Mennyezet a csillagos égbolton a belső térben

 Mennyezet a csillagos égbolton a belső térben

A szép, harmonikusan díszített belső tér minden otthont igazán hangulatos és otthonos. Számos különböző módja van a ház kialakításának diverzifikálására, de a nyúlványok segítségével szebb és szokatlanabb lehet. És még inkább, ha ez egy mennyezet, egy csillagos ég, amely egyszerűen elbűvöli a szépségét. Ez az érdekes és rendkívül luxus mennyezet mágiát hoz minden szobába, legyen szó lakóépületről, magánházról vagy étteremről és szépségszalonról.

Jellemzők

A mennyei stílus első mennyezetét Amerikában a művész és egy nagyon kreatív ember hozta létre - Bill Witherspoon. Egyszer sürgős segítségre volt szüksége egy fogorvostól. Nem tudott pénzt fizetni a szolgáltatásokért, és felajánlotta, hogy a kabinet mennyezetét mennyei stílusban rendezi. Azok az ügyfelek, akik orvoshoz jöttek, teljesen örültek a szokatlan mennyezetnek, egy gyönyörű égboltnak, amit a fogorvos székében ültettek. Egy idő után ez a design egyre népszerűbbé vált az egész világon.

A feszített mennyezeteknek sok előnye van a mennyezetbevonat más tervezési lehetőségeivel szemben:

 • tartósság a használatban;
 • védelem a felső emeletekből származó víz szivárgása ellen;
 • az anyagok környezetbarát és biztonságossága;
 • magas esztétikai jellemzők.

A tudósok bebizonyították, hogy a csillagos ég mély, hatalmas képe a legkedvezőbb hatással van az ember pszichológiai állapotára. Bűvöli a szépségét, elvonja a problémákat és a nyugalmat, belső és békés embert ad. A kozmosz látványa ellazul és lehetővé teszi, hogy teljesen pihenjen. Az ilyen mennyezet a hálószobákba szerelt, és segít az álmatlanságban szenvedőknek.

Korábban rengeteg időt, erőfeszítést és speciális anyagot vett igénybe az ég fölött imitáló mennyezet létrehozása. Most ez a folyamat sokkal könnyebbé vált. Csak fémprofilok és gipszkarton szükségesek. A modern világítási képességek lehetővé teszik a mennyezet maximális realizmusát és szépségét.

Főként két lehetőséget választott a mennyezet telepítésére a "csillagos ég" stílusában. Ezek csak a struktúrák (egyszintű és többszintű) jellegétől és a világítás típusától függenek, amelyekhez szál vagy LED szalag használható. Természetesen ezek a lehetőségek pénzügyileg eltérőek.

Az első lehetőség nagyon hatékony, de drága. Száloptikai rendszerből és feszítőszövetből (szövetből vagy filmből) áll. A második variáció azonban lenyűgöző a szépségéért.

"Csillagos ég" egy egész rendszer, amely vezérelhető. A villogó csillagok és a mozgó galaxis megjelenése kivetítők (autogenerátorok) segítségével jön létre. Olyan LED vagy halogén lámpák, amelyek különböző fényszűrőkkel rendelkeznek, ami mozgást és villogó színeket eredményez.

A speciális programokkal felszerelt animált fénygenerátorok segítségével könnyen megváltoztathatja az éjszakai égbolt láthatóságát. Lehetőség van saját programok létrehozására is. Megváltoztathatják a csillagos ég képét úgy, ahogy magad programozzák. Mindezt legfeljebb húsz kimenettel rendelkező vezérlő felügyeli, amelyek mindegyike képes akár kétszáz csillaggal összekapcsolni magát.

A fényért felelős szűrők csendesen forognak a projektorban.Ők felelősek a fények, színek és árnyékok játékáért. A sebességek, amikhez spin, különbözőek a szoftver segítségével. A drágább projektorok képesek távirányításra. A világítás olcsóbb a csatlakozóaljzathoz. A "csillagos ég" egyik terve magában foglalhat néhány kivetítőt.

A "csillagos ég" fő eleme az optikai szál. Ez a szál, amely fényáramot közvetít. Segítségükkel létrejön a rostok csúcsainak hatása.

A vállalkozás szakemberei egy ravaszot használnak: a telepítés után forró forrasztópáka segítségével érik el az optikai szál csúcsát. Ez úgy történik, hogy a "csillagok" eltérő méretűek legyenek. Egyszerűen különböző átmérőjű szálakat vásárolhat, ami pontosan ugyanazt a hatást eredményezi. A szálak kiválasztása azonban nagyon hosszú folyamat, ezért sokszor gyakran használják az első eljárást forrasztópáka segítségével.

A hatás fokozása érdekében telepítsen speciális diffúzorokat.

tervezés

A mai napig rengeteg különböző lehetőség áll rendelkezésre a "csillag" mennyezet tervezéséhez: csuklós szerkezetek optikai szálakkal, LED-ek, nagy formátumú nyomtatás, különböző befejezőanyagok kombinációja, valamint új készülékek stb.

A térről beszélve több főfajta is kiemelkedik:

 • Dinamikus - kifejező változás, amely dinamikus hatásokat és különböző programokat használ a fényerő, a szín túlcsordulásának és a fényesség intenzitásának szabályozására.

Ez a csillagos égbolt ünnepi hangulatot ad, és tökéletes a nappaliban vagy a konyhában.

 • Statikus - nem a csillagok éles, nyugodt utánzata. Lenyűgöz a természetes csillogása.

Ez a dekoráció a pihenésre szolgál, és jól illeszkedik egy hálószobához vagy gyermekszobához.

Az otthoni "űr" létrehozásának leggyakoribb módja egy függesztett mennyezet, amelyen a csillagos ég látható. Nagyon egyszerű és nagyon szép. A valódi képminőséget egy átlátszatlan filmre alkalmazzák. A hagyományos világítóeszközök segítségével természetes homályos fényt hoz létre.

A kiterjedt modern lehetőségeknek köszönhetően a megállók tervezői a díszítés leghihetetlenebb ötleteit kínálják. Különösen fantasztikus a kétszintű mennyezet, amely néhány bolygót ábrázol, és ugyanazt a fotónyomtatást használja.

Decor "mennyei" mennyezet lehet teljesen semmit. Sötét háttéren a csillagok fényesebbek és titokzatosabbak, de ez nem jelenti azt, hogy nem választhat rózsaszín vagy kék árnyalatú vászonokat. Ez az ég nagyon szelíd és szép. Beállíthatja a kép intenzitását, a villogás erejét, a fényesség fényét.

A "tér" létrehozásakor a lakásban nincs szükség két vagy három technikusra. Meglehetősen méltó és érdekes monokompozíciók vannak.

Különös figyelmet fordítson a fotónyomatokra.fluoreszcens festékkel. Ez a legegyszerűbb és leginkább megfizethető módja annak, hogy szinte minden szobát díszítsen. Éjjel a csillagok körvonalai jól világítanak és jól láthatóak. Délután azonban nincs hasonló hatás. A napfény a napfényben teljesen normális marad.

A nagyobb hatás érdekében a "kozmikus" stílusban lévő nyúlványt egy világos kép teszi lehetővé, amely lehetővé teszi, hogy napközben megcsodálhassa, míg az optikai szálak fényei éjszaka gondoskodnak a gyönyörű tájról. Lehetőség van egy mennyezeti lámpatest beépítésére a mennyezetre.

Kívánt esetben a világító csillagokkal ellátott tér nézet bármilyen formátumban újra létrehozható. Annak érdekében, hogy a dekoráció szép és varázslatos legyen, megfelelően állítsa be a fényerősség, a fényerősség és a fényerő fényerejét. Biztonságosan kísérletezhet a módokkal, jellemzőkkel. A világításban például csak fénypontokat vagy csak színes elemeket használhat.Megváltoztathatja a teljes mennyezeti világítás színét is, a megvilágítás intenzitása sima gyújtástól élesig állítható.

A "Space" a fej fölött tökéletes megoldás bármely belső tér számára. Minden esetben csak a megfelelő kialakítás és megfelelő technológia kiválasztása szükséges.

Hogyan csináld magad?

Rengeteg lehetőség van saját "csillagos égbolt" létrehozására a lakásban vagy házban. Ezek a módszerek különböznek egymástól a vizuális hatás, a végrehajtás technikája, a felhasznált anyagok és a teljes költség tekintetében.

Vegyünk néhányat közülük:

 • matricák;
 • kész panel;
 • izzó háttérkép;
 • fluoreszkáló festékek és lakkok;
 • Swarovski kristályok;
 • száloptika;
 • LED-ek feszültség- vagy felfüggesztő szerkezetekben.

Matricák és kész panelek - az egyik legegyszerűbb és legolcsóbb lehetőség. A kész matricákat írószerüzletekben értékesítik. A foszforcsillagokat a felszínre ragasztják. Ezek lehetnek papír és műanyag is.

Díszítsd a szobát a "tér" stílusában, és segít a ragyogó tapéta vagy film is. Napközben normális tapéta lesz, de éjszaka ragyognak és ragyognak. Nagyon lenyűgöző és szokatlan lesz. Ennek a tapétanak a trükkje, hogy egy speciális pigmentet alkalmazunk a minta kontúrjaira, melynek köszönhetően a háttérkép ragyog. Az ilyen lefedettség a 3D hatással van. Ez irreális, szép és nem olyan drága.

A film rajzolása grafikus szerkesztőkkel vagy 3D-ben készíthető. Egy ilyen tervezési opció kiválasztásakor nem szabad a film minőségét megtakarítani, mivel a végeredmény ebből közvetlenül függ.

A filmtervezés fő előnyei:

 • anyagi erő;
 • a színpaletta tökéletes reprodukciója;
 • könnyű telepítés

De figyelembe kell venni, hogy az ilyen filmek maximális szélessége két métert ér el. Ezért érdemes előzetesen számolni. Lehet, hogy a képet több részre kell osztania. Ezután nagyon óvatosan és óvatosan kell ragasztani, hogy az ízületek ne álljanak ki, vagy a szabálytalanságok kiderüljenek.

A beillesztés azonban nagyon egyszerű. A védőszalagot eltávolítjuk a film hátoldaláról, és a folyamatban, hogy a buborékok ne legyenek jelen a film alatt, szivacsot vagy rongyot kell vezetni a felületen.

Egyébként, először kinyomtathat egy kis darabot a képből, és megnézheti, hogy a befejezett játék megfelel-e az Ön elvárásainak. Szükség lehet a gamma szükséges árnyalatainak enyhítésére. Már tapasztalt mesterek használják ezt a ravaszságot.

Egy másik olcsó megoldás, ha a mennyezeten „csillagos égboltot” készítünk: egy képet festünk fényes festékkel vagy lakkkal. Ez a technika azonban felelősségteljes megközelítést igényel. A rajz alkalmazása előtt a mennyezet felületét óvatosan kell kitölteni gittzel vagy gipszel. De van egy mínusz is. Mint a tapéta esetében, a nap folyamán a mennyezet fehér lesz, és a kép nem lesz figyelemre méltó.

A látványosabb és lenyűgözőbb mennyezetre a Swarovski kristályok tökéletesek. A száloptikai szálak végére feszített kristályos fúvókák kerülnek. Az arcok egyedi alakja segítségével a diffúz ragyogás egyedi képe jön létre. A kristályokat erősítő gyűrűk segítségével rögzítik a vászonra.

A nap folyamán minden ilyen kép tíz-harminc cm2 területet világít. De ne tegyünk túl sok kristályt, mert „kigyulladnak” kis tárgyakat. Húsz négyzet lesz elég öt kristály. Különleges módon varázslatosan kristályok néznek ki a ruhák és a sűrű matt PVC-fólia sötét árnyalatokon. Különösen, ha a háttérvilágítás megváltoztatja a színét.

A száloptikás szálakat úgy tervezték, hogy fényáramot továbbítsanak. Ez ragyogó hatást fejt ki a szálak csúcsán. A szálak vászonra történő szerelésénél lyukakat készítenek, és a vezetékeket és a fénygenerátort a mennyezet és a vászon közé rejtik.A legkisebb fénypontok átmérője 0,25 mm. Minden szálat a vászon szintjén vágnak, vagy a vászon külső szélétől legfeljebb 2 mm-re.

Ha LED-ekkel szereljük fel, akkor a lyukakat, a vezetékeket, a vezérlőhöz csatlakoztatott ragasztó LED-eket is fúrják. Maguk a diódák monokromatikusak és RGB technológiával készülnek. A modern távvezérlők segítségével módosíthatja a fényintenzitást és a színpalettát. Vannak programozási lehetőségek is, amelyek kényelmesebbé teszik a menedzsmentet.

A LED-eknek sok előnye van:

 • távoli és programozott vezérlés;
 • gazdaságos energiafogyasztás;
 • a fényforrások fűtése kizárt;
 • a LED-ek élettartama körülbelül ötvenezer óra;
 • a mechanikai stressz ellenálló elemek;
 • zenei eszközökhöz csatlakozhat és színes zenei kíséretet hozhat létre.

Elhelyezési tippek

Többnyire ebben a stílusban készült mennyezetek alkalmasak egy hálószoba vagy gyermekszoba számára. De a szoba megválasztása csak a lakás tulajdonosa képzeletétől és vágyától függ. Az ilyen mennyezet jól néz ki a konyhában, a csarnokban vagy a fürdőszobában. A kozmikus égbolt tökéletesen kiegészíti számos intézmény hangulatát. Alkalmas például vízipipa, éttermek, koncerttermek, stb.

A "Mennyei" mennyezetek szegecselik a szemeket, és egy hihetetlen, fantasztikus környezetet hoznak létre.

Gyönyörű példák a belső térben

Rengeteg érdekes példa a csillag mennyezetre. Például a sötétkékben az "égbolt térkép" a tinédzser szobájának díszítésének eredeti módja. És a puha rózsaszín árnyalatok égboltja a lány szobáját mesésvé teszi. A tizenéves hálószobában is ideális lenne fényes, feszített vászonra nézni, fényes bélésű neonszálakkal.

A hálószobában kiváló megoldás lenne a fekete fényes vászon mennyezet. A csillagok szóródása kiegészíthető egy bolygó képével.

A nappaliban nagyszerű, többszintű mennyezet fog megjelenni a mennyei testtel a közepén. Különösen akkor, ha a vászon sötétlila színét választja. Ilyen mennyezettel új belső színekkel szikrázik.

Ha egy privát házban él, ahol úszómedence van, a Saturn fényes gyűrűjével rendelkező látványos mennyezet tökéletesen a fürdőterületre összpontosít.

  A Stretch mennyezet "űr" témái egyre inkább bejutnak az apartmanokba és a különböző intézményekbe. Ezt számos, az interneten közzétett ügyfél-vélemény is bizonyítja. A mennyezet vizuálisan növeli a teret, és egy különleges, igazán varázslatos hangulatot teremt, amely vonzza a szemet. Ha azt szeretné, hogy a belső tér titokzatos és rendkívül szép legyen, akkor a függő mennyezetek helyképekkel rendelkeznek - ez az, amire szüksége van.

  A következő videóból többet tudhat meg a mennyezetről csillagos ég formájában.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba