Mennyezeti javítás: a folyamat részletei és jellemzői

A mennyezet az egyik legfontosabb funkcionális teret jelenti minden szobában, ami azt jelenti, hogy a falakhoz és a padlóhoz hasonlóan rendszeresen javítani kell. Gyakorisága elsősorban a tisztítás időszerűségétől, valamint a helyiségek tulajdonosainak változásainak kívánságától függ. A mennyezet javítása nagyon egyszerű feladat, amit tehetsz magadnak, csak meg kell választanod a megfelelő színt és a befejezés típusát, majd el kell menned.

Különleges jellemzők

A mennyezet javításának jellemzői elsősorban a díszítéshez használt anyag kiválasztásának köszönhetőek.

Az anyag kiválasztása során a fő szempontokat kell figyelembe vennie.

 • A ház típusa, ahol a javítás megtörténik. A javítás anyagának és szempontjainak megválasztása egy magánházban és egy kilenc emeletes épületben, egy új házban lévő stúdióapartmanban és egy „Hruscsov” szobájában változik.
 • Az anyagválasztás közvetlenül függ a javítási munkálatokra tervezett összegtől is, mivel minden anyagnak különböző költségei vannak, és különböző beruházásokat igényelnek.
 • Ezenkívül a mennyezeti alap kezdeti állapota befolyásolja a javítás folyamatát. Ha sok repedést és szabálytalanságot mutat, először a felületet kell színezni a festék vagy tapéta alkalmazásához.
 • Emellett fontos eldönteni, hogy ki fog részt venni a javításban. Ha a javítást önmagában tervezték, akkor számtalan anyagra és kivitelezésre számíthat. A mesterek bevonásával ez a kör kissé bővül.

A mennyezeti szerkezetek típusai két nagy csoportra oszthatók. Ezek közül az első az úgynevezett fő mennyezet, amikor a befejező munka közvetlenül a tervezet alapján történik. Ebben az esetben a festék, tapéta vagy texturált gipsz a leggyakrabban a javításhoz kerül felhasználásra. A felfüggesztett szerkezetek nagy csoportját is kiemeli. Ez magában foglalja az összes feszített mennyezetet, függetlenül az anyagtól és színtől, az összes felfüggesztett és panel szerkezetet, valamint az összes gipszkarton mennyezetet, amelyek bizonyos távolságra vannak a durva aljzattól.

A mennyezet befejezéséhez használt anyag kiválasztását a szoba célja, mérete és funkcionalitása határozza meg. Például a fürdőszobában a leggyakoribb megoldás a rácsos mennyezet, különféle nedvességálló anyagokból készülhetnek, és teljesen különböző színek lehetnek. Ezen kívül a vízálló kartonlapok, amelyek később vakolhatók, festhetők, vagy bármilyen megfelelő színű műanyag panelekkel boríthatók, kiváló megoldást jelenthetnek a fürdőszobában. Ez a kialakítás nemcsak nagyon kényelmes és praktikus, hanem meglehetősen esztétikus és szép. Ezen túlmenően, ez a fajta javítási munka teljesen lehetséges, hogy ezt a szakemberek bevonása nélkül is megteheti.

A felfüggesztett mennyezeteket leggyakrabban irodákban vagy más nyilvános helyiségekben használják. Nagyon kényelmesek, mert hosszú élettartamuk van, nem szennyeződnek. Ezen túlmenően, mivel ez a fajta javítás különböző színű különböző lapok használatával jár, szükség esetén az egyes elemek bármikor cserélhetők, és az irodai vezetékek bősége rejtve lehet a szerkezeten belül.

A lakóházak szobáiban egyre inkább a feszített mennyezetek rendszerét használják.Ez egy nagyon kényelmes megoldás, amely nem igényel semmilyen erőfeszítést a talp szintjének kiegyenlítésére, mivel a web egy bizonyos távolságban helyezkedik el. A szövetet átlátszatlan és fényes bármilyen színben és számlában használják. Az ilyen típusú mennyezeti burkolatok előnye az, hogy ha felülről elárasztják, az ilyen mennyezet nem teszi lehetővé a víz bejutását a lakásba, összegyűlik a szövetre, és ha speciális szelep van felszerelve, a víz könnyen leereszthető. Ugyanakkor jobb, ha az ilyen bevonat telepítését szakembereknek bízzák meg, különben a technológiai folyamat megsértése, ami a helytelen telepítést és ezután a csökkentett élettartamot vonja maga után.

A lefedettség kiválasztása a javításra fordított teljes időtől is függ. Például, a meszelés vagy a színezés többször is hosszabb ideig tarthat, mint a nyúlvány, de a költség drámai is eltér. Tehát 1 négyzet befejezéséhez. a felszíni mérő átlagosan 200 és 4000 rubel között lehet.

anyagok

A mai napig számos díszítőanyag kínál számos lehetőséget. Minden anyagnak saját értéke lesz, amely alkalmas a különböző célú helyiségekre, valamint eltérő élettartammal és a telepítés különböző összetettségével.

Az egyik legolcsóbb és legegyszerűbb opció a festék. és különböző keverékek a fehérítéshez. A festés nem változtatja meg a mennyezet magasságát, ellentétben a feszültséggel vagy szerelt szerkezetekkel, továbbá a festék típusától függően különböző helyiségekben, köztük a fürdőszobában és a konyhában is festhet.

Az ilyen befejezések élettartama a festék típusától is függ, mivel a különböző típusok különböző fokú érzékenységűek lehetnek a nap sugaraiban. A helyiség páratartalma is lerövidítheti egyes bevonatok élettartamát, és a különböző festékek könnyű változatai egyszerűen piszkosak lehetnek. Így a színezéshez megfelelően kiválasztott keverék akár 10 évig is szolgálhat panasz nélkül, mielőtt frissítenie kell.

A legnépszerűbb ma víz alapú festék, valamint a mész vagy a kréta mész. Ezeknek a bevonatoknak a népszerűsége a környezetbarát, a könnyű alkalmazás, a kellemetlen kémiai szag hiánya és a rövid száradási idő miatt. Ezenkívül ezek az anyagok bármilyen színnel színezhetők. Ezt saját maga is elvégezheti, egy speciális színező paszta megvásárlásával, és bármelyik nagyobb hardverüzlet szakemberével történő kapcsolatfelvételsel. A fehérvíz és a vízalapú színezés között azonban érdemes megjegyezni, hogy a festék még ellenállóbb és tartósabb anyag, kiküszöböli a leválást és a sárgulást, amelyet a karbantartás során nem lehet elkerülni mész és bevonatos oldatok használatakor.

A festés során történő befejezés módjának kiválasztásakor jobb, ha előzetesen gondoskodunk a felület kiegyenlítéséről, gipszet használhatunk, a gipszkartonot a mennyezethez illeszthetjük, vagy üvegszálra ragaszthatjuk.

A mennyezetet különböző háttérképek segítségével lehet díszíteni. Az ilyen opciók természetesen jobban megfelelnek az alacsony forgalmú és normál hőmérsékletű, normál páratartalmú helyiségekhez. A háttérképek ideális választás lehet egy hálószoba vagy nappali számára.

A díszítésre alkalmas többféle tapéta létezik.

 • papír - a legolcsóbb opció. A papír kiválasztásakor figyelembe kell venni, hogy teljesen alkalmatlanok nedves helyiségekhez, rövid élettartamuk, gyorsan piszkosak és elhalványulnak.
 • Vinyl. Ilyen háttérképek lehetnek papír vagy nem szőtt alapon, tartósabbak, azonban súlyuk miatt a mennyezet helyes beillesztése komoly erőfeszítéseket igényel.A nedvességálló szerkezetnek köszönhetően az ilyen tapétát nedves ruhával törölheti, amely lehetővé teszi a bevonat élettartamának meghosszabbítását és hosszabb ideig az eredeti formában való tartását.
 • Gyapjú. Ezek a háttérképek sűrű szerkezetűek és elég nagy súlyúak. Meg kell választania a megfelelő ragasztót, és óvatosan bevonja a vászont és a mennyezetet. A nem szőtt tapéta különböző színekben, valamint csak fehér színben készíthető. Kívánt esetben tetszőleges színben lehet festeni.

Egy másik meglehetősen gyakori lehetőség, amely nem igényel speciális felszerelést és speciális készségeket az önszereléshez, a mennyezeti panelek használata. Az ilyen panelek könnyű habból vagy polisztirol habból készülnek. Ez az opció segít a stukkó szokatlan hatásának kialakításában. A panelek mellett használhatsz caissonokat. Leggyakrabban fából készültek. A mennyezeti csoport díszítésére ez az anyag műanyag analóg is van. Ez a lehetőség azonban elfogadhatóbb a magasan magas mennyezettel rendelkező szobák számára.

