Tippek a természetes selyem ágynemű kiválasztásához

A modern textilpiac nagy mennyiségű természetes selyem ágynemű-készletet kínál, amely kielégíti a legigényesebb vásárlót.

Selyem tulajdonságok

A megfelelő választás érdekében a vevőnek figyelmet kell fordítania az anyag bizonyos tulajdonságaira. Az első a selyem sűrűsége, amelyből az ágyneműt készítik. Ez a Mommi értékében van meghatározva, ebben az értékben mérjük a háló tömegét 1 négyzetméterenként. Minél nagyobb az Mommi, annál magasabb a szövet minősége, és ennélfogva minél hosszabb ideig tart az ágynemű (16-20 az optimális az ár és minőség jellemzői szempontjából).

Megjegyezzük a főbb előnyöket.

 • Az egyik fő előnye a hipoallergén. Az ilyen fehérnemű alkalmas gyermekek, érzékeny bőrű és még asztmás betegek számára is, mivel lehetetlen, hogy por atkák és más mikroorganizmusok reprodukálódjanak.
 • A természetes selyem fehérneműkészleteket magas hővezető képesség és higroszkópos jellemzi. Télen gyorsan felmelegszik, nyáron pedig hűvösséget biztosít. A selyemszálak elnyelik a nedvességet és gyorsan száradnak, ez a tulajdonság különösen fontos a hőben.
 • Ágynemű luxus belső dekoráció lehet. A ragyogó selyemszalag gyönyörűen puha és szelíd, megfelelő gondossággal, a design nem zavarja. A természetes vászon praktikus - tartós, rugalmas anyag, amely nem zsugorodik és nem nyúlik.
 • A selyem ágynemű fontos jellemzője, hogy terápiás hatást biztosít az emberi testre. A selyem képes javítani az alvás minőségét, erősíti az immunrendszert, pozitívan befolyásolja az anyagcserét és az idegrendszert. Az ilyen párnahuzaton alvás minden nő számára kedvező, mert a bőr érintése sima anyaggal csökkenti a mimikus ráncok megjelenését.
 • A 100% -os selyemből készült ágynemű nem villamosított, ellentétben az olcsóbb mesterséges anyagból készült készlettel.

Meg kell jegyezni, hogy a természetes selyemből származó dolgok egy további jellemzője - nagyon magas ár.

A száz százalékos selyem anyagból készült ágy textíliák ára körülbelül ötször drágább, mint a pamut, és ez egy luxuscikk, amely a tulajdonos finom ízéről beszél.

Az ágyakhoz használt szövetek fajtái

Többféle selyemszövet van, a szálfonalak szövege eltér:

 • az atlasz egy meglehetősen nehéz kétoldalas és sűrű anyag;
 • hercegnő - vászon szatén szövéssel;
 • A Jacquard egy dombornyomott mintázatú szövet;
 • Poplin - selyem anyag sima szövéssel.

Ezenkívül a háló minőségét befolyásolja a nyersanyag eredete, vagyis a selyemhernyó „fajtája”, amelynek lárvái a fonalat állítják elő.

Ezen lárvák étrendje szintén nagyon fontos. A fenti tényezőktől függően a következő selyemtípusokat különböztetjük meg:

 • Az eperfa-t a háziasított mori selyemhernyó termeli, a legdrágább anyagot a lárvák kókuszaiból nyerik;
 • vadon élő rovarok kókuszaiból nyert tussár, sokkal olcsóbb és alacsonyabb minőségű;
 • Az Erie szálakat úgy kapjuk, hogy egyszerre több kókuszból szálakat csavarunk;
 • A Muga az Assam selyemhernyó rostjaiból készül, és finomság, megnövekedett szilárdság és különleges szín jellemzi.

gondoskodás

A választás a természetes selyemkészletek javára történik, figyelnie kell az ellátás szabályaira.Ez az anyag szigorú betartást igényel a mosás, szárítás és vasalás tekintetében.

A ruhákhoz megfelelő kézmosás kényes áztatás 40 ° C-nál nem magasabb hőmérsékleten. Ugyanakkor a nemkívánatos fokozott mechanikai feszültség, a centrifugálási ciklus során elfordul. Az ajánlott áztatás 15 perc. A mosáshoz jobb választani a vízben teljesen oldódó szappanot vagy folyékony mosószert.

Fontos megjegyezni a fehérítő használatának elfogadhatatlanságát. Az öblítővizet többször meg kell változtatni, hogy megbizonyosodjon arról, hogy egyáltalán nem maradt-e mosószer.

  A megjelenés megőrzése, az ágynemű szárítása távol legyen a fűtőberendezésektől és sötét helyen, elkerülve a közvetlen napfényt. A vasalást „selyem” üzemmódban, belülről és enyhén nedves állapotban végezzük. A mosodát szellőztetett helyen, vászon vagy papírzacskóban tárolja. A selyem ágy gondoskodik az ellátásról, de ha betartja az összes szabályt, sokáig tart, és sok kellemes benyomást kelt.

  A természetes selyem ágynemű készlet kiváló választás. egy drága, még egy elit ajándékért is, például egy esküvő, évforduló esetén, egy másik különleges alkalomra is alkalmas. Egy ilyen ajándékot értékelni fog, és nem marad észrevétlenül. A legigényesebb ügyfelek csak pozitív visszajelzést adnak.

  Tekintse meg az alábbi videót az ágynemű kiválasztásához.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba