Jelzések a falak tapétáihoz: ikonok dekódolása

 Jelzések a falak tapétáihoz: ikonok dekódolása

Háttérkép vásárlásakor nem elegendő, ha csak az árlistában, az árlistában vagy a katalógusban szereplő adatokat veszik figyelembe. Az eladóknak nem lehet félrevezetni magukat, hasznos mindent megtudni a háttérkép címkézéséről. Minden számnak, betűnek vagy képnek saját egyedi jelentése van.

Betűk egy tekercsen

A betűk az anyag típusára és tulajdonságaira utalnak. Tehát az "A" azt jelenti, hogy az akrilhabot a papíralapra alkalmazzuk. Az egyszerű papírt további bevonatok nélkül a „B” betű jelöli, amely mind a kétoldalas, mind az egyszerű és a mosható tapétákra utal. Az „A +” csak azok a tapéták, amelyek mennyezetek beillesztésére szolgálnak, nem kívánatos ragasztani őket a falakra.

A vinil bevonatoknak három különböző lehetőségük van:

  • BB - gyártásuk során a habosítási eljárást alkalmazták;

  • PV - egy további préselési műveletet alkalmaztak. Ez a fajta tapéta laposnak tekinthető;

  • PB - éppen ellenkezőleg, kifejezett megkönnyebbülés és nem szövött alap van.

csökkentés A TKS a szövetben (textil) való jelenlétet jelenti. A festmény tapéta kiválasztása meglehetősen egyszerű, a CTP (szerkezeti) vagy az STL (üvegfal) rövidítésekre kell összpontosítania.

A dekódolás lehetővé teszi, hogy kiválassza a tökéletes háttérképet egy adott szobához. A folyosókhoz és folyosókhoz (kivéve a TKS-et) bármit is ragaszthat, de csak B, STR, BB vagy STL szobákban. Csak a RV és az STL fogadható el a fürdőszobában, a hálószobában papíralapú tapéta használható.

Ha egy kávézóban szeretné beilleszteni, a megengedett jelölések PV, CTP, PB és STL. Érdekes, hogy az irodában a megfelelő lehetőségek sorozata ugyanaz, mint az iskolákban - BB, PV, STR és STL.

számadatok

A számok sokat jelentenek: a piros körben található a cikk, a zöldben pedig a játék sorozatszáma. Győződjön meg róla, hogy megfelelnek, ellenkező esetben fennáll annak a veszélye, hogy az árnyalatokban, színekben és mintákban szembesülnek. A négyzet alakú keret kétjegyű száma centiméter a rajzok magasságától.

Grafikus szimbólumok

Bárki, aki legalább egyszer szerzett háttérképet, kiválasztotta őket vagy ragasztotta őket, minden bizonnyal figyelmet fordított a jelölés különböző mintáira. Meglehetősen egyszerű megérteni őket, és nincs szükség professzionális építőre vagy építészre, még a vastag referenciakönyvekre sem lesz szükség.

Az ikonok funkcionális csoportokra oszthatók:

  • A tapéta ragasztása;

  • Fényvisszaverő ellenállás a fényben;

  • A víz és a súrlódás veszélyének az éles fújások és karcolások illusztrálása;

  • Pontosan elmagyarázza, hogyan távolítsa el a háttérképet;

  • Biztonsági termékekre szánták.

A címkén a grafikus szimbólumok leggyakrabban betűket követnek. Segítségével hullámos vonalak Azt mutatja, hogy a vízálló tapéta. Ha csak egy ilyen vonal van, akkor a felesleges ragasztó ragasztása és eltávolítása után a vízzel való érintkezés elfogadhatatlan. Ha két vonal van, akkor a felületet időnként enyhén nedves szövetekkel vagy szivacsokkal törölheti erős nyomás nélkül. Egy másik sáv hozzáadása azt jelzi, hogy a tisztításhoz szappanoldatot lehet használni.

Ezekkel a kefékkel tisztítható mosható tapéta, amely nemcsak hullámos vonalakkal, hanem ecsettel van ellátva. az egyik vonal és a kefe könnyű kezelést biztosít, gyengéd mozdulatokkal, három pedig energetikai mechanikus tisztítást jelent. Ez utóbbi esetben megengedett a háztartási vegyszerek és a csiszolóanyagok használata. Ez eltávolítja a még makacs olajfoltokat is.

Rajz a nap képével megmutatja, hogy mennyire nagy a közvetlen napfény káros hatása a vászonra. Ne feledje, hogy a legtöbb éghető háttérképet semmilyen módon nem címkézik, és a legkevésbé ellenáll a fénynek egy félig töltött kör. Ez azt jelenti, hogy az ilyen háttérképet nem lehet ragasztani, ahol napfény van. A teljesen árnyékolt nap a fogyasztónak tájékoztatja a vászon szokásos használatának megfelelőségét, de idővel még mindig elveszíti a színek fényerejét. A fény fokozott ellenállását a "+" jel mutatja a nap felszínén, és a kivételes (trópusi) - egy napsütést.

Nagyon fontos jellemzője az illeszkedés, mert a szükséges tapétafogyasztás attól függ, hogy van-e vagy sem. Amikor a vonal bal oldalán van egy felfelé mutató nyíl, és jobbra nulla, ez azt jelenti, hogy nem lesz alkalmas. Két csíkkal elválasztott nyilak azt mutatják, hogy a vászont vízszintesen kell beállítani, és ha különböző magasságban vannak - függőlegesen.

A legnehezebb dolog, amikor a tapétákkal dolgozunk, amikor a nyilak ellenkező irányba néznek.

A dokkoló átfedést két párhuzamos és egy vízszintes vonal jelzi (a felső sorba merőlegesen, mint egy fordított T), bár az ilyen jelölés csak alkalmanként látható. Ha egy frakciót a jelölésbe írunk be, akkor a számláló a minta magassága, és a nevező a közös elmozdulás távolsága. A számok megosztásával megtudhatja, hogy az egyes szalagok mennyit kell eltolnia a következőhez képest. A közvetlen dokkolás nem igényel a minta váltását. A vízszintes vonalú rövidített nyíl azt jelzi, hogy a vászonnak a padlóval párhuzamosan kell ragasztania.

kefe azt mondja, hogy a ragasztónak csak a fala lesz. A fürdőkád, amelyben a vászon merült, azt sugallja, hogy a tapéta már ragasztóréteggel borított a gyártásban. Előzetesen áztatni kell. Ha az ecsetet a vászonra húzza, akkor nagyon óvatosan, szilárd részekben kell kenni. És végül, a háttérképen lévő egyenlő jel mutatja, hogy csak a gyártó által megadott ragasztót kell alkalmazni.

A befejező anyagok nemcsak alkalmazhatók, hanem hosszú használat után is eltávolíthatók. Ha van egy ikon fal és tapéta, Ez azt jelenti, hogy könnyű lesz eltávolítani őket, csak nedvesíteni kell. A nyíl jelenléte azt jelzi, hogy a szövedék leesik, mint egy monolit réteg, és a spatula jelzi a fokozott nedvesítés szükségességét. A fal és sok anyagréteg azt jelzi, hogy következetesen el kell távolítania őket, és a kalapács azt jelzi, hogy először mechanikusan meg kell károsítania a vászonot, és csak akkor kezd el mozogni.

Fontos árnyalatok

A háttérképen lévő jeleknek más jelentése is lehet. A habosított vinilréteggel ellátott gyapjúbevonatot gyakran jelölik a textúra jelenlétére vagy hiányára utaló jelekkel. Arrow felnézett azt jelzi, hogy a rajznak a mennyezet felé kell irányulnia (ez nagyrészt erősen észlelt mintákra vonatkozik). A két párhuzamos vonallal ellátott sötét felhő azt jelzi, hogy a gyűjtemény nem csak háttérképet, hanem függönyöket és egyéb textíliákat is tartalmaz.

A falak hosszát figyelembe véve nem szükséges figyelembe venni az ablak- és ajtónyílásokat, és egyenes vízszintes csatlakozással ellenőrizni kell, hogy milyen magas a rajz. Ha a magassága például 70 centiméter, és a falvastagság 300 cm, akkor minden egyes szalagban négy teljes ismétlés és egy részleges ismétlés (20 centiméter) lesz. Mindig ellenőrizze az egyes csöveket, a lapos és egyenes matrica kivételével, mert különben a kialakítás nem felel meg.

Ha a jelölés csak egyet tartalmaz kefe (hullámos vonalak nélkül)Ez azt jelenti, hogy a vegytisztítás elfogadható.

Ökocímkerendszer

Oroszországban két alapvető megnevezés található a tapéta környezetvédelmi biztonságának növelésére: EcoMaterial és az "Életlevél". A skandináv államok és Németország termékei (az EU virágai ugyanazon a helyen működnek), az USA-ban, Kanadában és Japánban saját jelképük van.

Mint látható, a tapéta címkézésének ismerete segít a helyes választásban és a sok probléma elkerülésében, a befejező anyag harmonikus megjelenésének és hosszú élettartamának eléréséhez. Egyik gyártó sem jogosult eltérni az általánosan elfogadott jelölésektől, és ha nem mutatják meg, amit az eladó mond, akkor jobb, ha tartózkodik az építőanyagok megvásárlásától.

Az a tény, hogy vannak jelölések a háttérképen - a következő videó.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba