Hogyan válasszuk ki a megfelelő háttérképet?

Háttérkép - ez a falak tervezésének egyik leggyakoribb módja, amely nem veszíti el relevanciáját, annak ellenére, hogy sok évszázaddal ezelőtt használták. Idővel jelentősen megváltozott az első tapéta megjelenése. Ebből a cikkből megtudhatja, milyen típusú tapéta létezik most, és hogyan választhatja ki a legmegfelelőbb lehetőséget.

típusok

Sok különböző típusú bevonat van. Néhány vékonyabb, más terjedelmes és dombornyomott. Néhány nagy ablakokkal érkezik a hallba, míg mások tökéletesen kiegészítik a sötét szobát.

anyag

Először is, a háttérkép meg van osztva attól függően, hogy milyen anyagból készült. A Szovjetunió napja óta a leggyakoribb változat természetesen egyszerű papír tapéta.

Alkalmasak azok számára, akik nem akarnak túl sok pénzt költeni a javításra, és inkább egy egyszerűbbet választanak.

A következő nem szőtt és akril tapéta. Kicsit kevesebbet használnak, de tartósabbak, mint a vékony papírlapok, amelyek hajlamosak a ragasztás folyamán a kezükben kúszni.

Szépen a falon parafa vagy bambuszfedél található. Sokkal erősebbek, ezért újra kell hajtanod a javítást, nem olyan gyorsan. Ezeken a népszerű tapétafajtákon kívül vannak mások, de sokkal kevésbé gyakori.

méretek

Egy másik paraméter, amellyel a tapéta típusok különböznek egymástól - méretük. A zenekar lehet elég széles vagy szűk.

Nem nehéz kitalálni, hogy a széles tapéta ragasztó sokkal gyorsabb, de keskenyebbé válik sokkal érdekesebb színkombinációk.

A felületet lefedő minták mérete is eltérő. Előfordulhat, hogy a nyomtatás többé-kevésbé - ki kell választania a megfelelő opciót, attól függően, hogy milyen célt szeretne elérni, javításokat végezhet. Tehát például egy alacsony mennyezetű szobában helyénvaló lenne a hosszanti mintákkal ellátott tapéta, és egy keskeny szobában - keresztirányú csíkokkal.

szín

Ami a színeket illeti, szinte bármi lehet. A kívánt színárnyalat a szoba stílusától függ.

Ha nem tudod, mit kell választani, akkor csak vigyázz a pasztell színekkel. Ezeket majdnem minden árnyalattal kombinálják.

Világos sárga háttérkép vagy más, élénk színekkel ellátott bevonat szinte bármilyen helyiségben használható.

Egy tágas szobában jól néz ki és sötét tapéta - barna, lila, sötét arany vagy piros.

Dekorációs lehetőségek

A háttérkép alapja további részleteket díszíthet. Ez lehetővé teszi még a legegyszerűbb háttérképek stilizálását például kőből vagy téglafalból. Nézzük meg a dekoráció több lehetőségét.

  • Sima. Kezdj egy egyszerű sima tapétával. Megjelenésüket csak egy gyönyörű minta jelenléte jellemzi. Háttérkép, sok szobában használt mintával, de leggyakrabban gyermekszobákban.
  • Relief. Egy másik érdekes lehetőség. Ezek konvex vagy díszítettek a mintába. Szinte láthatatlan kívülről, de a dombornyomott háttérképek még elegánsabbak, mint az egyszerűek.

A dombornyomott bevonat opciókat gyakran felismerhető textúra jellemzik. Ha minőségi bevonatot vásárol, úgy néz ki, mint például a természetes csempe, gipsz vagy tégla.

Nagyon esztétikus és stílusos. Szóval biztonságosan felveszi a szobádat egy nagyszerű tapétával formázással vagy bagettvel.

Emellett a tapéta felülete mindenféle csillogást, matricát és más díszítő elemet díszíthet.

Stílus és design

Annak érdekében, hogy a tapéta jól kombinálható legyen a létrehozott belső térrel, megfelelő módon össze kell kapcsolnia azokat más részletekkel. A falburkolatokat padlóburkolattal, a mennyezet színével, bútorokkal vagy függönyökkel kell kombinálni.

A dizájner hálószobában a pasztell színű tapéta jól néz ki.

Alkalmasak bézs bútorokhoz, valamint könnyűfüggönyökhez vagy egyéb textíliákhoz. Könnyű ajtókkal és ablakokkal is jól keverednek. Egy kissé sötétebb falburkolat is jó hátteret biztosít a kanapékhoz és a fotelekhez a cappuccino színeiben és más hangulatos részletekben. Például, háttérkép kávé árnyalat vagy dombornyomott bevonat egy kis virágos nyomtatással.

A tapéta sikeresen kombinálható más bevonási lehetőségekkel is. Szóval, hangulatos nappaliban vagy hálószobákban jó ötvözni a dekoratív gipszet bármilyen anyag világos háttérképével. Tökéletesen kiegészíti ezt az alapítványt és dekoratív téglát, amely például az ajtó felett található. Ne felejtsük el a fát is. Háttérképek sikeresen kombinálódnak nem csak a fehérített tölgy árnyalatú ajtókkal, hanem ugyanazokkal a könnyű panelekkel is.

A konyhában tapéta sikeresen kombinálva csempe vagy stílusosan díszített kötényekkel.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő háttérképet?

Érdemes választani egy tapétát, az elkészítésük stílusától és a minőségtől függően. A jó tapétanak meg kell egyeznie a szoba funkcionális céljával, hogy kellemesebbé és tágasabbá tegye vizuálisan. A bevonat kiválasztásakor fontos szem előtt tartani néhány árnyalatot.

világítás

A falburkolat kiválasztásakor vegye figyelembe a fény jelenlétét. A színválasztás szempontjából fontos a szoba világításának típusa.

Ha a szoba sötét, és nincsenek nagy ablakok, akkor ügyeljen arra, hogy a kiválasztott háttérkép nem szívja fel a fényt. Tehát érdemes visszautasítani egy csodálatos sötét burkolatot a világos árnyalatok javára, amelyek ebben az esetben sokkal többet fognak kielégíteni.

A világos szobákban szürke, zöld, lila, kék és egyéb hideg és sötét színeket használhat.

sors

Továbbá nem hagyhatja figyelmen kívül a szoba célját. Tehát a konyhában, ahol az élet folyamatosan forró, és valami készül, nem valószínű, hogy ragasztja a papír háttérképeket, vagy legalább próbálja meg őket egy védőbevonattal kombinálni.

A konyha, a folyosó, és bizonyos esetekben egy óvoda esetében is gyakran próbálják meg a nedvességálló felületű bevonási lehetőségeket.

Ezek pontosan azok a szobák, ahol, függetlenül attól, hogy milyen gondosan viselkednek, a falak gyakran piszkosak. És ha egy egyszerű papírlapon egy ilyen folt marad örökre, akkor a nedvesség ellenálló anyagot mindig jól kitörölt ruhával törölheti.

A nappaliban a legtöbb ember arra törekszik, hogy megteremtse a legkényelmesebb légkört, amelyben a család és a vendégek kényelmesen érzik magukat. Ezért, mint falfedés, válasszon jó minőségű tapétát meleg palettával. A jó minőségű tapéta mindig alkalmas a linóleumra vagy a parkettára, ami egy közös színsémát hoz létre a kiválasztott szobában. A gondolkodó belső térben két fő színből négyre kell kombinálni.

A hálószobában választhat egy egyszerű háttérképet és egy érdekes mintát vagy képet.

A fotó háttérképek iránti érdeklődés még mindig nem csökken, így egy stílusos képet talál, amely segít egy rejtélyes erdő vagy egy elhagyatott tengerpart egy kis szobájában.

Ellenkező esetben a választási elvek ugyanazok maradnak - a világos padlóra és az északi oldalra néző ablakokra jobb pasztell árnyalatokat választani.

Előnyök és hátrányok

Különben az anyag kiválasztásáról beszélni kell. A falburkolatok minden típusának előnyei és hátrányai vannak.

papír

A papír tapéta fő előnye az alacsony ár. Ha például egy bérelt lakás díszítésére ideiglenes lehetőséget keres, akkor ez az opció tökéletesen megfelel Önnek. Az ilyen bevonatok nagyon sok színe és árnyalata van, így mindig jó és olcsó opciót találhat a szoba díszítésére.

A papírvászonok is megfelelnek azoknak, akik saját kezükben szeretnék javítani, de eddig még nem rendelkeznek tapasztalattal. A papír alapja jól illeszkedik a falak sík felületéhez. Igaz, az ilyen típusú bevonatoknak számos jelentős hátránya van.

Papír tapéta nem tiszta, elhalványul a nap, és a következő javítás meg kell tennie nagyon hamar.

vinyl

Egy másik gyakori lehetőség a vinil tapéta. Sokkal nehezebbek, mint a vékony papírok, ezért nehezebb ragasztani őket. Ebben az esetben egy vékony papírbázist egy kiváló minőségű vinil bevonat egészít ki, amely lenyűgözőnek tűnik, és lehetővé teszi, hogy a tapéta élettartamát egy kicsit tovább bővítse.

A speciális vegyi dombornyomással ellátott vinil tapéták nemcsak a konyhában, hanem a fürdőszobában is biztonságosan használhatók. Ezek nem romlanak magas páratartalmú körülmények között, és meleg vízzel megnedvesített ruhával és speciális tisztítószerek használatával tisztíthatók.

Ha egy nagy és fényes nyomtatású háttérképet választ, akkor a figyelmet a falon lévő szabálytalanságoktól fogja elvonni, amelyek csak a papír háttérképeit hangsúlyozzák.

A selyemszűrésű vászon a luxus légkört teremtheti a nappaliban vagy a hálószobában.

Az ilyen háttérképek mínuszja, valójában csak egy - a magas ár. De ha hajlandó fizetni a minőségért és a látványos megjelenésért, akkor ez jó választás a szinte bármelyik szoba kialakításához.

akril

Az akril tapéta a két korábbi változat között az arany. Egyrészt olcsóbbak, mint a vinil, másrészt sokkal esztétikusabbak, mint a papírok. Szükség esetén tisztítsa meg a portól vagy a foltoktól nedves ruhával.

Az akril háttérképek hátrányai között érdemes megjegyezni, hogy nem minden gyártó kínál minőségi lehetőséget.

A szakértők egy német gyártású termék megvásárlását javasolják. Ezek a háttérképek egy kicsit drágábbak, mint a társaik, de igazán örülnek a minőségüknek.

természetes

Ha azt szeretné, hogy a szobájában minden lehetséges legyen a természetes és környezetbarát, akkor figyeljen a természetes bambuszból vagy parafából készült háttérképre. Leggyakrabban fényes és természetes színekben értékesítik. Az ilyen háttérképek ártalmatlanok mind az Ön, mind a környezet számára.

Egy másik plusz az, hogy a sűrű bambusz háttérképek jól elnyelik az extra hangot.

Ezért sokan gyakran kombinálják őket a szokásosakkal. Ha ragasztja a bambusz bevonat falát az utcáról, akkor a szoba sokkal csendesebb és kényelmesebb lesz.

folyadék

Végül érdemes megemlíteni a folyékony tapétát. Ezeket ritkán használják. Ezek segítségével hatékonyan elrejthetjük a szabálytalanságokat és a kis repedéseket. Tény, hogy ez a fajta bevonat inkább dekoratív vakolat, mint a szokásos tapéta.

A mínuszok közül nagyon magas árat és az alkalmazással kapcsolatos problémákat kell megjegyezni. Meg kell becsapni, hogy a falak felületén alkalmazott összetételt megfelelően hígítsuk, valamint további eszközöket vásároljunk.

Milyen szép kombinálni?

Két alapelv létezik, amelyek alapján a tervezők a falburkolatok bútorokkal való színkombinációival találkozhatnak.

  • Harmónia. Ebben az esetben minden dolog megpróbál felvenni ugyanazon színsémát, nem kombinálva a hideg és a sötét árnyalatokat. Tehát fehér bútorokkal, például a világos bézs háttérképek a legjobbak. A belső részen található apró részleteknek nem szabad kitűnniük az általános palettától, ezért próbáljunk átgondolni mindent a legkisebb részletre.

Még egy sötét, fekete vagy piros bútorokkal berendezett szoba és a bordó falburkolat is nagyon vonzóvá tehető.

  • Kontraszt. A másik, teljesen ellentétes az előzővel, a kontrasztos színek kombinációja. Ez sokkal fontosabb a modern belső tereknél. Élénk példa erre egy sárga háttérképű szoba, kék kanapéval és zöld lakosztálysal. Első pillantásra ez a kombináció túlságosan világosnak tűnik, de ha a megfelelő árnyalatokat választja, minden nagyon stílusosnak tűnik.

Híres gyártók és vélemények

Olyan sok gyártó van a különböző országokban. Sokan hívják a német cégek által készített legjobb minőségű háttérképeket, de valójában minden országban vannak olyan márkák, amelyek sok bizalommal rendelkeznek és nem szinte csalódnak a fogyasztók körében.

A német márkák közül például a Décor Deluxe és az Aesthetics Paper háttérképei különösen szeretik. Olaszországban Sergio Rossenelli, Cavalli, Zambiati.

Természetesen nem szabad kizárólag a nagy nevet támaszkodnod, de ha vásárolsz valamit, jobb, ha az interneten keresünk információt a gyártóról, valamint az érdeklődésre számot tartó termékekről.

Tervezési megoldások a belső térben

Az egyszerű megjelenés és a széles körű hozzáférhetőség ellenére a tapéta az univerzális anyag, amelyet szinte minden szoba díszítésére lehet használni, minden alkalommal, amikor valami új és érdekes.

Ehhez a tervezési megoldások ihlette. A divatos ötletek, mint például a világos és sötét háttérképek kombinálása, a papírfedél és a mesterséges kő vagy a téglafal kombinálása, és mások, nemcsak egy luxus stúdióban, hanem egy kis lakásban is megfelelőek lesznek, amelyek az ilyen javítások után azonnal megváltoznak.

Nézze meg a következő videót még érdekesebb háttérképek tervezése érdekében.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba