1,5-es ágynemű mérete a különböző országok szabványai szerint

 1,5-es ágynemű mérete a különböző országok szabványai szerint

Az ágyban aludni hangulatos és kényelmes volt, helyesen kell kiválasztani az ágynemű készleteit. Végtére is, a kis méretek azt eredményezhetik, hogy a párna kemény lesz, a takaró csomóvá válik, és a matrac csupasz és piszkos lesz. Ezért egy ilyen ágyban aludni csak nem fog működni, de az egész napra vonatkozó vidámság vádja attól függ. Érdemes még részletesebben megvizsgálni az ágy méretét és a félig ágyneműt a különböző országok szabványai szerint, valamint tanácsot adni a választásukról.

Különleges jellemzők

A félig franciaágy egy vagy két személy használhatja, amelyet az ágynemű kiválasztásakor figyelembe kell venni. A modern gyártók széles méretválasztékot kínálnak, bár van egy bizonyos szabvány az ilyen készlethez. Sok gyártó ezt alapul veszi, miközben saját kiigazításokat végez, hogy a vevőt a választás szabadságával adja. Ez a megközelítés nem csak a méretekre, hanem az anyagra, a színre és a színezésre is vonatkozik. A bemutatott kínálat közül minden ügyfél választhat egy kedvenc színt, előnyben részesítheti a természetes vagy szintetikus anyagokat, és egyes termékek természetes és szintetikus szálak keverékéből készülnek.

A félig dupla ágynemű bizonyos szabványokkal rendelkezik, amelyek főként a gyártó cégektől függenek, mivel egyesek egy vagy másik méret kiválasztásakor betartják a személyes kritériumokat.

Ha ezt a kérdést általában figyelembe vesszük, érdemes megjegyezni, hogy a szabványlap minimális méretei 150x200 cm, természetesen hossza és szélessége valamivel nagyobb lehet. Ha a paplanhuzat méretéről beszélünk, akkor azok hossza eléri a 220 cm-t, és a szélessége általában 145 és 160 cm között mozog, és általában két párnahuzatot is tartalmaz, amelyek téglalap vagy négyzet alakúak lehetnek. Ugyanakkor a négyszögletes modellek méretei 50x70 cm, négyzetesek pedig 70x70 cm.

Orosz szabványok

Az orosz gyártók betartják az alábbi szabványokat:

 • egy lap - 155x220 cm;
 • paplanhuzat - 140x205 cm;
 • párnahuzatok - 70x70 cm

Néhány oroszországi gyártó képes megfelelni az alábbi 1,5 dimenziós ágyneműnek:

 • egy lap - 150x210 vagy 150x215 cm;
 • paplanhuzat - 150x210 vagy 150x215 cm;
 • párnahuzat - 70x70 vagy 60x60 cm.

Európai lehetőségek

Európában, mint Amerikában, a félig dupla ágynemű méretei a következők:

 • lap - 200x220 cm;
 • paplanhuzat - 210x150 cm;
 • párnahuzat - 50x70 cm
 • Az európai szabvány szerint a fél-franciaágy ágyneműjét a következő méretekben varrták:

 • lap - 183х274 cm;
 • paplanhuzat - 145x200 cm;
 • párnahuzat - 51x76 vagy 65x65cm.

Az amerikai gyártók a 1,5-hálószobás készlet gyártásakor néhány más paramétert betartanak, nevezetesen:

 • lap - 168x244 cm;
 • paplanhuzat - 170x220 cm;
 • párnahuzat - 51x76 cm.

Érdemes figyelmet fordítani a gyártó által a készleten található információkra.

Ha egy külföldi gyártó címkéjén van egy 1 vagy egy ágyas, ez azt jelenti, hogy csak egy párnahuzat van a csomagban. Ez az opció csak egy személy alvására alkalmas. Az osztrák és a német gyártók készletei soha nem tartalmaznak lapokat. Az olasz gyártók azonban paplanhuzatot nyújtanak, amelynek szélessége soha nem haladja meg a 140 cm-t.

Kínai készletek

Ma a kínai piacon sok kínai termék található.Ezek a készletek gyakran egybeesnek az oroszokkal, mivel a kínai vállalatok igyekeznek a lehető legjobban hozzáigazítani egy orosz vevő kéréséhez.

