Hogyan kell rögzíteni a lapot a matracon: ötletek és tippek

 Hogyan kell rögzíteni a lapot a matracon: ötletek és tippek

Mély alvás kényelmes körülmények között nemcsak a jó hangulat, hanem a nagy jólét is. Fényes fény, állandó zavaró zaj, túl alacsony vagy magas levegőhőmérséklet - mindez a legcsendesebb személyt is felboríthatja. De a legnagyobb kényelmetlenség a gyűrődés és a dudorodó lapot eredményezheti. A lány a bőre alá süllyed, zavart okoz a lábaiban, és arra kényszeríti őt, hogy újra és újra kiszálljon az ágyból, és megállítsa.

Miért gyűrött az ágynemű?

Ha minden éjszaka csúnya ágyneművel küzd, akkor ez azt jelenti, hogy stratégiai hiba történt. Számos oka van annak, hogy a szövet téglalapja megtagadja a helyén feküdt, és megpróbál megbotlani egy szűk csomóba.

  • Az ágynemű nem felel meg a méretnek. Ha a lap sokkal nagyobb, mint a matrac, akkor a szabad szél rögzítésével kapcsolatos problémák gyakran nem merülnek fel. De egy kis lap kitöltése egész éjjel elég nehéz.
  • Az ágy hibás. Ahhoz, hogy a matracról ne lehessen másolni, azt megfelelően kell fedni. Ha ez nem történik meg, akkor a szabad élek minden bizonnyal összezavarodnak a lábakban, és még könnyek is lehetnek.
  • Túl vékony vagy csúszós anyag. A vékony pamut vagy sima szatén egyáltalán nem rendelkezik a formával, és könnyedén csúszik ki egy nehéz matrac alól. Ezen túlmenően, a meleg időjárás vagy az ember súlyos izzadtsága alatt „botladozhatnak” a bőrrel, és mozgás közben eljuthatnak hozzá.
  • A matrac olyan anyagból készül, amelyen a szövet csúszik. Régi matracok párnázott pamut vagy vasrugókkal szögletesek és kényelmetlenek voltak, de minden lapot tökéletesen megtartottak. A környezetvédelmi anyagokból származó modern ortopéd matracok túl könnyűek és simaak, így az ágynemű anyagának kiválasztása óvatosabb.
  • Egy személy aktív mozgása álomban. Vannak, akik szinte mozdulatlanul alszanak, és pontosan azon a helyen ébrednek fel, ahol elaludtak. Mások annyira mozgatják a karjukat és a lábukat az alvásukba, hogy oldalról oldalra forduljanak, függetlenül attól, hogy milyen vastag és nagy a lap.

Minden okból külön megoldás van, és minél biztonságosabb a lap, annál több problémát oldunk meg.

Hogyan javítható?

Rögzítés varrással. Azok számára, akik különböző lapokat vásárolnak, a varrási módszer tökéletes. Először is, a legegyszerűbb módja annak, hogy a matracot a szokásos módon varrják, de nem a legkényelmesebb. Szükséged lesz egy szabályos tűre és szálra, amely manuálisan több öltést készít a lap minden sarkában, vagy a teljes kerülete körül. Sajnos minden egyes ágyneműcsere esetén ezeket az öltéseket le kell húzni és újra varrni, ami végül még több kellemetlenséget okoz.

Másodszor, különféle rögzítőket varrhat, amelyek mindig kézben vagy házigazdában lesznek. Ezek lehetnek a matracra varrott gombok és a lapra varrott hurkok. Az ilyen rögzítések lehetnek a kötél vagy szalagok a lap kerülete körül, amelyek hasonló matricákkal vannak kötve a matracon. Speciális tépőzáras varratokat készíthet, amely a lapot egy bizonyos helyre rögzíti, de gyorsan és használhatatlanná válik az ágynemű második vagy harmadik mosása után.

Bonyolultabb, de megbízható módja az, hogy a szokásos lapot egy rugalmas szalagra lapozzuk. Számos műhelymunka van az ilyen ágynemű testreszabására mind a vágott szövetből, mind a nagy méretű kész lenből. Azok számára, akik inkább időt takarítanak meg, mint pénzt, lehetőség van arra, hogy ilyen készleteket vásároljon különböző üzletekben és weboldalakon. Számos lehetőség van a szövetekre és a színekre, amelyek kielégítik a legigényesebb vásárlók igényeit is.

Rögzítés speciális tartókkal. Azok számára, akik a lapot egy helyzetben szeretnék rögzíteni, de nem tudják, hogy melyik oldala tartsa a tűt, a speciális tartókkal való rögzítés módja tökéletes. Ez egyaránt lehet egy matrac speciális kiegészítője, valamint a lelkes vásárlók által adaptált improvizált anyagok.

  • Speciális tartó. Különböző ágyneműket forgalmazó üzletekben a kis saroklaptartókat gyakran kínálják az ügyfeleknek. Úgy néz ki, mint a nadrágtartók. Ezeken fém- vagy műanyag klipek találhatók. Ezekkel a klipekkel a lapot a matrac mindkét oldalán elkapják, és a vastag rugalmas szalag megakadályozza a tartó mozgását. A fémtermékek természetesen drágábbak, mint a műanyag, de tartósabbak és megbízhatóbbak.
  • Improvizált eszközök. Azok számára, akik nem akarnak készterméket vásárolni, vagy nem találják meg a településük raktárában, sok különböző eszköz áll rendelkezésre. A fém "krokodilokat" a függönyökhöz lehet vinni, és eltávolítani belőle egy fémgyűrűt, amely zavarhatja. Különböző klipek és tartók találhatók, például rendes irodai papírtartók. Ezenkívül szükség lesz egy normál, feszes, rugalmas szalagra, amely összeköti a klipeket, és feszültség alatt tartja a lap sarkait.

Néhány tulajdonos annak érdekében, hogy megmentse, inkább a szokásos gumi csapokat csatolja. Ez az opció azonban nemcsak megbízhatatlan, hanem sérülésekkel is jár, mert egy egyszerű csap könnyen leválasztható a matrac alatt, és a lap kicsúszik. Ugyanakkor a kigombolt tű csúcsa könnyen megsérülhet az ágynemű cseréje során.

Szövet kiválasztása

Minél sűrűbb a szövet, annál kevésbé valószínű, hogy a lap a könnyű matrac alól is csúszik. Ráadásul a sűrű természetes szövetek eltérőek abban, hogy "lélegeznek", és az ilyen lemezen lévő test nem izzad és nem tapasztal kellemetlenséget. A legjobb választás a lenvászon, a vastag durva kalória vagy a sima pamut.

Ha maga a matrac csúszó anyagból készül, speciális matracot kell használni. A sűrű fedelet egy matracra helyezik, és a lap már rajta van. Leggyakrabban egy ilyen matracfedél szövete elég sűrű és durva, így a lap téglalapja reggelig marad helyben. Az ilyen burkolat másik előnye, hogy védi a matracot a szennyeződéstől és a kopástól, és lehetővé teszi, hogy hosszabb ideig megőrizze megjelenését és funkcionalitását.

Nézze meg, hogy a laptartók az alábbi videóban vannak.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba