Hogyan válasszunk ki egy befejező gittet a festéshez?

A javításra való felkészülés során sok kérdés merülhet fel, különösen, ha a munkát önállóan végzik. Ezek közül az egyik a minőségi festési gitt kiválasztása.

Festék - népszerű befejező anyag. Számos előnye van a fali dekoráció más típusaihoz képest, ezért gyakran díszítésként választják. A festéket irodák, raktárak és lakások javítására használják. Ez a fajta befejezés tartós, nem fél a nedvességtől. Az alacsony ár is vonzóvá teszi a festést.

A festék falakra történő felhordása előtt ki kell egyenlíteni és kitölteni.

Ezért a javítás során fontos szerepet játszik a befejező gitt. Ha a falak hibásak, a jó gitt segít elrejteni őket, és fordítva, az alacsony minőségű keverék csak súlyosbítja a szabálytalanságokat. Ezért a javításhoz fontos egy jó anyag kiválasztása.

Mi a szuperfinírozó gitt?

Befejező gitt - a javítás nélkülözhetetlen dolog. Ez az utolsó érintés a falak összehangolásában. Az anyag képes a kisebb hibák kiküszöbölésére. A gitt réteg alatt könnyen megdörzsölik és durva. A festék a falakra is sokkal simább, mint a felületen.

De ne reméljük, hogy a gitt segítségével Ön el tudja rejteni a súlyos hibákat. A habarcsot vékony rétegben kell felhordani, és csak kisebb hibákat javíthat.

A kemény gitt általában egyenletes és egységes szerkezetű. Ennek az összetételnek köszönhetően könnyen használható. A keverék fehér színének köszönhető, hogy a festék árnyéka bármilyen (akár könnyű) is lehet. Ebben az esetben a gitt nem adhat idegen hangot a festéknek.

Íme néhány követelmény a gittre, amit meg kell jegyezni:

 • A szerkezet homogenitása, a csomók és a nagy részecskék hiánya.
 • Plaszticitás, könnyű alkalmazás a falon.
 • A szárítás után az anyag nem repedhet, és nem szakadhat meg.
 • A színárnyalatnak fehérnek kell maradnia.

A csomagolóanyagok típusai

Két fő fajtája van a befejező gittnek. A keveréket szárazon vagy hígítva is el lehet adni. Ha száraz keverékekről beszélünk, sokkal olcsóbbak. Hosszú eltarthatóságuk is van.

A kész építési keverék alkalmas azok számára, akiknek kevés tapasztalata van önálló építésben és javításokban. Az ilyen anyag ára magasabb.

Mit tartalmaz a gitt

A vásárlás előtt fontos, hogy alaposan megvizsgáljuk az anyag összetételét, mivel ez a munka minőségétől és eredményétől függ.

A gitt összetétele a következő összetevőket tartalmazhatja:

 1. Cement. Ha az anyag cementet tartalmaz, akkor fel lehet használni az épület homlokzatainak nedves helyiségeinek és falainak befejezésére. Cement - nedvességálló és tartós alkatrész. Van azonban néhány hátránya. Az egyik az összetétel repedése a szárítás után.
 2. Gipsz. A belsőépítészethez gyakran használnak gipsz alapú gitt. Ez a keverék azonban bizonyos sajátosságokkal rendelkezik. A kompozíció nagyon gyorsan szárad. Ha a keveréket megszárítjuk, akkor már nem lehetséges.
 3. Polimerek. A polimerrel készült gitt festés előtt nagyszerű a falak befejezéséhez. Az anyag nem reped. Az ilyen gitt összetételében lévő speciális vegyi anyagok jelentősen felgyorsítják és megkönnyítik a falakra való alkalmazás folyamatát.

Az ilyen típusú keverékkel végzett felületek tökéletesen simaak. Ez a gitt tökéletesen elfedi a kisebb hibákat.A hátrányokat csak ennek az anyagnak a magas költsége magyarázhatja, bár árát meglehetősen indokolja a minőség.

Ahol jobban alkalmazható a befejező gitt

Ha úgy dönt, hogy festeni akarja a falakat, és előbb egy befejező gitt, Érdemes megfontolni, hogy hogyan fog működni ez a szoba:

 • Jobb, ha befejezzük a falakat a fürdőszobában gittal, amely cementet tartalmaz. Ez az anyag nem fél a nedvességtől. Szárítás után a festék nem morzsolódik.
 • A nappaliban vagy más szobában lévő falak jobbak a vakolat vagy a polimer keverékkel. Ezek az opciók az emberek számára a legbiztonságosabbak.
 • Ha létre kell hoznod a falazatot gitt segítségével, figyelj a dekoratív hígított gittre, amely polimert is tartalmaz.
 • Ha a homlokzat befejeződött, akkor hőszigetelő gittet kell használni. Ez a keverék megtartja a hőt az épületen belül, megakadályozva a repedéseket és a forgácsokat a felületen.
 • Szintén a befejező gitt segítségével elrendezheti a mennyezetet.

Milyen márkájú befejező gitt vásárolható

Napjainkban az üzletek köre igen széles. Sokan azzal a kérdéssel szembesülnek, hogy melyik cég terméke van előnyben részesítve. A sokéves tapasztalattal rendelkező szakemberek segíthetnek ennek megértésében. Íme az ajánlott és legnépszerűbb cégek a hazai piacon:

 1. „Vetonit Lr +”. A márka kitöltése bizonyított. Polimert tartalmaz, és a legalacsonyabb páratartalmú helyiségben a legjobb megoldást jelentheti a fali díszítéshez.
 2. Knauf NR Befejezés. Ez a márka sok orosz számára ismert. Megfizethető áron és kiváló minőségű. Ez a gitt gipszből áll, tökéletesen elrejti az ízületeket és átmeneteket, amelyek alkalmasak a nappali és a folyosók díszítésére. Bár nem ajánlott a konyhában vagy a fürdőszobában használni. Az anyagot általában száraz keverékként értékesítik. 24 órán belül megszárad.
 3. "Eunice Premium" Univerzális keverékként alakult ki, amelynek összetételében polimer részecskék vannak. Ezt az anyagot beltérben kell használni. Tökéletesen illeszkedik a falakhoz. Ugyanakkor a szín fehér marad, repedések és karcolások nem jelennek meg a felületen. Ez a keverék hasonló a Sheetrockhoz.

Érdemes azonban megjegyezni, hogy a vállalat népszerű neve és a magas költségek nem jelzik az anyag minőségét.

A befejező gitt kiválasztásakor nagy figyelmet kell fordítani a kompozícióra. Az anyag meghatározásánál az egyik meghatározó tényezőnek kell lennie a helyiség típusának, amelyre a keveréket használják.

És most azt javasoljuk, hogy nézze meg a videót arról, hogy a két építő összehasonlítja a festéshez ötféle befejező gittet.

Hogyan kell alkalmazni a gitt

Mielőtt bármilyen típusú befejező gittet alkalmazna, a felületet gondosan elő kell készíteni. A habarcs felhordása előtt alapozni kell. Ez megszünteti a nedvesség jelenlétét az alaprétegben. Ha kihagyja ezt a lépést, a penész valószínűsége többször is megnő. Alkalmazzon hengerrel akril alapozót.

A munka elvégzéséhez a következő eszközökre lesz szüksége:

 1. Spatulával. Jobb a különböző szélességű spatulákat használni.
 2. Szint.
 3. Zuhannak.
 4. Eszközök a keverék készítéséhez. Ideális megoldás egy keverő vagy fúvóka fúvókával.
 5. Csiszolópapír falak csiszolásához.
 6. A tenyésztési keverék kapacitása
 7. Külön tálca.

Mielőtt elkészítené a megoldást, olvassa el figyelmesen az utasításokat. Adja hozzá a szükséges mennyiségű vizet. Ezután jól keverjük a keveréket, amíg homogén tömeg nem lesz. A keverék kis mennyiségét külön tálcában tároljuk. A szárítás elkerülése érdekében a többit fedezni kell.

Az oldatot gyakran és alaposan keverjük össze. Ha a keverék kész, elkezdheti a befejezést. A falra való felhordáshoz jobban használjon keskeny spatulát. Egy széles spatula egyenletesen eloszthatja az anyagot a felület kerülete körül. Lehet több réteg.A folyamat munkaigényes és fáradságos, de a festék csak jól illeszkedik a tökéletesen illeszkedő falakhoz.

A befejező gitt után megszárad, nyugodtan folytathatja az őrlést. Általában a falakat csiszolópapírral csiszoljuk. Ezt kézzel kell elvégezni. A csiszolópapírnak R220-R280-nak kell lennie. Magas szemcsés papírt nem szabad használni.

Jobb, ha a falakat körkörös mozdulatokkal őröljük a tökéletes simaság elérése érdekében.

Az érthetőség érdekében az interneten elérhető videót is megtekintheti. Ez segít megérteni az anyag alkalmazásának technológiáját és az őrlés finomságát.

A professzionális befejezők leggyakrabban befejező gittel dolgoznak. Ismerik az anyag kiválasztásának és használatának minden részletét.

Íme néhány szakmai tipp:

 • A befejező gitt vastagsága nem lehet több, mint 2 mm (maximum - 3 mm).
 • Minden új gitt réteg teljesen kiszárad.
 • Ha a díszítéshez világos színű festéket választunk, a befejező réteg vastagságának nagyobbnak kell lennie.
 • Lehetőség van arra, hogy a felületet csiszolópapírral dolgozzuk fel csak a szárítás után (legkorábban két órán belül). A várakozás időtartama a gyártó összetételétől és ajánlásaitól függ.
 • Miután a falak teljesen simaak, azokat alapozóval kell kezelni.
 • A festés előtt a szárított és földi falakat napfényben kell figyelembe venni. Bármilyen világító eszközt is használhat. Fontos meggyőződni arról, hogy mindent hibátlanul végeznek. A festéken kis repedések, dudorok és karcolások láthatók, ami ronthatja a felület megjelenését.
 • Csak azután, hogy az összes réteg kiszáradt, az utolsó szakaszba léphetsz - a falak festése.

A gipszkartonozás után a falak festéshez való megfelelő őrléséről lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba