Két szintes mennyezet a belső térben

Kétszintes mennyezet a belső térben - ez egy modern megoldás, amely segít a szobát egyedülállóvá tenni. A munka megkezdése előtt ismernie kell a tervezési választás alapelveit, válassza ki a megfelelő színsémát és a világítást.

Jellemzők

A kétszintes mennyezet az építési célokra használt népszerű nyersanyagokból készült szerkezet. Ezekkel a termékekkel két vagy több magasságot kaphat. Az ilyen vászonok egyik fő jellemzője a felszínen kifejezett lépés.

Ezek a lépések nemcsak vonzóak, hanem gyakorlati értékük is. Például a kétrétegű termékek képesek elrejteni a vezetékek, a szellőztetés és egyéb kommunikáció, valamint a padló hibáit. A mennyezetre használt burkolatot foltokba lehet telepíteni.

A kétszintes felső határok közé tartozik:

 • ömlesztett termékek tervezése;
 • extravagáns dekoráció;
 • a termékek a legjobbak az apartmanokban, ahol magas a mennyezet;
 • a szerényebb paraméterekkel rendelkező helyiségekben történő telepítéskor gondos méréseket és virtuális tervezést kell végezni az új belső térben úgy, hogy a mennyezetek helyesen nézzenek be;
 • A színekkel végzett kísérletek mellett különböző fóliákkal rendelkező filmek is kombinálhatók az ilyen mennyezetbe.

Előnyök és hátrányok

Kétszintes mennyezet - modern megoldás a szoba díszítésében. A két vagy több szintből álló stretch mennyezet most népszerű. Lehetővé teszik, hogy új szobát rendezzenek.

A design előnyei:

 • könnyű telepítés;
 • munka után nincs hulladék;
 • a többszintű mennyezet könnyű;
 • ha szükséges, szabadon behatolhat a mennyezet felületébe;
 • A kétszintes mennyezet lehetővé teszi a kiváló minőségű világítást.

Ez a kialakítás hibás, a fő az, hogy a mennyezet csökkenti a mennyezet tényleges magasságát. A minimális érték 3-5 cm, ha van egy kis helyiséged, a kis méretet tükörfóliával kompenzálhatja. Még a fekete termékek is vizuálisan nagyíthatják a felületet a fej felett. A gipszkarton élekkel kombinálva jelentősen növelhető a hatás.

Azt is meg kell értenie, hogy a kétszintű mennyezetek magas költségekkel járnak, ha összehasonlítunk egy egyszerű festéssel. Ez a megoldás azonban garantálja a hosszú élettartamot és a magas színvonalú építést, aminek köszönhetően minden költség igazolható.

Típusok és formák

A kétszintes mennyezeti szerkezetek különböző formájúak és a gyártási anyagban különböznek. Mielőtt vásárolna, ismernie kell a legnépszerűbb főbb típusokat.

Az ilyen mennyezetek telepítése magában foglalja a durva alap elválasztását. A legtöbb esetben a felhasználók műanyag paneleket használnak. Egy speciális típusú profilt hozzanak létre, amely a gyártás során öntött. A jövőben ez a vászon feszítése.

Ha nem akarja használni a nyújtószövetet, többszintű formatervezést hozhat létre más anyagokból. A gipszkarton, a PVC, a burkolólap vagy a termékkombináció segítségével történő bevonatok széles körben igényelhetők. A fából készült mennyezeten, ahol két szint van, használhat egy spotlámpát, mivel különleges hangulatot és eredetiséget biztosít a szobának.

Bunk feszített vászon több típusra osztható:

 • egyenes vonalú termékek;
 • görbe vonalakkal rendelkező minták;
 • mennyezet, világítással felszerelve;
 • egyedi projektek alapján készült termékek.

Egyenes szintek

Ezek a legegyszerűbb opciók, amelyek bizonyos kegyelemmel rendelkeznek. A szerkezet minden szintje egyenes vonalakat követi, átfedve egy másik szint vetületeivel. Az ilyen mennyezet másik neve téglalap alakú.

Az ilyen formatervezési mintákat azok a felhasználók részesítik előnyben, akik fáradtak az otthonukban lévő mennyezeti gerendákról. Ezen túlmenően ezek a mennyezetek a szigorú stílus és az egyenes vonalak szerelmeseinek is megfelelnek. A keresztirányú kialakítás enyhe kerekítést tartalmazhat, amely a vászon sarkaiban van. A sima vonalak kényelmesebbé és otthonosabbá teszik a szobát.

Ívelt szintek

Az ilyen módon díszített két szintet a legnépszerűbbnek tartják. Széles kereslet az, hogy a szerző bármilyen elképzelése megvalósítható. A görbületi képesség segítségével különböző formákat hozhat létre, a mennyezetet szigetelt betétekkel felszerelheti, bármilyen típusú vonalakat készíthet. Létrehozhat egy kerek mennyezetet, vagy díszítheti a felületet egy sima vonalakkal párosított négyzetmezőn. Az ilyen mennyezeten gyakran cseppek, szívek és más számok vannak.

háttérvilágítású

A kompetens világítás segítségével szakszerűen zónázhatja a helyet, így egyedi és hangulatos. Gyakran ezekben a mennyezetekben spotlámpákat használnak, amelyek a szerkezet kerülete körül helyezkednek el. A kis lámpák kárára puha és szétszórt világítás érhető el.

A kontúrvilágítással ellátott mennyezetek, amelyek az egyes szintek határain helyezkednek el, segítenek a helyiség több funkcionális területre osztásában. Általában a LED szalagot erre a célra használják. Lehetővé teszi az eredeti rajzok és számok létrehozását. A világítást különböző színekben használhatja.

Egyéni projektek

Ebben az esetben nincsenek korlátozások. Bármilyen ötletet használhat a görbületi szintek különböző világítási módok kombinálásával.

tervezés

A leggyakoribb lehetőség a kombinált mennyezet. Ruhát vagy PVC-t helyezünk a fő kerületre, és az oldalra gipszkarton doboz kerül. Sok tervező javasolja, hogy az ilyen terveket fotónyomtatással felszerelje.

Ha egy stúdióban mennyezeti tervezést tervez, szüksége lesz egy mennyezetre, melynek átmenete a zónába kerül. Az átmenetet különböző szintek és színek jelzik.

A különböző polcokkal és fülkékkel kombinált mennyezetek szintén népszerűek. Ha nem szabványos megoldások rajongója, figyeljen arra a lehetőségre, hogy a design egy dekoratív lépcsőhöz kapcsolódik.

A gipszkartonból készült kétszintes mennyezetek bármilyen formájúak lehetnek. Ezzel az anyaggal ötleteket valósíthat meg: a helyiséget több zónába kell osztani, külön helyet hangsúlyozni, a szobát eredeti formákkal díszíteni.

A mennyezetépítés formájának megválasztása teljesen függ az Ön elképzeléseitől és magától a szobától. Több stílus kombinálható, vagy közülük választhat a kedvencek közül.

Empire

Ebben a stílusban a mennyezet jól néz ki, ahol kerek és sima alakzatok vannak párosítva tiszta és egyenletes vonalakkal. A sarkoknál egyszerű tervezést kell választania. A kép elkészítéséhez használhatja a falra helyezett stukkót.

Az ampullában mindig rendezettség, szimmetria és egyensúly van a komponensekben. A pasztell árnyalatok hangsúlyozzák az űrlapot.

barokk

Ez a stílus szereti a ritmikus és nyugtalan formákat. A paloták díszítésére használt barokk. Az ilyen belső térre jellemző faragott részletek képesek a múltbeli légkörbe merülni és királyi sikket és gazdagságot adni a szobának.

klasszikus

Ha úgy dönt, hogy a mennyezetet klasszikus stílusban rendezi, figyeljen a gipszkartonra. A klasszikusoknál a szimmetriának, tömörségnek, szigorúságnak és kifinomultságnak kell lennie. A mennyezet a kompozíció fő kapcsolata lehet, amely magához vonzza a figyelmet. A világításnak gyakorlatilag láthatatlannak kell lennie, és csak a szintek általános kontúrjait kell kiemelnie. A kis spotlámpák optimális használata, amely kiemeli a vászon külső sarkát.

Sok tervező felajánlja az első réteg festését, és hagyja, hogy a második monoton legyen. A vászon egész területén bonyolult formákkal díszíthető. A második szint ovális vagy kör alakú lehet a közepén. A lámpák a szintek között helyezkednek el, és a központban egy elegáns csillár van, klasszikus stílusban.

minimalizmus

Jól illeszkedik a GCR belsejébe. A stílusnak tartalmaznia kell egy minimális mennyiségű dekoratív díszítést. A mennyezeti struktúrák aszimmetriájúak lehetnek, ami kiemeli az ötlet jellemzőit. A háttérvilágításnak a szintek között kell lennie. Egy ilyen oldat bársonyosan hozzáadódik a termékhez, és általános hígítószerként fog működni.

High tech

A Hi-tech egy modern trend, amely egyre népszerűbb. A stílusban díszített mennyezetek hasonlítanak a minimalizmusra, de szigorúbb és szigorúbb követelményekkel. A színes oldat kiválasztásakor rendkívül merevség figyelhető meg. A sima alakzatok nem megengedettek, ezért válasszon kemény és sima vonalakat, amelyek világos háttérvilágítással vannak díszítve.

szín

A mennyezeti konstrukció színmegoldásához a design mindig világos, a fényes színnel ellentétben. Bármilyen telített hangot használhat. Egy fehér paletta és lila vagy türkiz kombinációja harmonikusan néz ki.

A kétszintes mennyezetek színek szerint több kategóriába sorolhatók:

 • Classic. Ezek a termékek olyan egyszerű vászonokat tartalmaznak, amelyek fehér, bézs, tejszerű és más színeket használnak.
 • Színes. Segítségükkel létrehozhat egy eredeti tervet, melynek különböző hatásai vannak. Használhat bármilyen árnyalatot és kombinációt. Sokan szeretik a kétszínű vászonot. Széles körben elterjedt fekete-fehér mennyezet, ami a szobában szokatlan. A világos színek biztosan megtalálják a helyüket a gyermek szobájában.
 • Fotónyomtatású termékek. Ez egy eredeti és stílusos megoldás. Bármilyen kép alkalmazható a vászonra, de az ég tér, a zöld lombozat képe, gyönyörű virágok, márvány és természetes jelenetek nagyon népszerűek. Néhány felhasználó családfényeivel díszíti a mennyezetet. A fotónyomtatás nemcsak az anyag felületén van, hanem a termékekbe is behatol. Ezzel kiváló minőségű képet kaphat.

háttérvilágítás

A kétszintes mennyezeti kialakítások széles választékot kínálnak a tervezőknek a világítás terén. Ez annak köszönhető, hogy a felfüggesztési elemek jól rejtett vezetékek, amelyek lehetővé teszik a javítási tevékenységeket. Azt is, hogy lyukak a gipszkarton a berendezéseket. A különböző tényezők miatt a felület érdekes mélységet kap, ami a különböző izzók bekapcsolásakor változik.

A LED-szalagok a belső kerületen helyezkednek el, és hangsúlyozzák az elemek alakját. Hasonló hatás érhető el egy rugalmas neoncsővel. Eladáskor különböző színű szalagok vannak, amelyeket a gazdaságos energiafogyasztás jellemez. Eredeti megjelenésű LED minta, amely a feszültségfilmek alatt található.

A PVC-vászonba vagy gipszkartonba helyszíni világítás telepíthető. A legtöbb esetben a lámpák egymástól azonos távolságban helyezkednek el. Az ilyen világítás további fényforrásként működik, ami segít növelni a vászon élének fényerejét.

A csillár a kompozíció központi eleme.Kulcskapcsolat kiválasztásakor figyelmet kell fordítania az olyan nagy teljesítményű eszközökre, amelyek megvilágíthatják az egész szobát. Ne feledje, hogy a kristálycsillárok vizuálisan nagyobbak lesznek, ha a vászon vászonban vizuálisan tükröződnek. Óvatosan válassza ki a megfelelő méretet a felszerelésekhez, ha egy kis szobát felszerel.

Sokan szeretik a csillagos égboltot. Az ilyen világítás szokatlan, súlytalan légkört biztosít a teremnek, amelyben álmodhat. Hasonló hatás elérése érdekében készíthet egy kisfóliát kis LED-ekkel és száloptikai szálakkal, halogén fénygenerátort használhat, vagy rendszeres éjszakai fényvetítőt telepíthet.

Elhelyezési tippek

A szoba mennyezetének kiválasztásakor vegye figyelembe a szoba célját. Minden zónának meg kell felelnie a regisztrációra vonatkozó követelményeknek.

hall

A csarnok a ház fő szobája. Ez kommunikálni fog és találkozik a vendégekkel. Ezért a szoba fényűző és eredeti mennyezetét kell választani. A nappaliban jól néz ki kétszintes mennyezetek gazdag színekkel, mély kontraszt és eredeti megkönnyebbülés. Ne feledje, hogy egy nagy területen olyan érdekes mennyezetet hozhat létre, amely felhívja a figyelmet. Az ötletek megvalósításakor ne feledje, hogy a mennyezeti szerkezeteknek ki kell egészíteniük a szoba általános stílusát.

konyha

Kétszintes konstrukciókat gyakran használnak a nyitott terekben. A GCR lapokat úgy kell elhelyezni, hogy a tér elkülönítése észrevehető legyen. Rendszerint a főzési zóna elválasztása az étkezőtől. Ha egy stúdióban él, az ilyen mennyezet lenne a legjobb megoldás a zónák számára. Használhatja azt a lehetőséget, ahol a mennyezet csatlakozik egy réshez vagy polchoz.

hálószoba

Ez a szoba pihenésre és alvásra tervezték, ezért ne kísérletezzen nagy méretű geometriai alakzatokkal és élénk színekkel. A hálószobában előnyben részesített pasztell színek, lekerekített vonalak.

Sokan két szintes mennyezetet választanak egy ilyen szoba számára, ahol a csillagos ég utánzata van. Nemcsak a sötétkék árnyalatokat választhatja, hanem a világos színeket is, amelyek harmonikusak a dióda csillagok csillogásával.

A folyosó

Az apartmanok többsége unalmas folyosóval van felszerelve, amely jelentősen megváltozhat, ha kétszintes mennyezeti szerkezeteket telepít benne. Az ilyen elemek a belső tér fénypontjaként szolgálnak, és a szobát szokatlaná teszik.

A világos vászonok, amelyek egy HL keskeny keretébe vannak helyezve, segítenek megnyitni egy nyitott ablak hatásátahonnan láthatod az eget felhőkkel. A színsémától függően kiválaszthat egy másik megjelenést: napfény, felhős nap vagy más megoldás. Ha fekete felületet használ, sima felületű, segít a helyiség magasságának vizuális növelésében és a díszítéssel az elegáns elemekkel. Adjunk hozzá néhány tükröt a szobához, majd az egész belső tér nagyon harmonikusnak látszik, mert a bútorok és a mennyezet átfedik egymást. A tükrök helyett fényes homlokzattal ellátott szekrényt is használhat, amely tökéletesen kiegészíti a szoba kialakítását.

Gyermekszoba

A gyermekszobában választhatja a göndör mintákat. Az emeletes mennyezetek fantasztikus hangulatot adnak a gyermeknek, és a fantázia és a játékok világába meríthetik. Figyeljen a nyomatokra, élénk színekre és a "csillagos égre".

Gyönyörű példák a belső térben

A tervezők számára nincsenek határok. Minden évben a belsőépítészet területén új megoldások jelennek meg, amelyek megváltoztatják az otthon kialakításának szokásos elképzeléseit. Kétszintes mennyezetek elképesztik az ötleteiket, és sokféle változatban létezhetnek. Az ilyen formatervezési minták nem korlátozzák a formákat, színeket és ötleteket.Meg kell ismerkednie néhány szép példával, amelyek segíthetnek a saját stílus létrehozásában.

Annak ellenére, hogy a „csillagos ég” hatása már régóta ismert, nem veszíti el a helyzetét. A kompetens világítás többszintű formatervezési mintákkal együtt a felhők vagy a feje fölötti csillagok illúzióját adhatja. Még ha a mennyezeti alapja sem tökéletesen egyenletes, ez az opció elrejti az összes hibát, és előnyökké teszi őket. Egy ilyen felső határ megváltoztatja az "egyenetlen" fogalmat a "többszintű" fogalomra.

A padlóhoz vezető mennyezet a legeredetibb megoldás. A fő ötlet egy darabból áll, amely összeköti a padló és a mennyezet közötti teret. Ezekhez a célokhoz egy blokkot használhat, amely a zónát két zónába sorolja. Használjon olyan elemet, amely a szoba közepén helyezkedik el, és a padlófelületre esik. Használhatja a naddvernoy boltívet, a TV-készüléket. Az utóbbi opciónak el kell érnie a mennyezetet, és „feloldódnia” benne. Sima vonalak és aszimmetria megengedett.

A színes mennyezetek kedvezően néznek ki olyan területeken, ahol nagy mennyiségű könnyű és fehér virág található. A színelemeket csak a szerkezet oldalsó részében használhatja, hogy ne vegye fényt a fő belsejéből. Az eredeti a fehér, arany és pasztell árnyalatok különböző árnyalatainak kombinációit fogja nézni.

Az ívelt formák mindig divatban vannak, és a szokatlan szurkolóknak megfelelnek. A sima vonalak vonzóak és igényesek. Ha ezt az opciót használja, vigyázzon a vászon megfelelő megvilágítására, hogy dinamikus és sima környezetet kapjon. Az ilyen mennyezet kiválasztásával győződjön meg róla, hogy a design nem veszi figyelembe az önmagát, és nem tűnik prédikáltnak.

Tényleges többszintű használat egy adott objektum kiemelésére a szobában. Ez a megoldás harmonikusnak tűnik és lehetővé teszi, hogy a helyiséget több funkcionális területre osztja. A hálóterületet kiemelheti vagy egy bizonyos területre fókuszálhat a szobában.

     Az egyes szintek kerületén elhelyezkedő spotlámpák teljesíthetik a kompozíciót, és segíthetnek az elemek körvonalai létrehozásában. A világítóeszközök játékával egyedülálló termékeket hozhat létre, amelyek csak két szintből állnak. Minden vendég élvezheti az űrhajó utánzását a nappaliban, ahol különleges légkörbe merülhet.

     A videó két szintes mennyezeti kialakításának szép példái láthatók.

     Comments
      szerző
     Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

     Bejárat

     Nappali

     hálószoba