A vízálló lapok jellemzői és típusai, ajánlások az Ön választására

Ha családja kisgyermekekkel, idősekkel, ágyas betegekkel, vízálló lapokkal rendelkezik - ez az, amire szüksége van. Ez a termék azért jött létre, hogy egyszerűsítse a jelenlegi helyzetet és segítsen bizonyos kérdések megoldásában.

Fő küldetés

A vízálló lapok fő feladata és megjelenésének fő oka, hogy az ágyneműt különböző folyadékoktól védi. Szintén széles körben használják a matracnak a portól és a szennyeződéstől való védelme érdekében, ezzel meghosszabbítva annak működési idejét.

Vannak más lehetőségek is a használatukhoz:

 • etetés közben;
 • a pelenka cseréje során;
 • sebek kezelésében;
 • diagnosztikai vizsgálatok során.

Mi jó?

Számos oka van ennek a terméknek mostanra annyira népszerű és népszerűvé vált:

 • ellenállnak a különböző típusú szennyezéseknek;
 • lélegző;
 • enyhe és hipoallergén;
 • folyékony abszorbens anyagból készült;
 • könnyen kezelhető.

Ezen kívül van egy frottír vízálló lap - kellemes a testhez, kényelmes és meleg.

Ezek a tulajdonságok népszerű és szükséges higiéniai eszközökké tették őket.

faj

Mivel a lapot leggyakrabban a matrac védelmére használják, majd annak méretét, a leggyakoribb méretek méreteire.

 • Vannak nem szabványos méretek: 70x180, 80x120, 80x160 cm Hermetikus élekkel rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik, hogy betöltse a lapot a matrac alatt.
 • Rugalmas szalagon: 160x220 cm (dupla ágyra alkalmas), 90x200 és 160x70 cm.

Gyermekek számára újrahasznosítható termékek

Újrafelhasználható vízálló lap - elengedhetetlen dolog, ha van egy kis gyermeke. Sok anya választja őket, hogy egyszerűsítse mind életét, mind a gyermeket.

Ez a fajta a pelenkákkal egyidejűleg használható, ha félsz a szivárgástól és az elválasztástól.

Abban az esetben, ha egy gyermek egy kiságyban alszik egy pelenkában, és meg akarja védeni az ágyat a szivárgástól, 50x70 cm-es pelenka illeszkedik Önnek.

Azok az esetek, amikor a gyermek anyjával alszik, nem ritka. Ilyen helyzetben válasszon egy 150x200 cm-es vagy kétoldalas 160x200 cm-es feszítőlapot - ezek a lapok dupla ágyakra alkalmasak.

Ha már van egy nagy gyermeke, és egy tizenéves ágyon alszik, de az események történnek, akkor egy kétoldalas 100x150 cm-es ágyneműt vagy egy 190x90 cm-es feszítőágyat használhat.

Nagyon gyakran a kisgyermekek allergiás reakciókat tapasztalnak az eldobható pelenkákkal szemben. A baba egészségének és bőrének megóvása érdekében az ilyen lapok megszerzése nagyon hasznos. Tulajdonságai miatt megvédi a gyermeket a különböző allergiás betegségek ellen.

Javasoljuk, hogy legalább két vízálló lap legyen. Ha az embert meg kell mosni és szárítani kell, akkor csak egy esetleg van egy másik.

Ágybetegek számára

Az idősek és az ágyas betegek gondozásában megtalálható újrafelhasználható vízálló lapok széles körű használata. És ez már nem csak ágynemű, hanem a védelem és a biztonság garantálása. A bőr állapotának mozdulatlansága miatt rosszabbodik a nyomás. A legtöbb esetben az ilyen emberek már nem tudnak kiszabadulni az ágyból, hogy enyhítsék szükségleteiket. Az irritáció bőrfelületeken történik.

A fentieket figyelembe véve (életkor és az emberi egészség állapota) azt szeretném, ha a lap nem csak a matracot tartaná, hanem kényelmes, kényelmes és védelmet és biztonságot nyújt.

Ezeknek a kívánságoknak az életre keltésére speciális vízálló lapot fejlesztettek ki és alakítottak ki a 90x150 centiméter méretű ágybetegek számára. Képes elnyelni 2,3 liter folyadékot. A 90x200 cm-es matracon speciális orvosi fedéllel is rendelkezik, melynek lélegzőképessége miatt a test lélegzik, nem szárnyal, és a bőr pelenka nem szörnyű.

Hogyan lehet a helyes választást?

Egy lap kiválasztásához ismernie kell a figyelmet igénylő tényezőket.

 1. Szerkezetét. A pamut a természetes anyag, amelynek a felső réteget kell alkotnia. Hála neki, bőrünk lélegzik, és az allergiák megnyilvánulása minimálisra csökken. Szintén jó anyag a tetejére bambusz vagy mikroszálas.
 2. Méretek. Először el kell döntenie a matrac paramétereit. Válasszon szigorúan egy lapot. A rugalmas szalagokkal rendelkező lapok kiválasztásánál a matrac magasságát is figyelembe kell venni. Ha ez a pillanat elmarad, nehéz lesz elhelyezni, aminek következtében a teljes védelem nem lesz elérhető.
 3. Konszolidáció. Kiválaszthatja azt a terméket, amely egyszerűen a matrac tetejére kerül, bár a rugalmas szalagokkal ellátott lap kényelmesebb és praktikusabb. Jól rögzíthető, nem csúszik, és nem biztosítja a matrac oldalainak tisztaságát. A kiságyra vonatkozó lapok kiválasztásakor előnyben kell részesíteni a rugalmas szalagokkal ellátott verziót. Gyerekek, akik gyakran aludni kezdnek, kiderülnek, így ez az ágynemű ideális választás.

Hogyan kell gondoskodni?

Az élet meghosszabbítása a lap mögötti összes tulajdonság megőrzése megfelelő gondosságot igényel.

 1. Annak érdekében, hogy a terméket egyenletesen viseljék, szükséges, hogy 2 hónaponként 180 fokkal elforgassa.
 2. Amikor csak lehetséges, friss levegőn kell levegőt vinni.
 3. Mosáskor a víz hőmérséklete legfeljebb 40 fok legyen.
 4. Használjon finom mosóeszközöket, kívánatos folyékony anyagok használata vagy speciális összetételű. A mosás előtt kézzel tisztítsa meg.
 5. A vasalási termékek szigorúan tilosak.

Miután megvásárolta az ilyen ágyneműt vízálló lapként, biztosan nem fogja megbánni a vásárlást. A megadott tartományból származó termék garantálja a szárazságot és a kényelmet.

Fogyasztói vélemények

    Gyakran a termék megvásárlásakor a kulcsfontosságú tényező számunkra a visszajelzés azoktól, akik már rendelkeznek tapasztalattal a termék használatával, és a vízálló lapok nem kivétel.

    A legtöbb esetben a termék felülvizsgálata csak pozitív. Azok, akik vízálló lapot vásároltak és használják, csak pozitív szempontokat mutatnak, és 100% -ban elégedettek a vásárlással.

    A pozitív tulajdonságok alapján megkülönböztetik a matrac elhelyezésének kényelmét, a minőséget és a tartósságot, a hipoallergénességet, a biztonságot. Néhány drágább modell további ortopédiai töltőanyaggal van ellátva, ami miatt az izomfeszültség enyhül, és csökken a gerinc terhelése.

    A mínuszok közül a fogyasztók tudomásul veszik, hogy a gumik a modellekben való rögzítéshez húzódnak, a fajták magas költsége további felszereléssel, a kókuszrostból készült lapok tárolásának nehézsége.

    Hogyan kell varrni egy vízálló matracot saját kezével, lásd a következő videót.

    Comments
     szerző
    Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

    Bejárat

    Nappali

    hálószoba