Hogyan válasszuk ki a laminátumot a mennyezeten?

A laminált padló egy univerzális befejező anyagnak tekinthető, amelyet nemcsak padlóburkolatként, hanem a mennyezet dekoráció fő elemeként is használtak. A mennyezeti laminátum a modern dizájn trendje, amely lehetővé teszi, hogy a szobát szokatlan megjelenésbe hozza. A megnövekedett szilárdság és esztétika miatt ezt az anyagot a családi házak és a városi lakások tervezésére használják, és a textúrák és a színárnyalatok gazdag választéka harmonizálja a laminátumot bármilyen belső stílusban.

típusok

A lakások javításában a befejező munkák fontos szerepet játszanak. Ebben az esetben különös figyelmet fordítanak a mennyezet kialakítására. Eddig sokféle lehetőség van a szerelt szerkezetekre, de a vezető pozíció ebben az irányban laminált.

Sokak számára ez az anyag a padló telepítéséhez kapcsolódik, valójában nem, mert a laminátumot a mennyezetre és a falakra lehet helyezni.

A mennyezeti kompozíciókat széles körben mutatják be, és a felszín szerkezetétől függően:

 • Hagyományos.
 • Természetes.
 • Fényes.
 • Textúra.
 • Viaszolt.
 • "Fa az olaj alatt."

Általában a mennyezeti lapok hasonlítanak a lakkozott fára, így fényes, egyenletes és sima megjelenésűek. Eltérően a standard laminátumtól, A "Természetes" termékek jobbakEzeket a színek gazdag választékával készítjük el. A fényes lemezekre jellemző a magasfény, ezek speciális bevonattal vannak bevonva.

Mitől készült?

A laminátum maga is egy modern, MDF-ből, rostlemezből vagy forgácslapból készült anyag. Ennek alapján, a díszítéshez, a papírréteg különböző mintákkal van ellátva, amelyek egy természetes kőből vagy masszívból imitálnak. A táblák felületén lévő összes mintázat melamin- vagy akrilréteggel van borítva, ebben a formában a termékek legegyszerűbb és legolcsóbb változatát mutatjuk be.

További minõségû mintákhoz a védõréteg felvitele a laminált anyag felületére, és formázott hengerekkel rögzítik. Ennek eredményeként az anyag durva lesz, és a természetes fa hatását hozza létre.

A laminátum fontos pontja az alsó réteg. Különleges nedvességálló anyaggal impregnált papírból készül. Ezért a termék erősséget és „nem fél” a nedvességtől. A laminált panelek szélei mentén nyelv- és hornyos zárak vannak felszerelve, amelyek hosszanti rekeszekkel rendelkező hornyokat képviselnek.

méretek

A laminált lemez geometriai szempontból három mérettel rendelkezik: szélesség, hosszúság és magasság (vastagság). Mindezek a paraméterek fontosak a lefektetés folyamatában, mivel befolyásolja a szerkezet élettartamát. A közelmúltban a gyártók 40x40 cm-es laminált négyzet alakú paneleket gyártanak, de 14x120 mm vagy 20x200 cm-es ömlesztett csempe is megtalálható.

A mennyezet befejezésekor fontos figyelmet fordítani a lapok vastagságára. Méretei általában 6 mm-től 12 mm-ig terjednek. Mivel a nagy terhelések nem kerülnek a felső összetételre, lehetőség van közepes vastagságú laminátum kiválasztására, sokkal könnyebb összeszerelni, és nem csökkenti a szoba magasságát.

Ezzel a tervezéssel a mennyezet érdemes megfontolni a szoba alakját. Ha a szoba széles és hosszú, akkor ajánlatos nagy paneleket használni, és ha a szoba „nem szabványos”, akkor a laminált lapokat meg kell vágni és beállítani.

szín

A különböző színekben gyártott mennyezeti laminátum, amely lehetővé teszi a tervezők számára, hogy a legkülönfélébb dekorációs ötleteket is megvalósítsák.A színek gazdag választéka ellenére az anyagot a szoba uralkodó színeinek megfelelően kell kiválasztani. Általában a mennyezet díszítése a világosabb színeket részesíti előnyben, mint például a fehérített tölgy vagy a könnyű dió. Nem rossz is egy modern, barna és csokoládé színben.

A szobában levő laminált lemezeknek köszönhetően zónákat is készíthet, erre a célra a díszítéssel és a széles sávú sima átmenettel ellátott anyagcsíkkal. Ha a szobák kialakítása klasszikus stílusú, akkor ebben az esetben a legjobb, ha a mennyezetet természetes faburkolatokkal díszítik, bézs és szürke tónusokat választva.

hely

A laminátum multifunkcionális anyag, ezért annak határainak nincs határa. Így a laminált mennyezeti felületet a design újdonságának tekintik. Az ilyen szokatlan kompozíciók fából készült házakban és apartmanokban szépek.

A konyhától, a folyosóról és a tanulásig és a hálószobáig minden szobában dekoratív lemezek helyezhetők el.

Eredetileg a szoba, ahol a tetőtér laminált panelekkel díszített. Ez a belső tér a melegség és a kényelem szokatlan hangulata. Ezen túlmenően, az anyaglapok könnyen telepíthetők a falakra, így ez a kreatív megoldás lehetővé teszi a mennyezet és a falak harmonikus kombinációjának létrehozását, sima átmenetet biztosítva a különböző színű laminált anyagokból.

Szükséges eszközök

A mennyezet befejezése gyors és elégedett volt a lenyűgöző eredménnyel, nemcsak a megfelelő anyagot kell választania, hanem aggódnia kell a munkaeszközök rendelkezésre állásáról. A laminátum telepítéséhez általában szükséges standard készlet:

 • Rulett.
 • Fájl és kirakós játék.
 • Hammer.
 • Négyzet, vonalzó.
 • Fúró.
 • Uglorez.
 • Ceruzával.
 • Kapcsok az illeszkedéshez.
 • Korlátozó ékek.
 • Puncher.

Tartók típusai

A laminátum a kerület körül lévő szobában a mennyezetre esik, így a széles lamellákat előzetesen előkészítik a szoba szélei mentén, és 15 mm-es bemenetet készítenek. Ez azért szükséges, hogy elkerülhető legyen a lemezek deformációja működés közben, mivel senki sem biztosított a helyiségek megnövekedett páratartalma ellen. Ebben az esetben az anyag többféle módon rögzíthető:

 • Kleimer. Ez a típusú rögzítő alkalmas hornyos laminátumhoz. Az anyag első és utolsó paneljei a méret szerint készülnek, azonosnak kell lenniük, mivel a mennyezeten észrevehető aszimmetria lesz. Ezután a peremek körül a bemélyedések készülnek, és a lécek teljes szélességében a láda kis körmökkel van ellátva, 15-25 cm-es intervallummal.

A körmök helyeinek előzetesen be kell jelölniük, és a panel vastagságához kell vezetniük, a munkát a padlón kell elvégezni, mivel nehéz lesz a súlyon.

 • ragasztó. A telepítést az első módszerhez hasonlóan hajtjuk végre, az egyetlen dolog, ami során a ragasztó vagy a "folyékony körmök" használata történik. Ez az anyag jól van bevonva a panelek varrásaival. A ragasztáshoz a bőr hangja alá került, hozzáadunk fűrészporot.

stílus

A mennyezeti laminátum népszerűsége a színek és textúrák hatalmas jelenléte miatt. Ezért ez az anyag lehetővé teszi, hogy bármilyen stílust hozzon létre:

 • A durván kezelt fa és a kovácsolt elemek jelenléte alkotóelemek vidéki zene Általában az ilyen kialakítás kiválasztásánál a sötét árnyalatokra kell előnyben részesíteni, megismételve a padló szerkezetét.

Annak érdekében, hogy az országhatás maximalizálható legyen, a tervezők javasolják a mennyezet díszítésére dió vagy hamu laminátum kiválasztását.

 • Ha szokatlan belső teret kell létrehoznia a hálószobában vagy a konyhában, akkor a legjobb az egyszerűség és a kényelem előnyben részesítése. A természetes táblák, feldolgozott antik, világos vagy pasztell színek a szoba kényelmét adják a stílusban Provence.

Különösen szép ebben a kialakításban fehér tölgy laminátum.

 • A bambuszból és a szizálból származó természetes anyagok dominálnak a konyhában, a kiváló választás a sötét színek laminálása. Ő kifejezetten hangsúlyozza a szobában Japán jegyzetek.

dekoráció

A telepítés befejezése után a laminátum mennyezetét díszíteni kell. A főburkolatok a gerendák és a lábazatok. Minden díszítőelemet folyékony körmökre szerelnek, és a láda 5 mm-nél nem nagyobb átmérőjű önmetsző csavarokba telepíthető.

A körmök fejének elrejtéséhez speciális színű ragasztóval van bevonva.

tervezés

Nemrégiben a mennyezet kialakításához válasszon laminát. Bár a textúrák és a színek széles választékát mutatja be, a világos árnyalatok a szoba felső terének díszítésére alkalmasak: április nyír, fehérített fa vagy sarkvidéki tölgy. Nem rossz is belső és világos természetes színekben néz ki - egy anya, egy hamufa, egy fenyő.

Ha a szobák mennyezetét telítettebbé és sötétebbé teszi, akkor a magassága alacsonyabb lesz, és a szoba szűkebbnek tűnik. De a tágas terekben a laminált anyag élénk színekben használható.

A csillárok díszítése szintén a mennyezet szerves részének tekinthető, ezért speciális díszítőelemeket használnak. Magánházakban a nappali és étkező mennyezetek mozaikok vagy minták formájában lamináltak.

Hogyan válasszuk ki?

A mennyezeti laminátumot nem terheli mechanikai feszültség, így a kiválasztáskor elegendő csak az anyag dekoratív tulajdonságaira figyelni. A befejezéshez a legjobb a kis vastagságú panelek használata. Mivel a szín fontos szerepet játszik a dekorban, a laminátumot a szoba stílusának megfelelően választják ki.

Lehetőség van kombinált panelek egymásra rakására a padlón, a falakon és a mennyezeten. Ebben az esetben ajánlatos különböző árnyalatú anyagokat vásárolni. A monokróm lapok a szoba általános hátteréhez képest unalmasnak tűnnek.

Annak érdekében, hogy kevesebb felület legyen a felületen, helyesen kell megválasztani a panelek hosszát, így az összetétel esztétikai megjelenésű és szokatlan stílusúvá teszi a belső teret.

Előnyök és hátrányok

A laminátum bizonyult az építőiparban, mivel fő előnye a gyakorlatiasság. Emellett a mennyezetre kiválasztott anyag, mint:

 • Könnyen telepíthető.
 • Nem gyűjt port.
 • Hangszigeteléssel és melegítő hatással rendelkezik.
 • Sok textúrája és színe van.
 • Tisztességtelen ellátás.
 • Ellenáll a tűznek.

A laminált és hátrányos jellemzők:

 • Fél a nedvességtől. Nem ajánlott ilyen paneleket telepíteni fűtés nélküli és fürdőszobás helyiségekben.
 • Az anyag beszerelése előtt a mennyezet jó vízszigetelését igényli.
 • A laminátum összetétele mérgező gyantákat tartalmaz. A káros párolgás elkerülése érdekében a helyiséget folyamatosan szellőztetni kell.

Előkészítő munka

A laminátum felhelyezése előtt gondosan elő kell készíteni a mennyezet felületét. Ehhez a régi vakolatrétegből megtisztul, ez különösen fontos, ha a vakolat vastagsága meghaladja a 6 mm-t, és vannak szabálytalanságok. Ezután kiszámítjuk a lécek, lécek és panelek méretét. A batten négyzetei standard 50x50 cm-esek.

Gyakran vannak lemezek a beton mennyezetben, a lamináláskor nem akadályozzák, az egyetlen dolog, ami szükséges a kábelek elrejtése a csatornák alatt. A szimmetriájú lerakáshoz érdemes jelölni a mennyezeten, a késés hossza nem haladhatja meg a 60 cm-t, a szerkezet minden részletét körmökre szereljük.

A beton felületén lyukakat készítenek, és a lyukak 1 mm átmérővel kisebbek, mint maga a rögzítőelem.

Telepítési és telepítési technológia

A munka főbb szakaszai:

 • A laminátumot speciális kalapács segítségével helyezzük el. Kezdetben keretet kell készítenie. A faanyag burkolatán egy bemélyedést hoznak létre, és a rudak végét behozzák, ami segít a szerkezet rögzítésében és rögzítésében.
 • A rögzítés felfelé történik. Ezután fúrjon lyukakat a köröm alá. A panelt átlós, egyenes vagy karácsonyfa fektetés lehet.
 • A laminált lemezeket általában az ajtóval párhuzamosan szerelik fel. Ha a panelek átlósan vannak rögzítve, a szoba vizuálisan bővül.Ami a halszálkás mintázatot illeti, speciális zárakkal rendelkező laminátumra tervezték, csak a szakember ragaszthatja a mennyezet részleteit.

Hogyan telepítsük a laminátumot a mennyezetre, lásd a következő videót.

Híres gyártók és vélemények

A laminált mennyezeti burkolatokat sok vállalat gyártja. Ma, a gyártók, mint például Quick-Step, Tarkett, Berry Alloc és Parador. Termékeik sok pozitív visszajelzést kaptak, és a kiváló minőségű és megfizethető áraknak köszönhetően bárki használhatja ezt a laminátumot.

Modern példák és lehetőségek

A mennyezet stílusosan és saját kezűleg díszíthető, a laminátum kiválasztása. Az ilyen anyag nemcsak a hálószoba, a nappali, hanem a faház tetőtérében is szépnek tűnik. A belső eredeti készítéséhez akár a szoba teljes mennyezetét is lecsiszolhatja, vagy egy kis területet választhat a díszítéshez. A konyha és a nappali közötti határok szokatlanok.

A szoba tiszteletre méltó megjelenésű, ha a mennyezet rusztikus stílusban díszített. Ez segít elhomályosítani a szobában lévő vonalak súlyosságát, feltöltve a szabadságérzetet.

Comments
szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba