Finomságok telepítési rack mennyezet

A modern piacon a mennyezet befejezéséhez szükséges anyagok sokfélesége. Ezek jelentősen különböznek egymástól jellemzők, előnyök és hátrányok, ár. Kiválaszthatja a legdinamikusabb megoldást a munka befejezéséhez: fehérre meszelt, habosított műanyag, vagy fordítva, jelentős mennyiségű divatos 3D kompozícióra. Ez a cikk a mennyezeti állvány befejezésének eredeti módját írja le.

Különleges jellemzők

A rácsos mennyezet megjelenését nemrég jelezték, de már sok orosz szerelmét is megnyerték. Ennek magyarázata a nagy szilárdságuk, egyszerű kezelhetőségük, tartósságuk, ami lehetővé teszi, hogy a mennyezet telepítése mindenki számára elérhető legyen.

A rácsos mennyezet előnyei a következők:

 • nedvességállóság, amely lehetővé teszi, hogy telepítse őket a fürdőszobába, fürdőbe, mosógépbe, konyhába, ahol gyakran magas a páratartalom;
 • a nem éghető anyagok bevonatként történő használata miatt a mennyezet védve van a tűztől;
 • villamosenergia-megtakarítás: mivel a rácsos mennyezet felületi rétege fényt tükröz, ezért lehetséges alacsonyabb teljesítményű világítás használata;
 • környezetbarát anyagok, ezért nem kerülnek veszélyes anyagok a környezetbe;
 • egyszerű ellátás a mennyezetre. Tisztításhoz elegendő a nedves ronggyal való törlés;
 • a felhasznált anyagok szilárdságát, hogy azok alkalmasak kültéri alkalmazásokra;
 • könnyű telepítés;
 • esztétikai mennyezetek;
 • tartósság - az élettartam akár 50 év, és a garanciaidő csak 20 év;
 • a sérült területek cseréje a támasztó alkatrészek szétszerelése nélkül lehetséges;
 • hamis mennyezet vonzó és stílusos.

Meg kell jegyezni, hogy az állványszerkezet felfüggesztett szerkezet. Ez lehetővé teszi, hogy a mennyezet felületét speciális készítmények, pl.

Az ilyen mennyezet alatt is könnyen elrejtheti az otthoni vezetékeket, és ez egy fontos pillanat.

A rack szerkezetekben gyakorlatilag nincsenek hátrányai. Ezek közé tartozik az a tény, hogy a javításokat nem nagyon gyakorlati módon végzik. Ha egy panel meghibásodik működés közben, akkor a teljes bevonatot szétszerelni kell a hiba pótlására. Egy másik hátrány: a rack felfüggesztett szerkezetének telepítése bármely helyiségben enyhén csökken. Ez nem következetes mínusz, ha nem helyez el semmilyen mérnöki eszközt a szerkezet alá.

Eszköz tervezése

A felfüggesztett alumínium mennyezet kialakítása lehetővé teszi, hogy biztonságosan rögzítse a készüléket és rögzítse a mennyezeti lapokra.

A mennyezet a következő fő összetevőkből áll:

 • A fémötvözet sín elülső felület. A sínek rugalmas kialakítása hozzájárul a tartós és megbízható vegyületek kialakulásához;
 • A fésű (travers, stringer) úgy néz ki, mint egy görbe csatorna profil fogakkal. A szíj kis elemei áthaladnak a horonyba, és a fésű a felfüggesztési rugókhoz csatlakozik a profilon keresztül. Alumíniumból és acélból készült, 1,5 mm vastag;
 • Interstitialis betétet használnak a lécek lezárására. Kiválasztása a sínnek megfelelően vagy ellentétes teljesítménygel történik, amelynek köszönhetően megtörtént a tervezési munka alkalmazásának lehetősége;
 • A sarokfa profilt használják a kerület körüli mennyezet tervezésére. Hosszúságban nem mindig lehet pontosan levágni a sínt, és néha még mindig lehetséges a részek vágása szélességben. A dekorációt gyakran használják a szabálytalanságok és pontatlanságok elrejtésére, rögzítve a falra.

  A helyes telepítés magában foglalja a szoba elrendezésének elkészítését és a világítás típusának meghatározását. A felfüggesztés közvetlenül a világítóberendezés magasságától függ. Leggyakrabban a függő felület pár centiméterrel alacsonyabb, mint a használt világítóeszközök.

  A terv elkészítése után szükséges a mennyezeti panelek beszereléséhez szükséges anyagok mennyiségének kiszámítása. Itt fontos szerepet játszik az egyes sínek hosszának helyes kiszámítása, amellyel a bevonatot fel kell szerelni. Általában a gyártók 3 és 4 méteres termékeket kínálnak. Egy kis helyiségben a mennyezet fedezésére tökéletesen alkalmas egy 3 m hosszú sín, amely esetben minimális mennyiségű hulladékkal kerül sor javításra.

  A nagy kerületű helyiségben 4 m hosszúságú léceket használnak, előzetes szobatervvel meghatározva a szükséges darabszámot és hosszúságot.

  A függesztett mennyezet kiszámítása magában foglalja a helyiség kerületének mérését, amely megfelel a profil teljes hosszának.

  Lépésről lépésre telepítési útmutató

  A számítások és a szükséges anyagok beszerzése után a mennyezet telepítése fegyveres legyen:

  • építési kés;
  • kalapács;
  • fúró vagy perforátor;
  • csavarhúzó;
  • fogó;
  • szinten;
  • olló, fűrészáru;
  • egy ceruza;
  • mérőszalag, négyzet.

  Ezen kívül a szükséges dübelek, ruházat, védőszemüveg és kesztyű.

  A saját kezével ellátott állvány felszereléséhez mennyezetre van szükség. Ehhez húzza meg a profil felületének kerületét. Ha a mennyezet vízszintesen van, akkor a vonalat vízszintesen kell jelölni. Itt lesz telepítve a fésű.

  A komplex többszintű struktúrák telepítéséhez a számításokat bonyolultabbá teszik. Ebben az esetben lézerszintet használnak a mérőszalag helyett. A hiba bekövetkezésének valószínűsége kizárt.

  Szerelési technológia:

  • vágja a fémrészeket a szükséges vágásokba;
  • fúrjon lyukakat a profilfedélbe, ha nincsenek kész furatok a terméken a termék rögzítéséhez.

  A falban rögzítőfuratokat is kell készíteni. Ez a hasznos fúró, ütés. Ezután rögzítse a csavarokat 45 fokos szögben a külső sarkok és a hátsó részek számára.

  A vezetőfelületek a falfelületre vannak szerelve, jelezve a felfüggesztett szerkezet szerkezetét. 20 cm-rel alacsonyabbnak kell lennie, mint a régi. A vonalaknak vízszinteseknek kell lenniük, ehhez a lézerszinteket kell használni. A profilok ezeken a vonalakon lesznek felszerelve.

  Szerelje fel a szuszpenziót dübelekkel az előfúrt lyukakba. Ebben az esetben ellenőrizze a vezetőelemek helyes helyét a szint használatával. Ezután elindíthatja a szerelőpaneleket. Ehhez következetesen vágni kell egy bizonyos méretű sínt.

  A rulettet fel kell jegyezni a csapágy gumiabroncsok területére.

  Az első jelnek magától a faltól 30 cm-re kell lennie, és a többi résznek 90 cm-enként egymással párhuzamosnak kell lennie.

  Gumiabroncs szerelés:

  • a köztük lévő intervallum nem lehet több, mint 1 méter, és a sínhez képest 90 fokos szöget zárnak be;
  • csavarhúzóval a gumiabroncsokat a felfüggesztéshez kell csavarozni. A design tökéletes egyenletességének meg kell próbálnia, hogy ne engedje a legkisebb hibát;
  • A sarokprofilnak és a gumiabroncsnak 10 mm távolságban kell lennie. Ebben az esetben, ha a gumiabroncs a megadott értéknél rövidebb, egyszerűen hozzáadható, a szuszpenziót a következő gumiabroncsban rögzítve.

  A munka kezdetén egy védőfóliát távolítanak el minden egyes sínről és levágják a mennyezet méretétől függően. A hossza 10 mm-rel kisebb, mint a falak közötti távolság.

  Először is meg kell hajlítani és rögzíteni a panelt a sarokprofilra, majd ki kell egyenesíteni és rá kell nyomni a gumiabroncstartókra. A második sín az előző mellé kerül, a harmadik pedig az ellenkezője.Ennek magyarázata az, hogy a hossz első sora sokkal kisebb, mint a többi, és meg kell javítania a léceket. Ez a probléma gyakran fordul elő. Lehetőség van a gumiabroncsok magasságának beállítására a csavaros csavarok mélységének változtatásával. Ha a szélső sín szélessége nem egyezik, akkor egyszerűen vágható késsel. Ezután meg kell vágni a vasúti rögzítést a fa állványon, a sarokprofilon.

  Egy pár panel összeszerelése után további profilrészeket kell beszerelni (köztes). A jövőben a részletek összegyűjtése nem lesz nehéz. A legnagyobb nehézség a legszélsőségesebb panel rögzítésekor merül fel. Nagyon szorosan kell felszerelni. Ehhez egy kis trükköt követünk: meg kell erősítenünk egy pár fa tétet a végsín és a fal között. Ez biztosítja a megfelelő feszességet. A tétek a lábazat alatt rejtőzhetők.

  A felfüggesztett mennyezet összeszerelése saját kezével nem okoz nagy erőfeszítést, ha ez nem komplex konfiguráció. Ezután meg kell bízni az építés telepítését tapasztalt és ügyes szakemberekkel.

  világítás

  A világítástechnikai eszközök felszerelése a legigényesebb munka. A munka megkezdése előtt figyelembe kell venni a lámpák, lámpák és egyéb eszközök helyét, a szükséges megvilágítási szinttől függően.

  Mivel egy függő világító berendezés kiváló választás lesz:

  • LED lámpák. Megvilágítják a dekor egyedi részleteit, valamint a kényelem és a modernitás légkörét;
  • A fénycsövek klasszikus stílusban világítanak;
  • A kis fények meleg és otthonos légkört teremtenek a szobában.

   A világítás kétféleképpen működik:

   • Minden lámpa egyszerre bekapcsol. Ugyanakkor az egyik vezetéket ki kell húzni a kapcsolóról, és csak ezután a kétmagos kábelezésből a világítóberendezések helyszíneinek csapok kerülnek kialakításra;
   • A világítási berendezések csoportokba tartoznak. Egy vezetéken élettartamuk van, hány csoportot biztosít a világításhoz. Általában 2-3 csoportot alkalmaznak. Ezenkívül két- és háromgombos kapcsolókat is használnak.

    A munka megkezdése előtt meg kell rajzolni egy diagramot a világítóberendezések helyéről az egyes lámpák közötti távolság meghatározásával. Az elektromos árnyékolástól a vezetékeket speciális műanyag hüvelyekkel tenyésztik. Az eszközök helyén a vezetékek 20–25 cm távolságra kerülnek a telepített sínekre. A rézhuzalokat az áramfogyasztásnak megfelelő, sodrott keresztmetszettel használják.

    Speciális konzolok segítségével az ujjak a vezetékekhez vannak rögzítve.

    A világítóberendezések számára résidőket kell kialakítani, elkerülve a sorozatokat. A munkákat a lécekkel egyidejűleg végzik. Nem lesz felesleges ellenőrizni a berendezés csatlakozásának helyességét és megbízhatóságát.

    A léceket a fényvonal mentén kell elhelyezni. Irányuk függ a napfény előfordulásának jellemzőitől.

    Az álmennyezetek javítása magában foglalja a mennyezeti felület szétszerelésétés a szétszerelés esetében csak részleges. Kezdetben a mennyezet egyik széle szétszerelhető - a sarokprofilt éles objektummal kell felvenni, majd hajlítani a szélét úgy, hogy a sín végét lehessen meghosszabbítani. A szélső rész kioldódik a zárból és eltávolításra kerül.

    A többi lamellát egy másik kezelésnek vetjük alá - az összes zárat ki kell nyitni, és a panel a szélére mozog. Ezután könnyű lesz eltávolítani az egész szerkezet rendszeréből.

    Működési tippek

    Az állvány mennyezetei gyorsan porolódhatnak és piszkosak. Az álmennyezetek gondozása nem nagy dolog. A fém- vagy műanyagszerkezetek nem félnek a nedvességtől, ezért könnyen tisztíthatók egy mosószerben áztatott nedves ruhával.

    Az alumínium függesztett mennyezet könnyen ellenáll a hőmérsékletkülönbségnek és a magas páratartalomnak, ezért ez lesz a legjobb választás a konyhai helyiségben. Ezenkívül a mennyezeti felületek telepítése egyszerű: nincs szükség a felület előkészítésére.

    Ez a mennyezet képes elrejteni az összes hiányosságot, és divatosnak és modernnek tűnik.

    A helyiségek mennyezeti anyagának kiválasztásakor előnyben kell részesíteni a védőfóliával borított, kiváló minőségű termékeket. A film tökéletesen védi a bevonatot a szélsőséges hőmérsékletektől, a magas páratartalomtól és a portól. A megfelelően szerelt rack mennyezet sok éven át megtartja a szerkezet eredeti megjelenését.

    Gyönyörű példák a belső térben

    A nappaliban található állvány mennyezete egyszerű és érdekes. Nem mindenki kedveli ezt a lehetőséget a mennyezet befejezésére, mert mindenkinek megvan a saját ízlése és preferenciái.

    A rácsos mennyezet és a csempézett fal bonyolultan néz ki mind a nappaliban, mind a hálószobában. Ilyen belső tér a modern belső tér számos szakemberéhez fog folyni.

    A rácsos mennyezetek széles választéka miatt nem szükséges megfelelő tervezési ötleteket keresni. A lakás tulajdonosának választása - több ezer eredeti befejezőanyag modell.

    Nézze meg, hogyan kell beszerelni egy rácsos mennyezetet a következő videóba.

    Comments
     szerző
    Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

    Bejárat

    Nappali

    hálószoba