A bontási pala jellemzői

Idővel szükség lehet a tetőfedő cserére vagy javítására. És néha a bérlők egyszerűen csak azt akarják megváltoztatni az épület megjelenését. Az első dolog, amit el kell kezdeni ebben a helyzetben, a pala eltávolítása. Ezt helyesen kell megtenni, hogy ne sértse meg a tekercstetőt, a ládát, más elemeket és maga a palátát, amely szükség esetén a háztartási szükségletekhez használható.

Biztonsági intézkedések

Mint minden építési munkálatoknál, a palack szétszerelésénél figyelembe kell venni a biztonsági előírásokat. Fontolja meg azokat a főbb szempontokat, amelyeket figyelembe kell venni.

Először is, nem tud dolgozni esős időben. Amellett, hogy maga a nedves bevonat is megjelenik, a rajta növekvő zuzmó nedvesen is nagyon csúszós lehet. Ezért a munka során a tetőnek teljesen száraznak kell lennie. Ez minimalizálja a sérülés kockázatát.

Mielőtt elkezdené a tető szétszerelését, ellenőrizze annak megbízhatóságát. A tervezésnek elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy ne essen az emberek súlya alá.

A munkát szoros ruhában, kesztyűben és légzőkészülékben, valamint kényelmes csúszásmentes cipőben kell végezni.

Ha számos lemezlapot távolítunk el, akkor a vízszigetelő anyagot is le kell szerelni, hogy ne akadályozza a láda mentén történő mozgást. A tetőn mozogni kell a létrák használatával, amelyek speciális horoggal rendelkeznek a tetőgerincen való rögzítéshez. Segítségükkel a tömeg egyenletesebben oszlik meg, még nagyobb felületen is. Tehát a régi pala nem törik meg.

Javasolt biztonsági kábelek használata, amelyek véletlen esés esetén sérülést okozhatnak. Meg kell ragadniuk a lovat is. Ezenkívül a pala lejtőjének területét el kell keríteni. Fontos annak biztosítása, hogy a bontási folyamat alatt nincsenek emberek. A pala lap tömege kb. 20 kilogramm, és egy személyre eső csökkenése súlyos következményekkel járhat.

Technológia lemezek mentése nélkül

A nagyobb hatékonyság érdekében ajánlott nem egyedül szétszerelni. A legjobb lenne két vagy három munkavállaló jelenléte. Mindazonáltal, asszisztensek hiányában önállóan megbirkózhat.

A legegyszerűbb módja annak, hogy megszabaduljon a régi bevonattól, ha sérült és nem használható. Ebben az esetben nincs szükség az anyagok mentésére. Általában a pala körmökkel van rögzítve. Ez azt jelenti, hogy eltávolításra elegendő lépcső, rámpa, körömhúzó, kalapács és kés, amellyel leválaszthatja a vízszigetelő anyagokat.

A munkát a pala lap felső és felső sorával kell kezdeni. A körömhúzó kihúzza a rögzítőt, amelyre a ló lóg. A lapokat általában a következő oldalon átfedik, és el kell távolítani, a legutolsótól kezdve.

Mivel a palacklapok egész formában való megóvása irreleváns, a lap eltávolításához egyszerűen csak egy kalapáccsal lehet megütni a körömfejet. Ez segít a faalapba való vezetésében.

A maga maga a cselekmény maga a cselekmény, és könnyedén eltávolítható az egész, vagy az egyes bontható elemek esetében. Ezután el kell távolítania a rögzítőket a ládákról, és folytatnia kell az azonos elvek alkalmazását.

Technológia mentési lapokkal

Ha úgy döntünk, hogy a palack leveleit a jövőben károsodás nélkül kell megtakarítani, a leszerelési technológia eltér az előző verziótól. A legnagyobb pontosságot igényli.

Először is el kell távolítania a gerincelemet. Ezután a pala eltávolításra kerül, de az ellenkező sorrendben az előzőtől, azaz a tető aljától. A körmöket nagyon óvatosan kell eltávolítani, hogy ne roncsolják meg az anyagot. Miután a palack nincs rögzítve, le kell engedni a földre, óvatosan tartva. Annak érdekében, hogy az anyagot ne sértse meg, a körmök húzásakor egy kis táblát kell használni, amely a körömhúzó sarka alá kerül.

Ha a palást a csavarokhoz csatolták, gondosan ki kell csavarni. Ez a módszer sokkal egyszerűbb, mint az előző, de csak viszonylag új tetők szétszerelésére alkalmas. Ha a telepítést áttört körmökkel végeztük, szem előtt kell tartani, hogy szinte lehetetlen eltávolítani őket anélkül, hogy károsítanánk az anyagot. Ebben az esetben az egyetlen módja, hogy levágja vagy megharapja a kupakot.

Anyageltávolítás

Egyedül ez az eljárás nem könnyű. A legjobb megoldás a három ember részvételével végzett munka.

Ebben az esetben az első feladata a kötőelemek leszerelése lesz. Ebben az esetben a személynek vagy a ládában kell lennie, nem palacklapokkal, vagy a lépcsőn.

A második helynek korcsolyán vagy nem messze kell lennie. Ez az asszisztens tartja a pala lapot, rögzíti azt egy kötéllel, és a leggyengébb leereszti.

A harmadik személynek közel kell lennie a tetőhöz. Feladata, hogy egy lapos lapot vegyen fel, tegye le a kötelet, és vigye el egy korábban szervezett helyre.

Ha nincs asszisztens, az önálló munkát az alulról kell kezdeni. A szélső elemet ki kell engedni a rögzítőelemekből, és óvatosan engedje le egy másik lapból. Ebben az esetben, hogy az anyagokat kötéllel csökkentsük, nem túl kényelmes. Hatékonyabb megoldás az lenne, hogy több hosszú deszka kerüljön a föld és a tető ereszébe. Ezeken a lapokon könnyebb lesz a lapok lerakása azzal a ténnyel, hogy elkezdenek egymás pihenni. Nem kell minden lapot külön venni.

Indítsa el a leereszkedést, ha a lágy anyagot bezárja. Ez megakadályozza, hogy a pala lapok lehajoljanak.

Hogyan lehet szétszerelni a pala, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba