Sheetrock gitt: előnyök és hátrányok

A legkedveltebb a belső falfestéshez használt Sheetrock gitt, melynek jellemzői és előnyei a többi hasonló anyaghoz képest a fal- és mennyezeti felületek szintezéséhez képest. 1953-ban az USG megkezdte diadalmaskodását, és most a Sheetrock márka nemcsak otthon, hanem világszerte is ismert.

Különleges jellemzők

A Sheetrock gitt felhasználásra kész építőanyag, amelyet beltéri falak díszítésére használnak. Száraz keverék formájában félig kész gitt anyag is rendelkezésre áll. Ezt a keveréket bizonyos arányban vízzel kell hígítani. A Ready-mix Sheetrock könnyen használható, mert csak a tartályt kell megnyitni, és a befejező munkához kell mennie. A keverék összetevői (vinil) univerzálisvá teszik: nem igényel speciális készségeket. A polimer könnyű tömítésnek saját fajtái vannak.

Ez a fajta gitt krém konzisztenciával rendelkezik, melynek köszönhetően tökéletesen a felületre esik. A Sheetrock nemcsak a falakra, hanem a repedések betöltésére, a sarkok feldolgozására is alkalmas - mindezt a termék alkotóelemeinek köszönhetően.

A töltőanyagot nem kell hígítani és gyúrni, mivel már felhasználásra kész keverékként is értékesítik. Ezzel a funkcióval időt takaríthat meg, elkerülve a további költségeket.

A keverék nagy sűrűségű, amely lehetővé teszi, hogy a felületre egységes rétegben alkalmazzuk. Az anyag szárítási ideje mindössze 3-5 óra, mely után elkezdheti a felület csiszolását. A szárítási idő a hőmérséklet és a rétegvastagság függvénye. A nagyfokú tapadás miatt, A Sheetrock befejező anyagát magas páratartalom mellett lehet használni. Ez egy nagy plusz, összehasonlítva más gittfajtákkal.

A különleges Sheetrock keverék legfeljebb 10 kiolvasztási és fagyasztási ciklusnak felel meg, amelyet kísérleti úton bizonyítottak. A jégmentesítési folyamatot csak szobahőmérsékleten kell folytatni. Tilos további hőterheléseket befolyásolni. Ezért ne aggódj, ha megvásárolta a fagyasztott gittet.

Az ilyen típusú befejező anyagok alkalmasak mindenféle tapéta és festék bevonatra, nem okoz kémiai reakciókat. A környezetbarát anyagok karbantartásának köszönhetően a gitt javítása gyermekszobákban és kórházakban is elvégezhető. A Sheetrock gitt anyagának egyetlen hátránya a magas termelési költség.

Az alkalmazási területek a következők:

 • repedések kitöltése gipsz- és téglafestéssel;
 • gipszkarton lemezek;
 • a belső és külső sarkok elszennyeződése;
 • dekoráció;
 • textúra.

Műszaki adatok

Különböző méretű vödrökben kapható bevonat. Példák a csomagolásra:

 • 17 liter - 28 kg gitt;
 • 3,5 L - 5 kg;
 • 11 liter - 18 kg.

Fehér színben kapható, és a felületre bézs színárnyalat lesz. Az építési keverék sűrűsége 1,65 kg / l. Az alkalmazás módja lehet kézi és gépesített is. Az ilyen termékekkel +13 fokos hőmérséklet-indikátorokkal lehet dolgozni. A termék eltarthatósága több hónaptól évig terjed, de ez a feltétel akkor áll fenn, ha a termék csomagolása zárva van.

A kész gitt a következő összetevőkből áll:

 • mészkő;
 • vinil-acetát polimer (PVA ragasztó);
 • attapulgit;
 • talkum (talkummal).

típusok

A Sheetrock késztermékei három fajtából készülnek:

 • Sheetrock Fill Finish Light. Ez a fajta gitt a kisebb hibák mérésére szolgál, laminálásra is használható. A latex egy része nedvességállóvá teszi a kikészítő anyagot, és az üzem közbeni ellenállásra is képes.
 • Sheetrock Superfinish (Danogips) egy befejező gitt. A kész polimer keverék nagyfokú tapadást mutat, de ez nem elegendő a nagy repedések és varratok lezárásához. A gipszkarton, festett felületek, üvegszálak feldolgozására használják.
 • Sheetrock All Purpose. Ez a fajta gitt multifunkcionálisnak tekinthető, mert bármilyen típusú befejezéshez alkalmas. Széles körben használják a textúrázás során, néha a téglafal kitöltésére.

Hogyan válasszuk ki?

Amikor megkérdezték, hogy melyik gitt jobb, akril vagy latex, tudnia kell, hogy a latex a legjobb megoldás. Ez annak köszönhető, hogy az akril nem elég vastag, ami nagy szilárdságot eredményezne az anyagnak. A Sheetrock kész polimer gitt professzionális megoldás a falak és a mennyezet belsőépítészeti problémáira. Kísérleti kísérleteket tesztelt. Van egy termékminőségi tanúsítvány. Jelenléte lehetővé teszi, hogy ne tévesszen meg az anyag megválasztásában.

A gitt anyag típusának megválasztása a problémától függ:

 • A SuperFinish megoldja a felület befejezésének problémáját;
 • A Fill & Finish Light gipszlemezek bevonatához használatos;
 • a ProSpray célja a gépesített feldolgozás.

fogyasztás

Sheetrock polimer gitt, a hagyományos gittel ellentétben, 35% -kal kevesebb. Az anyag alacsony zsugorodása miatt ennek költsége körülbelül 10%. Csak 1 kg gitt kerül 1 m2-re, mert a szárított gitt nem zsugorítja a befejező anyagot. A speciális keverék krémes szerkezete megakadályozza a felesleges költségeket (a spatulából vagy a falfelületről csúszik). Anyagfogyasztás a gipszkarton lapjainál 28 kg / 55 pog. m a varrás és a texturáláshoz - 28 kg / 20 m2.

Alkalmazás részletei

Szerszámok Sheetrock gitt alkalmazásához:

 • spatulák (szélesség - 12,20-25 cm);
 • Sheetrock közös szalag;
 • szivacsot;
 • csiszolópapírral.

Vigye fel a felületre az előkészített felületet, amelyet korábban kittel kezeltek, hogy összehangolják, vakolták vagy polírozzák. A felület nem lehet szabálytalanság és repedések. Vigye fel az első gitt réteget, amely szükséges a teljesen megszáradt vakolathoz, különben idővel formálódik a penész. Kis mennyiségű gitt kerül egy széles spatulára, majd egyenletesen húzódik a fal vagy a mennyezet teljes területére.

Ajánlatos a keverék felhordását a lehető legvékonyabbá tenni, hogy a felület egyenletes és sima legyen.

Ezután meg kell adnunk az első réteget szárazra. A következő réteget csak a teljesen szárított előző rétegre alkalmazzuk. Az ideális felületi állapot elérése érdekében a szakértők azt javasolják, hogy minden egyes gitt réteget csiszolószalaggal csiszoljunk 180-240 szemcsemérettel. A rétegek maximális száma 3-4. Az összes munka után a megművelt területet a szennyeződésektől és a portól távolítják el.

Szükség esetén hígíthatja a készítményt vízzel, de hozzá kell adni 50 ml-es adagokban, majd keverés után. Egy nagy mennyiségű víz csak súlyosbítja az oldat tapadását a felülethez, de az eredmény nem adja meg a kívánt hatást. Tilos keverni a gitt keveréket más anyagokkal. A fagyasztott gitt keveréket egyenletesen keverjük össze, csomók és légbuborékok nélkül.

Annak érdekében, hogy az alkalmazott dekorációs anyag a falakon ne fagyjon meg, azt hőszigetelő bevonattal (hab) ajánljuk. A befejezés végén a tartályban maradó gittnek fedéllel szorosan zárva kell lennie. Tárolja szobahőmérsékleten.

Sheetrock gitt tömítése:

 1. zárja le a varratokat (simítóval szélessége - 12 cm);
 2. állítsa a szalagot a középre, amelyet a falba kell nyomni;
 3. a felesleges gitt keveréket el kell távolítani, vékony réteget kell felhordani a szalagra;
 4. csavarfejek gittje;
 5. az első réteg száz százalékos megszilárdulása után a másodikra ​​lehet lépni. Ehhez használjon 20 centiméter széles spatulát;
 6. adjon időt a gitt második rétegének szárítására;
 7. alkalmazzon egy vékony réteget (25 cm széles). Ugyanez a réteg kerül a csavarokra;
 8. Szükség esetén simítsa meg a varratokat vízzel mártott szivaccsal.

Belső sarokburkolat:

 1. a szalaganyag minden oldalát gittzel fedjük le;
 2. a szalagot középen hajtják, a sarokba nyomva;
 3. megszabaduljon a felesleges keveréktől, és vékony réteget helyezzen a szalagra;
 4. adjon időt a fagyasztásra;
 5. egy második réteg rajzolása az egyik oldalon;
 6. szárítás;
 7. 3 réteg rajzolása a második oldalon;
 8. adjon időt a szárításra.

A külső sarkok befejezése:

 1. a fém sarokprofil rögzítése;
 2. három réteg gitt alkalmazása előszárítással. A második réteg szélességének 10-15 cm-rel nagyobbnak kell lennie (simítóval szélessége - 25 cm), a harmadik rétegnek kissé meghaladnia az előzőt.

textúra:

 1. alkalmazzon Sheetrck gittet a kívánt területre ecsettel;
 2. texturáló technológia speciális szerszámokkal (festékhenger, szivacs és papír);
 3. a szárítási idő kb. 24 óra, 50% -os páratartalom mellett, + 18 fokos hőmérsékleten.

A gitt csiszolása:

 • A köszörülés elvégzéséhez szivaccsal és csiszolópapírral kell rendelkeznie.
 • A vízzel megnedvesített szivacs papírra változik. Ez azért szükséges, hogy kevesebb por keletkezzen.
 • A csiszolást könnyű mozgásokkal végzik a kapott szabálytalanságokon.

Minél kisebb a mozgások száma, annál ideálisabb lesz a felület. Végül meg kell öblíteni a szivacsot vízzel.

Biztonsági óvintézkedések

Emlékeztetni kell a biztonsági szabályokra, amelyeket a Sheetrock anyaggal végzett építési munkák során be kell tartani:

 • Ha a gittoldat a szemébe kerül, azonnal tisztítsa meg tiszta vízzel;
 • Az anyagok száraz őrlésénél ajánlott a légutak és a szem védőfelszerelése. Befejezés kesztyűvel;
 • szigorúan tilos a gitt keverék belsejében;
 • tartsa távol a kisgyermekektől.

Ha a gitt használata először történik, akkor jobb, ha előnyben részesítjük a márkás gyártókat a pozitív értékeléssel. Putty Sheetrock csak jó oldalra állt. A műszaki jellemzők leírása és az anyag alkalmazásának technikája szerint látható, hogy a befejező munka elvégzése nem különösebben nehéz.

Értékelés Sheetrock befejező gitt, lásd alább.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba