Mennyezetek a "Hruscsov": hogyan lehet megszüntetni a hiányosságokat a standard magasság?

Hazánk lakhatási problémái elsődleges fontosságúak. Az öt emeletes épületekben lévő apartmanok nem tekinthetők jobban, mint valami szörnyű és nem megalapozott, inkább a másodlagos piacon megfizethető lakások. Az újjáépítés, a modern felújítás és az egyedülálló kialakítás ilyen újdonságot és karizmat adhat.

Hruscsov: szűkös, de nem őrült

Hruscsov 5 emeleten - ez egy kis, öt emeletes, alacsony mennyezetű tégla és panelház. A szovjet időkben az ilyen épületek építészeti jelentősége nem volt: csak egy célra épültek - a lakhatási hiány megszüntetése. Számos panasz van a szovjet épületekkel kapcsolatban, de meg kell értenie, és figyelembe kell vennie, hogy a legtöbb olcsó és gyors konstrukció segítségével sok család megkaphatja a saját teret.

A szoros Hruscsov kezdete már a lépcsőházban van: a terület szűkebb, mint a norma, a nagy bútorok és egyéb áruk problémás mozgása.

Az ilyen ház tulajdonosa által tapasztalt számos probléma a mennyezeti burkolatok tökéletlensége, az egyenetlenségek, a konvexitás, a lemezek közötti varratok és természetesen egy kis standard magasság, ami átlagosan 2,48 és 2,6 m között van. a tér különösen akut. És a szakszerűtlen telepítéssel a lakhatás kényelmetlen lesz.

Az ilyen házak javítása rendkívül nehéz probléma. A kis terület és az alacsony mennyezet miatt a fényűző csillárok itt nem megfelelőek, a csúcsminőségű technológiák, amelyek feszített felületekkel, kiváló belsőépítészeti formákkal, nem mindig megfelelőek. Egy ilyen lakásban meglehetősen nehéz helyreállítani a mennyezetet, és ahhoz, hogy sikerrel járjon, figyelembe kell vennie a tipikus épületek összes jellemzőjét.

Mielőtt elkezdené megjavítani a mennyezetet, meg kell találnia az ilyen munkák célját: csak fel kell frissítenie a felületet, vagy radikálisan változtatnia kell úgy, hogy a lakás belső részévé váljon.

Mennyezeti típusok

A modern mennyezeti minták:

  • gipszkarton felfüggesztése;
  • feszített mennyezet.

Gipszkarton álmennyezet

A mechanikai sérülések stabilitása és a tervezési változások egyszerűsége miatt nagyon népszerű. A mennyezetek többrétegűek vagy tökéletesen egyenletesek, különböző színekkel festhetők. A telepítéshez fel kell tüntetni a címkét, rögzíteni kell a keretet, és elvégeznie kell a gipszkarton fektetését, az ízületek eltávolítását. Érdemes figyelmet fordítani a felszíni előkészítésre és a kiegyenlítésre vonatkozó durva munkára is.

Ezután megkezdheti a munkát a világítással: a mennyezetet le kell csökkenteni, ha egy beépített fényrendszert terveznek, vagy speciális lyukak készülnek, például egy lámpához. A gipszkartonból készült álmennyezetek kialakítása lehetővé teszi, hogy többszintű rendszereket alakítsanak ki, amelyek különböző ívelt formákkal és egyedi designnal rendelkeznek. A fő dolog nem az, hogy túlméretezzük a volumetrikus textúrákkal, ellenkező esetben a teteje a tulajdonosok fején „összetörni”, és az összes finomságnak nincs jelentősége.

Felfüggesztett kivitelezés teljesen lehetséges a saját kezűleg telepíteni:

  1. Ez jelentős költségmegtakarítás, mivel a felfüggesztett szerkezet telepítésének költségeinek nagy részét a telepítési szolgáltatások foglalják el.
  2. Ez lehetővé teszi, hogy a valóságban pontosan a kívánt tervezési koncepciót fordítsa le anélkül, hogy a képzeletét korlátozza.

vakolat

Ezekhez a munkákhoz ideális gipsz, melynek köszönhetően a kívánt alakot a mennyezetre adhatja, hogy szokatlan textúra legyen. Az összehangolás kétféle módon történhet: elkenődés és írás.

A vakolatot két rétegben alkalmazzák, míg az első nem korrigálódik, a második egy idő után történik, majd a végső réteg, amely kiegyenlítődik, egy speciális szerszám - féltollak segítségével történik.

feszültség

A feszített mennyezetek felépíthetetlenül sík felületet képeznek további munka nélkül. Polimer szövetből vagy PVC fóliából készült, deformációval szemben ellenálló. Ezenkívül nagyon kevés igényük van az ellátásban.

A szovjet lakásokban gyakran szükség van az elektromos kábel felújítására. A régi lakossági szektorban a romlott technológiákkal nagy a valószínűsége a víz- és fűtőcsövek szivárgásának.

A vászon különleges védelmet nyújt a felülről történő elárasztás ellen. A mennyezetszerkezet beépítése lehetővé teszi a további hangszigetelést, ami fontos az épületek tipikus típusához, és az ultra-modern vászonok nem gyűlnek össze porot, és nehezen tisztíthatók. Az űrlap lehet lapos és eredeti: kúpos, hullámos, többszintű. Olyan sok lehetőség áll rendelkezésre, hogy a választás csak a belsőépítészettől és az ízlésétől függ.

Nem lehetséges, hogy saját kezűleg telepítsük a feszített mennyezeteket, mert erre szakembereket kell bérelni. Az ilyen típusú mennyezethez speciális felszerelés, tapasztalat és szakképzés szükséges. A telepítési folyamat sajnos nagy mennyiségű törmeléket és port tartalmaz, így türelmesnek kell lennie, és fel kell készülnie a nedves tisztításra.

Szerelési sebesség

A gipszkarton mennyezetének kb. 2-4 napig tarthat, talán hosszabb is, a tervezés összetettségétől függ. A feszes mennyezetet nagyon gyorsan, szó szerint 3-4 óra alatt szerelik fel.

Lekerekített mennyezet

Napjainkig a modern anyagok bármilyen helyiség kialakításához olyan sokrétűek, hogy lehetővé teszik a kreatív megoldások megvalósítását. A kerekített mennyezetek egyre népszerűbbek, különösen érdekesek lesznek a tipikus szovjet házak tulajdonosai számára, mivel vizuálisan bővítik a teret, érdekes designt hozva létre.

Akusztikus Stretch mennyezetek

A zajeloszlás problémái valódi katasztrófa lehetnek. Bármelyik, még a legkevésbé jelentősebb hang is összeomlássá és hangokká válhat.

Általában Hruscsov nem nagyon hangszigeteltés a szükségtelen idegen zaj kiküszöbölése érdekében fontolja meg az akusztikus feszített mennyezetek telepítését. Speciális anyagok használata esetén tökéletes csend és kényelem érhető el. Ez a fajta konstrukció speciális mikroporózus ruhával vagy poliuretánnal impregnált poliészter anyagból készül. A felület durva, egyetlen fényes fény nélkül.

Jellemzői lehetővé teszik, hogy teljesen tetszőleges számú süllyesztett berendezést és többszintű összetett szerkezetet használjon. Kívánt esetben fotónyomtatást lehet alkalmazni a szövetalapra, ezáltal a belsejébe kevésbé nyúlhat.

Hogyan lehet vizuálisan "emelni" a mennyezet magasságát?

Nem titok, hogy a sötét tónusok növelhetik bármelyik szoba magasságát. Ezért a színséma jobb választani egy hűvös és világos palettát. Például a sima tapéta használata megoldja ezt a problémát az alacsony mennyezet és a kis területek tulajdonosai számára. A falak teteje sötét lehet, az alsó pedig világos, kívánatos, hogy a tapétát szorosan ragasztják, és a szegélylécek jobban eltávolíthatók.

A függőleges vonalak használata szintén népszerű megoldás a tér növelésére, ami általában a szobát magasabbra teszi.

A tükörfelületek használata térfogatot ad a szobához, és növeli a helyiség egészét.

A belső térben és a bútorokban a minimalizmus, a klasszikus vagy a modern stílusban használt bútorok használata a tér bővítésével is megoldja a problémát. Mint mondják, semmi sem felesleges.

A fehér mennyezetek segítségével vizuálisan megnövelheti a teret. Ebben az esetben a fehér festék tökéletes lenne.

És a kísérletek és az eredeti ötletek ismerőinek tetszeni fog a kék használata a mennyezeti felületeken. Ideális esetben a mennyei palettát az éghez köti, és képes „felemelni” a mennyezetet. Más árnyalatokkal ez az eredmény nem érhető el.

Alacsony mennyezet esetén van egy alapszabály. Függetlenül attól, hogy melyik palettát és színt választja - sohasem lehet könnyebbé tenni a falat. Ha a mennyezet sokkal sötétebb, mint a falak, akkor vizuálisan „eltávolítja” a magasságot. Ideális, ha - falak és mennyezetek ugyanabban a palettán.

Ha egy gipszkarton mennyezeti opciót tervez, akkor a központban lévő LED-világítás segít, hogy érdekes kialakítást nyújtson a szoba belsejébe, anélkül, hogy a köteteket meg kellene lopni.

Hogyan lehetne vizuálisan növelni a mennyezetet, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba