A fagerendák mennyezetének kifinomultsága

 A fagerendák mennyezetének kifinomultsága

Hazánkban az alapfelületek és a tetőfedések alapjait főleg vasbetonból vagy fából készültek. A tető, a felületek és a padlóburkolatok építéséhez 150-50 mm-es szélezett fűrészlapokat és szarufákat használnak. Az anyaguk egy olcsó fa (fenyő és lucfenyő). A tégla és a szénsavas beton falai körül az épület kerületének köré fektetnek, amely a szarufák és a napló rögzítésére szolgál. A zárban rögzített hornyok segítségével egymáshoz rögzítve vannak, és rögzítik a vas konzolok meghúzását.

A rögzítés modern formája megerősített vas sarkokból és önmetsző csavarokkal rögzített lemezekből áll. A Mauerlat ugyanazon szélezett deszkából vagy bárból készülhet, leggyakrabban 150x150 mm vagy 150x200 mm méretben. A maradékok azonos méretűek lehetnek.

Gyakran késik a kerek faanyag megjelenése, különösen a vidéki területeken. Az országban vagy a faluban található melléképületekben az anyag megmentése és megfizetése érdekében a szarufák nem nagyon vastag rönkökből is készíthetők. Ilyen kialakításban az ideális minőség egyenletes, de jelentősen megtakarítható a pénzügy.

A faanyagot a megfelelő tárolás után kell használni, hogy ne legyen torzítás, és a táblát egy csavar nem vezeti. A Kruglyakot meg kell tisztítani a kéregből.

Különleges jellemzők

Egy új épületben, ha nem spontán, akkor minden a terveknek megfelelően és a rajzok szerint megy végbe. Kérdések merülnek fel egy meglévő helyiségek javítása vagy felújítása során. Különösen, ha a részvétel nélkül épült.

Egy új építése mindig egyszerűbb, mint egy régi javítás. Ez azonban nem mindig kedvező gazdasági szempontból, és sok időt is igényel.

Nehézségek merülhetnek fel, ha a helyiséget állandóan lakott helyként használják. A javításhoz szükséges a szabad hely felszabadítása, ahol a munka megtörténik. Mi nem viselt, gondosan fedett műanyag fóliával vagy lapokkal. A szétszerelés folyamatban van.

Egy régi épület egy emeletes házában a mennyezet fölött valószínűleg egy száraz esztrich készül, agyagból vagy szalmából, agyagból. Sok por lesz.

Egy kétszintes épületben nem szükséges teljesen eltávolítani az első emeleti mennyezetet, ha az emeleten jó padló található. Az ásványgyapot hő- és hangszigetelése csak nehezebb lesz. A lépcsőfokokat a mennyezet öltésekor helyezik be, a rögzítőkhöz speciális műanyag dübeleket használunk, széles kupakkal vagy meghúzással. A dübel hossza kicsit kisebb, mint a szigetelőanyag vastagsága, és a felső padlóra csavarokkal, kb.

A habszigetelés ebben a helyzetben sokkal könnyebb.

anyagok

Ilyen típusú munkákhoz bármilyen anyagot lehet használni. Egyidejűleg több típus is kombinálható. A mennyezet teljesen vagy részben lapos. Ilyen felületi tapétákkal vagy mennyezeti habcsempékkel. Lehetőség szerint olajjal vagy víz alapú festékkel festeni.

Szintén használatos:

