Hogyan kell lökni és hajlítani a lapot egy rugalmas szalagra?

Nem is olyan régen, a szokásos lapokat egy rugalmas szalagra cserélték, kényelmesen használhatók, így a fiatal anyák nagy többsége bátran adta nekik a preferenciát. Azonban egy ilyen lap alakja nem teszi lehetővé, hogy szépen hajtsa végre az ágyneműt egy tiszta halomban, ami megnehezíti a rendelés tisztítását a gyermek ruháinak polcain. Igen, és a termék nem könnyű.

A gumi lap előnyei

Sok éven át a fiatal szülők szabványos téglalap alakú darabokat használtak lapokhoz - durva calico, szatén, flanel, chintz vagy selyem. És minden rendben lenne, csak az ilyen lapokon több jelentős hátránya van:

 • nagyon gyorsan összeomlik;
 • folyamatosan „elmozdul” egy puha matracból;
 • az élek és a sarkok gyakran elhúzódnak, és nemestétikus hajtásokat képeznek.

Éppen ezért, amikor egy újdonság jelent meg az eladáskor - rugalmas, rugalmas lapok, azonnal népszerűvé váltak. Ennek egyszerű magyarázata van: ha egy ilyen modellt használunk, az anyag nem csúszik, függetlenül attól, hogy az alvó személy aktívan mozog egy álomban. Egy ilyen lapot a matracra feszítenek, és így minden problémát kiküszöbölnek a csomagoló sarkok, a lapot a matracról kanyargatva és túlzott zúzódásaival.

Ugyanakkor az ilyen kényelmes alsóneműk hátrányai vannak - nehéz a vasalás és az ágyak ergonómikus tárolása.

Hogyan kell hajtani

A jól összecsukható ágynemű általában nem vesz fel sok helyet a vászonszekrényben, nem ráncol a hosszú távú tárolás során, és hibátlan megjelenést biztosít a polcokon. Néhány háziasszony szívesebben tartja a ruháit cölöpökben, és némelyiket párnahuzatba helyezi. A rugalmas szalagon lévő termék szép és kompakt, így elég nehéz. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy az anyag szélei szoros, rugalmas szalagba gyűltek össze, amikor megpróbálták összecsukni, elkezdnek sörtélik, és kiszakadnak egy szépen hajtogatott téglalapból.

Leggyakrabban ezek a modellek vagy felét hajtják, vagy tekercsbe dobják. Azonban sokan egyáltalán nem külön figyelmet szentelnek, és egyszerűen egy ilyen lapot egy tágas, tiszta ágynemű-készletben találnak. De ha a polcon lévő megrendelés elvileg elválasztható, akkor azt javasoljuk, hogy a vászon egy rugalmas szalagra hajlítsa. Ha minden rendben van, akkor az eredmény egyenletes és négyszög lesz. Csak gondosan ki kell egyenesíteni, és egy kis ergonomikus kötegbe kell helyezni, például egy szokásos párnahuzatba, és ebben a formában szabadon válhat egy tiszta ágynemű halmazának.

A rendszer egyszerű.

 1. A terméket be kell vinnie és vízszintes irányba kell fordítania, hogy a rövid élek az Ön oldalán legyen.
 2. Ezután a termék sarkaiban meg kell ragadnia a tenyerét, mint a zsebekben. Ne feledje, hogy a lapot hátrafelé kell fordítani.
 3. Az eredmény a következő kép: a lapot a kezével tartja, a hosszirányban kinyújtva (a hosszabb oldala pontosan a tenyerei között van), és a kezed a hátsó oldal sarkaiban vannak (belülről).
 4. Most össze kell kapcsolnod a kezedet, és szögezni egy másik sarokba.
 5. E manipulációk eredményeként mindkét felső sarok össze van hajtva.
 6. Ezután meg kell fordítani a lapot, és újra kell futtatni a kezét, de ezúttal a szabad alsó sarkokban.
 7. Ismételje meg a műveletet, és húzza egyik sarkát a másikra.
 8. Ennek eredményeképpen az ágylapot a szűkebb tengelyéhez képest félig hajlítják, és a sarkok össze vannak hajtva és a kezükre kerülnek.
 9. Összefoglalva, meg kell csökkenteni a tenyerét és a menetet egy sarokba egy másikba.

Végül egy lapos téglalapot kap, amely egy szilárd, sík felületre helyezhető, kiegyenesedik és elküldhető a szekrénybe.

Tapasztalt háziasszonyok speciális pamut anyagból készült táskákban vagy egyszerűen párnahuzatban tárolják az ágyneműt - ez nagyon kényelmes és lehetővé teszi, hogy az egész ágyneműt egy helyen tárolja. Ne feledje, hogy e célból nem ajánlott polietilénből készült műanyag tartályokat és zsákokat használni, mivel nem teszik lehetővé a friss levegő keringését, ami olyan környezetet teremt, amely alkalmas patogén mikroorganizmusok és gombák szaporítására.

Emellett minden évben gondosan meg kell vizsgálnia az ágyneműket, hogy a rongyokat elkülönítse.

Hogyan lehet lépésről lépésre lökni

Nem kevesebb nehézség és simítólap. Néhány háziasszony "alacsonyabb" ebben a szakaszban, de ez rossz - a vasalás segít elpusztítani az egészségtelen mikroflórát az anyagon, ami jelentősen meghosszabbítja a termék élettartamát. Igen, és alvás a vasalt ágyneműn sokkal szebb, mint a gyűrött.

Annak érdekében, hogy a lapot gyorsan lehessen simítani, próbáljon hozzá egy kis anyaglágyítót a mosószerhez - ez lágyítja az anyagot. Soha ne hagyja a mosott lemezt a mosógép dobjában a préselés után - ha nem azonnal kiegyenesedik, akkor majdnem lehetetlen az ilyen lapot simítani.

Mielőtt felakasztaná az ágyneműt a kötélen, óvatosan húzza ki az ágyneműt és rázza meg. A szövetszárítás után azonnal távolítsa el a lapot a rugalmas szalagon. És távolítsa el, óvatosan ellenőrizze és varrja ki az összes lyukat, ha vannak - ellenkező esetben, forró vas alatt növekedhetnek.

Ne feledje, hogy a különböző típusú szövetek esetében különböző hőmérséklet-szabályozási sémákat állítanak be. Így a selyem 80 fokos, viszkóz - sűrűségű, 120 ° C-on, a kalóriahoz 170 fokos vas van, a pamutra 180 fokos, a lenre pedig 200 fokos maximális hőmérsékletre van szükség.

Miután az ágynemű és a vas készen áll, a vasalásra is szükség van.

A rugalmasságot általában a teljes perem mentén, vagy csak a sarkokba varrják - a második esetben nincs különösebb probléma a vasalással, de az első esetben a folyamat sokkal nehezebb lesz. A tapasztalt háziasszonyok képesek voltak azonosítani a rugalmas lapokkal ellátott lapok négy alapvető módszerét.

1. módszer

Ebben az esetben a lapot pontosan félbe kell hengerelni, majd ismételten manipulálni kell. Ezután meg kell dolgozni a külső oldalát, majd megfordítani, majd újra meg kell hajtani, hogy a „korábbi” belső oldal tetején legyen - és vasalja újra.

Ez egy egyszerű módszer, amely kiváló minőségű hőkezelést tesz lehetővé, de így nem lesz tökéletes sima.

2. módszer

A lapot a matracra kell helyezni, és ebben a formában vasalni kell. Az ilyen vasalás nemcsak teljes mértékben semlegesíti a baktériumokat, és sterilitást ér el, hanem tökéletesen sík felületet teremt, amely kényelmes alváshoz. Ezen túlmenően ez a kezelés nagyon gyors, mivel sok kis hajtogatás kiegyenesedik, amikor nyújtják. Ez azonban csak akkor lehetséges, ha a vasvezeték hossza pontosan ugyanúgy lehetővé teszi a simítást.

3. módszer

Ez a legmagasabb színvonalú opció, de ugyanakkor a legtöbb munkaigényes. A legjobb simítás elérése érdekében ki kell oldania a terméket, és a vasalat középső részén vasalni kell, majd a lapok széleit a vasalódeszka sarkán kell húzni, és lassan vasalni, az anyagot körbe kell mozgatni.

4. módszer

Ez az opció vasalás nélküli elvezetést igényel.Annak érdekében, hogy rugalmasan simítsa ki a ruhát, csak óvatosan hajtsa össze a lapot a halomban, és tegye azt nehéz présbe, például terítő, fürdőlepedő és más mosott és hajtogatott dolgok alá.

Fontos, hogy a mosoda teljesen száraz legyen.

Néhány vasalót egy rugalmas szalagra vasalja egy közönséges kézi otparivatellel - ezt nem szabad megtenni, mivel a gőzzel való függőleges kezelés nem túl kényelmes, és ha simán simítja a szövetet a matracon, akkor felszívja a nedvességet, és belsejéből elkezd rotálni. Ez a gombák és veszélyes formák kialakulásához vezet, amelyek hátrányosan befolyásolják a gyermekek és a felnőttek egészségét.

A rugalmas kötésű fonalból készült lemez nagyon kényelmes használat, de gondozása és tárolásának megszervezése bizonyos nehézségekkel jár. Mindazonáltal, kompetens és átgondolt megközelítéssel mindig szépség és tökéletes rendelés érhető el a polcon.

A következő videóban többet megtudhat arról, hogyan kell elhajlani és hajlítani egy lapot egy rugalmas szalagra.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba