Knauf gipszkarton profilok: típusok és méretek

A gipszkarton falak és a mennyezetek falburkolása népszerű módja a befejezésnek és szintezésnek. Annak érdekében, hogy a létesítmények hosszú ideig szolgáljanak, nem összeomlottak és nem repedtek, akkor csak kiváló minőségű fogyóeszközöket kell választania. A német Knauf cég építési és befejező termékek gyártásával foglalkozik, ahol fémprofilok vannak jelen.

Ezek acélból készülnek speciális felszereléssel történő hideghengerléssel.

A Knauf termékek előnyei

A vállalat kiemelt figyelmet fordít a minőségre, 0,6 mm vastagságú fémeket használ, hogy az elem elég merev legyen. E paraméter követelményeinek való megfelelés biztosítja a gipszkarton rögzítésének tartósságát, mivel a csavarok szilárdan vannak a fémben. Minden acél horganyzott a korrózió megelőzése és az élettartam növelése érdekében.

A Knauf gipszkarton profiljának megkülönböztető jellemzői:

 • merevítők;
 • nyílások kötőelemekhez, vezetékekhez és más kommunikációhoz;
 • jelölés az egyszerű telepítéshez;
 • speciális geometria, amely megkönnyíti az elemek csatlakoztatását.

  A keret kialakításától, vastagságától és vastagságától függően a gyártó katalógusában többféle, különböző méretű profil található. A fal vagy más szerkezet felépítéséhez a vezetők és a rack-szerelvényekre lesz szükség. A sínek szilárd alapra vannak rögzítve: a javítandó helyiségek falai, padlója vagy mennyezete. Állványok a rögzített kerethez rögzített fogók segítségével csavarokkal, nyomómosó vagy más rögzítőelemekkel. A Knauf bizonyos típusú termékeket gyárt egy felfüggesztett mennyezet kialakításához. Ezek az elemek különböző falvastagsággal rendelkeznek a nagyobb szilárdság érdekében.

  Profil típusok

  A modern belső kialakítások nemcsak a különböző formájú többszintű mennyezeteket foglalják magukba, hanem a beépített polcokkal, szekrényekkel és szokatlan alakzatokkal ellátott falakat is. A LED szalagokhoz tartozó résekkel rendelkező gipszkarton szerkezetek kialakítása nagyon népszerű. Ha egyenes vonalakat könnyű létrehozni, majd sima, lekerekített, a hullámosodás már nehezebb. Ehhez az ívprofilokat és a szinuszprofilokat a vállalat katalógusai tartalmazzák. Segítségükkel könnyedén lefordíthatja a valóságot az ötletek többségével, különféle körvonalakkal.

  • Útmutató. PN és P alakú jelölés. Segítségükkel a jövőbeli keret irányát állítják be. A szerkezet kerülete körül van rögzítve, vagy hidak kialakítására használják a függőleges oszlopok között. A jövőben a megfelelő méretű rackprofilt rögzíti. A fal szélessége 50, 75 és 100 mm, magassága 40 mm. Profil hossza - 3 méter. A méreteket úgy választjuk meg, hogy kényelmes legyen a rögzítők bármilyen szerszámmal való meghúzása. A széles falat két hosszirányú hullámmal erősítik. A tartószerkezethez való rögzítés megkönnyítése érdekében a gyárban a 8 mm-es átmérőjű lyukakat a dübelekre kell gyártani. Ha nem elég, az acél vastagsága lehetővé teszi további lyukak készítését csavarhúzóval vagy fúróval.

   A Knauf külön vezérelt mennyezeti profilokat gyárt. Függesztett mennyezet létrehozására és falak körüli rögzítésére szolgálnak.

   Három méretből állnak elő: 50x40 mm, 65x40 mm, 27x28 mm. Az összetett termék egy megfelelő méretű állványra szerelhető mennyezeti profil.

   • Rack. Jelölés - PS. Általában úgy van telepítve, hogy függőleges támaszokat hozzon létre a vezetőprofilhoz. Ezután a gipszkarton lapot rögzítik. A profil szélessége 50 (PS-2), 65 (PS-3), 75 (PS-4), 100 (PS-6) mm, falmagasság 50 mm. Hossz - 3 m. A profil C alakú.A méreteket úgy választjuk meg, hogy kétféle profil összekapcsolása esetén ne alakuljanak ki rések és repedések, és egymáshoz illeszkedjenek. A széles falon a merevség hullámai találhatók, közülük három van: a középen és két 10 mm-re a szélétől. A központi hullámzást a burkolat rögzítésekor használják, ami megkönnyíti a munkát.

   Különösen a profil végén lévő közműveknél 33 mm átmérőjű lyukak vannak.

    A nagyméretű szobákban a gipszkarton-szerkezetek javítására és létrehozására 50x50, 75x50, 100x50 mm-es és 4 m-es hosszúságú rackprofilt készítenek belőle.

    UA-profil - a szabványos változathoz képest megerősített állványprofil. A gyártó ezt a nézetet javasolja egy ajtó létrehozásához. A rögzítési szögekkel kombinálva az ajtó súlyát akár 100 kg-ig is támogatja. A fal szélessége 50,75 és 100 mm, magassága 40 és 50 mm. A fal szélessége megfelel az ajtólap hozzávetőleges tömegének, például egy 50x50-es profil ellenállhat akár 50 kg-os maximális súlynak is. A hossza 3000 és 4000 mm.

    Profil MW-rack-profil, ami hozzájárul a megnövekedett hangszigeteléshez a válaszfalak és a gipszkarton burkolat kialakításakor. Olyan módon készül, hogy geometriája növeli az egész szerkezet hangszigetelő képességét. A profil közepén egy speciális hosszirányú horony található, amely útmutatóként használható a keret összeállításakor.

    • Mennyezet. Jelölés - PP. Ezzel hozzon létre egy keretet a függesztett felépítésű falak és a falburkolatok számára. Egy méretben gyártva - 60x27 mm, hossza 3 méter. Az összes falon a hullámzásnak köszönhetően nagy merevségű, mindkét oldalon három. A profilfalak elég szélesek, ami nagyon kényelmes, ha a mennyezeti szerkezeteken a gipszkarton munkával dolgozik.
    • Arch. Jelölés - PA. Az ilyen típusú profilok úgy vannak kialakítva, hogy hullámos vonalakkal rendelkező többszintes mennyezeteket hozzanak létre, valamint görbületi szerkezeteket, íveket, kupolákat stb. A Knauf cég már ívelt profilokat állít elő, a hajlítási sugarától függően 500 vagy 1000 mm. Hossz - 3 és 6 méter.
    • Mayachkovy (PM). Szélessége 22 mm és magassága 6 mm. A falak gipszoldatokkal való kiegyenlítésére tervezték. A falra függőleges helyzetben, a falra gyorsan száradó oldattal szerelve. Egy kis erőfeszítésű világítótorony beleesik. Ezután meg kell tennie a megfelelő mennyiségű gipszet a falra, és egy spatulát vagy egy szabályt helyezve a profilra, távolítsa el a felesleges habarcsot. A falak ilyen módon történő igazítása nem teszi lehetővé az oldat elterjedését, és lehetővé teszi, hogy egyenletesen oszlanak el az egész felületen, és ne hullanak. A világítótestprofilok Knauf horganyzott fémből készülnek, így nedves területeken használhatók. A speciális perforáció megbízható tapadást biztosít a különböző befejező anyagokhoz. Az elem magassága 5 mm-re állíthatja a falat A befejező réteg teljes szárítása után a munkabiztonsági szabályok betartása mellett a jelzők rejtve maradnak a fal megjelenése nélkül.
    • Sarok (PU). Ezt a funkciót arra használják, hogy megvédje a sarkokat a működés közbeni mechanikai ütközéstől. Kétféle szögprofil van: sarok és gipsz. Az elsőt a falak gipszkarton falainak a külső sarkoknál való elhelyezését követően telepítik. Az elem mérete - 31x31 mm, 85 fokos akut szögben készült. Az elő-sarkokat gittzel kezeljük. Miután egy szöget profilhoz rögzítettek, a szerkezet 5 mm átmérőjű körökbe perforálódik. A gipszprofil vékonyabb acélból készül, és általában a nyílások, a válaszfalak, a falak, az ívek sarkainak védelmére szolgál. A termék szelvénye 35x35 mm, hossza 3 méter. A profil egy rombuszból áll, amelynek cellái gyémánt alakúak és sűrű szöggel rendelkeznek a középpontban.
    • Profil - szinusz. Az elem egy speciális, vékony acél rugalmas élével készült, amelynek vastagsága csak 0,6 mm. Alkalmas íves szerkezetű falak kialakításához.Vezetőelemként a fal ívelt szakaszaiban használatos. Az U-alakú keresztmetszet növeli a merevséget. A hossza 1900 mm. Polcszélesség - 50,75, 100 mm, magasság - 40 mm.

    Erős keret létrehozása a jövőbeni építéshez nemcsak az alapelemek megfelelő kiválasztását igényli, hanem a kiváló minőségű kapcsolódó termékeket is. A Knauf katalógusok tartalmazzák az összes szükséges elemet: csatlakozók, fogasok, hosszabbítók a profilokhoz, rögzítők, építési szalagok, vízszigetelés és egyéb áruk.

    A gipszkarton-partíció Knaufról történő telepítésével kapcsolatos további információkért tekintse meg az alábbi videót.

    Comments
     szerző
    Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

    Bejárat

    Nappali

    hálószoba