Dekoratív zsinórok álmennyezetekhez: a használat előnyei

Egyre több új termék jelenik meg a befejező anyagok piacán. Ezek közül az egyik a zsinórok a feszített mennyezetek díszítésére. Mi az? A mai napig népszerű feszítőszerkezetek beszerelése után a mennyezet és a fal közötti rés marad. Ha elhagyja azt, az elronthatja a szoba általános megjelenését.

A kis esztétikai hiba elkerülése érdekében speciális dekorációs anyagokat használhat.

Ebből a célból a mesterek különböző lehetőségeket kínálnak: maszkolószalag, dugók, alaplapok, és egy dekoratív vezeték a legoptimálisabb megoldás erre a problémára. Ez a befejező érintés a javításban tökéletesvé teszi a mennyezet megjelenését.

Egy ilyen színbetét nem csak a mennyezet telepítése után fennmaradó illesztést fedi le, hanem a szoba kialakításában is fényes akcentussá válik. A speciális hevederek megválasztása meglehetősen széles, ami azt jelenti, hogy a megfelelő szín és méret megtalálása nem nehéz. Ennek a terméknek az ára nem magas, és általában 60 és 100 rubel között mozog.

előnyök

Az ízületek befejezésének egyik lehetősége sem ad ilyen helyet a képzeletnek mint dekoratív vezetéknek. Íme az előnyei:

 • A szintetikus szálakból készült kötélkötél könnyen hajlítható és bármilyen alakú lehet. Ez különösen akkor fontos, ha a szoba falai nem teljesen simaak - egy puha kábel leesik, ahogy irányítja. Ezenkívül lehetővé teszi, hogy a különböző gipszkarton mennyezeti ábrákat megfordítsa, amelyeknek a legkülönfélébb alakjai lehetnek. Ez az anyag nem egyenlő, így egyértelmű előnyei vannak a műanyag profil vagy a maszkolószalag felett.
 • A színektől és a szélességtől függetlenül a csővezeték nem rontja meg a szoba arányait: a mennyezet nem lesz alacsonyabb és nem szűkíti a helyiséget. És ha a világos színű köteleket és a mesterséges világítást és az azonos színtartományú befejező anyagokat helyesen ötvözi, a szoba „tágasabbá” válhat.
 • A kábelkötegszerelés egyszerűbb, mint valaha, ugyanúgy, mint a falról való eltávolítása - a háttérképet és a mennyezetet nem érinti. Szükség esetén a szegélyt meg lehet mosni, majd vissza kell vinni az eredeti helyre. Új kábelt is telepíthet, eltérő színű vagy szélességű.
 • Ez a fajta dekoráció a közelmúltban jelent meg a befejező anyagok piacán. Ahhoz, hogy otthon használhassuk, egy meglehetősen friss ötlet, ami azt jelenti, hogy a ház vagy lakás szokatlan lesz vele.
 • Ezek a termékek elviselik a magas páratartalom- és hőmérséklet-ingadozásokat, ezért nemcsak a nappalit, hanem egy hangulatos konyhát is díszítik.

felszerelés

Professzionális kivitelezõk nélkül dekoratív hevedereket telepíthet. Általában a kábel könnyen benyomható a falprofil nyílásába. Ideális esetben ragasztók használata nélkül is megteheti. Ez azonban nem mindig lehetséges. Például, ha nem találja az ideális szélességet a meglévő rés alatt.

Ezután a kábelen kívül szükség lehet erre:

 • akril tömítőanyag a feszített mennyezet vagy a háttérvilágítás színében, ragasztót használhat például ragasztópisztolyból;
 • kés a felesleges zsinór vágásához.

Először tegyen egy réteg tömítőanyagot vagy ragasztót a kábelköteg rögzítési helyére - a deszka alapja alá, ahol a mennyezet meg van húzva. Ezzel a legjobb, ha a sarkokból indul, vagy a szokatlanul formázott mennyezet esetén a leginkább ívelt helyről. Helyezze a kábelt, fokozatosan mozogjon a kerület körül, és húzza ki a tömítőanyagot. A viszkozitása meglehetősen magas, ami azt jelenti, hogy a fényvezeték könnyen rögzíthető. Miután az egész kerület áthaladt, vágja le a felesleget és dokkolja a kábelköteg végét.

Ne használjon spatulát a munka során.annak érdekében, hogy ne sértse meg a kötél vagy a vászon felületét - elég ahhoz, hogy a kezével nyomja. A flagellumnak szorosan illeszkednie kell a feszített mennyezethez és a falakhoz.

Ha ez nem történik meg, a technikai szakadék nem záródik le teljesen, és maga a kötél dekoráció is elindul.

Részletes utasítások a dekoratív vezeték szereléséhez a következő videóhoz.

típusok

A dekoratív kötelek különböző átmérőjűek. E jellemzőtől függően a következő típusokra oszthatók:

 • vékony - 8 mm;
 • standard - 10 mm;
 • megvastagodott - 12-20 mm.

Ez utóbbi meglehetősen ritka, mivel a baguettek hornyába való behelyezése problémás lehet. A vastagság kiválasztásakor emlékezzen a főre ennek a díszítőelemnek a célja: teljesen fel kell fednie a rést a felületek csomópontjánál. Ezért a szélességnek elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy lezárja a rést.

Az ilyen típusú dekorációnak is lehet más magja:

 • fémhuzal;
 • gumi véna;
 • pamutszövet.

Ami a külső réteget illeti, akkor sok közül választhat. A kötél csavarható, fonott és kötött. A legegyszerűbb módja a csavart fajta, mivel már nem fújja be a tojásrakás közben, még akkor is, ha a folyamat nem megy azonnal.

Ezeknek a befejező anyagoknak a színválasztéka változatos, modellek mintázattal, anélkül, sima vagy színesek, Lyrix szálak ezüstből vagy aranyból.

Hogyan válasszuk ki

A dekoratív zsinór kiválasztásának egyetlen elve a belső jellemzői. Minimalista vagy diszkrét kialakítás szilárd felületet eredményez. Egy kis ezüst ragyogás felfrissítheti a hangulatot és újszerűséget hozhat.

Ha a lakás csodálatos dekorációval rendelkezik - gyönyörű szőnyegek és függönyök, rengeteg díszítőelem, festmény - akkor a mennyezet színsémája szélesebb lehet. A zsinórok megengedettek egy fülbemászó arany vagy gyöngyház-csillogással. A különböző színekkel a leggyakrabban használt zsinórok színei: fehér, pasztell, fekete.

A belső terek frissek és eredetiek, nemcsak a mennyezetre vagy a világításra alkalmas dekoratív zsinórokkal, hanem kontrasztosakkal is.

Ez a szegély lehetővé teszi, hogy a mennyezetre összpontosítson, és felhívja a figyelmet.

Korábban a dekoratív zsinórokat csak a függönyök, vagy a bútor díszítésének elemeit használják, de ma már a mennyezet díszítésében találták meg alkalmazását. A díszítést igazán exkluzívvá teszik, és a kényelem hangulatát hozza a szobába, ami egyszerűen szükséges ahhoz, hogy a modern ember pihenjen és fiatalítson.

A művészi megoldások sokfélesége lehetővé teszi a javítás kreatív megközelítését és igazi örömét. Továbbra is egyedülálló design jön létre, és életre kel.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba