Feszültséglap: hogyan lehet a lenvászon rugalmas?

A feszítőlap, amely fedezi a matracot, teljesen behatolt a modern család mindennapi életébe. Az ilyen ágynemű valóban megtalálható azok számára, akik aktívan mozognak alvásukban, és nem akarnak ráncos ágyon ébredni, a derék alatt.

A lap speciális elasztikus szalagokkal van ellátva, amelyek az egész szélén át vannak varrva, vagy a matrachoz és alatta elhelyezett sarkokhoz, és lehetővé teszik, hogy a lapok az éjszaka folyamán laposak legyenek.

Előnyök és hátrányok

Számos pozitív értékelés különböző fórumokon és helyszíneken az ilyen ágynemű számos előnyét jelzi a szokásos módon. Ennek a tervezésnek az előnye a következő:

 1. A feszítőlap nem mozdul el, nem törik össze, és nem eltömődik az emberi test alatt, még akkor sem, ha aktívan mozog az alvásában. Ez különösen igaz a gyerekekre és serdülőkre, valamint a nyugtalan alvással rendelkező felnőttekre. Ugyanakkor az ágynemű anyaga nem számít: még egy selyemlap sem mozdul el, és nem válik összehajtogatva.
 2. Sokkal könnyebb betölteni a matracot egy ilyen lapgal, mivel mindig méretben fog elhelyezni, és nem kell rá szorítani az oldalt a rögzítéshez. Működés közben nem szükséges minden nap cserélni az ágyat, és kevésbé cserélni az ilyen ruhákat, mivel nem habozik és kevésbé piszkos.
 3. Nemcsak normál ágy, hanem matracfedél formájában is hathat, amely megvédi a szennyeződéstől. A matrac tisztítása nem könnyű feladat, és egy ilyen fedél lehetővé teszi, hogy sokkal ritkábban tegye meg.
 4. A párnázott, vékony vászonra becsukott matrac sokkal szebbnek és kényelmesebbnek tűnik, mint a szokásos. Az ágynemű maga az ágy színe, vagy éppen ellenkezőleg, kontrasztos árnyékban választható. Szépen néz ki különböző minták és díszek, séta egy ilyen készült ágy szélén.

Sajnos minden előnye nélkül ez a szokatlan ötlet nem jelent bizonyos hátrányokat. Az ügyfelek egyik fő problémája az ilyen lapok esetében az, hogy nehéz gondoskodni róla.

 1. A kézzel történő mosás nagyon időigényes és időigényes, és a mosógép túl gyorsan okoz egy szoros gumi használhatatlanná. Ezt a problémát különböző vízlágyítók segítségével lehet megoldani. Ez speciális tabletták lehetnek mosógépekhez vagy szövetlágyítókhoz. Ezen túlmenően, a mosás során a kis dolgok általában kalapált a lapokat. Annak érdekében, hogy ne veszítsen el egy pár zoknit vagy egy kicsi sálat, elég csak a vászon kinyitása után mosni. Vagy csak ne helyezzen a gépbe olyan kis dolgokat, ha ágyneműt mos.
 2. A második probléma a vasalódeszka, mivel a gumi megköti, és nem gondosan vasalja az anyagot. Ennek megoldása elég egyszerű. A lapot a vasalódeszka egyik kezével húzza úgy, hogy a sarok lapos legyen. Ebben az esetben a vas a második kézben található, és könnyen áthalad az összes hajtogatáson, kiegyenesítve. Ezenkívül ezt a lapot a matrac magával húzva is vasalhatja. Ilyen vasalás után nem kell újraindítani, helyesen a helyén fekszik.

Mindkét hátrány feltételesnek tekinthető, mivel a lap két vagy három mosása után bármelyik személy megkapja a kezét az ilyen ágynemű mosására és vasalására. Ebben az esetben a használat minden előnye nem tűnik el sehol.

A legtöbb család, aki normál lapról feszített ágyneműre váltott, már nem tér vissza a szokásos készletekhez, mivel úgy tűnik, hogy teljesen kényelmetlenek.

Mi az?

A boltokban megtalálhatók a húzódó lapok és még az egész ágynemű különféle árnyalatokból és mintákból is. Ez lehet mind a pasztell tónusú monofónikus ruhák, mind a valódi műalkotások. Különösen élénken állnak ennek a háttérnek a hátterében a különféle rajzfilm- és mesebeli karakterek.

De lehet, hogy a lapokat rugalmas szalagon nem csak rajzolással, hanem más paraméterekkel is osztályozhatjuk. Az anyag összetétele megtalálható a következő termékben:

 • calico készletek;
 • percale lapok;
 • poplin ágynemű;
 • kötöttáru;
 • selyem vagy szatén készletek;
 • meleg terry opciók.

Szinte minden esetben, kivéve a selyem- és szaténlemezeket, pamutfonalat használnak. A különbség csak a vastagságában és a szövés módjában van. Ne vegyen olyan szintetikus készleteket, akiknek a bőrük különösen érzékeny és irritáló.

A mesterséges anyag kiválasztása a gyermekágyak számára szintén nem lesz a legsikeresebb.

Az ágynemű méretétől függően az alábbi típusokra oszlik:

 • 120x60 - ez a méret gyerekes;
 • 200x90 vagy 200x80 egyágyas ágyak;
 • 200x110 és 200x120 - egy és fél ágynemű;
 • 200x140, 200x160 és 200x180 - dupla ágy;
 • 200x200 - az "euro" szabványméret.

Ezenkívül a feszítőlapok is eltérőek lehetnek.

 1. Radír lehet varrni körül a lap kerülete, így egyfajta táska.
 2. A radír csak a téglalap alakú vászon sarkaiban lehet varrni.
 3. A rugalmasság lehet a szalag sarka mindkét oldalára varrott szalag, amelyet a matracon viseltek, mint egy heveder.

Csináld magad

   Ha már megvan a szokásos lapja, akkor könnyű lesz feszültséggé válni. Ehhez csak három eszközre van szükség:

   • széles rugalmas szalag vagy rugalmas szalag;
   • varrógép;
   • mérőszalag.

   A teljes munkafolyamat meglehetősen egyszerű, és akár egy kezdő is elvégezhető. Először is, a méréseket a matracból veszik. Tudnia kell annak hosszát, szélességét és magasságát. Ezután meg kell vágni a kész lapot oly módon, hogy 4 szögletes szélességű, mint a matrac magassága, valamint néhány centiméternyi anyag a szennyeződésekre vágva a sarkaiban. Ezután a négyzet alakú kivágások oldalai a rossz oldalról össze vannak kötve. Legyen egyfajta puha „doboz” fedél nélkül.

   Húzza meg az elasztikus szalagot és a csapszegeket a varrott doboz kerületén, majd varrjon rá egy írógépre. A legjobb, ha ezt a cikk-cakk öltéssel végezzük. Ha egy rugalmas szalag helyett vastag, rugalmas szalagot vásároltak, akkor először egy kis húzózsinórt készíthetünk a kerület körül, majd beilleszthetünk egy gumiszalagot, és varrni végeiket. A kész lapon az összes élt felülbírálással vagy rendszeres géppel kell feldolgoznia, majd azt a matracra húzhatja. A szokásos lap két órán belül kényelmessé vált.

   Hogyan készítsünk lapot egy rugalmas szalagra saját kezedben, láthatod a következő videóban.

   Comments
    szerző
   Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

   Bejárat

   Nappali

   hálószoba