Hogyan készítsünk felfüggesztett mennyezetet anélkül, hogy saját kezeiket melegítenénk?

A lakástulajdonosok javítása előtt elgondolkodnak azon, hogy lehetséges-e önállóan telepíteni a feszített mennyezeteket. Kiderül, hogy az ilyen munkát saját kezűleg lehet elvégezni. Csak meg kell adnia a megfelelő készségeket, valamint speciális eszközöket kell használnia az arzenálban.

faj

A legnépszerűbb és keresett fényes mennyezeti minták. Ilyen vásznok készülnek a RAL táblázat színpalettájában. Ez a fajta mennyezet többszínű vagy két színű. A vászon felületének tükörképe tükrözi az egyedi bútorokat, ezáltal vizuálisan növelve a helyiséget. Az egyes szalagok hegesztésekor maradt látható varrás a fényes mennyezet hiányának tulajdonítható.

A matt design a klasszikus megjelenésre utal. Ez a fajta vászon nem tükrözi a fényviszonyokat, így az anyag jobban közvetíti a kiválasztott árnyalatot. A felület matt felülete nem fog nagy figyelmet szerezni, ezért belső teret hozva létre, belsejében magának a hangulatnak a tárgyára helyezheti a hangsúlyt.

A szatén mennyezetek nagyon hasonlóak a matt designhoz. Ez a fajta mennyezeti konstrukció ideális sima sík. Úgy tűnik, hogy a vászon mély telített szín. Az anyag lehetővé teszi, hogy jobban tükrözze a színtónusokat. A hegesztési varratok gyakorlatilag láthatatlanok maradnak.

Ha a szövetet lélegző anyagból szeretné kinyújtani, válasszon egy szövetet. A külső paraméterek szerint nagyon nehéz megkülönböztetni a textíliát a mattól. A fő árnyalat itt a feszültség mértéke. A mennyezet felülete sík, emellett megkönnyebbülési felület is van.

A textiltermék kiválasztásakor, amikor a szerkezetet saját kezével szerelik fel, figyelembe kell venni, hogy egy ilyen anyag poliészter szálból vagy szokásos szövetből készül, ami befolyásolja a ruhadarab átbocsátását.

Csatlakozási módszerek

Számos módja van a feszített mennyezetek rögzítésére.

Wedge módszer

A feszítőszerkezetek önbeállítása jelentősen egyszerűsíthető, ha az ékszer rögzítési módját alkalmazzák. Ezzel az opcióval a vászon szorosan rögzíthető egy baguette-ben a távtartó rúd segítségével. Továbbá a mennyezet és a fal közötti rés egy lábazattal van borítva. Ez a módszer meglehetősen kényelmesnek tekinthető, mivel nem szükséges az anyagot a szoba meglévő konfigurációjának megfelelően beilleszteni.

A tapadás befejezése után a fennmaradó anyagot (azaz felesleget) egy építési késsel távolítjuk el.

Cam módszer

Nem lesz szükség speciális vágásra. Általában a vászon rögzíthető a mozgatható baguette elem és az álló helyzet között. Az ilyen elemeket bütyköknek is nevezik. Gyakran ezt a telepítési opciót a betéteknél használják, a mennyezet négyzetének ebben az esetben nem lehet több, mint 20 négyzetméter. m, másképpen a vinil megreped, és elkezd kinyúlni a profilból.

Harpúni módszer

Ez a módszer jobb, ha nagy a valószínűsége annak, hogy a lakás fölött állandóan szivárogjon a padló felett. Ebben az esetben a kialakításnak szétszerelnie kell. Ezért kell választani egy hárfán rendelésű eszköz feszítőszerkezeteket. Csak ez a módszer teszi lehetővé a mennyezeti rendszer teljes lebontását, azzal a lehetőséggel, hogy ugyanazt a vászonot ismét rögzíthetjük.

A hárfa módszer hátránya a mennyezet hosszú távú telepítése. Itt szükséges az anyag pontos mintázata. A kivágáshoz speciális felszerelésre van szükség. Ez a módszer a legmegbízhatóbb és leghatékonyabb.Ha nem figyel az egész szerkezet hosszú telepítési idejére.

Az utasítások szerint, a feszítőszövet elrendezésekor a baguette rögzítésének befejezése után folytassa a huzalozást.

Baguettákat hosszú ideig telepítenek, így nem szükséges a lineáris csavarok megléte, addig a vezetéket egy külön kábelcsatornában rejtették el, amely az alapra van rögzítve.

A fűtés nélküli feszített mennyezetek maguk is csinálják

Különböző típusú feszített mennyezeti szerkezetek léteznek, egyeseket hőfegyverek nélkül telepítenek. Ha egy személynek legalább valamilyen tapasztalata van egy szobabelsőépítészetben, akkor képes lesz arra, hogy „hideg” módon elsajátítsa a mennyezet telepítésének technológiáját. Az elmélet tanulmányozása után biztonságosan dolgozhat.

A PVC fólia nemcsak a fényt tükrözi, hanem az anyag tökéletesen nagy mennyiségű vizet tartalmaz, miközben teljesen tisztátalan az ellátásban. A súlyos hátrány fennállása még mindig elriasztja a PVC mennyezet telepítésének vágyát. Az ilyen felületek feszességéhez a helyiséget magas hőmérsékletre kell felmelegíteni.

Számos alapvető oka van annak, hogy jobb, ha nem melegítik a szobát:

 • A szobahőmérsékletre gyakorolt ​​hatások előtt a szobát teljesen ki kell szabadítani a bútorokból és a befejező anyagokból. A magas hőmérsékletű elemek hatására a szobában deformálódnak. Sajnos, a javítási munkákat nem mindig teljes körűen végzik, ezért egy felújított szobában jobban feszíthetjük a szövet mennyezetét, amely a telepítés során nem igényel speciális fűtést.
 • Hőfegyver. A hőpisztoly munkája magas költségekhez vezet. Olcsóbb telepíteni a mennyezetet saját kezével.
 • A feszültségszerkezet fűtés nélküli telepítése olcsóbb és sokkal biztonságosabb. Mivel annak a vállalatnak a megbízhatatlansága, amelyre a mennyezet telepítését kérik, a hibás régi berendezések használatában nyilvánulhat meg. És ez néha balesetekhez vezet, amikor a mennyezetet hőlégpisztollyal szerelik fel.
 • A szakemberek csak szakképzett szakképzés után használhatják a hőpisztolyt. Ezt a képzést minden mester a függesztett mennyezeti szerkezetek gyártásában tartja. Önmagában a vászon fűtés nélküli telepítését csak akkor kapja meg, ha az utasításokat követik.

Stretch mennyezet: előnye és hátránya

A mennyezet felépítése fűtés nélkül előnyös és hátrányos. Azonban, mint más típusú belsőépítészet. Egyébként ez az opció sokkal több előnnyel jár.

Az ilyen módszerrel szerelt mennyezeti szerkezetekre vonatkozó érveket figyelembe vesszük:

 • Költség. A szövetvászon ára jelentősen meghaladja a film költségét. Egy ilyen mínusz kompenzálható a mennyezeti szerkezet önszerelésével. A szakértők munkájáért fizetendő megtakarítás.
 • A nagyszabású árvíz károkat okoz a szövetben, ami ennek következtében ki kell cserélni. Ennek megfelelően egy lakásban, ahol minden alkalommal szivárgás történik, jobb, ha nem választja meg a szövetet.
 • A magas páratartalmú helyiségekben a telepítés korlátozott. Például szaunában vagy fürdőszobában az anyag egyszerűen nem nyúlik. Nem ajánlott ilyen mennyezetet telepíteni a konyhába sem. Az anyag könnyen felszívja a nedvességet és a különféle élelmiszer-illatokat, miközben kellemetlen aromát és színfoltokat hagy.

A kiváló minőségű motorháztető telepítése természetesen segíthet és megmentheti a helyiséget a felhalmozott nedvességtől, szagtól.

Ha a nappaliban vagy a hálószobában telepítenie kell a mennyezetet, akkor válasszon egy jobb ruhát. Az ilyen mennyezeti szerkezetet a „hideg” módszerrel telepítik. Ez a választás a legmegfelelőbb.

A szövet mennyezetének telepítése jelentős előnyökkel jár:

 • a telepítés önmagában lehetséges;
 • hosszú működési idő;
 • mechanikai feszültséggel szembeni ellenállás;
 • a varratok hiánya;
 • a festék lehetséges alkalmazása, fotónyomtatás;
 • a szobát nem kell felszabadítani a bútoroktól;
 • a felület sima matt felülete.

Utasítások az önszereléshez

A független munkához a telepítés során a mennyezet hasznos készségek lesz az otthoni javításhoz. Az egyik nem telepíti a mennyezetet. Az ilyen munkához néhány embernek szüksége van.

A szövet mennyezetének tervezéséhez fontos lépéseket kell tennie:

 • A szoba egy bizonyos mérete alatt rendelje meg a szükséges vászont. Meg kell hívni a mérőt, aki elvégzi a szükséges méréseket.
 • Továbbá a baguette rögzül. Az alumínium profilok a mennyezet kerületén vannak rögzítve.
 • A baguette speciális klipek rögzítik a ruhát.
 • A rögzítési területeken a szabálytalanságok kiküszöbölésére egy épület hajszárítót használnak, ha ez nem így van, akkor rendszeres háztartási hajszárítót használhat.

A telepítés egyszerű. Fontos, hogy a kívánt eredmény elérése érdekében a folyamat maga is felelősségteljes legyen.

Vélemények

A zökkenőmentes szövet mennyezeti felépítése sokkal könnyebben telepíthető, ha speciális technológiát használ. Ahhoz, hogy megértsük a részleteket, segíthet a valós emberek értékelésében. Azok, akik tapasztalattal rendelkeznek, és hogyan tudják telepíteni a nyújtó mennyezeti szerkezeteket.

Az értékelés során a tapasztalt emberek fűtés nélkül beszélnek az önszerelésről.

A következő információk találhatók:

 • A textil mennyezet telepítése könnyebb, mint a PVC beszerelése. Nincs szükség fegyver használatára, a telepítésnek a szoba közepétől kell indulnia, nem a sarkoktól. Ellenkező esetben a rendszer változatlan marad.
 • Annak érdekében, hogy ne sértse meg a mennyezetépítés drága anyagát, érdemes a telepítési munka megkezdése előtt gondosan tanulmányozni a telepítési technológiát. Tapasztalt szakértők beszélnek a finomságokról és a titkokról. Pontosan meg kell értenünk, hogy a mennyezeti csatorna telepítése hogyan történjen, és csak akkor folytassa önállóan az üzletet.
 • A spatulával óvatosan kell dolgozni, hogy ne sértse meg az anyagot. Az anyag természetesen elég erős, és mégsem érdemes túl élesen újratölteni, mivel az anyag elrontásának kockázata még mindig fennáll.

A mennyezet hideg módon történő felszereléséről lásd alább.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba