Szatén ágynemű: az előnyök és hátrányok, tippek a választás során

 Szatén ágynemű: az előnyök és hátrányok, tippek a választás során

Mindig mindig nagy figyelmet fordítottak az ágynemű megválasztására, mert az alvás minősége, és az emberi egészség hangulata és állapota függ. Cikkünk az atlaszok alváskészletének megválasztására szolgál.

Jellemzők

Az atlasz eredetileg természetes selyemszálakból készült, Kína pedig hazája. A fordításban a szövet neve „sima”, ami közvetlenül kapcsolódik a külső tulajdonságaihoz. Az évszázadokon át tartó Atlasz az arisztokraták számára készült anyagnak tekinthető. Napjainkban ez az anyag nem kizárólag selyemszálakból készül, hanem alapanyagként használatos, és szintetikus szálak, valamint viszkóz és pamut is használhatók segédanyagként. Mindezek a komponensek nagyszerű megjelenést és kiváló minőséget biztosítanak.

Az atlasz előnyei:

 • természetes, megbízható anyag, amely kiváló minőségű;
 • kiváló légáteresztő képesség és felszívódás, gyorsan szárad;
 • nem okoz allergiás reakciókat;
 • A puha tapintású, fényes ragyogás érzi a hűvösséget a hőben.

Az anyag hátrányai:

 • túl magas ár;
 • az anyag meglehetősen csúszós és állandóan csúszik az ágyból;
 • gondos ellátást igényel;
 • kellemetlenül lehűl télen;
 • az ilyen anyagból származó foltokat nagyon nehéz eltávolítani.

Jelenleg senki nem lep meg a nyomtatott szatén termékek széles választéka. Ez az anyag szatén-jacquard-ot is tartalmaz. A szövet elülső része vékony szálakból áll, amelyek az anyag simaságát és fényességét biztosítják.

Ez egy atlasz, amelynek nincs belseje, minden oldalról egyformán szép. Csak a rajz egyik oldalán domborúabb, de másfelől depressziós. Ez az anyag kétoldalú.

Ez a termék elit. Az anyag nagy szilárdságot mutat, mivel itt használják a pamutból a csavart fonal kettős szövését. Az ilyen típusú atlasz ágyneműje nem ráncos, és sok mosást tart fenn anélkül, hogy elveszítené tulajdonságait. Az anyagot alkotó természetes szálak nagyon kényelmesek az alváshoz.

A jacquard-nyúlvány, amely speciális szálakból áll, amely rugalmasságot biztosít, jelenleg is igényel. Az atlasz egy másik típusa a duchesse. Ez egy nagyon sűrű, de ugyanakkor könnyű anyag. Az Atlas-antik textília felülete a vastagabb és vékonyabb szakaszok váltakozása miatt van.

Hímzéssel ellátott termékek - nagyszerű kiegészítők az alváshoz. A szatén hímzés használata lehetővé teszi, hogy hosszú ideig megőrizze az ilyen termékek szépségét, mert nem fog lemosni, és sok mosás után sem fog eltűnni. A készleteket hímzéssel díszítik úgy, hogy ne okozzanak kényelmetlenséget a pihenő embereknek. A paplanhuzatok és a párnahuzatok teljesen díszítve vannak, és a lapok díszítő elemei csak a széleken vannak.

A szatén párnahuzatok és paplanhuzatok különböző típusú kapcsokkal vannak ellátva. Az orosz gyártók gombokat használnak, míg a nyugatiak villámcsapást használnak.

Hogyan válasszuk ki?

Ágynemű kiválasztásakor először a matrac méretére, a párnákra, a takarókra kell összpontosítania, és figyelembe kell vennie a családtagok ízlését is. Ezenkívül fontos, hogy képes legyen megkülönböztetni a természetes anyagot a hamisítványtól. Ha az atlasz nem hamis, akkor egy fényes elülső része és egy matt belseje, nem nyúlik.

A szatén ágynemű ma több változatban is elérhető. Ezek egy és fél, kettős, euroset. Általában a készletek kétféle lapot képesek kielégíteni: egyszerű és rugalmas.

Ha egy normál lapot készítesz, akkor természetesen a matrac alatt is megragadható, de még mindig mozog és csúszik. Ezért a legkényelmesebbek a rugalmas szalagok. Az egyetlen hátránya, hogy az ilyen termékeket nehéz vasalni.

gondoskodás

 • Mosás és szárítás után a ruhát úgy tároljuk, hogy más tárgyak ne legyenek nyomva, és ne maradjon gyűrődés. A tárolásra alkalmas térfogati polcok, szekrény vagy speciális tartályok. A szatén fehérneműt védeni kell a nedvességtől és a napfénytől. Ne tárolja azt vákuumzsákokban, mivel ezek gyűrődéseket hagynak.
 • Az első mosás előtt különös figyelmet kell fordítani a szövet szerkezetére. A modern atlaszának egyéb zárványai vannak, és a mosási módszer attól függ. Az ápolási tippek és tanácsok megtalálhatók a termék címkéjén.
 • A szaténból történő mosás előtt először dunk kell.
 • A gépi mosás tilos, csak kézi mosást használnak, amely enyhe mosószereket használ. A szatén fehérnemű nem csavart, hogy ne alakuljon ki. Néha az ecet hozzáadódik az öblítővízhez a szövet fényességének megőrzése érdekében.
 • Szárított ilyen ruhát, ruhába csomagolva, és enyhén meleg vasalóval vasalva, gőz használata és enyhén nedves ruhával vagy gézzel.
 • Ha nehezen eltávolítható foltok vannak, akkor egy ilyen dolgot jobban meg kell tisztítani.

Vásárlói vélemények

A szatén ágynemű áttekintése kétértelmű: pozitív és negatív. Sokan, akik szaténból készült hálószoba szettet használnak, vegyék figyelembe a következő pozitív tulajdonságokat:

 • szép és elegáns megjelenés, az anyag nagyon kellemes tapintású;
 • nyáron a mosoda kellemesen lehűl.

És a negatív szempontok közé tartozik az a tény, hogy az atlaszból készült vászon nagyon csúszós, nehéz gondoskodni róla. Ugyanakkor minden gyönyörű dolog bonyolult gondozást igényel.

A szatén termékek mindig jó ízlésről és a tulajdonosok anyagi gazdagságáról beszélnek. Ha gondosan gondoskodik az ilyen ágyneműről, akkor hosszú időn át a szemét fogja megjelenni. Emellett a szép alvó készletek is nagyszerű ajándék a család és a barátok számára.

Hogyan kell gondoskodni az atlaszról, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba