Falépcsőház: méretek és színek

Minden ember törekszik arra, hogy házának díszítése szép legyen és szép legyen. Napjainkban az iparvágány népszerű anyag a belsőépítészet számára. Ma egy vonzó és tartós bevonatról beszélünk, amit blokkháznak nevezünk.

Jellemzők és előnyök

Napjainkban sokan úgy döntenek, hogy a csodálatos megjelenés miatt a melléképület blokkháza van. Ez a fajta befejezés úgy néz ki, mint egy rönkház, így a szakértők gyakran ezt az anyagot a napló alá vonják. Annak ellenére, hogy az ilyen kivitelezés fás ágynemű megjelenését mutatja, számos elemből (fémből, vinilből) állhat.

A blokkház mellékvágányát speciális, lekerekített faanyagból vagy profilos faanyagokból készítik el. Ilyen anyag nem csak külső munkákhoz használható, hanem a szoba belsejében is. Ezt a bevonatot gyakran díszítőelemként használják.

A melléképület háza számos fontos előnnyel rendelkezik.

 • A hőmérséklet-ingadozásokkal szembeni ellenállás. Ez a bevonat biztonságosan használható külső díszítéshez. Végül is ez az anyag nem fél a magas hőmérsékletektől.
 • Tűzállóság. Az ilyen iparvágány egyes típusai modern technológiával és különleges anyagok hozzáadásával készülnek, amelyek tűzálló tulajdonságokat biztosítanak nekik.
 • Környezetbarát. Ezt a terméket természetes anyagokból állítják elő, ezért nem veszélyes anyagokat bocsát ki az emberi egészségre, teljesen biztonságos.
 • Vonzó megjelenés. A legtöbb szakember és fogyasztó megemlíti az ilyen termékek szép megjelenését. Ezenkívül meg kell jegyezni, hogy a blokkház számos különböző színt tartalmaz.
 • Egyszerű telepítés. Mindenki önállóan telepítheti ezt az arcot anélkül, hogy sok időt és erőfeszítést költene.
 • Tartósság. A blokkházház több mint egy évtizede szolgálja a tulajdonosait. Az anyag átlagos élettartama 50-70 év.
 • Megfizethető ár. Az ilyen befejezés költsége nem túl magas. Szinte bárkinek engedheti meg magának.

típusok

Jelenleg az építőanyag-piacon a fogyasztók számos különböző típusú blokkházat használhatnak. A legnépszerűbbek:

 • vinil;
 • fémből;
 • fából;
 • akril.

vinyl

Az ilyen típusú iparvágány alapja a PVC. Külső díszítés esetén a vinilbevonatot általában két rétegben helyezzük el. Ebben az esetben az alsó réteg szilárd alapként működik, a felső pedig dekoratív elem.

A vinil tömbház olcsóbb, mint más típusok. Az ilyen típusú anyagok színtartományát leggyakrabban különböző pasztell árnyalatok képviselik (világosbarna, krém, bézs, pisztácia, sült tej színe).

Az ilyen bevonat színe nem fakul, az eredeti formája sok éven át marad.

A befejező házakhoz tartozó vinil tömbház a következő pozitív tulajdonságokkal büszkélkedhet.

 • Nedvességállóság. Ha az anyag sok vizet kap, nem duzzad, az eredeti formában marad.
 • Ellenáll a vegyi anyagoknak. Ha a kémiai elemekkel káros oldat kerül az alapfelületre, az nem befolyásolja az anyagot. Nem fogja elveszíteni a vizuális fellebbezést.
 • Tartósság. A vinil iparvágány 50-60 évig szolgálhat a tulajdonosoknak.
 • Alacsony súly. Az ilyen formatervezési minták könnyűek, ami nagyban leegyszerűsíti a szerelési munkát.

A meglehetősen nagy előnyök ellenére a vinil-iparvágánynak bizonyos hátrányai vannak.

 • Alacsony fagyállóság. Ez a típusú bevonat nem erősen ellenáll a hőmérsékletváltozásoknak, ezért jobb, ha belsőépítéseket végez.
 • Alacsony tűzállóság. Más mintákkal ellentétben a vinil bevonat rendkívül érzékeny a tűzre, ezért jobb, ha speciális anyagokkal és megoldásokkal kezeljük, amelyek csökkentik az ilyen anyagok gyúlékonyságát.

fém

Ez a fajta iparvágány vékony fémlemezből vagy horganyzott acélból készül. A jövőbeni bevonat alapja poliészterrel vagy polisztirollal ellátott speciális anyagok. Nagy ellenállást biztosítanak a külső mechanikai sérülésekkel szemben.

A fém-iparvágány a leghidegebb és tűzálló. más típusokhoz képest. Ezenkívül kisebb, mint a napfény hatására elhalványuló más bevonatok. A legtöbb szakértő szerint ez a keretrendszer tökéletesen ötvözi a fém és a fa fontos jellemzőit, így gyakran használják a szokásos faanyag helyett.

faipari

Az ilyen mellékvágány leggyakrabban a lekerekített naplóból történik. A természetes fajtáktól eltérően különbözik a blokkház más típusaitól, mert a természetes fa kiváló esztétikai felülettel rendelkezik. Ezen túlmenően az ilyen anyagok kellemes tapintásúak.

Fontos megjegyezni, hogy a fából készült iparvágányház nagyon érzékeny a rothadásra, ezért a befejező munka megkezdése előtt a terméket speciális vegyülettel kell kezelni, vagy egyszerűen festeni. Ellenkező esetben a design gyorsan elveszítheti eredeti megjelenését.

Puhafa és keményfa használatával készült fából készült iparvágányok gyártásához. Gyakran használt hárs, cédrus, luc, fenyő, juhar, tölgy, kőris.

A szibériai vörösfenyő kiemelkedő erőssége és megbízhatósága.

akril

Ez az elágazás akril polimerek hozzáadásával készül, ami a bevonatnak nagy kopásállóságot biztosít. A terméket öntéssel vagy extrudálással hozzák létre. Úgy tűnik, ez az anyag hasonló a vinilhez, de magasabb költséggel rendelkezik.

Az akril iparvágány jó korrózióállósággal, penészgombával, gombaállással büszkélkedhet. Jó fagyállósággal, nedvességállósággal és tűzállósággal is rendelkezik. De érdemes megjegyezni, hogy ez a lefedettség nem engedheti meg magának minden vásárlót.

méretek

Az egyes iparvágányházak darabja attól függ, hogy milyen anyagból készül. Ez nagyban változhat (3m-től 7m-ig). De leggyakrabban a befejező munkáknál 4-5 m-es paneleket használnak.

Ha a szoba vinil-iparvágányát szeretné használni, akkor mérlegelnie kell a méretét. Ennek a kivitelnek a szabványos hossza 3,5 cm-3,7 cm, szélessége 2,3m-2,5m. A termék vastagsága leggyakrabban 1,1 mm-1,5 mm.

A fém-iparvágányokhoz szabványos méretük van. Ennek az anyagnak a hossza nagymértékben változhat (1m-5m). A bevonat szélessége 2-3,5 cm. A fém típus vastagsága meglehetősen kicsi - 0,5 mm-1mm.

szín

A napló alatt található iparvágányház színpaletta nagyon eltérő lehet. A legnépszerűbb árnyalatok:

 • csokoládé;
 • tejszín;
 • bézs;
 • pisztácia.

A méretválasztás a ház stílusától és a tulajdonosok személyes preferenciáitól függ.

Gyakran az épületboltokban a fogyasztók a fa, kő vagy tégla alatt készült iparvágányt találják. Az ilyen típusú dizájnok egyre népszerűbbé válnak. Napjainkban sokan inkább az „arany tölgy” színezőanyagot részesítik előnyben, amelyet egy vörös vagy világosbarna színű fényes bevonat képvisel.

Gyakran az otthonuk befejezésekor a fogyasztók ólomfoltot használnak festett tölgyével. Ez egy sötét árnyalatú fa természetes mintázattal.Ez a formatervezés tökéletesen alkalmas szinte bármilyen otthoni tervezésre.

Gyakran a helyiség elrendezésénél használjuk az anya alatt található színskála. Nyugodt pasztell árnyalatok jellemzik (bézs, sült tej színe, pisztácia). Ilyen anyag tökéletes a különböző típusú helyiségekhez.

márka

Jelenleg sok blokkház gyártó gyártója van. Az egyes márkák termékeit az előnyök és a teljesítmény jellemzők jellemzik. Tekintsük a legnépszerűbb márkák, amelyek ilyen anyagokat állítanak elő.

Tecos

A Tecos a legújabb technológiát alkalmazza. Ez a cég három különböző típusú iparvágányt gyárt. Ezeknek a bevonatoknak a színpalettája 24 árnyalatot tartalmaz. Továbbá minden egyes minta különleges texturált mintázattal rendelkezik.

Docke

A Docke nem kevésbé népszerű. Számos szakértő szerint ez a német cég kiváló minőségű és tartós paneleket gyárt. A gyártó termékei különböznek a többiektől a fényes, gazdag színekben.

"Metalist"

A tömbház másik gyártója a Metalist. A vinil bevonat gyártására specializálódott, amely szép megjelenéssel rendelkezik. Továbbá, néhány szakértő szerint az ilyen anyag jó ereje, minősége és tartóssága.

Szerelési technológia

Először is, a panelek telepítése előtt meg kell adnia a kezdősávot. Ehhez meg kell erősítenie a külső sarkokat egy vízvezetékkel, és 30 cm-es lépésekben kell rögzíteni. Ezt követően a csíkokat az alkatrészek csuklóira kell felszerelni.

A telepítés során is szükséges az ablak- és ajtónyílások kialakítása. A lemezlemez segítségével készül. Ezt követően a paneleket vágják és összekapcsolják. Ehhez meg kell húzni egy részét a kiinduló rúd részének és rögzíteni kell önmetsző csavarokkal.

A panelek az ajtók és ablakok közelében történő telepítése után. Ehhez a szegélyt a nyílások szélességére vágjuk. Győződjön meg róla, hogy a dőlésszög dönthető. Mindkét oldalon egyszerre kell lenniük (kissé szélesebbek, mint a lyukak). Hosszirányú élüket meg kell hajlítani.

Ezután a lécek rögzített oldalsó lejtőit és a felső főpántot rögzítik. A vízelvezető rendszert fel kell szerelni, majd meg kell tervezni a szerkezet felső részét. Ugyanakkor érdemes az önmetsző csavarokat és a rögzítő szintet vagy a felső kiáramlást használni.

További információ a befejező blokkház burkolatáról, lásd alább.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba