Gyproc Gipszkarton: Tartomány áttekintése

Gipszkarton - egy egyedülálló építőanyag. Ezzel a felületet lehetőleg sima lehet. A gipszkartonlapok olyan szokatlan építészeti és tervezési struktúrák kialakítására alkalmasak, amelyek jelentős komplexitásuk miatt jelentősek. A Gyproc gipszkarton nagyon népszerű a modern fogyasztók körében, mivel sok pozitív tulajdonsággal rendelkezik.

Cégről

Gyproc az egyik leghíresebb gipszkartongyártó a világon. A cég a termékek széles választékát kínálja: az építőanyagoktól a gépek alkatrészeiig. Gyproc termékeket aktívan használnak az egész Orosz Föderációban. A gyártó által létrehozott üveg még vonatokon is használható. A gipszkartongyártásban a Gyproc a folyamatosan fejlesztett legújabb technológiát használja, amely lehetővé teszi a legszigorúbb követelményeknek megfelelő anyag beszerzését.

A cég kényelmes mobilalkalmazást ajánlott az ügyfeleknek Gyproc. Ezzel a termékkel kapcsolatban ajánlásokat kaphat, tanulmányozhatja az áru jellemzőit, megtudhatja, mi a különbség.

Különleges jellemzők

Gyproc gipszkarton eladó a múlt század kilencvenes éveiben. Ezt az anyagot Oroszországnak húsz éve szállították Finnországból. 2013-ban a Saint-Gobain (a Gyproc-t magában foglaló vállalat) Oroszországban termelést indított.

A gyártók között a céget 2500x1200x15mm-es gipszkartonlapok létrehozásával azonnal megkülönböztették. Elmondható, hogy szuper erős anyag.

A Gyproc a gipszkarton vastagságú:

 • 6,5 mm - az ilyen gipszkarton hajlított alakok készítéséhez használható;
 • 9,5 mm - ezeket az anyagokat mennyezetre vásárolják;
 • 12,5 mm - ezek a gipszkartonlapok falakhoz alkalmasak.

A gipszkarton lehet hangos, hangszigetelt. A gyártó folyékony anyagokkal szemben ellenálló anyagokat is kínál. Gyproc Gyles - ez teljesen biztonságos termékek, óvodákban és orvosi intézményekben is használhatók. Az ilyen gipszkarton termékek 1% kötőanyagból, 6% kartonból és 93% -os gipszből készülnek. Minden anyagot alaposan ellenőriznek mind a gyártó, mind a független szakértők.

méretek

A Gyproc a következő méretű gipszkarton lapokat kínál:

 • 120 cm - vastagság;
 • 300, 270, 260, 250 cm hosszú.

Ezek a jellemzők a következő típusú Gyproc gipszkarton lemezekre vonatkoznak: zöld (a nedvességgel szembeni fokozott ellenállás), szürke (standard). Jellemzően a keretek előnyben részesítik a 60 cm-es lépésekben történő beszerelést, ami a vágáskor a legpontosabb illeszkedést biztosítja a profilba. A gyártó GCR-et is kínál, amely 40 cm-es lépcsővel van ellátva, a széleit uralkodók formájában hozzák létre, ami nagyon kényelmes a kezdőknek.

faj

A Gyproc gipszkarton többféle fajtája van:

 • Standard GCR. Ezek az anyagok száraz helyiségekhez és normál páratartalmú helyiségekhez alkalmasak. Függesztett mennyezetek, fali dekoráció, belső válaszfalak beszerelése során használatosak.
 • Nedvességálló gipszkarton. Használható magas és normál páratartalmú helyiségekben, száraz helyiségekben. Nedvességálló gipsz vakolat álmennyezetek, falburkolatok, belső válaszfalak beszereléséhez.
 • A megerősített gipszkarton. Az ilyen GKL-t a megnövelt szilárdság, a jelentős terhelésekkel szembeni ellenállás jellemzi.Ez az anyag a szénsavas beton alternatívája lehet. Függesztett mennyezetek, fali dekoráció, belső válaszfalak beszerelésére szolgál.
 • Nedvességálló, megerősített anyag.
 • Tűzálló gipszkarton.
 • Szélálló GCR. Az ilyen anyagokat külső falak burkolására használják.
 • Designer gipszkarton. Ez az egyedülálló anyag jól illeszkedik térfogatelemekhez, ívelt felületekhez. Nagyon könnyen hajlítható, ezért nem kell speciális szerszámokat használni.

A használat nünei

A Gyproc gipszkarton különböző célokra használható. Ez az anyag alkalmas arra, hogy elrejtse a különböző kommunikációkat, miközben hozzáférést biztosít számukra. Az 5 mm vastagságú HL jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. Ez különösen igaz, ha a felületeket befejezzük. A tűzálló tűzifa használható a kandalló számára egy rés kialakítására. A folyadék hatására ellenálló GCR-t használják a fürdőszobák és a fürdőszobák felületek befejezésére.

A Gyproc gipszkarton lapok olyan sokoldalú anyagok, amelyek alkalmasak a munka befejezésére a szoba legbonyolultabb területein. Az ilyen felületeket kerámia burkolólapokkal, festékekkel és vízhatlan alapozóval lehet alkalmazni.

A Gyproc gipsz különböző problémás területeken használható.

 • A 2500 × 1200 × 12-es gipszkarton alkalmazásával melegítheti a loggiákat és az erkélyeket. Természetesen csak ez az anyag használata nem lesz elég. Ha azonban bezárja a keret telepítése után megjelenő ásványi résidőket, akkor optimális mikroklímát kaphat a szobában anélkül, hogy aggódnia kellene a további fűtés miatt.
 • A lakás egyik legnehezebb területe a bejárati csarnok. A gipsz panelek a folyosón a mennyezet és a falak befejezéséhez használhatók. Ha szükséges, beágyazhatja a világítást.
 • A Gyproc gipszkarton konyhában használható. Ezek a gipszkarton lapok nem deformálódnak, ezért teljesen alkalmasak a főzőlap közelében lévő felületek befejezésére. A GKL Gyproc nagyobb rugalmasságban különbözik, mint a többi gyártótól származó hasonló építőanyagok. Ezekkel könnyen lekerekített elemeket hozhat létre.

profilok

Mivel a Gyproc gipszlemezek meglehetősen könnyűek, nagyon kényelmesek és könnyen telepíthetők, mivel sok ügyfél megjegyzi a véleményét. Annak érdekében, hogy az építmény erősebb legyen, ajánlatos speciális profilokat használni, amelyeket szintén a gyártó hoz létre. Ezeket a profilokat speciális acélból készült Ultra Steel technológiával készítik. Ezek az elemek megkönnyebbüléssel készülnek, mechanikai keményítésnek vannak kitéve, ami tartósabbá teszi őket.

A sarkokat formázhatja és a felületeket az alábbi profilok segítségével állíthatja be:

 • a perforált sarokelemek megvédik a sarkokat a különböző mechanikai károsodásoktól;
 • a világítótestprofilok lehetővé teszik, hogy a gipsz alkalmazásához a legegyszerűbb alapot kapja.

A felület díszítéséhez használja az alábbi profilokat:

 • ívelt (az elemek különböző formájúak);
 • mennyezet.

A belső falak létrehozásához belső profilok szükségesek.

 • a hidegen hengerelt módszerrel létrehozott állványelemek. A rackprofilok hossza 300 - 400 cm, alakja - C alakú, vastagsága - 0,6 mm;
 • A vezetőprofilok a rack-szerelvényhez tartoznak.

Összeszerelési munka

A szerelési munkákat a klasszikus technológia szerint végzik:

 • először gondosan elő kell készítenie az alapot;
 • jelölje meg a felületet;
 • telepítési profil;
 • vágott gipszkarton lemezek;
 • a keret befejezéséhez.

A telepítés teljesen lehetséges, hogy önállóan megbirkózzon, anélkül, hogy szakértők segítségét kérné.A jó eredmények elérése érdekében azonban türelmesnek kell lennie, és figyelembe kell vennie az összes fontos ajánlást.

Hogyan készítsünk egy mennyezetet a gipszkarton saját kezével, lásd alább.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba