A flanel ágynemű jellemzői és jellemzői

A flanel szövet kiváló választás a meleg ágynemű és pelenkák varrására. Az ilyen textíliák puha és puha tapintásúak. Tökéletesen meleg a fagyos téli estéken és a hűvös szezonban.

Jellemzők és típusok

A flanel (kerékpár vagy papír) egy sűrű szövet, puha és finom nap, egyenletesen elosztva az anyagon egy vagy mindkét oldalon. A vastag szövetszálak az ágynemű elvének megfelelően vannak átlapolva.

Homeland flanel - Anglia. Itt már a XVIII. Században jelent meg. Az orosz területet egy évszázaddal később importálták. A szövet nagyon drága volt, így csak gazdag és nemes emberek engedhették meg maguknak. Az első flanellet csak világos színekkel festették, ami az anyagot fényűzővé és elegánsvá tette.

Az alap lehet gyapjú, gyapjú keverék vagy pamutfonal. Az átlagos sűrűség 175 g / m², de vannak más variációk is. A gyapjúszálak nagyon ritkán készülnek a szövetek előállítására. A leggyakoribb pamut flanel szövet kis szintetikus szálakkal. Ez a kombináció teszi a flanel anyagát:

 • nagyon tartós;
 • puha;
 • kopásálló;
 • jól vezető és meleg.

A szélesség 80-220 cm, annak ellenére, hogy az anyag nagyon sűrű, tökéletesen lélegző.

A flanel anyag színezésének típusától függően többféle típus különböztethető meg.

 1. Nyomtatott. A szöveten nyomtatott minta látható. Az ilyen flanelből varrni kell a pelenkákat és a ruhákat. Az egyik oldalra való rajzolás azért szükséges, hogy a gyermek bőrét ne befolyásolja a festék. Ez minimalizálja az allergiák előfordulását.
 2. Sima színezett A szövet mindkét oldalán egy színben van festve.
 3. Fehérített. A kezdeti szakaszban a szövet különböző színekben készül. Egységes fehér szín esetén fehérített. Tiszta flanel anyag festés nélkül és minták, amelyeket ágynemű és bébiruhák varrására használnak.
tömörítő
sima
fehérített

Van egy fehér-föld és a talajszerű flanel, amely többféle alapfestés keverékének eredménye. Ezek különböznek abban, hogy az első esetben a fehérített szövetre rajzot alkalmaznak. A második - sima színű.

föld alatti
Belozemelny

A szövet sűrűségét az anyag súlya határozza meg. A flanel könnyű, közepes és nagy sűrűségű.

A flanel ágynemű fő előnyei a következők:

 • lágyabb flanellal minden mosással;
 • nagyon egyszerű alapelvek az ellátásban, amelyek nem igényelnek bizonyos alapokat és sok időt;
 • hosszú élettartam;
 • gyorsan és hosszú ideig felmelegszik, önmagában meleg.

A flanel ágyneműje, amelyen a minták az anyag mindkét oldalán láthatóak, hosszú ideig megtartják nyomtatását és színét. Ezt az a módszer magyarázza, amellyel a szövet szövött. Ebben az esetben a rajz nem vonatkozik a kész textíliákra, hanem egy már festett szálból szőtt.

A flanel ágynemű kiválasztásakor be kell tartania néhány ajánlást.

 • a megbízható eladóktól minőségi textileket kínáló ágyneműt kell vásárolni;
 • gondosan tanulmányozza a címkén található információkat;
 • előnyben kell részesíteni a festett fonalakból szőtt flanelt, mivel az ilyen anyag hosszabb ideig megtartja színét, mint a nyomtatott nyomtatott anyag.

Flanel újszülöttek számára

Hideg szezonális időszakokban a szülők inkább flanel csúszkákat, mellényeket, sapkákat, pelenkákat vásárolnak gyermekük számára. A flanel pelenkák nem veszítik jelentőségüket a meleg szezonban.

Leggyakrabban 100x120 cm méretű pelenkákat talál, néha négyszögletes vagy kis pelenkákat talál. A több költségvetéshez a flanelből készült pelenkák egymástól függetlenül varrhatók.

A flanel pelenka szövet többféle minőségben használható.

 1. Baba lapok. Az újszülött ágyának flanel pelenkák használata megoldja az ágynemű gyakori cseréjének problémáját, mivel az ilyen lapok puhaak és könnyen tisztíthatók.
 2. Törölköző. A legtöbb törülköző, még a baba is, durva a gyermekek érzékeny bőrére. A flanelből készült pelenka nedvesíti a baba kényes bőrét, mert a pelenka flanel elnyeli a vizet, és nem károsítja a baba bőrét.
 3. Ágynemű az asztalonahol a gyermeknek masszázs, torna, reggeli eljárások vagy orvos vizsgálata van.
 4. Könnyű takaró. Meleg nyári estéken a gyermek flanel pelenkával borítható. Egy ilyen takaró alatt nem lesz meleg vagy hideg.

A ketrecben vagy nagy, világos mintákkal ellátott színes flanel pelenkák fejlődő szőnyegként használhatók a gyerekeknek. Négy hónapos korban a csecsemők szeretnek érdekes mintákat és képeket nézni.

Amikor a gyermek felnő, a régi flanel üzleti igényekre is elküldhető. A flanel rongyok nagy segítséget nyújtanak a tisztításban.

Flanel textilápolás

A flanel textíliákat nagyon könnyű karbantartani. Mechanikusan és kézzel is mosható. A gyártók nem javasolják a flanel magas hőmérsékleten történő mosását, mivel az anyag nagy zsugorodást okoz. Jobb, ha meleg vízben mossuk.

A textíliák első használata előtt a flanelt hideg vízben kell áztatni, majd mosni.

Nagyon óvatosan használjon fehérítő- és folteltávolító szereket. Ezek károsíthatják a szövet szerkezetét és tönkretehetik a mintát. Ne dörzsölje túl a szennyezett területet, különben kis pelletek jelenhetnek meg.

A flanel pelenka gondozása kicsit más. Lehet, hogy magas hőmérsékleten mosnak, sőt forraljuk. A fehérítők és a foltok eltávolítása szigorúan tilos.

Miután a flanel termékek nagyon szárazak, mindkét oldalon vasalóval kell vasalni.

Vélemények

A felhasználók válaszolnak a flanel ágyneműre, mint valami rendkívül puha, meleg és kényelmes. Megjegyezzük, hogy a flanel ágynemű hője a szintetikus hővel összehasonlíthatatlan. De néhány flanelvászon tulajdonos panaszkodik, hogy az ilyen ágynemű mosása után nagyon gyűrött. Szárítás után nagyon nehéz vasalni. És egy mínusz azt is jelzi, hogy hajtogatáskor a flanelvászon több helyet foglal el, mint egy egyszerű ágy pamutból vagy calico-ból.

Különös figyelmet kell fordítani a türkmén ágyneműre. Kiváló minőségű fehérneműnek ajánljuk megfizethető áron, hatalmas szín- és modellválasztékkal.

A flanel pelenkák csak pozitív véleményeket gyűjtenek. Az emberek szeretik a modern pelenkák széles választékát és méretüket. Megvásárolhat egy pelenkát minden ízléshez: egy ketrecben, virágban, monofonban és így tovább. De azok, akik ismerik a szovjet típusú flanelből származó pelenkákat, írják, hogy a jelenlegi flanelszövet nem azonos.

Tekintse át a flanel ágyneműt a következő videóban.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba