Zökkenőmentes nyúlványok: típusok és jellemzők

Nehéz vitatkozni azzal a ténnyel, hogy a belső tér legjelentősebb tárgya, amely a ház és a tulajdonos első benyomását befolyásolja, a mennyezet. Ennek a felületnek a gazdagítása és szép kialakítása sok időt biztosít.

Meglehetősen kevés módja van annak befejezésére, de éppen a zökkenőmentes nyúlványok állnak nagy igénynek. Típusuk és jellemzőik teljes mértékben kielégítik a legigényesebb ügyfelek igényeit is.

Különleges jellemzők

Zökkenőmentesen feszített vászon - a modern befejezések népszerű és keresett módszere. Az ilyen mennyezetek könnyen telepíthetők és karbantarthatók, gazdaságosak, esztétikai és dekoratív előnyökkel rendelkeznek. A szerelt szerkezetek kialakításának technikája lehetővé teszi, hogy azokat bármilyen célállomáson - lakóépületekben, ipari komplexumokban, sport- és orvosi központokban - telepítsék.

A zökkenőmentes feszítőrendszerek fő előnye, hogy a mennyezetek ideális síkja minden ízület nélkül, ami kiváló megjelenést biztosít. A szövetek különböző méretűek. A piacon 5 méteres szélességű modellek találhatók, amelyek miatt a tágas szobákban több vászont nem kell kombinálni.

A legigényesebb ügyfelek elégedettek lesznek a színes ajánlatok bőségével és a varrat nélküli nyúlványok sokféle textúrájával, képesek lesznek díszíteni a belső teret bármilyen stílusos irányban.

A csuklós termékeket a tervezés típusa szerint különböztetjük meg:

 • egyetlen szint;
 • többszintű;
 • lépés.

Fontos tényezők, amelyek meghatározzák a zökkenőmentes mennyezeti rendszerek népszerűségét egy modern acélvevőben és fizikai tulajdonságaikban. Annak ellenére, hogy ez a termék látszólag törékeny, nagyon erősek. Ha a telepítés a szabályok szerint történik, a vászon soha nem sérül meg, ami garantálja a termék hosszú élettartamát.

A zökkenőmentes bevonatok védelmet nyújtanak., védi a szobát a fenti szomszédok áradásától. De időbe telik a víz, a levegőztetés és néha speciális berendezések kivonása, hogy a mennyezetet vissza lehessen állítani a korábbi formájába.

A törlőknek két jelentős hátránya van. Az első a sebezhetőség. A vászon könnyen megrongálódhat bármilyen áttört vágó tárgyzal, például egy falra szerelhető építési spatulával. A második az, hogy a spot világítás kiválasztásakor és telepítésénél gondoskodni kell. A mennyezeten található világítóberendezések teljesítménye nem haladhatja meg a festmények hőérzékenységének megállapított szabványait.

Fajta és méret

Napjainkig az építőanyagok hazai és külföldi gyártói kétféle feszítőrendszert kínál:

 • PVC (polivinil-klorid) film;
 • szövet (poliuretánnal impregnált poliészter).

szövet

Egy másik gyakori név a francia. Ezek a poliészterfonalból készült kötött szövés termékek, a nagyobb szilárdság érdekében, a szövetet poliuretán kompozícióval impregnálják. Tekercsben valósul meg, a telepítés előtt nem szükséges fűtés.

A textil mennyezetek előnyei:

 • a nagy mechanikai terhelések megtartása - még akkor is, ha a vakolat egy darabja eltűnik, a szövetrendszer ellenáll az ütésnek;
 • a szerelési munkák biztonsága - a hőszerkezet nem szükséges a szövetszerkezet telepítésekor;
 • tartósság - az anyag ereje miatt nem tíz év múlva is megszakad, az anyag nem ráncolódik a sarkokra, a ráncok nem jelennek meg;
 • A szövet árnyékolók fűtetlen szerkezetekben használhatók.

Annak ellenére, hogy a poliészter szálak szintetikus anyagból készülnek, teljesen biztonságosak az emberek számára, és nem bocsátanak ki mérgező elemeket a térbe. A szövetbevonat felülete nem vonzza a mote-ot, mert az anyag nem elektrifikálódik.

A szövettermékek idővel nem gyengülnek, és nem változtatnak színben, nem bocsátanak ki kellemetlen bűrt, és kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek. Nedvességálló, így magas páratartalmú helyiségekben is használható. Tűz esetén nem jelentenek további tűzforrást, nem égnek, hanem füstölnek. A szövetbevonattal ellátott mennyezet élettartama legfeljebb 25 év.

A zökkenőmentes szövetbevonatok hátránya a magas költség. Ezt a tényezőt azonban teljes mértékben igazolja az ilyen típusú bevonatok előnyei.

Polivinil-klorid

A zökkenőmentes PVC-vászon kész formában is sima és hibátlan felületet biztosít. De ezek ára közel 1,5-ször alacsonyabb, mint a szövet. Magas vízállóságuk és tartósságuk van. A négyzetméter film akár 100 liter víz ellenáll. A lefolyás után a mennyezet a korábbi pozícióját veszi át, a vászon nem deformálódik, és ugyanolyan vonzó megjelenéssel rendelkezik, mint korábban.

A PVC feszítőrendszereknek az alábbi előnyei vannak:

 • a pengék nem tüzelnek - tűz esetén lassan megolvadnak;
 • néhány alfaj jól érzi magát a magas páratartalmú szobákban;
 • Szinte minden gyártó 10-15 éves garanciát ad a PVC mennyezeti szerkezetekre.

A felület nem igényel különös gondosságot. Elég időnként törölje le szappanos vízzel megnedvesített nedves ruhával, és a szennyeződések könnyen eltávolíthatók, a foltok nem jelennek meg. Ha a fóliát speciális összetételű anyaggal impregnáljuk, akkor a felület nem vonzza a port.

A színpaletta és a textúrák típusa széles választékkal csodálkozik, bármilyen dizájn ötlethez bármilyen színű vászonot vásárolhat.

Az ilyen felfüggesztett mennyezetek hátrányainak listája a következőket tartalmazza:

 • a telepítéshez speciális, drága felszerelésre van szükség - a vászon 50-60 fokos melegítésére van szükség egy hőpisztolyra;
 • A PVC fólia légzáró termék, ezért az ilyen mennyezettel ellátott helyiséget rendszeresen szellőztetni kell, különben a gőz- és gázcsere zavart lesz;
 • fűtetlen szobákban: egy garázs, egy raktár, egy dacha, ahol ritkán látogatják és melegítik, a PVC rendszerek telepítése lehetetlen, mert ha a levegő hőmérséklete kevesebb, mint 5 fok, a film elkezd feltörni;
 • kellemetlen szag - a telepítés után a vászon kellemetlen szagot sugároz, de néhány órán belül eltűnik.

Mennyezeti felület

A PVC-alapú nyúlványok a következő típusokra vannak felosztva.

 • Fényes. Különböző színpaletták és árnyalatok sokfélesége. Az ilyen típusú bevonat sajátossága a ragyogásban és a tükörhatásban rejlik, ezeknek a jellemzőknek köszönhetően a szoba tére vizuálisan nagyobb lesz. Magas reflexiós küszöbük van (közel 90% - a textúrától függően). Ennek a funkciónak köszönhetően érdekes díszíteni a belső teret, de néha jelentős hátrány.

A fényes fényes megjelenés egy szűk folyosón, kis és alacsony helyiségekben és sötét színekben néz ki, éppen ellenkezőleg: magas és nagy szobákat díszíthet.

 • Matt. A matt feszültségű szerkezetek a tökéletesen illeszkedő gipszkarton mennyezethez hasonlítanak. Nem tükrözik a szobában lévő tárgyakat, kissé elnyelik a fényt. A matt vászon színválasztéka nem korlátozódik a klasszikus fekete-fehér fehérre, gazdag és gazdag és pasztell árnyalatokkal rendelkezik.
 • Szatén. Az ilyen vászonoknak a szatén anyagra jellemző fényessége és a visszaverődés minimális. Megjelenés, matt közelében.
 • Ruhák fotónyomtatással. Bármilyen típusú film vagy szövet felületén különböző minták, minták és különböző méretű, méretarányú képek kerülnek alkalmazásra.

Gyártási jellemzők

A bemutatott modellek bemutatása nemcsak megjelenésüktől eltérő: szín, árnyalatok, fényesség vagy unalmasság, hanem a műszaki jellemzők, például a szélesség is. A legnagyobbak a szövetvászonokhoz készültek - 5 m. Ha egy nagy terület nélküli hegesztéshez szükség van egy mennyezetre, nyilvánvaló, hogy választani kell az opció mellett. A termékekben minden szükséges biztonsági és környezeti paraméter figyelhető meg. A telepítés hőlégfúvó nélkül történik, mivel az anyagot nem kell nyújtani, hanem a helyiség méretéhez illeszkedve. Meglehetősen magas ára van.

Ahhoz, hogy a mennyezetet varratok nélkül, megfizethetőbb áron kaphassuk meg, PVC vászonokat használhatunk. A francia és a belga cégek 3,5 m-es filmet kínálnak, a német gyártók - 3 m. A kínai márkák 4 és 5 m széles zökkenőmentes filmeket hoznak létre, ami elég egy tipikus lakás díszítésére.

Nagyobb mértékben az oroszországi nyújtható zökkenőmentes mennyezetek telepítése az európai gyártók köréből származik, ami viszont nem a legjobb módja az áruk árképzésének.

Az építőanyagok modern piacán nagyszámú vállalat van. A leghíresebbek a német pongok, francia Clipso Productions, olasz Cerutti. Népszerű termékek a Polyplast cégtől Belgiumból. Az európai festmények költsége többször oroszul.

A hazai gyártók között "Ceiling-Alliance" áll. A termékek tisztességes minőségűek, az oroszok számára megfizethető áron értékesítik. A fő üzemek Ivanovóban, Kazánban és Nyizsnyij Novgorodban találhatók. A márka vászonaira vonatkozó vélemények pozitívak, tulajdonságaikban a termékek nem alacsonyabbak az importáltaknál.

Így a tapasztalt szakemberek kezében a piacon a mennyezet zökkenőmentes szövetek szabványos méretei válhatnak az eredeti tervezési ötlet megtestesüléséhez. Segítségükkel hagyományos vagy többszintű struktúrákat kaphat, amelyek minden bizonnyal a ház fénypontjává válnak.

A varrat nélküli mennyezetek telepítéséhez lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba