükrökben való elhelyezéséhez. A kész felület széles vonalakkal van festve: ezt a hatást a fából készült bútorok díszítésére is használják.

Az anyag alkalmazásakor a viaszfelület nem egyenletes, hogy elkerülje a fényes fény megjelenését. A könnyű falak és a megfelelő bútorelemek vizuálisan meghosszabbítják a szobát. A masszív csillár szintén megfelelőnek tűnik: a magas mennyezetnek köszönhetően összetett szerkezete szerves.

A velencei vakolatot a konyha kialakításánál néző anyagként használják. Fontos figyelmeztetés - vakolat nem kerül alkalmazásra a felületre, állandóan vízzel érintkezve. A telített zöld anyaggal borított fal bizonyos mélységi mélységet teremt. Ez a szín tökéletesen harmonizál a konyhai eszközökkel és a beépített készülékekkel - a szoba modern és stílusos.

A megfelelő hang képei és alapjai megtartják a falak színét és kiegészítik a szoba képét. A napsütés és a nyári konyha tetszik a tulajdonosoknak az év bármely szakában, és a gazdag színek nem okoznak kényelmetlenséget. A felső fény, amely a fal fényes felületéről tükröződik, levegővel és fénygel tölti ki a szobát.

A sztereotípiákkal ellentétben a velencei vakolat nemcsak a klasszikusok vagy az ampire belső kialakításához használható. A tervezők ezt a burkolatot egy modern, divatos tetőtéri stílusban használják a szoba kialakításában. A durva kőművesség utánzó burkolat tökéletesen kombinálható ezen irányú fémelemekkel.

A tágas konyha díszítésénél a velencei vörös tégla bevonat színfüggvényként szolgál.A drága kő illúziója összhangban van a fa mennyezettel és a fém padlóval. A szoba hidegnek és szigorúnak tűnik, ahogy ezt a tetőtér is igényli. A széles színpaletta miatt az ilyen bevonat a színösszetétel fenntartására alkalmas.

A fürdőszobában és a fürdőszobában található falak díszítésére speciális vízálló vakolat kerül felhasználásra. Az ilyen bevonat további zománcfeldolgozáson megy keresztül, és sok éven át tarthat anélkül, hogy gomba és korrózió alakulna ki. A tervezők szokatlanul kifinomult képet készítettek a fürdőszobából, ahol a velencei vakolat aranyszínű fényt használ. A többrétegű szerkezet miatt a bevonat mély és összetett.

A matt felület kiválóan alkalmas masszív tükör felszerelésére díszített arany keretben. Könnyű falak, márványozott, nemesfából készült bútorokkal kombinálva. A kép apró aranyozott részletekkel és stukkó elemekkel egészül ki a szoba kerületén. A vakolat felülete nem ragyog, mert elegendő fényvisszaverő rész van a szobában.

A durva szemcsés velencei vakolat a folyosók és a loggiák tervezésére szolgál. Könnyű bevonat a bútorok fonott felületeivel összhangban, ami kényelmes és kellemes hangulatot teremt. A padló, a csempézett, megismétli a falak textúráját, és egyetlen fényes teret teremt. A falazat nem tűnik durvanak, éppen ellenkezőleg, a folyosó elemeiben bizonyos formák lágysága és simasága van.

A fából készült ablakok kontrasztosak a könnyű felületekkel, a szoba érzelmi központjává válnak. Amikor a fény az üvegen keresztül önti, a krémfelületeket tükrözi, melegen töltve a szobát. A színes ékezeteket színes díszítőelemek - párnák, táskák és textíliák - használják.

A dekoratív vakolatnak köszönhetően komplex mintákat készíthet a padláson és a tetőn. Általában egy kis helyiséget vizuálisan szaporítanak világos színű és puha formák bevonásával. A felső fény a mennyezet összetett alakját tükrözi, ami egy „barlang” illúzióját teremtette.

A díszítéshez használt anyag megfelelő: a bevonat valódi szikláknak tűnik a tengerparton. A belső kialakítás érdekében a padló szőnyeggel van ellátva. A fal mellett álló kő szobor az antik emlékezet belsejének képe lesz.

     A velencei vakolatról többet megtudhat a videóból.

     Comments
      szerző
     Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

     Bejárat

     Nappali

     hálószoba