A legtöbb 1,5 hálószobás lakosztály a következő lehetőségekkel rendelkezik:

 • egy lap - 220x155, 210x160, 215x150, 210x160 cm;
 • paplanhuzat - 205x140, 210x150, 214x146, 220x150 cm;
 • párnahuzatok - 70x70 (gyakrabban), 50x70 és 60x60 cm (ritkábban).

De még a kifejezetten meghatározott méretek esetén is, a készlet nem felel meg a megadott értékeknek. Méreteik némileg „gyalogolnak”, vagyis több centiméterrel többé-kevésbé lehetnek.

Kiválasztási tippek

Az 1,5 ágynemű méretének kiválasztásához vegye figyelembe a több szempontot.

 • Minőség. Ez a paraméter nagyon fontos, mivel csak jó minőségű ágynemű esetén jó alvás érhető el. Az egészséges alvás a készlet minőségétől függ. Szükséges a természetes anyagok előnyben részesítése. A német és a lengyel gyártók termékei nagy keresletben vannak, bár érdemes más cégek termékeit figyelembe venni. Sok vásárló dicsérik az orosz márkák termékeit. A fő dolog az, hogy válasszon egy jó gyártót, amely természetes anyagból készült termékeket kínál.
 • Az emberek száma, akik aludni fognak az ágyban. Ha egy ágyban csak egy ember fog aludni, akkor a készlet kis méretben választható ki, de két ember számára érdemes a legnagyobb méretekkel rendelkező opciókat kiválasztani.
 • Az ágy méretei. Ez a kritérium döntő szerepet játszik a lapok méretének kiválasztásában. Ha az ágy egy személyre van tervezve, akkor a lapok mérete kicsi. Érdemes figyelmet fordítani a takaró, a párnák és a matrac méreteire. Végtére is, néhány ember inkább nagy párnákon alszik, és nagy takarókkal fedi, így a paplanhuzat és a párnahuzatok mérete megfelelő. Ez a személyes preferenciától függ.
 • Tervezési és színteljesítmény. A készlet megjelenése szintén fontos szerepet játszik a félszobás szett kiválasztásában. A szakértők azt ajánlják, hogy előnyben részesítsék a monokróm változatokat, miközben figyelmet fordítanak a fényteljesítményre. Általában a világos színű ágynemű kiváló minőségű szövetből készül.
 • Költség. Sok vásárlót visszavonnak az ágynemű-készlet ára. Természetesen a kiváló minőségért kell fizetnie. Nem kell nagyon olcsó ágyneműt vásárolni, mert rossz minőségű vagy hamis. Ne takarítson meg kényelmet.

Hogyan válasszuk ki a méretet helyesen?

Tehát érdemes részletesebben megvizsgálni, hogy hogyan határozható meg az adott ágy függvényében a félig dupla ágy szükséges mérete.

 • Ágylap Normál vagy feszes lehet, rugalmas szalagon. A normál lap méreteinek meghatározásához meg kell mérni az ágy szélességét és a matrac magasságát, miközben 5 centimétert kell hozzáadni ezekhez a méretekhez. Ha a lap több, mint ezek a mutatók, ami szintén lehet, mivel minél inkább, annál simább lesz az ágyon. Egy rugalmas szalagra való lap kiválasztásánál érdemes a címkén feltüntetett információktól kezdeni. Például a készlet 140x200 cm-es paramétereket tartalmaz, ami azt jelenti, hogy a matrac méretének meg kell egyeznie. Természetesen az ágynemű egy ilyen lapkal drágább, de ezt az opciót a könnyű felfogás, a rögzítés egyszerűsége jellemzi.
 • Paplanhuzat. A készletnek ez a része tökéletesen be kell illeszkednie egy takaróba, majd a használat kényelmes és kényelmes lesz. Mivel a vászon és a pamut modelljei az első mosás után enyhe zsugorodást okoznak, érdemes még további 5 vagy 7 centimétert hozzáadni a takaró méreteihez. Ha a paplanhuzat szintetikus anyagból készül, akkor három centiméter elegendő lesz.
 • Párnahuzat Ez az elem az ágynemű az orosz és a kínai gyártók méretei 70x70 cm, de az európai márkák gyárt modellek 50x70 cm. A szorosan rögzíteni a párnahuzatot a párnán, a szelep legyen mély - annak hossza legalább 20 cm. cipzárak vagy gombok. De nem lehet tudni a szelep hosszát a készlet kinyomtatása nélkül, mivel a címke csak tájékoztatást nyújt a szelep vagy a kapocs jelenlétéről.

Az 1,5-es ágynemű méreteiről lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba