Rack mennyezetek a belsőépítészetben

 Rack mennyezetek a belsőépítészetben

A 90-es években hazánkban valódi Euro-javítási fellendülés volt. Divatos, szép és drága volt. A dekoráció minden eleme nagyon stílusos és szokatlan volt, és az eddig láthatatlan álmennyezetek egymástól elkülönültek. Nagyon sokan hallottak matt és fényes verziókról, de nem mindenki tudja, mi a rack termék.

Jellemzők

Rack mennyezet - ez egy speciális típusú függesztett mennyezet, amely egy keskeny csík, fémkeretre szerelve. Egy ilyen rendszer telepítése a legegyszerűbb, és nem igényel speciális szerszámokat. Az ilyen típusú mennyezeti bevonatokat különböző helyiségek tervezésében használják - lakóhelytől raktárig (házak, lakások, vendéglátóhelyek, orvosi létesítmények, irodák, szállodák, bevásárlóközpontok, raktárak).

  A rácsos mennyezetek több szempontból is osztályozhatók.

  A panel típusa szerint:

  • nyitott - van egy rés a komponensek között, amely magas mennyezetű helyiségekben használható;
  • variánsok betétekkel - az első típus változata, amely speciális betétekkel rendelkezik, amelyek lefedik a réseket;
  • zárt mennyezetű léceket szerelnek fel rések nélkül a szél különleges alakja miatt, amelyek hasonlóak a béléshez;
  • szilárd - szerelték rések nélkül is, és szilárd mennyezeti burkolatot hoznak létre.
  nyílt
  szilárd
  zárva

   A lécek típusa a következő:

   kilátás

   A panelek lehetséges szélessége

   Mennyezeti funkciók

   Ár (méterenként)

   német

   83 mm

   Sima

   90 p.

   olasz

   • 84 mm
   • 149 mm
   • Összeszerelve, dombornyomással, mert az elülső elemek lekerekített élekkel rendelkeznek. Külső és belső dekorációhoz használatos. A leggazdagabb színpaletta
   • Panel lekerekített élekkel. Nagy szobákhoz ajánlott.

   85 p.

   150 p.

   francia

   25, 100 és 150 mm

   A technológiai szakadék 0,3 mm, ami megkönnyíti az egyes elemek lebontását. Az összeszerelt felület lapos. A legszélesebb sínek esetében a színek megválasztása korlátozott.

   50-től; 105; 150 r.

   tervezés

   85 mm és egyéb méretek

   A panelek összetett formájúak:

   • kuboobraznaya;
   • A lemezszerű;
   • V-alakú;
   • O-alakú;
   • U-alakú;
   • csepp alakú.

   500 r-től.

   • A gyártási anyag szerint az alumínium, a műanyag és az acél mennyezetek megkülönböztethetők a sínektől.
   • A lécek is simaak és perforáltak. Ez utóbbi előnyös a rossz szellőzésű helyiségekben, de alig alkalmasak konyhai mennyezetre, mivel gyorsan eltömődnek a szennyeződésekkel és zsírokkal. Egy ilyen mosás nehéz.
   • A tervezés megkülönböztethető matt és fényes panelek.

   A rácsos mennyezet legfontosabb jellemzői a megjelenés és a design. A matt felületek tükörbetétekkel, különböző textúrákkal és árnyalatokkal kombinálva lehetővé teszi egyedi felületek létrehozását.

   Előnyök és hátrányok

   A felfüggesztett rácsos mennyezetek tervezési jellemzői korlátlan lehetőségeket nyitnak meg minden szoba kialakításához. Tartósságuk és megbízhatóságuk miatt a homlokzati dekorációban is használják.

   A termékek fő előnyei:

   • Abszolút környezetbarát - az anyagok, amelyekből a lécek készülnek, biztonságosak az emberi egészségre.
   • Univerzális - nemcsak lakóhelyiségekben, hanem olyan épületekben is telepíthetők, amelyeknek speciális követelményei vannak a befejezésre (homlokzati rendszerek benzinkutak és utcák, tornateremek, vízi parkok, uszodák).
   • Tartósság - ezek a termékek olyan élettartammal rendelkeznek, hogy inkább zavarják, mint elveszítik eredeti megjelenését. A gyártók megígérik, hogy az ilyen mennyezet 25 évig vagy annál hosszabb ideig tart, mert az anyagok nem hajlamosak a korrózióra, deformációra, nem félnek a közvetlen napfény hatásaitól.
   • Tűzállóság - az anyagok, amelyekből a termékek készülnek, éghetetlenek, és nem melegítik ki káros anyagokat.
   • Higiénikus - mivel az anyagok nem érzékenyek a rothadásra és a nedvességállóakra, a penész nem jelenik meg rajta. Öblítse le a mennyezetet meleg vízzel.
   • A modellek hatalmas választéka - a különböző színek, méretek, felületek kombinálásának képessége korlátlan repülést biztosít a szoba kialakításában.
   • Lehetőségek a lécek sugár lekerekítésére.
   • A jó hangszigetelés - perforált panelek, mindegyik légkörükkel és „perforációval” tökéletesen elnyelik a hangot.
   • Magas fényvisszaverő képesség - a nap folyamán nincs szükség további megvilágításra, mivel a nap fénye tökéletesen tükröződik az ilyen mennyezetről.
   • Gyorsaság és könnyű telepítés - minden szerelési munka több órát vesz igénybe, mivel az ilyen mennyezet nem igényel előzetes előkészítést a telepítéshez.
   • A világítás és az éghajlati rendszer kimenetének kényelme - könnyen elrejthetők a lécek alatt, gond nélkül érhetők el, mivel a mennyezet bármely része könnyen és gyorsan felszerelhető és gyorsan telepíthető.
   • A falak nem érintik a telepítést.
   • És végül, elfogadható áron, ellentétben a nyúlványokkal.

   Ha szellőztetett vasúti homlokzatról beszélünk, akkor a fenti előnyök mindegyike, valamint egy rejtett szerelőrendszer és az összes időjárási körülmények között történő telepítés lehetősége. Az ilyen mennyezeti burkolat fő hátránya a szoba magasságának csökkenése, mivel a mennyezetet a telepítés során leeresztik. Az ilyen bevonat kissé kényelmetlen lehet az uralkodó fém árnyalatok miatt. És a fából készült modellek rothadásnak és a gomba reprodukciójának vannak kitéve.

   anyagok

   Amint a fentiekben említettük, a rack felfüggesztett rendszerek gyártásának fő anyagai:

   • alumínium;
   • acélból;
   • műanyag (PVC);
   • fa.
   alumínium
   műanyag (PVC)
   a fa

   alumínium

   Az alumínium panelek ezek közül a legkedveltebbek, mivel nedvességállóak, nem tartoznak korróziónak és deformációnak, könnyen tolerálják a szélsőséges hőmérsékleteket. Emellett könnyen kezelhetőek, a por nem halmozódik fel az ilyen felületen. A tükrös mennyezetek alumíniumból, pontosabban krómlemezből készülnek.

   acél

   Az ilyen anyagokat gyakrabban használják raktárakban. Olcsóbb, mint az alumínium, tartós, jól tükrözi a fényt és elnyeli a zajt. A hátránya az, hogy az acél sínek idővel rozsdásodnak, ezért nem alkalmasak magas páratartalmú helyiségekre.

   faipari

   Az ilyen termékek nagyon nemesek és hangulatosak. Használt fa lécek vagy panelek borítottak természetes furnérral. Vannak hátrányok: a fa meggyulladhat, fél a víz és a páratartalom miatt - hajlamos a rothadásra és a gombákra.

   műanyag

   A műanyag rack mennyezete a legalacsonyabb költséggel rendelkezik, miközben az összes előnye van: nem hajlamos a rothadásra, a korrózióra, a penészre, a színek széles választéka, nagyon tartós és rugalmas. Könnyű gondoskodni róla, ezért nagyon gyakran az ilyen bevonatot választják a konyhák és a fürdőszobák, valamint a különböző kereskedelmi helyiségek számára.

   tervezés

   A sínek felfüggesztett mennyezetének egyszerű szerkezete a következő elemekből áll:

   • Közvetlenül panel. Méreteik 9 és 20 cm közöttiek és 3-4 m hosszúak. Standard vastagság - 0,5 mm.
   • Csapágyprofil (sztring, gumiabroncs, mozgás) - szükséges a sínek rögzítéséhez. A típustól függően (nyitott, zárt) bizonyos húrokat gyártanak.
   • Falprofil - a csuklós mennyezet biztonságosan illeszkedik a falhoz.
   • Rugós akasztó - síneknek a profilhoz való rögzítéséhez. Két horoggal és rugóval ellátott tűből áll.
   • Dekoratív alaplap - úgy tervezték, hogy elrejtse az állványrészek falát.

   Szükség esetén használjon réselt profilt - nyitott betétekkel.

   A design maga a következő: a tartószerkezet húrokból, felfüggesztésekből és lábazatokból áll. A profil egy deszkának néz ki, amelyben a hornyok be vannak helyezve a rack elemekkel. Főleg alumíniumból vagy galvanizált acélból készül. A felfüggesztések speciális tűkből állnak, amelyek a rugóba vannak behelyezve, így lehetővé válik az áthaladás magasságának megváltoztatása.

   Szűk helyeken nem használják a húrokat, és a paneleket alaplapokra helyezik. A vödrök több esztétikai funkciót viselnek, és a falak mentén lefedik a sínek széleit. U alakúak, vagy sarkok. A keret összeszerelése után a lécek rá vannak erősítve. A gyakorlat azt mutatja, hogy még egy kezdő mester is képes megbirkózni egy ilyen mennyezet telepítésével.

   A megjelenés és a design más köbméteres mennyezet. Ebben az esetben a profilnak négyszögletes keresztmetszete van, és a kész mennyezet hasonló a vakokhoz. Ezek a tervezői mennyezet változatai, amelyek lehetővé teszik a tér jövedelmezőbb felhasználását és új lehetőségeket biztosítanak a világítási rendszer elhelyezésében.

   A lécek közötti távolság 25 mm-től. Az ízületek nem láthatók, így ha szükséges, az ilyen kialakítás végtelenre folytatható. Az ilyen rendszerek telepítése különbözik a szokásos állványtól, mert minden panelnek nemcsak be kell kattannia, és be kell vezetnie a horonyba. A tervezés azonban sokkal megbízhatóbb és hatékonyabb lesz.

   Van egy többszintű tervezési lehetőség. Ezt akkor használják, ha szükség van egy szoba zónájára, a mennyezetre, vagy ha a tulajdonos csak egy szép és szokatlan mennyezetet akar. Általában kétszintes rácsos mennyezeteket készítenek, három szint található a kiállítási központokban vagy nagyon nem szabványos belső terekben. Nagyon lenyűgözőek, de nagyon költségesek és nehezen telepíthetők.

   A telepítés elve ugyanaz, mint a szokásos rácsos mennyezetben, csak rajzok készítése és a keret két szintjének lógása szükséges. Nem alkalmas kis helyiségekhez, mert a mennyezet meglehetősen erősen csökken.

   tervezés

   A szoba kialakítása és a megfelelő mennyezeti dekoráció - esztétikai kérdés. Meg kell közelíteni a megoldását, nem csak a képzelet és a személyes preferenciák, hanem a színek és a textúrák kompatibilitásának törvényeinek ismerete is.

   A színpaletták gazdagságával csodálkoznak az állvány mennyezetek. A fűrészárut, márványt, tengeri szellőt utánozzák. Azonban a fehér, bézs, szürke és barna továbbra is népszerű színek maradnak. Az elismert klasszikusok már most is fafelületek utánzatává váltak, amelyeket jelentős különbségek jellemeznek (Milánó dió, tölgy selekt, wenge, sonoma tölgy stb.).

   Azonnal felkeltette a tükör króm díszített mennyezetét, arany és ezüst metál fényes felülettel. A szigorúbb belső matt panelek alkalmasabbak. Nem fényesen tükrözik a fényt, így sikeresen illeszkednek a nagy ablakokkal rendelkező szobákba. De van néhány árnyalat: egy matt felületen bármely pont észrevehető, ami elveszik a tükör tükröződései között.

   A világos árnyalatok jobban megfelelnek a sötétített szobáknak, és mélyebb hangok a hivatalos irodák számára. Egy fényes akcentus tükrözött mennyezet formájában, amely arany, réz és ezüst díszítő ékezetekkel van ellátva, a konyhában nagyon megfelelő.

   A modern mennyezeti díszítéssel, melyet a csiszolók (gerendák, amelyek üregeket és cellákat képeznek a mennyezetben), először is lehetővé teszik, hogy vizuálisan bővítsék a teret, másrészt pedig szilárdságot és tiszteletet nyújtsanak. Ezért gyakran használják őket az ország lakóhelyeinek és irodáinak nyilvántartásba vételéhez.Az ilyen modellek az első felfüggesztett mennyezeteknek nevezhetők, mivel ősi idők óta jöttek hozzánk. A mennyezet díszítése, amely egyesíti a polcok elemeit, egy nem szokványos és státuszú.

   gyártók

   A rácsos mennyezet kiválasztásával vigyázzon a megfelelő gyártó kiválasztására. Ma van elég belőlük, de egyértelmű vezetők vannak.

   • A fogyasztói vélemények szerint a vezető gyártó német. Geipel cég. A nyitott és zárt típusú szerkezetek mellett a cég speciális ütésgátló mennyezetet gyárt a sportcsarnokok számára, amelyek erősebbek.
   • Hollandiából érkezik Luxalon prémium mennyezet és Hunter Douglas. A tükrözött mennyezetük a legjobban tükrözi a hasonló modelleket. Ez a világ egyetlen zománcozott mennyezeti függöny.
   • Prometal - Ez egy híres olasz gyártó, aki rack alumínium mennyezetet gyárt.
   Luxalon
   Geipel
   Prometal
   • Mennyezeti csoport - Amerikából a legmagasabb minőségű fém mennyezetekre szakosodott cég.
   • Híres hazai gyártók - Cesal ("Caesal"), "Bard", "Omega". Termékeik nem alacsonyabbak, mint a külföldi termékek, és az árpolitikák sokkal szebbek. Jól bevált TM márka Artenskapcsolatban áll a Leroy Merlin céghez.
   • De a francia mennyezet úgynevezett, mert a design és Franciaország csak a nevét. A gyártás vezetői cégek. Cesal, "Bard", "Albes" és mások.
   Mennyezeti csoport
   TM Artens

   A gyártó cég kiválasztása nem csak a termékek árára összpontosít, hanem a termékminőségi tanúsítványokra is.

   Tippek a kiválasztáshoz

   Ha úgy dönt, hogy rácsos mennyezetet vásárol, akkor nincs egyetemes utasítás a választásra, sajnos.

   Vannak azonban néhány általános ajánlások, amelyeket követni kell:

   • Döntse el a panelek méretét.
   • Válasszon megbízható gyártót.
   • Számolja ki a szükséges anyagmennyiséget - ezt megteheti a weboldalakon vagy szakember segítségét.
   • A világítási rendszer speciális számításai. Nem bízik a képességeiben - bízza meg ezt a vállalkozást egy szakembernek.
   • Szükség van a megvilágítás területének kiemelésére (például a nappaliban szükség van egy fényes és fényes olvasásra).
   • Ha a mennyezetet világítja meg, döntse el, milyen típusú lámpákra lesz szüksége. Az állvány mennyezetei kombinálják a világítótesteket, a reflektoroktól a csillárokig.
   • A mennyezetre szerelhető lámpák és a megvilágítás spektruma a lehető legközelebb legyen a természeteshez.
   • Döntse el, hogy hány szintet szeretne, és mennyi lesz a „javítás előtti” mennyezet magassága.
   • A mennyezeti színeknek át kell adniuk az általános trendeket a szobában. Vannak olyan helyek, ahol a javasolt színek kombinációja van.
   • Textúra. A matt opciók nem olyan fényesek, mint a fényes és tükör. Ezért minden világítás megtörténik. A tükrös mennyezet különleges akcentusok létrehozására alkalmas, nem alkalmas minden belső térre.

   Minden szobában speciális követelmények vannak a mennyezeti dekorációra vonatkozóan:

   • A fürdőszobában a legjobb megoldás az alumíniumból készült rácsos mennyezet, mivel ez az anyag nem érinti a rothadás, az oxidáció, a deformáció és a legfontosabb - nedvességálló. A tükör felülete növeli a helyiséget.
   • A folyosón és a folyosón, ahol gyakran nincs ablakok (apartmanokban), érdemes a panelek világos árnyalatait választani. A matt felület logikusabbnak tűnik, azonban ízlésének és designjának megfelelően fényes, tükörszerű lehetőségeket választhat.
   • Egy ilyen privát teret, mint egy hálószobát, nem szándékos szemeknek szánnak. Ezért a mennyezet itt a tulajdonos vagy a háziasszony személyes ízlési preferenciái alapján történik. Sokan szeretik a francia tükrözött mennyezet lehetőségét, mint további lehetőséget, hogy megcsodálják magukat.A sötétebb tónusú idős szobában a matt felület tökéletes.

   A rack mennyezete nem fantasztikus vagy túlságosan státuszú, teljesen demokratikus kivitel, amely nem igényel merev stílust. Az ilyen csíkos termékek sikeresen kiegészítik a belső tereket.

   Két szintes mennyezet a fürdőszobában.

   Vasút a konyha belső kialakításában.

   A széles állvány mennyezet nagyon vonzónak tűnik.

   Rack mennyezet alumíniumból rejtett világítással.

   Rack mennyezet a konyhában.

   • Az álmennyezetekre szerelt rack betétek, amelyek a fal felé haladnak, egy ilyen kis szoba, mint a WC, stílusos dekorációsá válnak.
   • A folyosót hasonló mennyezet díszíti.
   • Egy másik nem szabványos megoldás a folyosón.
   • A kocka alakú mennyezet mindig nyerő tervezési megoldás otthonának.
   • Több részből álló állvány mennyezet.
   • Helyezzen be egy hálószoba belső teréből.

   A fából készült függesztett mennyezetre szerelt raszteres lámpák szervesan illeszkednek a nappaliba.

   Fa panelek behelyezése a nappaliba.

   A fából készült panelek kombinációja - luxus és stílus.

   A többirányú faburkolattal bélelt mennyezet nemcsak nagyon stílusos, hanem hangulatos is.

   A fából készült lécek a szigorú és minimalista konyhai kialakításra helyezik a hangsúlyt.

   Ez az opció ideálisan kiemeli az iroda súlyosságát és tiszteletben tartását.

   A többszintes mennyezetek lenyűgözőek, azonban a bevásárlóközpontok, medencék, fürdők nagy helyiségeiben megfelelőek.

   A rack mennyezet a design terem klasszikus változata lesz, amely ugyanakkor hűséget és egyediséget biztosít. Ez a mennyezet egy másik módja annak, hogy az otthon (iroda) tiszteletet nyújtson, és lehetősége van arra, hogy jó benyomást tegyen a tulajdonosáról közvetlenül az ajtótól.

   A rácsos mennyezet összeszerelését lásd az alábbi videóban.

   Comments
    szerző
   Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

   Bejárat

   Nappali

   hálószoba