 • Farostlemez. Ezek a lapok oly módon vannak lefedve, hogy a végeik a gerenda közepén vannak. A gerendák közötti keresztirányú végek rögzítéséhez 20x40 mm-es fából készült rudakat szerelnek fel. A késleltetéssel egyenletesen rögzíthetők, kivágva a barázdákat vagy a tolóerőt egy további rúddal vagy egy fém sarokkal. A munka során meg kell figyelni, hogy a DVP lap nem nyúlt. Szögezzük be. A lapokat fokozatosan, vagy egyszerűen a varrás elmozdításával szerelték fel.
 • furnér. Ha nem bánja, hogy elveszíti a fa textúráját, akkor a rétegelt lemezeket csavarokkal szegezzük vagy vonzzák a farostlemezhez hasonló módon. Az egyetlen különbség a keresztirányú sáv vastagságában van, mivel a rétegelt lemez vastagabb. Egy másik vastagság a gerendák közötti távolságtól függ. Az önmetsző csavarokkal történő szerelésnél egy 2,5 mm-es előfúró és fúvólyuk kerül felhasználásra a csavarfej fúrásához. A varratok a maszkkal vagy a gittzel vannak tele. A festék alapozóhoz és a teljes felület kitöltéséhez. Az alapozót univerzálisan használják, felkötött bespeschanka.
 • OSB (OSB) lemezek. Az olcsó, tartós, rögzítő és feldolgozó anyag ugyanaz, mint a rétegelt lemez. Jó nedvességállóságú. Hátránya, hogy a gyantában jelen van a faforgács, egy anyag, például a formaldehid. Ha azonban az anyag kiváló minőségű, akkor a formaldehid-kibocsátás alacsony. A szélén hornyos lemezek vannak, amelyeknek bélésként össze vannak szerelve. A lemezek varrása gyakorlatilag hiányzik.
 • gipszkarton. A leggyakoribb anyag erre a célra. Könnyen szerelhető mind fából, mind alumínium keretre. Ennek köszönhetően többszintű felső határt hozhat. Ha egy kis betétre van szüksége, könnyen csatlakoztatható közvetlenül a huzatra. Befejezésének sajátossága a varratok lezárása. Ehhez használjon finom hálós csíkot. A nedvességtartalom 10 mm vastag lehet a nem fűtött helyiségekben vagy az alacsony páratartalmú helyiségekben. A szabadtéri munka és a magas páratartalmú helyiségek esetében azonban nem alkalmas. Meleg és száraz helyiségekben 9 mm vastag gipszkarton mennyezet található.

A mennyezetet szénsavas betonnal töltheti.

 • Szendvicspanelek - jó szigetelés. Ezt az opciót nagyon ritkán használják, mert a panelek X-alakú műanyag csatlakozóval vannak összekötve, és a naplókhoz színes, fehér színű festékcsavarokkal ellátott csavarokkal vannak rögzítve, amelyeknek nincs semmilyen fedelük. De mint kis betétek, nagyon alkalmasak. Fényes és matt. Nem igényel további feldolgozást. Folyékony körmökkel vannak rögzítve a vízszintes mennyezethez, a padlótól a mennyezetig terjedő függőleges támaszok segítségével.
 • A legkedveltebb anyag egy magánház számára fa falburkolatok. Természetes és környezetbarát. A mennyezet, amit belőle szegélyezett, lélegzik, felszívja a helyiségben lévő felesleges nedvességet, és hiányt ad neki. A gyönyörű megjelenés mellett tartós és hő- és hangszigeteléssel is rendelkezik. A fa fajtájának sokfélesége, amelyből készült, nagyszerű választás a tervezési döntésekhez. Tűlevelű és keményfa fákból készülnek: tölgy, bükk, kőris, nyír, hárs, éger, fenyő, cédrus. A profil, fokozat és méret szerint különbözik. A szélesség 30 mm és 150 mm között van. A mennyezetre elegendő vastagsága 12 mm. A szabványos hosszúság 6000 mm-ig terjedhet, ami lehetővé teszi, hogy a helyiséget egy darabból álló sínekkel lehessen fedni. A fa foltok széles választéka áll rendelkezésre, amelyek segítségével olcsó fából készülnek, hogy drága analógot készítsenek.

A fa textúra segítségével lakkozással játszhat. Például a bélés nem sárgult, először egy nitrolac réteggel fedjük le. Gyorsan szárad, anélkül, hogy áztatná a bázist, és létrehoz egy filmet. Az alkalmazott két réteg alkid- vagy vízi lakk.

A lakkok segítségével fényes vagy matt felületet készíthet. A fésű bélése a horonyba van rögzítve, és a rönkökre csavarokkal vagy körmökkel, doboynik segítségével, 45 ° -os szögben a horony bélésszögéhez képest.

 • Szélezett táblaanyagként használjuk.. De ez inkább durva mennyezet, mert a hiányosságok elkerülése nem fog működni. Általában a mennyezet teljes hossza alatt 25 mm vastag. A szerelvény 45 fokos lehet az oldalsó sínrácson az esztrichen vagy át.
 • Stretch mennyezet gyönyörű (francia). Az ilyen bevonat beszerelése az építési és befejezési munkák után történik.A gázkészülékek és a fűtőpisztolyok használata nélkül könnyen megtehető. Bár a munkahelyi hőmérsékletnek valamilyen módon kell emelkednie. Egy speciális szerszámból csak egy spatulára és egy épületszárítóra lesz szüksége. A háztartási vagy professzionális hajszárító is alkalmas. A vászon színét és textúráját ízlés szerint választják.

A telepítéshez szükséges alkatrészek beszerzéséhez a superglue-t kell vásárolni. Egy másik ragasztó használata károsíthatja a szövedéket.

Először elvégezték és csatolják a vázlatos villanyszerelőt. Ezután a telepítést a kiegészítőkkel vásárolt utasítások szerint végzik.

 • Könnyen szerelhető a mennyezeti műanyag panelekre. 50-100 mm-es bélésszel rendelkeznek. Összeszerelésüknél fogva van egymás között, így rácsos varratoknak nevezik őket. A mennyezetre illeszkedő bélés nagyon vékony falakkal. Még kézzel is ráncos, és fél a mechanikus terhelésektől, de könnyű és nem igényel megerősített keretet a rögzítéshez. Általában fehér. Ilyen anyagot akár fából készült gerendákhoz is lehet rögzíteni akár építési tűzőgéppel is. Sűrűbb műanyag varrás panel nélkül. Szabványos szélességük 250 mm, szélesebbek, mint 350 mm és 450 mm. A színek széles választékával rendelkeznek, a fényes fehértől a matttól a különböző faanyagok utánzatáig.

Jól illik a fürdőszobákhoz, de nem fürdőkádakhoz. Nemcsak lakóhelyiségekben használhatók. A verandán, a pavilonban, a teraszon, a garázsban a mennyezetet szegélyezik. Ennoble rönkök és gerendák, amelyek a falon kívülre kerülnek.

A fákhoz kis körmökkel vannak rögzítve, széles fejjel, és a fémprofilon csavarokkal. Könnyen tisztítható. Minőségi panelek nem halnak el a nap alatt.

Az iparvágányok és a profillapok az utcaszerkezeteket: gazebók, garázs, terasz, kerítés. A felfüggesztett mennyezetek, mint például a francia, az Armstrong, az alumínium lécek a gerendákhoz, semmit sem tesznek. De hasznos lehet a tervezési megoldásokban is - az ilyen mennyezet eszköze más anyagokkal kombinálható.

strukturális diagramja

A gerendákhoz rögzített anyagokat tekintettük és teljesen lezártuk. A tér megnövelése és egy speciális tervezési gerendák nyitása nyitva marad. Kézzel faragott és lakkozott.

Ha szilárdak, akkor további megmunkálás nélkül hagyhatja őket. Amikor előregyártottak vagy csúnyaak, más anyaggal vannak varrva. Az öreg gerendákat a penész és a penészgombák tisztítják, égésgátló és bioprotektív impregnálással kezelik.

A felületek és a tetőfedések átfedésének terve:

 • mennyezet. Néha durva és befejező;
 • gőz és vízszigetelés. Használt nem szőtt fóliák, fóliákkal ellátott fóliák, amelyek polimer erősítő keretet tartalmaznak. Megakadályozza a penész és a penész előfordulását, megzavarja a szigetelés által a nedvesség felszívódását, javítja a hőszigetelést;
 • hősugárzó. Polimer anyagot használnak: polisztirol hab, poliuretán hab, polisztirol hab. Szerves: tőzeg, szalma, fűrészpor. Szervetlen: pácolt agyag, perlit, vermikulit, ásványgyapot. Ez lehetővé teszi, hogy meleg maradjon és hangszigetelésként szolgál;
 • vízszigetelés. Alkalmazzon polipropilén fóliákat, tetőfedő filct, üvegt, polietilént. Megakadályozza a nedvesség behatolását a szigetelésbe és a faszerkezetekbe;
 • padló vagy tető. A padlóhoz padló vagy szegélylemez, forgácslap, OSB, bélés, rétegelt lemez. A tetőre: pala, fém, hullámkarton, rugalmas csempe.

A tervezés jellemzői - a merülő mennyezet használata vagy anélkül. Szükség van, ha szerves anyagot használnak szigetelésként. Szükség van rá, amikor a mennyezetet rostlemezlapokkal borítja. Ha görbe, akkor azt ki kell igazítani.

Hogyan szegélyezz?

A mennyezetként használhatja a felső emelet padlóját. A kiválasztott anyagot egy fertőtlenítőszerrel előkezeljük, és a padlógerendák tetejére helyezzük. Így a mennyezet nagyobb lesz, és a gerendák belsejébe kerülnek.

A mennyezeten (padló) a felső emeleti padló alatt fel van szerelve. Ezután minden a technológia szerint megy végbe: gőzzár, szigetelés, vízszigetelés, padló.

Ahhoz, hogy a gerendák kívül maradjanak, és helyet takarítsanak meg a felső szobában, a felső rész egy negyedét teszi ki, amelynek mélysége a mennyezet anyagának vastagságából és a szigetelés vastagságából áll. A gerendák felszerelése előtt vagy a láncfűrész használatával a körfűrésszel előzetesen egy negyedet készíthetünk. A mennyezet anyaga tolóerővel van elválasztva, és a gerendák között egy negyedet helyeznek el. További munka folyik a technológia területén.

Ha nem akarod, hogy egy negyednegyedre rúgj lehetséges, hogy a gerendák mentén egy gerenda (mennyezeti lábazat) formájában sugározzunk, és ráhelyezzük a mennyezeti anyagot. A kapocslemez 45 ° -kal, az OSB, a rétegelt lemez és a gipszkarton áthúzható.

Ha szükséges a belső dekoráció alsó helyiségének szigetelése, de még mindig nincs anyag a mennyezetre, szigetelheti ásványgyapot. Ehhez egy vastag polipropilén fóliát készítünk a gerendákhoz egy építési tűzőgép segítségével. Átfedés 25-50 cm-es átfedéssel, a falak széleit csomagolva, és a varratokat fémszalaggal tartják. Alsó részén egy ellengrillet készítenek a jövőbeli mennyezetre. Minvatu metszett, és a gerendák közé tette a filmet. Top zárt vízszigetelés.

A mennyezetre vonatkozó tervezési megoldásokat különböző típusú anyagok kombinációjában lehet kifejezni, amelyek különböző szinteken és irányokban elektromos világítással szokatlan formájúak.

Nagyon szép mennyezetnek tűnik tükörbevonatokkal. Ez a megoldás lehetővé teszi a szoba megvilágításának növelését, a belső rész bármely részének kiválasztását: csillár, ágy, íróasztal, sarok, sétány.

Fényvisszaverő felületű anyagok:

 • Üvegalapú rendes tükör. Az ilyen elemek telepítése drága, az anyag törékeny és bizonyos súlyú. De a tükrök jobban tükrözik a fényt, mint más anyagok. Folyékony körmökre ragasztva.
 • Stretch tükörruha. A film maximális szélessége 1,3 m, nehezen szerelhető, mert nem nyúlik. Kiváló fényvisszaverő arány. A kis területeken a mennyezet tökéletes. Lakkozott bevonattal ellátott, fényes PVC fóliák is vannak. Csak a tiszta felületet tükrözik.
 • plexi. A szokásos üveg technológiájának megfelelően készül, ahelyett, hogy átlátszó akril műanyagot használnának. Vannak műanyag lapok is ragasztott tükörfóliával. Könnyűek és tartósak. Hamis mennyezetként van felszerelve.
 • Alumínium rácsos és kazettás mennyezetek. Sajnos a lécek könnyen megkarcolódnak.

Hasznos tippek

Ha nincs speciális fertőtlenítőszer, a fa bányászattal telíthető. Ez egy motorolaj, amely az életét működtette. Az ilyen impregnálás megvédi a fát, olajfestéket takarít meg, amikor azt használja.

A tető közelében lévő gőzgátló mennyezet polietilén fólia nem hatékonymert teljes tömítettséget teremt. Emiatt van egy üvegházhatású folyamat, amely elősegíti a folyadék felhalmozódását, amely a hőmérsékletkülönbség miatt elpusztítja a szigetelés tulajdonságait, és kárt okoz a fán. A fóliával bevont bevonattal ellátott polipropilén fóliának az 1–2 cm-es szigetelés közötti térnek kell lennie a szellőzéshez. Külső fóliával van ellátva.

A telepítési hibák elkerülése érdekében jobb az Izospan anyag használata.. Ez olcsó és szorosan illeszkedik a szigeteléshez. Az egyetlen gond nem vásárolt Izospan vízszigetelő. Szükséges nagyobb figyelmet fordítani a fóliacsíkok feszességére. Ehhez használjon széles ragasztószalagot, és a csuklók helyét a rönkökön kell kiválasztani.

Hogyan fektessük le a mennyezetet a fa gerendákon?

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba