Euro-méretű lapok

 Euro-méretű lapok

Legmagasabb minőségének köszönhetően az Európai Unió országai által gyártott ágynemű egyre népszerűbb az orosz piacon. Az EU-s csoportok fő problémája az, hogy az uniós rendeletek által elfogadott méretek jelentősen eltérnek a hazai fogyasztók számára ismert szabályozott orosz GOST-októl. Érdemes megfontolni, hogy mi az elfogadott Euro-méretű lapok, és hogy ne tévessze össze a matracra vonatkozó készlet kiválasztásával.

Jellemzők

A szabályozási dokumentumok rendelkezésre állása ellenére nem minden európai gyártó felel meg szigorúan a megállapított szabványoknak. Az alábbiakban megadott méretek leggyakrabban Olaszországban, Franciaországban és Lengyelországban gyártott készleteknek felelnek meg. A németországi gyártókból származó ágynemű egyaránt megfelel az euró méretének és az orosz GOST 31307–2005-nek, amely 2007-től lépett hatályba.

A készlet kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy a méretek a szokásos centiméterekben és a hüvelykben megadhatók. Leggyakrabban az ilyen jelölést az Egyesült Királyságban található gyártók termékeiről, valamint az Egyesült Államokba történő exportra szánt készletekről találjuk.

A centiméterben megadott hüvelykben megadott méretek újraszámításához egyszerűen csak szorozzuk meg az értéküket 2,54-rel.

Az európai vászon megszerzésének másik fontos eleme - gyakran a szokásos lapok helyett összetételében - tartalmaz egy rugalmas szalaggal ellátott változatot, amely szilárdan rögzíthető a matrachoz. Az ilyen termék jelenlétét a jelölésben a beépített lapok megjelölésével jelöltük.

A terméken egy másik változat a rugalmas szalagon, amely a padlóra lógó dekoratív szegélyt tartalmaz, a szimbólummal ellátott jelzéssel van ellátva. Az összes EU-ágynemű-készlet a szabványos méretben van. Fontolja meg mindegyiküket részletesebben.

Babaágy

Ez az ágynemű kiságyak számára készült. Néha az ilyen készletek crib. A lapok standard mérete 120 x 170 cm, és ha a készlet elasztikus szalagon van, a mérete 60 x 120 cm lesz.

Egyágyas / Twin

Ez a szabvány megfelel a klasszikus egyetlen készletnek. A rendszeres termék mérete 183 x 274 cm, rugalmas változatú változat esetén a mérete 90 x 190 cm.

kettős

Az ilyen méretű fehérnemű ismerős kettős készlet. Néha a kettős helyett a Full nevet ugyanazon dimenziókon találjuk. Az ilyen típusú eurólap mérete pontosan 229 x 274 cm lesz, olyan esetekben, amikor a szokásos termék helyett egy rugalmas szalagon van lehetőség, méretei 140 x 190 cm.

király

Ezek a készletek maxi-double változatok. Nagy ágyakhoz készültek. Az Europane ebben a változatban 274 x 297 cm-es formátumú lesz. Az e szabványnak megfelelő, rugalmas gumi termékei 150 x 200 cm méretűek lesznek.

királynő

Ez az opció - a legnagyobb rendelkezésre álló európai méretű ágyakhoz, különösen luxus és hatalmas ágyakhoz készült. A szokásos lapok formátuma - 305 x 320 cm A rugalmas szalaggal ellátott termék 180 x 200 cm.

Nem európai "európai szabványok"

Néha előfordul, hogy az "Euro" címkézése az Európai Unión kívül gyártott árukra vonatkozik, nevezetesen Kínában, Törökországban és Oroszországban. Az ilyen termékek kissé eltérő formátumúak. Ha a csomagon az „európai szabvány” feliratot látja, és a gyártó ország nem kapcsolódik az EU-hoz, a készletben lévő lapok méretei lehetnek:

 • 220 x 250 cm;
 • 230 x 250 cm;
 • 220 x 240 cm;
 • 240 x 2 60 cm;
 • 260 x 270 cm

Néha az "Euromax" címkével ellátott készletek vannak. A leggyakrabban Kínában és Törökországban állítják elő, és a lapok méretei a következők lehetnek:

 • 240 x 270 cm;
 • 245 x 270 cm;
 • 260 x 280 cm;
 • 270 x 310 cm;
 • 290 x 310 cm

Látva az "euro" feliratot, alaposan meg kell vizsgálnia a termék csomagolását és a benne feltüntetett méretet - különben van egy nagyon rossz választás lehetősége.

Méretválasztás

Ne tévedjen a megvásárolt készlet méretével, és segít egy egyszerű képletnek meghatározza a matrachoz illeszkedő lapok minimális paramétereit:

 • a lap hossza nem lehet kevesebb, mint a matrac hossza és magassága;
 • a megvásárolt termék szélessége legalább a matrac hossza és a kettős magassága.

Ezek az összefüggések abból adódnak, hogy a megbízható rögzítéshez szükséges lapnak a matrac szélei alatt kell hajlítania. Ellenkező esetben a felület felborul, és összezsugorodik, ami jelentősen csökkenti az alvás kényelmét.

Ezeket a viszonyokat is megőrzik egy rugalmas szalagon lévő lapok opciói számára - az egyetlen különbség az, hogy ebben az esetben nem érdemes egy nagy készletet „tartalékba” venni, mivel ez nem fog működni a felesleges anyag hajlítására a matrac alatt.

A 20 cm-es vastagságú 180x210 cm-es matrachoz a szükséges méretek:

 • hossza: 210 + 20 = 230 cm.
 • szélesség: 180 +40 = 220 cm.

A készletek méretének kiválasztása során ne felejtsük el figyelembe venni a termék tulajdonságait. Ha jelentős mennyiségű gyapotot tartalmaz, akkor több mosás után, különösen túl meleg vízben, a készlet észrevehetően leülhet. Jobb a gyapottartalmú szövetekből, mint például a durva kalóriaból vagy a szaténból álló készlet, kis árréssel.

Ezzel szemben az ágynemű, a szintetikus textíliák, valamint a selyemanyagot tartalmazó anyagok jobb, ha pontosan az ágy méretét vásárolják, mert ha az összes gondozási szabályt követik, akkor gyakorlatilag több év múlva sem csökken.

Általános tanácsok

A kényelmes és helyreállító alvóerő érdekében nem elegendő csak a megfelelő méretű ágynemű megtalálása. Figyelmet kell fordítani annak egyéb jellemzőire. Tehát, ha kiválaszt egy készletet a kiságy számára, akkor az anyagnak kizárólag természetesnek kell lennie - egyébként allergia és irritáció lehetséges. A felnőttek számára készült készletek leginkább a természetes anyagok és a szintetikus anyagok kiegyensúlyozott tartalmával rendelkező szövetekből vásárolhatók.

A lapok mindegyikének szélei jól varrottak, lehetőleg kettős varrás. Ellenkező esetben nagyon gyorsan elhasználódnak. Azt is meg kell nézni a fehérneműt, a fényben -, hogy azonnal felmérje az anyag sűrűségét és szerkezetének egységességét. Minél jobban észrevehető lesz a mosoda - minél kevésbé lesz aludni, nagyobb esély lesz arra, hogy hamar használhatatlanná válik.

Ne csak az elülső, hanem a vásárolt készlet rossz oldalára is figyeljen. Ha a hátoldal színe nem nagyon különbözik az elülső oldal színétől, a készlet jó minőségű. Nem szabad túl világos színekkel ellátott termékeket készíteni, és nagyon tarka nyomatokkal - gyorsabban elhalványulnak, és ugyanakkor negatívan befolyásolhatják az alvást. Ez különösen igaz a kisgyermekeknek vásárolt készletekre.

Ha a készlet méretei és anyaga nem szerepel a csomagoláson, akkor ne vásároljon ilyen terméket. Teljesen nem szabványos méretű lehet, és káros vagy gyenge minőségű szövetből készülhet.

Az ágynemű méretének helyes meghatározása, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba