Calico vagy poplin - mi a legjobb az ágynemű számára?

 Calico vagy poplin - mi a legjobb az ágynemű számára?

Megfelelően kiválasztott textíliák - ez fontos a belső térben. Nemcsak az otthon kényelmétől és hangulatától függ, hanem az egész nap pozitív hozzáállása is. Végül is csak egy kényelmes ágyneműben lehet teljesen pihenni és élvezni a kellemes ébredést. A legnépszerűbb szövetek a calico és a poplin. De mi az anyag jobb, csak a minőségi paraméterek összehasonlításával lehet megtudni.

Jellemzők

A legtöbb ember természetes termékeket választ, mivel képesek a levegőt jól átadni, elnyelik az izzadságot, nem okoz allergiát, nem halmozódnak fel statikusak, és tudják, hogyan kell fenntartani a test mikroklímáját, felmelegedni a hidegben és hűteni a hőt. A pamut a növényi eredetű nyersanyag. A gyapjú és a kötszerek a puha és könnyű rostokból készülnek.

A pamutalapú szöveteket nagy szilárdság, jó higiéniai teljesítmény és alacsony ár jellemzi. Ezek közül: cambric, calico, mahr, viszkóz, jacquard, krepp, mikroszálas, percale, chintz, flanel, poplin, ranfos, polycotton, szatén. A legnépszerűbbek ma a calico és a poplin.. Meg kell kitalálni, hogy melyik anyagot ajánljuk az ágynemű számára.

A készítmények összehasonlítása

A Calico egy környezetbarát, természetes pamutszálas szövet. Általában ez a gyapot, de néhány fajtájú szintetikus szálak beágyazása megengedett, például: percale, supercotton (polycotton). A szintetikus anyagok (nylon, nylon, viszkóz, mikroszálas, poliészter, spandex és más polimer szálak) nem mindig rosszak. Néha drasztikusan megváltoztatja az anyag jellemzőit a jobbra. Az ilyen rostokat tartalmazó ágynemű szövete kevésbé ráncos, tartósabbá és rugalmasabbá válik, és egy ilyen termék ára csökken.

Ha sok szintetikus anyag van, akkor az anyag leáll a levegőben, belsejében üvegházhatást hoz létre, és statikus elektromosságot halmoz fel. Egyébként a kínai calico akár 20% szintetikus anyagot is tartalmaz.

A Poplin pamutból is készül. Bár néha más szálakkal kiegészített szövet is van. Ez lehet mesterséges és természetes szál vagy ezek keveréke is.

Az előnyök és hátrányok áttekintése

A textíliák nem csak olyan anyagok, amelyek összefonódó szálakból állnak. Olyan tulajdonságok kombinációja, mint a textúra, tapintható érzések, színek, szilárdság és környezetbarát. Ezért csak durva calico és poplin között választhat, ha több kategóriában értékeljük őket.

számla

Calico egy egyszerű vászonszövés - a keresztirányú és hosszirányú láncfonalak váltakozása, amely keresztet alkot. Ez egy meglehetősen sűrű anyag, mivel legfeljebb 140 szál 1 cm2-ben van elrendezve. A felületi sűrűség értékeitől függően a durva calico többféle típusú.

  • Könnyű (110 g / m²), standard (130 g / m²), kényelem (120 g / m²). Az ebből a fajból származó ágyneműt nagy szilárdság és alacsony zsugorodás jellemzi.
  • Lakosztály (sűrűség 125 g / m²). Ez egy vékony és finom vászon, melyet nagy tartósság, minőség és magas költség jellemez.
  • GOST (142 g / m²). Általában a gyerekek alváskészleteit varrják.
  • Ranfors. Nagy sűrűsége miatt ez a fajta durva calico hasonló a poplinhoz. Itt 1 cm²-ben 50-65 szál van, míg más fajtákban csak 42 szál van, a felületi sűrűsége 120 g / m².
  • Fehérített, egyszínű (sűrűség: 143 g / m²).Ezek az anyagok jellemzően a szociális intézmények (szállodák, panziók, kórházak) ágyneműit varrják.

A Poplin egy egyszerű szövésű módszerrel rendelkezik, de különböző vastagságú szálakat használ. A hosszanti szálak sokkal vékonyabbak, mint a kereszt. Ennek a technológiának köszönhetően a papír felszínén megkönnyebbülés (kis heg) keletkezik. A feldolgozási módszertől függően a poplin lehet: fehérített, színes, nyomtatott, egyszínű. A sűrűség 110-120 g / m².

Tisztességtelen ellátás

A Calico egy praktikus és olcsó anyag, amely nem igényel különös gondosságot. A készlet 300-350 mosást képes ellenállni. Ajánlott + 40 ° C-nál magasabb hőmérsékleten mosni. A fehérítő használata tilos, még a pornak is színes vászonra van szükségeés maga a termék kifelé fordul. Calico, mint minden természetes anyag, nagyon érzékeny a fényre, ezért nem szabad közvetlen napfényben szárítani. A szövet nem zsugorodik, és nem nyúlik, de ha nincsenek szintetikus kiegészítések, nagyon ráncos. Ezért szükséges a vasalót vasalni, de jobb, ha nem az elülső oldalon.

A Poplin jobb, ha nem kell gyakran mosni. 120-200 mosás után a szövet elveszti megjelenését. És mielőtt az ágynemű mosása megtörténne, jobb, ha kifelé fordul. A mosás hőmérséklete nem haladhatja meg a + 30 ° C-ot és fehérítő nélkül. Emellett nem ajánlott erősen préselni a terméket a kézmosás során. Szárítson jobban a szabadban és az árnyékban. A vasalás tekintetében a poplin kevésbé szeszélyes. Olyan puha és rugalmas anyag, hogy nem igényel gondos vasalást, és néha nem lehet vasalni az anyagot.

megjelenés

A Calico egy matt, enyhén durva és kemény felületű anyag. A szálak lazasága, a rostok sűrűsödésének látható területei és az egyes pecsétek némi érdességet adnak.

A Poplin egy megkönnyebbüléses anyag, jellegzetes ragyogással. Külsőleg sokkal reprezentatívabb, és lágyságában nagyon hasonló a szaténhoz. Az anyag neve önmagáért beszél. Az olasz nyelvről „pápai”. Ez azt jelenti, hogy a szövetet a katolikus világ fejének tiszteletére nevezték el, hiszen egyszerre a pápa és a kísérője varrott ruhákat.

tulajdonságok

A Calico, mint környezetbarát anyag, magas higiéniával rendelkezik (lélegzik, elnyeli az izzadságot, nem okoz allergiát, nem halmozódik fel statikusan), könnyedségét, képességét arra, hogy sok éven át szívesen használják a felhasználókat, és kitűnő erővel és élénk színek fenntartásával.

A Poplin megfelel az összes szükséges európai környezetvédelmi szabványnak és jó teljesítményt nyújt. És az anyag tiszteletreméltó megjelenése a szerény gondozással együtt „egyedülállóvá” teszi a „testvéreit”.

Egyébként az utóbbi időben még a 3D hatású poplin vásznok is megjelentek, amelyek a nyomtatott képhez kötetet adnak.

Költsége

Calico helyesen mérlegelte a minimalisták választását. Szövet a sorozat "olcsó és dühös". Például egy egyszeri, 100 g / m² sűrűségű, szokásos nyomtatott durva calico ágynemű-készlet 1,300 rubelből származik. És ugyanazt a poplinköltséget 1400 rubeltől kell fizetni. Ez azt jelenti, hogy az ezen szövetekből készült termékek árai különböznek, de teljesen észrevehetetlenek.

Vélemények

Az ügyfelek véleménye alapján mindkét szövet külön figyelmet érdemel. Egyedülálló tulajdonságokkal rendelkeznek, és megérdemlik néhány felhasználó szeretetét és mások tiszteletét. Valaki a termék esztétikai oldalát részesíti előnyben, valaki nagyon környezetbarát és természetes textíliákkal szeretne körülvéve magát.

Mindenesetre a választás csak a személyes igények, vágyak és ízek alapján történhet.

A következő videóban megtalálja az ágynemű közötti különbséget.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba