Hogyan válasszuk ki és hajtsuk fel a feszítőlapot?

A modern textilpiac az ágynemű széles választékát kínálja. Ő, mint minden piaci termék, a tervezési és működési jellemzők folyamatos frissítésében rejlik. Az új ötletek keresésének eredményeként megjelent egy új textiltervező gyártása - egy feszítőlap. Nemrég megjelent, de azonnal népszerűvé vált. A cikk kiválasztása, összecsukása, használata és még a varrása is.

Mi az és milyen előnyökkel jár?

Egy hasonló lapra varrunk egy rugalmas szalagot, aminek következtében a lap felülről lefedi a matracot, és a szélei mentén varrott, a matrac alján elhelyezkedő rugalmas szalag támogatja az előre meghatározott feszültséget. Így a lap a matrac felületén van rögzítve, és nem mozog az emberi mozgások során.

Előnyei nyilvánvalóak és sokak.

 1. Amint fentebb említettük - szilárdan rögzítve van a matracon. Ezt a tulajdonságot csak akkor lehet értékelni, ha saját magad ellenőrzi.
 2. Ez a lap nem vasalható. A rögzítés és feszültség miatt nem igényel vasalást sem mosás után, sem reggel.
 3. Nemcsak lapként, hanem matracként is használják.
 4. Használata gyermek matracon.
 5. A csecsemő nyugtalan alvására a rugalmas szalaggal ellátott lap a legjobb megoldás.

Hogyan válasszuk ki

Ágynemű feszítőlapokkal a következő fő kritériumok alapján kell kiválasztani.

 1. Ruhával. Az ágynemű számára a legmegfelelőbb anyag mindig a pamutszövet, mint például a calico, de most elsőbbséget élveznek minden természetes anyag, beleértve a selyem, a len és a mahra is. Télen és nyáron „alkalmazkodnak” a testhőmérséklethez - nyáron „hűvöznek”, és télen nem „lehűlnek”. A nyilvánvaló előny ellenére a mesterséges szövetek, a viszkóz és a bambusz is relatív népszerűségre tett szert. Kiváló minőségű gyártással az ilyen anyagok nem alacsonyabbak, mint a természetes kötöttáru, de megfizethetőbb áron. A legtöbb szintetikus szövet szép megjelenésű és könnyen mosható, de hosszan tartó vagy állandó érintkezés esetén hátrányosan befolyásolhatja a bőrt.
 2. Méretét. A lapok, mint minden ágynemű, a gyártott modellek szabványai: a legnagyobb - euromax - a királyi készlet 200x200 cm-es; dupla készlet - euro - 180x200 cm; még egy kettős - kicsi - 160x200 cm; és egy és fél szett 140x200 és 90x200 cm-es méretekkel. A lapok méretét a matrac méretei szerint választják ki, ezért a standard méretek mellett más méretekkel rendelkező modelleket is gyártottak. Ha rengeteg szabad hely van, amikor a lapokat a matracra húzza, akkor jobb a lap cseréje, mert ebben az esetben nem marad rajta.
 3. Az ágyat a kívánt minta vagy szín szerint választja ki. a vevő kizárólagos belátása szerint. De emlékeznünk kell arra, hogy minden ágynemű idővel elveszíti színét.

Hogyan kell hajtani

Ez a kérdés kissé furcsanak tűnhet, különösen, ha az ágyneműről van szó. Könnyű megállapítani a szokásos lapot, de furcsa módon az elasztikus szalaggal ellátott lapot ejtőernyős alakja ellenére nem is nehéz hajtani.

Ehhez a következőket kell tennie:

 1. Vegyünk egy lapot mindkét kezünkbe, hajtsuk fel félig, "nyomjuk át" a sarkokat egymásba.
 2. Hajtsa fel ismét a lapot, összekötve a sarkokat.
 3. Hajtsa össze a lapot három darab szélességben.
 4. Hajtsa fel félig a lapot, és ismételje meg ismét.

  A lapok elasztikus szalaggal történő összecsukása egy másik módja.

  1. Helyezze a ruhát egy nagy és sík felületre, például asztalra vagy ágyra.
  2. Az alsó sarok a felső sarkokba kerül.
  3. Sima élek gumiszalaggal.
  4. A lap felső része egy zsebben van elhelyezve.
  5. A lap alsó fele tetején van.
  6. Ezután a lapot többször félbehajtják a szükséges méretre.

  Az első összecsukható opció alkalmas 160x80 vagy 80x160 cm-es rugalmas szalaggal rendelkező kis lapokra, amelyek különbsége az azonos számok ellenére az, hogy mindegyikük különböző méretű matracokhoz készült.

  A második összecsukható opció alkalmas a következő méretű ágyneműre: 80x200 cm, 90x200 cm, 120x200 cm, 90x190 cm.

  Első alkalommal nem könnyű megszokni az ilyen lapok összecsukását, de idővel jó készségeket szerezhet.

  Hogyan varrni

  Ha nem talált megfelelő lapot a boltokban, nagyon könnyű varrni magát.

   Szükséges anyagok: szövet, szál, varrógép, gumi és zsírkréta a szövethez.

   1. A folyamat az anyag kiválasztásával kezdődik. Mint minden ágynemű esetében, mindig a prioritás minden pamut (vagy más természetes) anyag.
   2. Ezután a matrac méreteit mérjük. A mért értékek 30-50 cm-re kerülnek a szövetrészre, amely illeszkedik a matrac oldalához. A mintát grafikonpapíron lehet készíteni, és közvetlenül a szövet rossz oldalára.
   3. Ezután a mintát félbevágják és kétszer hajtogatják.
   4. A mért négyzet mérete 25x25 cm, ollóval vágva.
   5. A szegély 2,5 cm-es távolságban egy varrással készül, és a belső széle mentén varrott géppel van varrva.
   6. Egy rugalmas szalagot helyezünk a varrásba egy csapszeggel.
   7. A termék készen áll.

   Mint látható, az ágynemű elég egyszerű. Ugyanezen utasítások szerint egy ovális matracot is varrhat, csak ovális mintázatot kell készítenie. A többiek ugyanazok.

   Vélemények

   Természetesen az ügyfelek többsége ilyen termékeket vásárol. Amellett, hogy az ágy kitöltésének folyamata sokkal könnyebbé vált, ahogyan megjegyzik, így ezek a lapok nem igényelnek gondos karbantartást. A fogyasztók észrevették a kiadott idő tömegét, amelyet korábban a vasalódeszkákra költöttek.

   A kisebb hátrányok közül az a lehetőség, hogy az ilyen ruhaneműket nem mindig tároljuk kényelmes módon. Meg kell töltenie a kezét, mielőtt elkezdené helyesen elhelyezni a lapokat.

   A rugalmas szalagon lévő ágynemű nemrégiben megjelent, és bűn, hogy nem érezzük magunkat a kényelemben.

   Ha meg szeretné tudni, hogyan kell megfelelően feszíteni a feszítőlapot, tekintse meg a következő videót.

   Comments
    szerző
   Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

   Bejárat

   Nappali

   hálószoba