Hogyan varrhat egy lapot egy rugalmas szalagra?

Az elmúlt években a rugalmas lapok egyre népszerűbbé váltak az egész világon, többek között Oroszországban is. Ezt a tényt magyarázza az a tény, hogy a rugók magas matracai széles körben elterjedtek. Ezeknek a termékeknek olyan lapokra van szükségük, amelyek biztonságosan illeszkednek.

Az elasztikus szalaggal ellátott lapok optimálisan megfelelnek egy hasonló feladatnak, a rugalmas szalag szilárdan rögzíti az anyagot, és nem teszi lehetővé, hogy deformálódjon. A rugalmas szalaggal ellátott lap ára jelentősen magasabb, ezért a kívánatos szeretők gyakran önállóan varrják, különösen azért, mert ez a művelet nem igényel magas minősítést.

Előnyök és hátrányok

A modern ágyak a latextől a tavaszig különböző matracokkal vannak felszerelve. Előfordulhat, hogy a termék magassága elérheti a 25-30 cm-t, és egy ilyen szalagot rugalmas szalaggal készíthet, két egyszerű lapot kell használnia a varráshoz. De először, ezek a lapok egy ruhába vannak varrva, és csak akkor varrva.

Ha a megfelelő méretű varrásokra vonatkozó szabályokat követi, akkor a rugalmas szalaggal ellátott lapok nagyon szorosan illeszkednek a matrachoz, míg az alak változatlan marad. A kereskedési szinteken mindig az ilyen áruk jelenléte áll. Az újonnan kialakított lapok a legjobb oldalról bizonyultak: nem zúzódnak le és nem tartják meg az alakot. De nem mindenki megengedheti magának, így a háziasszonyoknak sok kérdésük van arról, hogyan készítsenek ilyen dolgokat saját kezükkel.

Itt semmi sem lehetetlen. A gyártási technológia nem bonyolult. Az alkalmazás előnyei:

 • a rugalmas szalagon lévő lap esztétikusan néz ki;
 • sokkal funkcionálisabb, nem törik össze, és nem halmozódik fel egy halomban;
 • a matrac szinte láthatatlan, kevésbé piszkos;
 • gyermekágyakban elasztikus lapok elengedhetetlenek, különösen akkor, ha van rajta film.

A hátrányok közé tartozik az a tény, hogy a lap nem megfelelő a vasra. A tárolás során a legjobb, ha a terméket kis tekercsekbe tekerjük, melyeket egy vászonszekrényben tömören tárolhat.

Alakválasztás

A 160x200 cm-es varráshoz a pamut vagy a vászonanyag a legmegfelelőbb. A len egy meglehetősen sűrű anyag, amely nagyszámú mosást képes ellenállni. A nedvességet jól elnyeli és levegővel halad. A len és a pamut nem halmoz fel elektrosztatikus töltéseket, nem okoz bőrirritációt és allergiát.

A pamutszövet és a szatén a legértékesebb pamutszövet. Ideálisak az év bármely időszakához, és kopásállónak tekinthetők, jó hővezető képességgel rendelkeznek.

  A megfelelő méretválasztáshoz először meg kell határozni a matrac pontos méretét. Minden ilyen terméken van egy címke, és tartalmazza az összes szükséges információt:

  • az első sor jelzi a termék hosszát;
  • a második megerősíti a szélességet;
  • a harmadik név a matrac magassága.

  A lap a matrac alakjának megfelelően ovális vagy kerek lehet. A téglalap alakú formák leggyakrabban felnőttek. A lapok mérete a következő (centiméterben):

  • 120x60;
  • 60x120;
  • 140x200;
  • 90x200.

  Az eurótermékek leggyakrabban egy színséma, így a választás nem nehézséget jelent - csak méretben. A mezei lapok nagyon jóak - lágyak és puhaak. A mosógépen keresztüli áthaladás több ciklusa után megtartja alakját. És nem lehet vasalni, ami előny. Modern festékálló, így a dolgok idővel nem foszlanak.

  A szükséges anyagmennyiség kiszámítása

  Ahhoz, hogy egy rugalmas szalagon egy lapra a szükséges anyagmennyiséget kiszámítsuk, meg kell érteni a matrac paramétereit. Ha a matracos ágy 122x62 cm, és a matrac magassága 14 cm, akkor a számítást a következőképpen kell elvégezni:

  A 122 és 62 számokat 14 cm-rel (a matrac magassága) adjuk hozzá. Ebben az esetben a paraméter 136x76 cm lesz, hogy egy gumi varrásához egy bizonyos mennyiségű anyagra van szükség, körülbelül 3 cm-re minden oldalról. Kiderül, hogy az anyagnak 139x79 cm-nek kell lennie.

  Minta létrehozása

  Annak érdekében, hogy az anyagot megfelelően lehessen vágni, szükség van egy séma kidolgozására - rajzra, különben van egy igazi lehetőség arra, hogy több anyagot töltsön.

  Egy vonalzóval és háromszöggel ellátott tiszta papírlapon 1: 4-es skálán kell rajzolni egy diagramot, hozzáadva a vázlatos négyszöghez a matrac magasságát. Ezután a kapott paraméterek alapján papírmintát készítünk (újság vagy rajzpapír). A kész mintát a kiegyenesített szövetre alkalmazzuk (a padlóra vagy az asztalra is el lehet helyezni).

  Ne feledje, hogy a pamutszövet zsugorodik. Ha 230 cm széles, durva csíkból elasztikus szalagra varrunk egy lapot, akkor érdemes mozgást, azaz kb.

  A minta a szöveten történik, így tökéletesen sima lesz. Mindkét oldalon 10-12 cm-t adnak hozzá, azokat a matrac fedezésére használják, figyelembe kell vennünk egy kis mennyiségű anyagot a rugalmasra.

  Szükséges harmonikusan „illeszkedni” mind a négy sarkot, hogy az anyag ne alakuljon ki. Az indítás előtt ajánlatos minden paramétert többször ellenőrizni. Fontos, hogy a minta matrac megfeleljen a 100% -nak. Néha különböző okok miatt meg kell építeni az anyagot, azt a tetején kell elvégezni, majd a varrás a párnák alatt lesz. Javasolt megjegyezni:

  • Nem értelme komplex hajlítás létrehozása, könnyen összezavarodik;
  • minél szélesebb a gumi, annál nagyobb a margó;
  • a kapott téglalapban a sarkokat kerekíteni kell, így minden széle 0,8 cm-re kell felcsavarodni, és azt is jól kell vasalni;
  • 3 cm-es és a varrás varrása.

  Érdemes megfontolni egy kis rés jelenlétét a varrás varratokban, ahol a zsinór beillesztésre kerül. A szalaghoz rögzítünk egy csapot, és a húzózsinórba helyezzük be, és a gumiszalagot a lap teljes kerülete mentén nyújtjuk. A szalag mindkét végét ezután együtt vagy külön-külön lezárjuk.

  Az alábbiakat ajánljuk:

  • az ínynek centiméteresnek kell lennie tízszer hosszabb, mint maga a matrac kerülete, és a húzózsinórba való beillesztése után a kívánt hosszúságú feszültségre van állítva;
  • a természetes anyagot meg kell mosni, majd szárítani és vasalni.

  A termék lépésről lépésre történő leírása

  Annak érdekében, hogy saját lapjaival varrjon egy lapot egy rugalmas szalagra, egy kis mesterkurzust kell tanulnia.

  A szövet elvágása általában 2x1 m. Ha a szükséges méret hiányzik, akkor a két régi lap egyikét lehet elkészíteni. A leggyakrabban az abszorbens szövetek alkalmasak lapokra:

  • len;
  • pamut;
  • bambusz.
  len
  pamut
  bambusz

  A len, pamut, PVC szálakból készült anyagok is megtalálhatók. A flanel és a kötöttáru is népszerű, puha és kellemes tapintású. A hideg évszakban az ilyen anyagok lapjai előnyösebbek. Ezeknek az anyagoknak az az előnye, hogy rugalmasak és jól nyúlnak. Nem szükséges összetett számításokat végezni a zsugorodási tűréshatárokkal, ez esetben pontosan a hibák és pontatlanságok fordulnak elő.

  A hagyományos természetes anyagok nem tudnak „zsugorodni”, így a számítások során mindig 10-15 cm-es állományt kell hozzáadni, miután az összes szükséges számítás befejeződött, az ügyet a sarokpontokban rögzítik. Meg kell gondosan mérni, írja le az összes paramétert. Minél kisebb a hiba, annál jobb lesz a dolog, annál tovább fog szolgálni.Ha nincs kérdés, akkor két varrást varrunk minden sarkon. A munka koronája egy teljes körű borító lesz, amely szorosan illeszkedik a matrachoz.

  Gumi beszúrása az anyagba kétféleképpen lehetséges.

  1. Az első változatban a szövet széleit a teljes kerület mentén hajtogatják, a külső felületről szalagot vagy szalagot kell varrni.
  2. A második lehetőség az, ha az anyag a perem körüli hajlításra kerül, a varrás kapható, melyet professzionális használatra neveznek: kuliska. Ezután a rugalmas anyag áthalad, amelynek végei biztonságosan vannak rögzítve.

  Ez a két módszer a leggyakrabban használt, mivel egyszerű és megbízható.

  Amint már említettük, az ilyen ágynemű vasalása nehéz, ezért a szakemberek gyakran használják a harmadik módszert egy rugalmas szalag behelyezésére. A rugalmasság csak a sarkoknál van rögzítve, 22 cm-es marad minden sarkon, azaz kb. 85-90 cm-es rugalmasság szükséges. Ezután az összes helyet egy írógéppel vágják le. Mindent három órán belül megtehetsz.

  Utolsó módszer: a kapcsok rögzítve vannak a lap sarokpontjain. A Klammer professzionális környezetben elasztikus sávokat hívott. A nagyobb megbízhatóság és tartósság érdekében gyakran használnak keresztirányú szalagokat is. Az utolsó két változatban a lap 6 cm-rel csökkenthető.

  A lapnak van egy további tartószerkezete, ami azt jelenti, hogy még nagyobb lehet. Ezen túlmenően az ilyen technológiából az anyag jelentős megtakarítása. Sok jó hotelben úgynevezett harisnyatartó található matracokon - ezek olyan kapcsok, amelyek valóban hasonlítanak erre a ruhadarabra.

  Kiegészítő eszközként a feszítőlemezek rögzítéséhez különböző rögzítőelemeket vagy rögzítőelemeket használnak, amelyek a csővezetékhez vagy a rögzített szélhez vannak rögzítve. Az ilyen egyszerű eszközök megduplázhatják az anyag élettartamát. * +

  A kórházak fertőző részlegeiben a rugalmas szalagok lapjai igényelhetők. Ez egy hatékony eszköz, amely megakadályozza a kórokozók bejutását a matracra. Ez a tényező lehetővé teszi, hogy anyagi forrásokat mentse a nem tervezett fertőtlenítésre.

  Az ilyen dolgok vasalása egyszerű dolog: a lapok kanyarodnak ki, összecsuknak, majd vasalóval „Steam” módban vasalnak.

  Az elasztikus lapokkal olyan anyagot kell használni, amely lágyítja a szövet szálait, és lágyabbá teszi a vizet. Miután a mosás befejeződött, javasoljuk, hogy ellenőrizze az anyagot a kis mosóeszközök jelenlétében, néha odaérjenek.

  Gyakran egy rugalmas szalaggal ellátott lapot használnak matracként a termék szennyeződés elleni védelmére. Egy ilyen egyszerű tartozék meghosszabbítja a matracok, különösen a latex élettartamát. A téma nagyon releváns, mert az ilyen matracok meglehetősen magasak. Az ilyen célú szövet leggyakrabban sűrű - vászon vagy pamut.

  A frottírlapok télen nagyon funkcionálisak, az anyagnak jó hővezető tényezője van, és kellemes tapintású. Az ilyen termékek nem alkalmazhatók az allergiás reakciókra hajlamos emberekre.

  Ha az egyik színséma gumiból készült lapja a jó stílus jele, az online áruházakban könnyen megtalálható a szükséges anyag.

  A varrókészlet ajánlott varrás, amit "zigzagnak" hívunk. Ez egy speciális "lábat" használ. Javasoljuk, hogy drága széles rugalmas szalagot használjon egy jó hírű gyártótól, ez megbízható garanciát jelent arra, hogy az elem hosszú ideig tart.

  Munkaeszközök:

  • olló;
  • háromszög vonalzó;
  • Whatman papír;
  • varrógép;
  • piacon;
  • méteres fa vagy fém vonalzó;
  • szálak és tűk.

     Az ilyen termékek varrása nem a legnehezebb munka, de gyakorlati tapasztalatoknak kell lenniük. A legjobb, ha egy új személy többször ellenőrzi számításait, és ügyes, helyes mintákat készít.Ebben az esetben a víz alatti köveket képviselik, ha hibázik, az anyag megsérülhet. Akkor elkerülhetetlenül mindent át kell rajzolnia, és ez többletköltségekkel járna.

     Hogyan kell varrni egy lapot egy rugalmas szalagra, lásd az alábbi videót.

     Comments
      szerző
     Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

     Bejárat

     Nappali

     hálószoba