Hogyan mossuk le a matt nyúlványokat csíkok nélkül?

 Hogyan mossuk le a matt nyúlványokat csíkok nélkül?

Stretch mennyezetek határozottan választotta helyüket apartmanok és házak. A tisztítás szempontjából szerények. Sokan közülük antisztatikus bevonattal rendelkeznek, a port nem áll le. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nincs szükség ilyen mennyezet tisztítására. Idővel a szennyeződés felmászik és felfelé emelkedik.

Tisztítási funkciók

A feszes matt mennyezet tökéletesen illeszkedik szinte minden belső térbe. De a különböző típusú szennyezések tönkretehetik a legkifinomultabb tervezési pozitív benyomást. Emellett a por napi belégzése nem segíti elő az egészséget. Bár a vászonnak antisztatikus hatása van, de mint bármely más felületen, idővel a por leülepedik, és ez a hatás nem ment más típusú szennyeződésektől.

A pezsgő és a szóda fröccsenése, a különböző legyek létfontosságú aktivitásának nyomai, a mész kondenzátum, a szappanhab, a korom nyomai, a füst és a zsír nem minden lehetséges szennyezés a mennyezeten. Az otthoni mosás meglehetősen erőt jelent minden hostess számára. A legfontosabb az, hogy ismerjük a tisztítandó anyag jellemzőit.

Az átlátszatlan feszített mennyezetek gyakran PVC fóliából készülnek. Az ilyen anyag nem tolerálja a merev keféket, csiszolóanyagokat és durva kezelést. Túl sok erő okozhat repedéseket vagy akár lyukakat is, ráadásul a vászon véletlenül deformálódhat. Egy ilyen felületet nem lehet aceton-alapú termékekkel tisztítani, az agresszív vegyület „áthatolhat” a bevonaton.

A mennyezetet foltok nélkül többször mossuk:

 • Száraz tisztítás - a felületet száraz vagy enyhén nedves puha ruhával, speciális mikroszálas kendővel törölje le. Általában akkor használják, ha csak a por eltávolítására van szükség.
 • Vegytisztítás porszívóval - csak egy nagyon fúvókát kell használni, egy nagyon puha nap.
 • Nedves tisztítás - egyszerű vízként (amelynek hőmérséklete nem haladhatja meg a 40 fokot) és speciális megoldások (vásárolt vagy személyre szabott) segítségével végezhető.
 • Gőz tisztítás - gőzfejlesztővel.

A textíliás mennyezetek felületét száraz módszerekkel lehet legjobban tisztítani. Szövet ruhák felszerelésekor tisztázni kell, hogy az ilyen bevonat ellenáll-e a nedves tisztításnak. Nem minden, a mennyezet díszítésére használt szövet speciális anyagokkal van impregnálva. És ha ilyen mennyezetet nedvesen tisztít, véletlenül elronthatja a bevonat megjelenését.

Hogyan és mire kell mosni?

Ha nem a nappaliban, a folyosón, a hálószobában található, nem nehéz gondoskodni a matt mennyezetről. A vászon gondozása néhány hónaponként, félévente egyszer történhet. A szobák terhelésétől függően.

Egy másik dolog - a konyhában a mennyezet, a fürdőszoba. Ezeket a szobákat fokozott "szennyeződés felhalmozódása" jellemzi. A fürdőszobában a mennyezeten gyakran látható a szappanfoltok, a vízkő. Koromfoltok, zsírok maradnak a konyha felszínén. És a gátlástalan dohányosok emlékeztetőket hagyhatnak magukról az égés, füst nyomai formájában.

Teljesen lehetséges, hogy a mennyezetet bármilyen típusú szennyezéstől improvizáljuk.és kifejezetten erre a célra tervezték. Ehhez elegendő a mennyezetet mossa és szárazra törölni, hogy elkerülje a foltok nyomát.

Eszközök és eszközök

Függetlenül attól, hogy mennyire szennyezett a mennyezet, annak tisztításához szüksége lesz:

 • törlőkendők (pamut, ebből a célból a rongyokba ágyazott régi ágynemű) vagy szalvéták (lágy, nem szőtt szálmentes anyagokból, mikroszálasból), puha szivacsok kemény alap nélkül;
 • egy jó, stabil létrát (vagy egy állványt, amellyel biztosan nem esik);
 • a porszívózáskor a készüléket egy speciális, puha sörtéjű fúvókával kell ellátni;
 • víz, mosószer vagy szappan oldat;
 • szórópisztoly - használható hígított mosószerek alkalmazásának megkönnyítésére, ha azok nem aeroszolok vagy spray-k formájában vannak feltüntetve;
 • vegyi anyagok használata esetén (még akkor is, ha saját gyártásuk van), a kesztyű, ami egyszerűen szükséges, ha a felület tisztítója kiváló manikűr hosszú körmökön nem lesz felesleges;
 • Mop - nagyon óvatosan kell használnia. Munkavégzőjének teljesen át kell fednie egy ruhával, ami bármi esetére nem csúszik és esik;
 • gőzfejlesztő, ha hasonló tisztítást végeznek.

Lehetőség van arra is, hogy a leggyakrabban használt vízzel ruhát nyújtsunk. Melegnek kell lennie, de semmi esetre sem meleg! Legfeljebb 40 fok. A tisztító oldat hőmérséklete nem haladhatja meg ezt a jelet. Lehetőség van a víz hatásának növelésére mosogatószerrel vagy szappannal (nem nagyon lúgos, például gyermekek számára).

Ha olyan termékeket használ, amelyek jól oldódnak és gazdag habot képeznek, nem lehet nedvesíteni a ruhát vagy a szivacsot az oldatban, és habot kell alkalmazni. A régi foltokkal is jól fog megbirkózni, és hatása kevésbé agresszív lesz, mint maga a megoldás. Például mosott mosogatószerből habot használhat. Vegye ki a kézmosáshoz használt port (az „automatikus” erre a célra nem fog működni), keverje fel a habot, és keverje fel a felületre.

Jól bevált eszközök az ablakok és a tükrök tisztítására, különösen az ammóniát tartalmazó eszközökre. Az alkohol jelentősen törli a zsírt. Az öblítés és a felület megszáradása után várjon 15 percet. De amikor üvegtisztítót használ, mindig figyeljen a kompozícióra. Ha acetont tartalmaz, akkor teljesen lehetetlen használni.

"Mr. Muskul", "Vanish" - meglehetősen gyengéd összetételűamely azonban tökéletesen eltávolítja a szennyeződéseket. És persze, a boltban vásárolhat egy olyan szerszámot, amelyet kifejezetten a feszített mennyezet tisztítására terveztek, amely tisztítja a szennyeződéseket, nem károsítja a bevonatot, és nem hagy foltokat.

eszközök

A por csak száraz, puha ruhával lehet eltávolítani a mattlemezből. A lényeg az, hogy tisztítsa meg a felületet, ha tisztítás nélkül, anélkül, hogy túlságosan keményen próbálnánk, ne törje meg erőfeszítéssel. A mennyezet egy keretből és egy kihúzott vászonból készült szerkezet. A túl sok PVC fóliával szemben deformálódhat - csúnya csíkokba nyúlhat, ráncok képződhetnek. Csak a szakemberek tudják megszüntetni ezt a hibát.

Ha egy speciális fúvókával ellátott porszívóval száraz tisztítást végez, nem szükséges a készüléket a mennyezethez közelíteni. Kis, 1-2 cm távolságban kell tartani.

  Ha a mennyezetet gőzfejlesztővel tisztítja, a szerszámot szennyeződésre kell irányítania. Gőzölje fel a felületet, majd azonnal távolítsa el a keletkezett kondenzátumot, törölje szárazra.

  Ha nedves tisztítást végez egy mopszal, akkor maximális óvatossággal kell eljárnia. Ha az anyag hirtelen elcsúszik a munkasávról, akkor a gondok elkerülhetetlenek. A felület megkarcolható. Ezen túlmenően, ha ezt az eszközt használjuk, nem lehet szabályozni az ütközés mértékét, mintha rongy, szivaccsal vagy szalvétával dolgoznánk.

  Ha a mennyezetet kézzel tisztítják, akkor a kezedben nem kell ékszereket viselni, a legjobb, ha kesztyűt viselünk. Gyakran előfordulhat, hogy a mennyezet teljes felületének tisztításához szükség lehet néhány rongyra vagy szalvétára.Néhányan eltávolítják a foltokat, mások megszáradnak és megszüntetik a lehetséges foltokat.

   Tisztítsa meg a mennyezetet töredezettebben. Egy darab után. Kényelmesebb a mozgás, ráadásul a vászon mindig egyenlőtlenül szennyezett, valahol óvatosabb és gondosabb hatásokra lehet szükség, és valahol elegendő egy nedves ruhával.

    Ha sok a szennyeződés a mennyezeten, az általános tisztítást nem végezték el, vagy már régen, például néhány évvel ezelőtt döntő intézkedésekre volt szükség.

    A web mély tisztításának technikája több szakaszon megy keresztül:

    • Először tisztítsa meg. A web el van távolítva a sarkoktól és a lámpáktól, a port eltávolítják.
    • Ezután tisztító készítményt viszünk fel a felületre.
    • Várakozás egy bizonyos ideig. (Ha a szennyeződés nagyon erős, úgy, hogy a mosószer teljes erővel járjon. Ha a foltok kicsi, akkor a következő lépéshez léphet).
    • A kompozíciót lemosják a vászonról.
    • Ezután a szárítás. A felületet száraz ruhával, ronggyal töröljük. A szappan-foltok nyomai felszámolásáig.

    Hasznos tippek

    Annak érdekében, hogy a matt mennyezet mindig kedvező legyen a megjelenésével, jobb, ha rendszeresen megtisztítjuk, és foltok esetén ne távolítsuk el eltávolításukat később, és azonnal távolítsuk el őket, amíg frissek és könnyen tisztíthatók.

    A nappaliban, a hallban, a hálószobában és más helyiségekben, ahol a szennyeződések nem halmozódnak fel annyira, elég évente egyszer, fél évig tisztítani.

    Ne felejtse el szellőztetni a helyiséget, ahol a függesztett mennyezet van felszerelve.

    Minden munkát a legjobban reggel végezhetünk, amikor nincs szükség további megvilágításra.

    Javasoljuk, hogy minden egyes használat után a fürdőszobában az álmennyezetet mossuk. Elég, ha eltávolítja a kondenzátumot és a szappan virágzását - törölje le egy ruhával. Ha ez a takarítás lehetetlen, akkor szabályszerűvé kell tenni - rendszeres időközönként az általános tisztítást a szobában, a mennyezetről kezdve.

    Ahhoz, hogy megbirkózzon a zsíros virágzással, segít az alapok, beleértve az ammóniát is. Még a legerősebb motorháztető ellenére a konyhában a mennyezetet rendszeresen és gyakrabban kell mosni, mint például a nappaliban. A szennyeződés észrevétlenül halmozódik fel, de alaposan.

    A konyha, fürdőszoba, erkély a legkedvezőbb hely a bármilyen szennyezés megjelenéséhez. Ezért a mennyezeti burkolat tisztítása gyakoribb.

    Tisztítás előtt távolítsa el az összes ékszert az ujjairól, viseljen kesztyűt. Ez megvédi a mennyezetet a kis karcolásoktól és a kémiai hatásoktól.

    Ha kétség merül fel, hogy a tisztítószerkezet hogyan fog viselkedni a felületen, akkor előzetes tesztet lehet végezni. Alkalmazza a terméket valahol a szoba "sötét" sarkában. Még akkor is, ha kár keletkezik, ez észrevehetetlen lesz.

    Gyakran előfordul, hogy a foltok a mosószerkoncentrátummal túlzásba kerülnek, vagy elfelejtik a tisztítószert a felületről törölni és megszárítani. A meglévő szappancsíkok kiküszöbölése érdekében ismételje meg a mennyezeti tisztítási eljárást vizes ammóniaoldattal (hígítsa a terméket 1:10 arányban).

    A mennyezet felületét a legjobban szegmensekkel lehet tisztítani. A varratok mentén. Egyenes vonalak. Tisztítás után ne felejtsük el a ruhával száraz ruhával. Az ilyen szárítás mentesül a felesleges válásoktól.

    A szennyezés bizonyos fajtáit, például a vászon színének megváltoztatását nem lehet eltávolítani improvizált eszközökkel. Az ilyen típusú szennyezést a konyhai mennyezet sárgasága okozza. Ezek a változások a forró gőznek való kitettség miatt következnek be. Itt nem használhat fehérítőszereket. Egyébként, a feszített mennyezetek tisztítására szolgáló fehérítőszerek semmilyen esetben nem használhatók.

    Csiszolt mennyezet - a belső szép és fontos részlete. És ha nem felejti el rendszeresen megtisztítani, akkor sok éven át szolgál majd, és örömmel fogadja az érintetlen szépségét.

    Az összetett foltok tisztítása a feszített mennyezeten, lásd a következő videót.

    Comments
     szerző
    Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

    Bejárat

    Nappali

    hálószoba