Minden feszített mennyezet - egy speciális impregnáló vagy PVC fóliával, különböző vastagságú és színes oldattal. Az ilyen mennyezet rögzítése mindig fémkerettel történik. A profil, amely leggyakrabban alumíniumötvözetből készül, a helyiség kerülete körül kerül telepítésre, majd a mennyezeti anyag ráhúzódik rá.

Egy másik befejező opció az MDF vagy műanyag panelek rögzítése a mennyezeti terület teljes területére. Ezek a panelek könnyen tisztíthatók, nem félnek a nedvesség és a hőmérséklet ingadozásaitól, ami azt jelenti, hogy használhatók a fürdőszobában, és ma is megtalálható az ilyen típusú bevonatok széles választéka. Különböző anyagokat, például kő, fa, csempe utánozhat.

tervezés

Az ideális helyiség kialakításának egyik legfontosabb szempontja a mennyezeti tér kialakítása. Az anyag megfelelő kiválasztása, és ami a legfontosabb, a mennyezet kialakítása segít a leginkább harmonikus és kényelmes szobában.

A design megválasztása azonban nem csak a tulajdonosok személyes preferenciáitól függ, hanem mindenekelőtt magának a térnek a céljáról. Hogyan fogják használni az anyagokat és természetesen a designot.

A konyha befejezésének lehetőségeit mindig emlékezzen arra, hogy ez a szoba mindig magas páratartalom, hőmérsékletváltozás és fokozott tűzveszély. Itt fröccsenés, piszkos foltok lehetségesek, a por és a zsír nem kerülhető el. Ezért a befejezés lehetőségét befolyásolja a mosás lehetősége. A konyhában a mennyezet és a falak könnyen mosható felülete lesz a legjobb megoldás. A konyhában a legmegfelelőbb bevonási lehetőségek a vízálló gipszkarton, műanyag panelek, feszített mennyezetek és rácsos padlók.

Ezen túlmenően a konyhának el kell hagynia a bőséges dekorációt, mert általában a legnehezebb a szennyezés eltávolítása. A legjobb megoldás egy sima, világos színű dekoratív mennyezet lenne, míg jobb, ha matt bevonat opció, mivel a fényességnél minden szennyeződés érzékelhetőbb lesz. Ha kívánja, beépített világítással is hozzáadhatja. Érdekes elhelyezése a spotlámpák lehetnek a fő díszítése a konyha, hozzon létre egy egyedi design, és hozzá mennyiség és a levegő tér.

A hálószobában a mennyezet kialakításánál figyelembe kell venni a szoba fő célját. A hálószoba úgy lett kialakítva, hogy pihenjen, így a designban nem szabad túl világos agresszív színeket használni. Jobb, ha előnyben részesítjük valami pasztellet, vagy fordítva, mélyebb és sötétebb. Ezen kívül a hálószoba - ez a szoba, ahol bármilyen anyagot használhat a díszítéshez.Megfelelő és felfüggesztett mennyezetek és tapéták, sőt festék vagy fehérre meszes felület is harmonikusan illeszkedik a belső térbe. Azonban jobb, ha a matt felületeken nyomatok nélkül maradnak. A kiváló lehetőség a texturált gipsz vagy a konvex textúrával ellátott tapéta.

Ha az ablakokból sok fény behatol a hálószobába, előnyben részesítheti a sötét árnyalatokat: fekete, mélykék, bordó, smaragd. De sötétebb és túl apró, sötét színekkel ellátott szobák vizuálisan még kisebbek lehetnek, így jobb, ha figyelembe vesszük a világosabb pasztell árnyalatokat, és hozzon létre belőle egy belsejét.

Szükség esetén a zónázási hely figyelhető meg a képek bevonásával. Például a nagy virágnyomatok jól fognak kinézni az ablaknyílás területén, ugyanakkor egy világos, monokromatikus borítóba kell mennie. A nyomtatás az ágy fölé is elhelyezhető. Ez vizuálisan kiemeli és nagyon érdekes hatást eredményez.

A hálószoba tökéletes megoldása lehet egy csillagos ég utánzó mennyezet. Ennek a hatásnak a megteremtéséhez rengeteg lehetőség van - a csillagok lumineszcens festékkel történő rajzolásától a kis LED-ek közvetlenül a mennyezeti felületre történő telepítéséhez.

A nappaliban található mennyezetre a legjelentősebbek a többszintű, süllyesztett spotlámpák és a szoba közepén lévő csillár. Mindazonáltal, a többlépcsős mennyezetek iránti szeretettel, a bevonat még mindig leginkább egyszínű, amely könnyen tisztítható, ha szükséges, és amely vizuálisan bővíti a helyet. Vagy 2 színt használnak, amelyek a lehető legnagyobb mértékben összhangban vannak egymással.

Ezen túlmenően, ha a hálószobában és a konyhában megfelelőbbek a fagyott mennyezetek, a nappali megfelelő üveg vagy fényes felületek. Ha úgy dönt, hogy a helyiség teljes általános dekorációját választja, egy ilyen mennyezet meglehetősen megfelelő és harmonikus lesz.

Van még egy olyan típusú helyiség, ahol az anyag és a mennyezeti burkolat megfelelő kiválasztása rendkívül fontos. - Csarnok és fürdőszoba. Itt elengedhetetlen a nedvességálló bevonatok kiválasztása, amelyek nem félnek a nedves tisztítástól. A legmegfelelőbb megoldás a panelek, a csempe, a rácsos padló vagy a függesztett mennyezet. Ami a színválasztást illeti, közvetlenül függ a helyiség méretétől és a fogyasztó kívánságától. A felület azonban jobb, ha mattot használ, és a tükör opciókat az utóbbi időben - nem ritka.

program

Mielőtt megkezdené a mennyezet tervezését, ajánlatos tervezési projektet készíteni. Különösen ez az eljárás fontos a többszintű opciók létrehozásakor. Ez azt jelenti, hogy a projekt létrehozása előtt meg kell határozni a bevonat típusát és anyagát, megtervezni a fényelemek hozzávetőleges elhelyezkedését. Egy ilyen terv segítségével nem csak a jövőbeli mennyezetet láthatja el, hanem helyesen számíthatja ki a javításhoz szükséges anyagok mennyiségét.

A terv elkészítése előtt meg kell mérni a helyiségeket és kiszámítani a mennyezet teljes területét. Ehhez meg kell szorozni a hosszúságot a szélességgel. Ebből a területből kiindulva meg kell vázolni a jövőbeli mennyezet tervét a megfelelő skálán. Ez lesz a rajz alapja, amellyel a további tervezés megszületik.

Miután létrehozott egy skálázott alaptervet, folytassa a tervezési vázlatot, hogy újra hozza létre a valódi opció jövőjét. Szükség esetén tehát lépéseket készítünk, ha többlépcsős struktúráról beszélünk, vagy a minták elrendezése és a különböző színátmenetek jelennek meg. E terv alapján a jövőben kiszámítják az ezen vagy a projekt végrehajtásához szükséges anyagmennyiséget.

A következő lépés a megvilágító elemek elhelyezésének terve, pontos száma és elrendezése, ha spotlámpákat használnak, vagy egyszerűen elhelyezési pontokat használnak, ha egyetlen megvilágítási forrást használnak, amelyet nem lehet rajzolni. A többlépcsős elhelyezésnél jobb, ha minden lépéshez megvilágítási tervet készítünk, így kényelmesebb lesz a jövőben felszerelni őket.

Ami a világítást illeti, célszerű különálló projektet létrehozni az összes vezetékek elhelyezésére, mivel a belső szerkezet és a telepítés szintén nagyon fontos szempont a javítások során.

A tervek készítésekor jobb a belsőépítészeti szakemberekre támaszkodni, de a legteljesebb és kényelmesebb tervet is elkészítheti, amely megkönnyíti a javítást.

Szintek száma

Ha a javítás során szükség van a terem kíséretének diverzifikálására, akkor nem találunk jobb megoldást, mint a többszintű mennyezet.

Ezen túlmenően, ha fő anyagként a gipszkartonot választja, akkor a kétszintű mennyezet telepítése saját kezűleg és minimális költséggel történhet, és ennek eredményeként kiemelhető a hely.

A többszintű struktúra alapja, bár lehet, hogy ez a szokásos, a szokásos keret.Erősen rögzítve van a mennyezetre, valamint a kívánt magasságú falakra. Leggyakrabban egy fémprofilt használnak alapként, ez a legtartósabb és könnyen használható anyag. Ezen kívül használhat egy fából készült bázist. Ez valamivel olcsóbb, de alacsonyabb az erő és az élettartam tekintetében.

A mennyezet első szintje úgy van kialakítva, hogy a keretet gipszkarton lapokkal borítja. Az első szint megfelelő telepítése a telepítés legfontosabb lépése, mert ha a spotlámpákat a lépcsőfokokba kívánja helyezni, akkor az összes vezetéket ebben az első szinten kell elrejteni. A következő szintekig csak a vezetékek kerülnek továbbításra, amelyekhez maguk a világítási elemek közvetlenül csatlakoznak.

Ha kétszintes mennyezetet tervezünk, akkor a második szakasz már ismerős keretét a teljesen burkolt első szintre rögzítik, és a második szint gipszkartonot ugyanúgy osztják fel, mint az első.

A kétszintes mennyezetek teljesen eltérő elrendezésűek, és félköríves lépéseket vagy lépéseket lehetnek utánozva, különböző geometriai alakzatokat és mintákat hozhatnak létre, és spotlámpákkal kiegészítve még több varázst adnak, és felkeltik a szobát. Leggyakrabban a második és a harmadik lépés nem foglalja el a mennyezet teljes kerületét, de csak egy bizonyos részét tölti ki, így egy előre megtervezett lépések elrendezése jön ide.

A második fázisú burkolat sajátossága, és szükség esetén a későbbiekben az, hogy a bázis mellett szükség van a gipszkarton és a színpad oldalterületének megfogására. Ezt a technikát használják a mennyezet vezetékeinek és egyéb belső alkatrészeinek elrejtésére.

A többszintes mennyezeteket a hálószobában, az étkezőben vagy a nappaliban helyezik el.mivel ezek a terek általában a leginkább lenyűgöző méretekkel rendelkeznek, és a többszintű struktúrák a legjobbak, és tágas helyiségekben bontakoznak ki, amelyek elegendő magasságúak a vázlati mennyezeten.

Különböző szobákhoz

A mennyezeti projekt kialakítása sajátos szabályokat tartalmazhat, a szoba céljától és a ház típusától függően. Így a hálószobás projekt a "Hruscsovban" egészen más lehet, mint a panelházban. Az anyagok fogyasztása eltérő lesz, a tipikus helyiségek mérése is változik, a teherhordó falak jelenléte vagy hiánya is meghatározza az adott bevonat felszerelésének lehetőségét.

Így például a folyosón általában meglehetősen kicsi a mérete, ami fontos a rajzok készítésekor és az anyagok kiválasztásánál.Ha többszintes mennyezeti opciót választottunk, akkor a területet két zónára lehet felosztani - az egyik közelebb lesz az ajtóhoz, a második pedig a folyosó helyét terjeszti ki. És ha az ilyen zónákra való felosztás a falvégzés során zónákkal egészül ki, meglehetősen érdekes végeredményt kaphat. A megfelelő színek kiválasztása esetén jobb, ha fehér vagy más világos festékkel megáll, ami nemcsak az érdekes építményektől elvonja, hanem vizuálisan is bővíti a folyosót.

A kisméretű fürdőszoba rendkívül szeszélyes az anyagokra és a világítóberendezésre. Minden huzalt tökéletesen szigetelni kell a vízzel való érintkezéstől, és a mennyezeti anyagot magas vízszigeteléssel kell kiválasztani. Nem szabad félni a víz, a kondenzátum és a hőmérséklet változásai miatt. Ellenkező esetben a penész és a gomba képződhet, ami ezt követően nagyon nehéz megszabadulni. Ideális lehetőségek lehetnek a különböző lapok és műanyag panelek. A szín kiválasztásakor figyelni kell a fehérre, a kék, a kék, a zöld, a homok és a puha barack színe is népszerű.

Túlzás nélkül, a mennyezeti projekt kiválasztását egy hálószobában a leginkább gondosan kell figyelni, mert ez a mennyezet, amit egy személy leggyakrabban lát, mivel egy személy a legtöbb idejét egy ágyon fekvő hálószobában tölti. Az egyik leggyakoribb és legegyszerűbb megoldás a "csillagos ég" volt. A szobában lévő LED-ek segítségével a csillagok elrendezését az égbolt képezi. Ez az opció nem csak nagyon szépnek tűnik, hanem természetes éjszakai fényt is biztosít a mennyezeten.

A helyiségek egyidejű kiválasztásakor fontos tanács az, hogy minden szobához egyedi tervezési projektet kell létrehozni, és csak akkor lehet igazán egyedi és érdekes végeredményt elérni a belső kialakításkor.

Technológia működik

A mennyezeti befejező technológia a kezdeti felületi lefedettségtől függően változhat. Ezen túlmenően, a kezdeti felületi felület a befejezés alatt attól függ, hogy mennyi ideig tart a javítás fenntartása. Ha hosszú élettartamra nincs szükség, az előkészítő munka rövidíthető.

A technológia befejezése után a mennyezet több szakaszból áll.

 • A mennyezet, az alak, a szín, a vezetékek és a lámpák elhelyezésére vonatkozó terv kidolgozása.
 • Az alap előkészítése közvetlenül a mennyezetre. Ez a szakasz magában foglalhatja a régi bevonat szétszerelését, a felületek kiegyenlítését, a bőrt, a feltöltést és más műveleteket a bevonat alapjának előkészítéséhez. Ha a mennyezetre olajfestéket alkalmaztak, a másodlagos bevonat lesz a legnehezebb. Egy másik festék nem esik egy ilyen alapra, így a felület megváltoztatásához ugyanaz az olajfesték friss rétege kell, hogy legyen, vagy teljesen megszabaduljon a meglévő rétegtől. Ezenkívül a teljes lebontást a háttérkép alapján kell elvégezni. Szakértők nem javasolják, hogy ragasztó több réteg tapéta, mert túl nehéz építési egyszerűen húzza őket el a mennyezetről.
 • Közvetlenül szereljük fel a kiválasztott tervet.

Érdemes megfontolni a befejezés főbb szakaszait.

A javítás fő lépése a felszíni előkészítés. Ezt a lépést nagyon óvatosan kell megközelíteni, mivel a kezdeti előkészítés nagymértékben meghatározza a bevonat későbbi befejezésének és élettartamának kényelmét.

Az előkészítés általában több szakaszban történik. Az első lépés az, hogy elkülönítsük a falakat és a padlót az építőanyagoktól, ha azokat nem tervezik frissíteni. Ezt követi a legnehezebb szakasz. Ez magában foglalja a régi borító eltávolítását is, ha igen. Szükséges megszabadulni a régi tapétáktól, olaj alapú bevonatoktól, például olajfestékektől, mészkő rétegektől.A festék eltávolításához speciális remoovers-t használhat, amelyeket a boltokban vásárolhat. Költségük alacsony, de segítenek időt és energiát takarítani más javításoknál.

Ha a javítást magas páratartalmú helyiségben végzik, akkor lehetséges, hogy a mennyezeten és a falakon gomba található. Ha a felület gondos vizsgálata után fekete-barna foltok találhatók, akkor sürgősen megszabadulni tőlük speciális gombaellenes szerek segítségével, amelyek a boltokban is megvásárolhatók. Ön megvédheti magát a problémától, ha speciális anyagot ad a gomba ellen a felhasznált anyaghoz, ami kiváló megelőzése a másodlagos megjelenésnek és a vírus terjedésének. Ha a sérülések túl nagyok, és betonba mélyen beágyazódnak, akkor perforátorral vagy speciális szerszámmal eltávolíthatja azt, majd áthaladhat a vakolaton, lezárva a lyukakat.

Egy másik fontos lépés az előkészítési folyamatban, hogy a felületet egyenletesen ellenőrizzük. Ezt az építési szint segítségével lehet elvégezni, amely megmutatja a mennyezet megkönnyebbülésének mértékét. A szeszélyes bevonatokhoz, például mennyezeti panelekhez, vagy szükség esetén vékony papíralapú tapéták ragasztásához szükséges, hogy a felületet speciális kikészítő vakolattal kell kiegyenlíteni. A kiigazításhoz szükség lehet további vakolatok vágására is, ez segít elkerülni a vakolat keverését.

A mennyezet kiegyenlítése után meg kell erősíteni a felületet egy másik vékony réteggel, majd végig kell járni a mennyezet kerületén egy alapozóval, ami segít megszabadulni a felesleges portól, és javítja a felület és a vízszintes mennyezet tapadását.

Ugyanebben a szakaszban és a többszintes mennyezet kiválasztásakor rögzítheti a keretet vagy a dobozot, amely a rögzítők alapja lesz.

felszerelés

Az előkészítő szakasz befejezése után lehetőség nyílik közvetlenül a mennyezet telepítésére. Javítsa meg a mennyezet teljesen más módon. A telepítési módszerek a kiválasztott anyagtól függenek. Tehát a tapéta egyszerűen ragaszkodik az alapozott felülethez egy típushoz megfelelő ragasztóval. A tapéta ragasztásához nincs szükség nagyhatalmakra, így az ilyen típusú telepítés nem okoz nehézséget. A festéket a primerre is felvisszük. Mindegyik szava a lehető legnagyobb mértékben kiszárad, mielőtt egy másik réteg a tetején fekszik.

A felfüggesztett és függesztett mennyezetek szerelését szakembereknek kell megbízni., de a gipszkarton mennyezetét saját kezükkel lehet elvégezni. A szakaszos telepítés a következő lesz. Minden elkezdődik az előkészítő munkával. A felületet ki kell egyenlíteni és pormentesíteni kell. A csiszolás segíthet. Ezután fontos, hogy a felület gondosan előkészítve legyen, jelölje meg azokat a pontokat, ahol a jövőben lehetővé válik a keret vezetőinek felszerelése. Ezután jön a rögzítési fázis. Ebben az esetben a keret felállítása a mennyezetre. A design különböző lesz és a kiválasztott mennyezet típusától függ - többszintű vagy sima.

Miután a keret rögzítése sikeresen befejeződött, fontos, hogy lassan, lassan, lépésről lépésre rögzítse a gipszkarton lapjait az alapra. Az első réteg szükséges a teljes mennyezet megtartásához, majd ha szükséges, egy másik keretet javíthat és többszintű struktúrát hozhat létre. A fényszórókkal díszíthetjük, könnyen elrejthetjük a vezetékeket az első építési szinten.

Tippek és trükkök

 • Különböző helyiségekben a legmegfelelőbb anyagot és mennyezeti burkolatot kell kiválasztani. Például a magas páratartalmú helyiségekben, mint a fürdők és WC-k, a vízszigetelő anyagok első helyen állnak.
 • A telepítés első lépése szükségszerűen egy olyan tervezési projekt létrehozása, amely nemcsak az összes vezető és a kiválasztott anyagtípus helyes elhelyezését segíti elő, hanem a szükséges mennyiség helyes kiszámítását is.
 • Ha hajlékony mennyezetet szeretne készíteni, jobb, ha a szakemberek szolgáltatásait használja. A telepítő segíteni fog a munka elvégzésében és előkészítésében, és közvetlenül létrehozza a kívánt felületet.
 • A javítás legolcsóbb változata - papírtapéták whitewashing és beillesztése.
 • A színek kiválasztásakor a szoba méretére és céljára kell összpontosítania. Tehát a kis helyiségekben jobb, ha nem választja meg a sötét árnyalatokat, de a nagy hálószobák befejezéséhez jól illeszkedhetnek.
 • A világos háttérkép és a könnyű texturált vakolat textúrája segít a világítás hozzáadásában.
 • A munkavégzéshez a következő eszközökkel kell rendelkeznie: perforátor és csavarokkal ellátott dübelek, szint, lépcső, fűrész, spatula, szögek mérési szögei.
 • Ha a beltéri hőmérséklet 40 foknál kisebb, nem ajánlott a feszített mennyezet telepítése.
 • A keretnek a felfüggesztett szerkezetek minden típusára történő telepítése jobb, ha a sarokról indul, amely közelebb van az ajtóhoz.
 • A feszített mennyezetek között háromféle felület van: matt, szatén és fényes. A felületi típus jobb választani a személyes preferenciák és a szoba célja között. Tehát a nappaliban és a hálószobában fényes felületet lehet választani, de a konyhában jobb választani egy matt vagy szatén mennyezetet.
 • Bármilyen felfüggesztett mennyezet felszerelése segít elrejteni a mennyezet felszínén lévő kis dudorokat vagy karcolásokat.
 • A mennyezet élettartama a helyiség típusától és a választott anyagtól függ. Átlagosan a javítási munkák akár 10 évig is eltarthatnak.
 • A felfüggesztett mennyezetek kiváló kiegészítője a beágyazott spotlámpák használata. Továbbá, ilyen fények nélkül nem lehet megtenni egy népszerű design csillagos égbolton.

Gyönyörű példák a belső térben

Példák gyönyörű mennyezetre a hálószobában.

Többszintes mennyezetek.

Rack mennyezetek.

A műanyag falburkolat mennyezetének telepítésekor lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba