Milyen szövet az ágynemű számára jobb?

 Milyen szövet az ágynemű számára jobb?

Az alvás átlagosan egynegyedét teszi ki a személy teljes élettartamának. De függetlenül attól, hogy mennyi ideig tart, ha az ágy nem felel meg a megállapított követelményeknek, boldog és örömteli ébredés nem érhető el. Ez nagymértékben függ a bútoroktól, az alvó helyek elhelyezkedésétől, a szoba kialakításától, azonban a textilek hozzájárulását nem lehet alábecsülni.

A textíliákra vonatkozó általános követelmények

Az ágynemű anyagának szükséges jellemzőiről beszélve a kényelmet kell figyelni. A főbb gyakorlati szempontok és árnyalatok tükröződnek az állami szabványban. Ahol lehetséges, előnyben kell részesíteni a nagy sűrűségű termékeket. Az egyetlen kivétel az egyedi típusú laza anyagok. A legtöbb esetben drága vagy akár nagyon drága.

A színezés modern technológiái lehetővé teszik színes háromdimenziós telkek létrehozását. Ne hagyja figyelmen kívül a színt: kérem. Mivel az ágyneműt sok esetben ajándékként választják, a csomag megjelenése rendkívül fontos az emberek számára. A hibátlan felismerés csak olyan anyagot tartalmaz, amely:

 • levegővel halad;
 • nem szívja fel a szekretált sebumot;
 • összegyűjti a nedvességet;
 • kellemes érzést hagy;
 • kiküszöböli az irritációt, még finom bőrt is.

Természetes anyagok összehasonlítása

Nagyon fontos megérteni, hogy elengedhetetlen a felhasznált készletek „természetességének” megadása. A természetes anyagok típusai is nagyon eltérőek, és nemcsak külső megjelenésükben különböznek egymástól. Sok tulajdonság csak néhány órát vagy akár napokat is érezhet. Ezek pontos ismerete segít elkerülni a költségtúllépéseket, ugyanakkor teljes mértékben kielégíti az igényeiket.

selyem

A selyem maga okozzaha ez minden szabály szerint történik lelkes szövetségek. Az ilyen anyag az erejéből kiemelkedik, azonnal átalakítja a szoba megjelenését. A selyemvászon tökéletesen megőrzi alakját. Az évek tapasztalata szerint a selyem pozitív hatással van az egészségre. Az orvosok is megerősítik ezt az ítéletet, amint azt számos tanulmány eredményei is alátámasztják.

Az ókori kínai által bevezetett szövetrostokat a reumás betegek, a bőr működésének károsodása javasolt. Nem provokálnak allergiás reakciókat. Ezért az ilyen ágynemű megvásárlásába való befektetés üdvözlendő.

krepp

A krepp egy olyan típusú selyem, amelyet különleges szövés jellemez.. Ez a feldolgozási módszer lehetővé teszi a szilárdság és a mechanikai rugalmasság garantálását. A krepp megjelenése megkülönböztető fényességgel rendelkezik.

arató

A külön beszélgetés megérdemli egy ilyen anyagot, mint az aratógépet. Nem szabványos megjelenésű, jellegzetes "puha" szerkezetű. A gyönyörű drapéria segít romantikus hangulatot teremteni. Mivel a fejléc egy selyem krepp alfaja, az anyag megtartotta minden jellemzőjét. A szövés megváltozása lehetővé tette számunkra, hogy egy eredeti fényt hozzunk létre.

pamut

De ez a választás hiányos, mert vannak más lehetőségek is. Az egyik az pamut.

Ez egy hagyományos anyag, amely több évtizede megerősítette, hogy megfelel a hálószoba feltételeinek. A gyapottermékek mellett tanúskodjon:

 • elég tisztességes erőd;
 • széles tónusok;
 • könnyű kezelhetőség.

A tapasztalt fogyasztók azt mondják (és a szakemberek teljesen egyetértenek velük), hogy a gyapotnak egy másik előnye van - nedvességet vesz igénybe. Ez természetesen a nedvesség ésszerű határértékeiről szól. Ennek eredményeként, ha hideg van, a pamut alsónemű kellemes melegséget teremt. És amikor meleg van, rendkívüli hűvösséget érezhet belőle.

Hangsúlyozni kell, hogy egy ilyen anyag viszonylag olcsó.

De még mindig kerülnie kell a megfizethetőbb opciók megvásárlását. Ezek szinte mindig kevéssé ismert vagy kétséges iparágak, kézműves módon előállított termékek. Gondosan meg kell vizsgálnunk:

 • hogy a varratok szépen készültek-e;
 • hogy használtak-e varrott szegmenseket;
 • mint keretezett csomagolás.

félszatén

Szatén - egy selymes fajtájú pamut. Az ilyen anyag magas költségét a mechanikai szilárdsága, a külső eleganciája, a több éven át tartó működés lehetősége indokolja.

batiszt

Különböző pamutból készült. A különbség a réteg finomságában van. A szépségben az ilyen termék a szokásos pamut alsónemű előtt áll. Az objektív gyengeség azonban csak ezekhez az erényekhez kapcsolódik - a batiste rosszul alkalmas a mindennapi használatra. Hacsak nem beszélünk egy magas színvonalú szállodáról vagy nagyon gazdag emberekről, akik engedhetik meg maguknak, hogy gyakran frissítsék az ágyneműt.

fehérítetlen pamutvászon

A Calico gyapotra épül, amely lehetővé teszi, hogy:

 • szinte nem okoz allergiát;
 • minimális gondozási követelményeket szabjon meg;
 • hozzon létre egy hangulatos légkört minimális költséggel.

A durva calico beszerzéséhez nagyon vékony rostot használjunk, de a gépnek a lehető legszorosabban meg kell fordítania. Ezért az anyag nyereségessége és hosszú élettartama érhető el. Ha azt szeretné, hogy a szoba luxus és ünnepi érzés legyen, ajánlatos jacquard szövést használni. Bármely természetes anyagra alkalmazható, mivel a technikát közel 250 éve dolgozták ki.

Ne feledje, hogy a jacquard-szövetek gyengédségét és kellemességét a gondozás fokozott követelményei árnyékolják.

perkál

Ha néhány hosszú rostot gyapotból veszünk, akkor egy percálist kapunk.. Ez a szövet nagyon tartós lehet, néhány szakértő azt is elhitte, hogy a legerősebb ágyneműt a bolygón termelik. Nehéz megmondani, hogy van-e vagy sem, de a működési tapasztalat azt mutatja, hogy a percale fogyasztói jellemzők legalább 10 évig megmaradtak. Az ilyen anyag a mosás során gyakorlatilag nem zsugorodik (minden természetes szál folyamatosan csökken, ennek eredete miatt).

puplin

Poplin vagy "European calico"század óta ismerős az orosz háztartások számára. A fejlesztőknek már sikerült megtakarítaniuk a többi pamutszövet legfontosabb előnyeit. De a szövés különbségei lehetővé tették számunkra, hogy lágyabbá tegyük az anyagot, növeljük a fényességet, simogattuk. Ugyanakkor a poplin meglehetősen költséges, ami emellett növeli a csatlakozók számát.

Ez nem esik a leginkább elit természetes szövetek körébe, hanem állandó keresletben van a költségvetési kategóriában.

festett vászon

A megtakarításokról nehezen lehet figyelmen kívül hagyni a szenteket. A könnyedség és a magas higiéniai tulajdonságok nem olyan vonzóak, mint a minimális kopásállóság, az a tendencia, hogy gyorsan megváltoztassák a színeket és zsugorodjanak, amikor a gép mosható.

flanel

Ami a flanelt illeti, előnye a hosszú távú használat. Viszont a felszín gyorsan pellettel van borítva, és sok kellemetlenséget okoz.

bambusz

A bambuszrost egzotikus módja az ágynemű tervezésének.. Ez az egyik legjobb higiéniai anyag. A többi bambusz termékhez hasonlóan az alvó textíliák hatékonyan gátolják a mikrobák fejlődését. Nem halmoz fel szagokat. Az érdeklődők tudomásul veszik a gondoskodást és a csúszást.

len

Érdemes megemlíteni egy ilyen lehetőséget vászon anyag, amely kicsi, könnyen mosható és gyorsan szárad, de hajlamos a gyűrődésre. A vasaló sok kellemetlenséget okoz.

Tippek a minőségi termékek kiválasztásához

Az ágynemű világának legközelebbi ismerete azt mutatja, hogy nem könnyű kiválasztani a szövet megfelelő változatát. A textilanyagok minőségének biztosítására vonatkozó legfontosabb ajánlás, amelyet már megvitattak, az lesz, hogy elkerüljük a nagyon olcsó termékek megvásárlását. Szinte minden bizonnyal gyenge minőségű nyersanyagokat használtak fel, vagy a feldolgozási technológiát megsértették, vagy mindkettő együtt történt. Elengedhetetlen, hogy megtudjuk, mi az anyag összetétele, a különböző szálak aránya benne. Gyakran írnak egy dolgot a címkén, és az összetevők listájában nagyon különböző tények jelennek meg.

Ha lehetséges, természetes anyagokat kell vásárolnia, ahol nincs szintetikus szál. És ha a keverék még mindig ott van, legyen kevésbé kifejezett. Fontos figyelni a kopás szilárdságára és ellenállására is. A szakemberek rámutatnak, hogy a színek, a feldolgozási anyagok módja nagyon jelentős.

Az ágynemű sűrűségének fő jellemzője az 1 négyzetméterre eső szálak száma. lásd a tekercsben. A pamut és a pamut minimális sűrűsége. Minden szintetikus szövet a középső csoportba esik, a len pedig természetes. Ami a sűrűbb anyagot illeti, a selyem és a szatén. A természetes szövetek népszerűsége magasabb szintet eredményez a szintetikus anyagokhoz képest. A magas költségek tipikusak az ágyneműre, festett színekkel.

Ugyanilyen fontos a minőség, a biztonsági színezékek. Logikus, hogy minél nagyobb a készlet, annál több elemet tartalmaz, annál nagyobb a készlet költsége. Nem vásárolhat olyan termékeket, amelyek csúsznak vagy statikus elektromos töltéseket gyűjthetnek. Meg kell próbálnunk, megérinteni az ügyet - nem szabad kellemetlen érzéseket hagynia. Otthoni használatra fontos tulajdonságok, mint például:

 • könnyű mosás;
 • szárítási sebesség;
 • könnyű vasalás.

Szinte mindig az ilyen paraméterek javulását kis mesterséges szálak hozzáadásával érik el. Csak néhány természetes anyag lehet önellátó háztulajdonosok, szennyeződések nélkül. És még a magas ár sem garantálja a minőséget. Tehát gondosan meg kell vizsgálnia a korábbi fogyasztók véleményét. A fényteszt hasznos - jó minőségű ágynemű nem enged át a fényt. Ugyanakkor a szövetszerkezet nem tűnik törékenynek.

Szigorúan lehetetlen alsónadrágot hozni, amely erős szagot bocsát ki, vagy amikor megérinti a nyomokat. Ez azt jelzi, hogy a színezékek alacsony minősége, vagy túl nagy mennyiségük van, vagy a feldolgozási technológia megsértése.

Nyáron a kényelem, a szépség és a könnyűség jön elő. Különleges követelmények hiányában a bambusz és a vászonanyag kiválasztása szükséges, amely rendkívül sokoldalú.

A felelős gyártók nem rejtik el koordinátáikat. A csomagoláson fel kell tüntetniük a jogi és tényleges címet, a csomagban lévő termékek halmazát, a felhasznált anyagot és annak kémiai összetételét. Mindig arra is van tipp, hogy hogyan lehet legjobban mosni a ruhákat. De a gátlástalan beszállítók minden esetben megpróbálják elrejteni az ilyen információkat, hogy megvédjék magukat.

A szintetikus opciók áttekintése

 • Az ágynemű szintetikus szövetének egyik kulcsfontosságú típusát figyelembe vesszük poliészter. Ez az anyag olajból készül. Előnye az erő és a tartósság, minimális hajlam a deformációra. A pelletek teljesen hiányoznak. Mivel az anyag nem szívja fel a vizet, a forró napon rossz.
 • Az olcsó szintetikus anyag másik változata - lavszanok, finomított kőolajtermékekből is.Ezt az anyagot a kopás minimális tapadása jellemzi, kicsit összetört. A mosás során a zsugorodás hiányzik. A levegő a lavsanon keresztül gyengén áramlik, a nedvesség felszívódása nem elég. Egy másik hátránya az, hogy villamosodásra hajlamos.
 • Figyelmet érdemel biomatin. Ez egyike a legújabb lehetőségeknek, ugyanakkor könnyedén, erősen, lágy és kényelmes. Egy ilyen anyag előállításához pamutszálakat használnak, amelyeket speciális folyadékkal impregnálnak. A biomatin szinte bármilyen körülmények között segít szabályozni a hőmérsékletet. A kopásállóság nagyon magas, a szín és a minta hosszú ideig fennmarad.

A biomatin hátránya csak túlzott hajlamnak tekinthető. Igen, a használhatóság nem szenved. Ha azonban a megjelenés fontos, ez a körülmény megrontja az egészet. Az egyetlen szempont, amelyet figyelembe kell venni egy ilyen anyag kiválasztásakor a dísz és a szín. Az összes többi paraméter már majdnem tökéletes szintet ért el.

A legjobb gyártók értékelése

Ágyneműt több száz vállalat készít különböző országokban. De nem minden vállalat egyformán lelkiismeretes a feladatában, sokan próbálnak alacsony minőségű termékeket forgalomba hozni. Ezért független vizsgálatokat kell tanulmányozni, hogy megismerkedjen a gyártók értékelésével.

"Blake"

A fehérorosz beszállítók közül a Blakit az első hely. Elsajátították a viszonylag olcsó, de nagyon jó ágynemű gyártását. A siker nagyrészt a munkaruha, fonal és egyéb textilgyártás terén szerzett tapasztalatok felhasználásával érhető el. A Baranavichy-üzem technológusai képesek voltak kiküszöbölni az olyan problémákat, mint az állandó könnyek és a végtelen korai molting.

Frette

Ha kifogástalan európai minőségre van szüksége, figyeljen az olasz márka Frette termékeire. A cég munkájának minőségét igazolja, hogy hivatalosan „megengedett” a királyok és a magas színvonalú szállodák ágynemű ellátására. Igaz, a textil valóban „arany” a költségvetés terhelése szempontjából.

"Monolith"

Ha orosz cégekről beszélünk, akkor nem tudjuk figyelmen kívül hagyni a vezető játékost - Monolith Corporation. Ennek a gyártónak a sorában mind a rendelkezésre álló, mind az elit gyűjtemények találhatók. Ahogy a fogyasztók azt mondják, ennek az anyagnak az ellenállása meglehetősen magas. De a kép néha túl gyorsan lebomlik. Más orosz beszállítóktól megemlíthetjük a Vasilisa készletek gyártóját.

Tas

A török ​​gyártók közül Tas mindig sokféle értékelésben volt jelen.

Hogyan válasszunk egy anyagot ágyneműhöz, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba