Bagettok a mennyezethez: hogyan kell kiválasztani és telepíteni?

 Bagettok a mennyezethez: hogyan kell kiválasztani és telepíteni?

Amikor a javítás majdnem véget ér, a sarkokat nézve, ahol a mennyezet csatlakozik a falakhoz, és a lógott háttérkép egyenetlen széleit szeretném elérni. Ebben az esetben a bagettek és a padlólapok segítenek. Tökéletesen elrejtik az összes szabálytalanságot és kiegészítik az általános belső teret.

A baguette típusának és számának kiválasztásakor néhány árnyalatot kell figyelni:

 • helyiségméretek;
 • mennyezeti és fali anyagok;
 • baguette anyag.

Minden anyagnak, amelyből a baguette készül, saját előnyei és hátrányai vannak. Tudnia kell őket, hogy a termékek ragasztása gyors legyen. Ez bizonyos készségeket igényel, de mindenki tudja ezt a tudományt. Ha a falak és a mennyezet nagy szabálytalanságokkal rendelkeznek, akkor a ragasztás ajánlott a mester megbízása érdekében.

Baguette vagy lábazat?

Ma az interneten két fogalom található: baguette és lábazat. Felmerül a kérdés: mi a különbség közöttük? Általánosságban elmondható, hogy a két fogalom ugyanazt a belső részletet jelenti.

A fő különbség a kettő között a szélesség. Baguette - olyan termék, amelynek szélessége 5 cm-nél nagyobb, gipszből, fából, habból. Egy másik fő jellemzője a megkönnyebbülés minta, ovális. A lábazat általában habból készült, mintázat nélkül, szélessége kisebb, mint 5 cm.

A mennyezeti bagettek fajtái

A modern piac a termék, modell, méret, anyag, megkönnyebbülés és szín kiválasztásánál széles választékot kínál. Lehet tömör vagy faragott modellezés. A mennyezethez és a falhoz szorosan ragasztva. De ha azt tervezi, hogy LED-es világítást végez, akkor csak a falra van ragasztva, néhány centiméterre a mennyezetről.

A tömör kombináció a mennyezet és a baguette ugyanaz a hangja. De sok olyan stílus van, amelyekben választhatjuk a falnak vagy a háttérképnek megfelelő színt. Vagy általában elvégezheti a befejezést, amely sikeresen megkülönbözteti a falakat a mennyezettől. Mindenesetre ki kell választania ezt a díszdarabot, hogy a végén harmonikus megjelenésű legyen a belső tér.

 • A gipsz alabástromra van szerelve. A termék nem kívánatos festeni. Az anyag jó nedvességállósággal rendelkezik.
 • Fa. Ezt az anyagot körmökkel vagy önmetsző csavarokkal rögzítik, amelyek kupakja maszkolva van, valamint egy speciális ragasztóra van helyezve. A termék festhető. Legyen óvatos a magas páratartalom mellett. Az anyag tartós és környezetbarát, gazdag megjelenésű.
 • Poliuretán. Ha az anyagot szilikon tömítőanyaggal ragasztja. A kis dudorokkal nem lesz nehézség. Ezeket a bagetteket a falak és a mennyezet teljes elkészítése előtt ragasztják. Az anyag nem fél a nedvességtől és a szélsőséges hőmérsékletektől. A poliuretán anyag tökéletes megoldás a LED-es háttérvilágítás tervezésénél. Az ár egy kicsit drágább, mint a többiek, de kifinomultabbnak tűnik.
 • Hab. Ha a szabálytalanságok jelentősebbek, akkor jobb, ha habterméket használunk. Nagy rések ugyanakkor tele egy gittzel. A terméket gitt vagy ragasztóhoz csatlakoztathatja. Jó nedvességállóságuk van. Szükség esetén festheti az anyagot. Könnyű súlyú, és kedvező megjelenése alacsony áron.
 • Műanyag. A műanyag zacskók telepítéséhez fém vagy fa lécek szükségesek. A csavarokkal csatolt bagettek. Az anyag könnyű, nedvességálló, lehetővé teszi a festés lehetőségét. Rugalmassága miatt ovális és íves vonalakkal rendelkező szerkezetekhez ajánlott. Az ár egy ilyen baguette meglehetősen megfizethető.

Három alapvető lépés a ragasztás előtt

 • 1. lépés. Az első lépés az egész anyag mennyiségének kiszámítása. Ehhez ismernie kell a helyiség kerületét, amelyre tervezték. A bagettek mérete eltérő. Egy teljes helyiségben sokkal praktikusabb lesz, ha kevesebb kötést hoz létre. A szoba kisebb kerülete és a hossza kevesebb lesz.

Jobb, ha a megfelelő összeget kis árrésszel vásárolja meg. Végtére is, minden munkának hiányosságai vannak, és a munkaanyaghoz csekély kellemetlenség fordulhat elő - egy kis darab sérülése, sérülése vagy hiánya.

Minőségi munkához speciális szerszámokra van szükség: egy ceruza jelöléshez, egy kés éles penge, fűrész és fém tok, valamint megfelelő ragasztó a használt anyaghoz.

 • 2. lépés. Ha a felületeket már vakolattal vagy gittzel egyenlik, festett, tapétázott, ez a ragasztás fordulata. Ha a bagettet ezután a mennyezetre festik, akkor a kötőhelyre egy alapozót kell alkalmazni. Ellenkező esetben nincs szükség további munkára.

Ha azt tervezi, hogy LED-es világítást szeretne végrehajtani a lábazat felett, akkor jelölje meg az alsó ragasztóvonal mentén. Ehhez a körmök a szoba sarkaiba kerülnek, a mennyezetből a szükséges mélyedéssel. Ezután a szomszédos körmök között meg kell feszítenie a kábelt a fal mentén, csatolni kell a lábazati sínt a vezetékhez, és jelöljön meg egy ceruzával a falon.

 • 3. lépés. Ne vágja elő az anyagot. Jobb, ha ezt a munkafolyamatban végezzük, hogy ne legyen tévedés. A termék szélét, amely a sarokhoz jut, a mousse segítségével kell vágni. Ez biztosítja a megfelelő vágási szöget, ami nem vezet a résekhez az ízületeknél.

Ha a hiányosságok még kialakulnak, akkor gipszel zárhatja le őket, vagy elrejtheti a dekoratív betéteket. Elrejthetik a külső és belső sarkok ízületeit. Ez az opció megfelelő, ha nem fél a szükségtelen kiadásoktól. A kétszintű mennyezetet így lehet legjobban elvégezni.

Öltöztesd magad. Lépésről lépésre

Ahhoz, hogy a lehető leggyorsabban ragadjon, kövesse az utasításokat.

A poliuretán és a habanyag több szakaszban van rögzítve:

 • A matricát a szoba bejáratától kell kezdeni. Az illesztéseken és a mennyezeti lábazat élén ragasztó ragasztót alkalmazunk, a lábazatot a falon lévő jelölés szerint alkalmazzuk, és egy darabig nyomjuk rá. Jobb, ha a felesleges ragasztót azonnal távolítsa el nedves ruhával.
 • Minden következő bagettet megmérünk, a felesleget levágjuk és hasonlóan ragasztjuk. Fontos, hogy a terméket a tenyerével, nem az ujjaival nyomja. Ellenkező esetben elhagyhatja a horpadásokat.
 • Amikor az összes ragasztási munka befejeződött, mindössze az ízületek kitöltése és a teljes szerkezet megszáradása. A szárítás után a gitt helyét finom csiszolópapírral kell törölni. Ezt követően a baguette festékkel van bevonva, ha rendelkezésre áll.

faipari

Ezzel az anyaggal meg kell tapadnia. De az egész időigényes folyamatot az ilyen finomság kifinomult és luxus megjelenése indokolja.

Fontos, hogy kövesse a munka algoritmusát:

 • A falak felülete kiegyenlített.
 • A jelölés megtörtént.
 • Az ízületeket és éleket jól meg kell mérni, majd le kell vágni a bokorból.
 • A könnyű kicsi baguette ragasztható a folyékony körmökhöz. De a széles és nehéz jobb csavarokat csatolni. Korábban ragasztóval megragadhatja a munkát. Minden következő darabot a kívánt hosszúságban mérünk, a széle fűrészeléssel van vágva, a sarokrész pedig az üregben van.
 • A körmök ízületeit és fejét gittel vakolják.Meg kell hagyni, hogy megszáradjon, majd csiszoljon.
 • Az illesztéseket lakk vagy festékkel kell festeni, hogy megfeleljenek a fa színének.

Néha a következő technológiát alkalmazzuk: a kis falakhoz kb. 40 cm távolságra rögzítenek speciális falak. A baguette már a fentiekben ismertetett lépésekhez kapcsolódik ezekhez a támaszokhoz.

PVC mennyezeti lábazat

A legtöbb esetben ezt az anyagot használják fürdőszobákban és konyhákban, ahol magas a páratartalom. Ilyen termékeknél egy speciális horony van csatlakoztatva műanyag panelekhez, amelyeket gyakran a készletben értékesítenek. A panelek díszítik a falakat vagy a mennyezetet. A műanyag nagyon praktikus. Az idővel nem sárgul, könnyen tisztítható. A telepítést csak a panelek megfelelő hornyokba történő beépítése után végezzük. A vágott PVC bagettnek fémfűrészre van szüksége.

Javasolt a következő műveletek végrehajtása:

 • Csatlakoztassa a keretvezetéket a felülethez, attól függően, hogy hol vannak a panelek.
 • A bagettet a kerethez kapcsokkal vagy csavarokkal rögzítik. A széleit a fűrészáru segítségével vágjuk be egy fűrészlappal. A telepítés során keletkezett rések szilikonosak.

Gipsz baguetták

Az ilyen anyagot a legdrágábbnak és nehéznek tekintik, de ugyanakkor nagyon törékeny. Jobb, ha a munkát egy ilyen termékkel bízza meg a tapasztalt mesterekkel.

Ragasztó kiválasztása

Egy univerzális eszköz a baguette ragasztásához folyékony polipropilén vagy akril körmöknek tekinthető. Egyszerre rögzítik a terméket. Tehát nincs szükség arra, hogy a tervet a kezével tartsa, amíg meg nem veszi.

A javítás után általában gitt marad. Egyes mesterek ragasztóként használják a bagetteket. A ragasztás során azonnal letilthatja a fal és a baguette között kialakuló réseket és réseket. A szakértők azonban inkább a ragasztóoldatot részesítik előnyben. Gyorsan megragadja és tartósan tartja az elemet. Az egyetlen hátránya, hogy az oldat nem alkalmas habzsákokhoz. Szilikon tömítőanyag is használható ragasztóként. Csak itt lesz lehetetlen később festeni.

Nyújtó mennyezet

Nyújtott mennyezetek jelenlétében a bagettet szigorúan a falhoz rögzítik, csak a fal és a mennyezet közötti csatlakozást zárják le. Ellenkező esetben remélhetőleg nemcsak a kétszintes nyúlvány megjelenését, hanem magának a vászonnak is köszönheti. Végül is, a ragasztó hajlamos meghúzni a felületet, így hullámokat és foltokat hagy. A ragasztóeszközök nem működnek. A szalag sima felülete meglehetősen agresszív ragasztót igényel, jó tapadási szilárdsággal. Ezért a feszített mennyezetekhez nehéz ragasztani semmit.

A mennyezeti bagettek telepítésekor egy másik fontos szabály az, hogy a feszített mennyezetnek tökéletesen egyenletesnek kell lennie. Ellenkező esetben a bagettek jelenlétében a vászon legkisebb egyenetlenségei lesznek láthatóak, amelyek nem lesznek rögzítve. Végtére is, a feszítőszövet és a baguette közötti gitteltávolság sajnos nem fog működni. Ezért, ha nincs 100% -os bizalom a mennyezet síkosságában, jobb, ha megtagadja a bagett ragasztását, különben minden hiba látható lesz.

A vászontól a lábazatig terjedő tér szinte észrevehetetlen. Nagyszerű lehet, ha van háttérvilágítás. Ha a feszített mennyezetek bármilyen anyagot használhatnak. A könnyebb alapanyagok (poliuretán vagy hab) könnyebb felszerelni.

Mivel a baguette csak a falra van ragasztva, egy ideig kell tartania a kezével, hogy kuplungodjon. Ha nehéz, akkor fennáll annak a valószínűsége, hogy a súlya alatt a falra csúszik.

Ha úgy dönt, hogy nagy súlyú anyagot vásárol, akkor gondolkodjon arról, hogyan kell rögzíteni és előnyben részesíteni a széles alsó részű modelleket.

Rugalmas baguette

Ha a belső terek kerek alakzatokat és hajlításokat biztosítanak, akkor rugalmas bagettre lesz szüksége. Egyszerű, hogy a szükséges formát a polifóliából származó termékhez adjuk.

Ennek számos módja van:

 • Készítsen néhány riflingt a hátoldalról.
 • Vágja az egész terméket kis darabokra, majd szerelje vissza.
 • Hőkezelés. A terméket egy épületszárító melegíti, a megfelelő helyen kanyarodik, majd a terméket hideg vízbe kell hűteni hűtés céljából.
 • A poliuretán baguette a legkönnyebben deformálható. Nincs szükség speciális szerszámokra.
 • A fa gőzzel adható meg a kívánt forma. Gőzölés után a kívánt helyre kell rögzíteni, amíg lehűl.

Szakmai tippek

Annak érdekében, hogy a bagettekkel ellátott mennyezetek díszítése kellemes legyen a szem számára, és nem válik váratlan nehézségnek, Néhány funkciót emlékezni kell a modell kiválasztásakor:

 • A széles baguette vizuálisan csökkenti a mennyezetet.
 • Ugyanez a hatás érhető el a sötét szín kiválasztásakor.
 • A termék térfogatcsökkentése kis helyiségekben néz ki a helyén.
 • A minta összetettsége függ a sarkok és az ízületek vágási összetettségétől.
 • Ha a mennyezet túl magas, a bagettet távol kell elhelyezni.

A hamis mennyezet esetében a baguette kiválasztása egy pillanat, csak a megadott utasításokat kell követnie.

A mennyezeti baguette ragasztására a nyúlványra, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba