Fali szendvicspanelek: külső ház választása egy magánház számára

Egy ilyen népszerű befejező anyag, mint például a modern világ szendvicspaneljei, mindenhol használatosak, a magánház befejezésétől a közterületek homlokzatának burkolatáig. Ezenkívül zárt szerkezeteket, összecsukható szerkezeteket, mindenféle külső partíciót, bevásárlóközpontokat, ipari épületeket és sok más tárgyat hoznak létre.

Különleges jellemzők

Amint ezt a díszítőanyag nevéből kitalálhatja, ez egy többrétegű szerkezet, és minden egyes réteg bizonyos funkcionális terhelést hordoz. A fal-szendvicspanelek külső és belső védőréteget, valamint szigetelést és gőzvédőt tartalmaznak, hogy megvédjék a paneleket a páralecsapódástól.

A szendvicspanelek rétegei biztonságosan rögzítve vannak speciális ragasztóval és nyomással. Legalább három réteggel rendelkeznek, az utóbbit kemény anyagként használják, így a homlokzat burkolata ellenáll mindenféle külső hatásnak és csapadéknak. Az első szendvicspanelek méretei 300 cm hosszúak és 115 cm szélesek, a vastagság 10 és 32 cm között változhat.

Az anyaghoz rendszerint további rögzítőelemek tartoznak, mint pl. A fröccsöntés, a csavarok, a csavarok, a sarkok, valamint a gerinc- és lábtörlőcsíkok.

Előnyök és hátrányok

Mint minden befejező anyag, a szendvicspanelek előnyei és hátrányai is vannak, ezért érdemes részletesen megvizsgálni az utasításokat, a varázsló tippjeivel és az internetes olvasási véleményekkel a ház befejezése előtt. Az előnyök közül érdemes megjegyezni a következőket:

 • a telepítés egyszerűsége és minimális idő a ház előtt;
 • az emberek egészségének és a panelek környezetbarát jellegének biztonsága;
 • kiváló hangszigetelési és hőszigetelési jellemzők;
 • kis súlya annak köszönhetően, hogy mi lesz az alapon kívül;
 • ehhez az építőanyaghoz nem kell speciális emelőberendezést használni;
 • vonzó megjelenés és sokféle textúrák és árnyalatok;
 • ellenáll a nedvességnek, a kondenzátumnak és ennek megfelelően védi a házat a penész előfordulásától;
 • a többi építőanyaghoz képest megfizethető költség;
 • tartósság és hosszú élettartam;
 • annak lehetősége, hogy a házat az év bármely szakaszában és bármilyen levegőhőmérsékleten meg lehet nézni.

És ennek a szemközti anyagnak a hátrányaiból érdemes kiemelni, mint például:

 • a kiegészítő terhelés elviselhetetlensége. A téli hóban felhalmozott felhalmozás károsíthatja a házat.
 • Szükséges továbbá az ízületek szigetelését úgy használni, hogy ne fagyjanak fel a hideg évszak alatt;
 • egyes szendvicspanelek tűzbiztonsága sok kívánnivalót hagy maga után. Ez különösen igaz a polisztirolhab és a poliuretánhab lehetőségeire.

A telepítés során érdemes gondosan kezelni egy igen törékeny befejező anyagot, hogy ne sértse meg a panelek egyes elemeit.

Szemközti anyag

A burkoló szendvicspanelek legnépszerűbb anyaga fém. Az ilyen panelek sima vagy hornyosak lehetnek a szerkezetük szerint. Ezek rendszerint 0,7–1,2 mm vastagságú horganyzott lapok.

Ennek az anyagnak az előnye a korrózió, a nedvesség és a gomba ellenállása. Az ilyen panel tartós, nem fél a külső hatásoktól, a csapadéktól és a hőmérsékleti változásoktól.Ezenkívül a fém szendvicspanelek anti-vandál tulajdonságokkal rendelkeznek, és nem rombolnak meg rázkódások és károsodások, ez az opció képes ellenállni a nagy terhelésnek és ez a mutató alacsonyabb, mint a téglafal és a beton. Az egyetlen hátránya meglehetősen sok súly, így megbízható keretre van szükség.

Az alumínium szendvicspanelek könnyebbek, de költségük magasabb. Az alumínium vandálellenes tulajdonságai némileg alacsonyabbak, mint a hagyományos fémek, de tökéletesen ellenáll a csapadék hatásainak, valamint a hőmérsékletváltozásoknak. Rendszerint ilyen konstrukciók segítségével termelést, nyilvános és kereskedelmi helyiségeket vágnak le.

A fa-polimer szendvicspaneleket általában lakóépületek házainak díszítésére használják. Ennek az anyagnak a fő előnye a környezetbarát és az egészségbiztonság. Nem bocsát ki káros anyagokat, és nagyon alkalmas egy vidéki ház vagy ház falainak díszítésére. És a design kis súlya lehetővé teszi a legegyszerűbb bázis kezelését.

És más anyagokból készült furnérlemezek is vannak, nevezetesen:

 • az aluzink (fele alumínium, a többi cink és szilícium), amely magas korróziógátló tulajdonságokkal rendelkezik;
 • műanyag és környezetbarát gipszkarton;
 • polivinil-klorid-lágyító és lágyítószerek;
 • poliuretán alapú pural;
 • poliészter és PVC, amelyek minden éghajlati övezetben alkalmasak.

melegítők

A szendvicspanel külső rétege alatt általában hőszigetelő anyag van, ami különösen fontos az orosz éghajlatban. A melegítők közül a leggyakoribb ásványgyapot, poliuretán hab vagy polisztirol hab. Az ásványgyapot előnyei a megfizethető ár, a tűzbiztonság és a megnövelt élettartam.

A poliuretán hab a nedvességre ellenálló, így elfelejtheti a kondenzátum, a gomba és a penészfalak problémáját a falakon. Ez különösen igaz hazánk északi régióira, ahol az év bármely szakaszában nagy mennyiségű csapadék van. Ezenkívül a poliuretán hab egy tartós és kemény anyag, így valójában kiegészítő keretként szolgál a homlokzati panelekhez, jelentősen növelve az élettartamukat és a mechanikai sérülésekkel szembeni ellenállást.

És a polisztirolhab vagy egyszerűen a habpolisztirol nagyon könnyű anyag, ezért minimális hatással lesz a tartószerkezetekre. Az egyetlen hátránya a gyúlékonyság.

Ezt a szigetelést nem ajánljuk a lakóterületek burkolatú szendvicspaneljeihez. A kereskedelmi épületek vagy garázsok esetében azonban nagyon alkalmasak.

telepítés

A szendvicspanelek beépítése az épülethomlokzatok külső burkolatába több szakaszból áll.

 • A szendvicspanelek homlokzatának befejezése előtt érdemes eltávolítani a szennyeződéseket és a régi vakolatot a falakról. Szintén eltávolították az összes zavaró alkatrészt és a rögzítőket. Így a falnak tökéletesen sík felületnek kell lennie.
 • A szendvicspaneleket külső vagy fém ládára szerelik. Ha a panelek hossza nem haladja meg a 6 métert, akkor vízszintes profilokat használnak a fal merevségének további növelésére.
 • A panelek első sorának rögzítését az alsó horony végzi. A speciális címkék segítségével pontosan ellenőrizheti a bevonat helyét. Rendkívül óvatosnak kell lennie a jelölés során, mert az összes munka sikere az első sor telepítésétől függ.
 • A csavarok rögzítik a paneleket a falhoz, és a háromrétegű változathoz csavarokat lehet használni.
 • A csuklóelemek bezárásához a varázslók speciális lapokat és szilikon tömítőanyagot használnak.
 • Szükség esetén szigetelés van rögzítve a panelek között.
 • A ház felszínének védelme a kondenzátum és a nedvesség kialakulásától, a szendvicspanelek alatt vízszigetelés kerül beépítésre.

tippek

Ahhoz, hogy a ház helyesen megmunkálhasson, ne szakítsa meg a szakemberek szolgáltatásait.Ez nemcsak arra vonatkozik, hogy a mesterek hogyan fognak dolgozni. Szükséges a projekt megrendelése és a szendvicspanelek megfelelő elrendezése a szakértőktől. Lehetővé teszi még a telepítés előtt is, hogy elképzelje a különböző textúrák, formák és árnyalatok paneljeinek elhelyezkedését és kombinációját a ház homlokzatán. Az előzetes rajzok megjelenése az elrendezéssel jelentősen felgyorsítja és egyszerűsíti a telepítési folyamatot.

A szolgáltatás ára körülbelül 20 rubel / m². A 100 m²-nél nagyobb területű nagyméretű tárgyak esetében ez a szolgáltatás általában ingyenes (a panelek telepítésének sorrendje).

Mint tudják, a nyomor kétszer fizet, így nem szabad megtakarítani a szakemberek fizetését. Ezen túlmenően, ha a telepítés sikertelen, fennáll annak a veszélye, hogy a panelek rosszul lesznek lerakva, és a ház hőszigetelő tulajdonságai elvesznek.

A falszendvicspanelek megfelelő telepítésének módját lásd az alábbi videóban.

Comments
szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba