Gipszkarton fülkék belsőépítészetben

A szoba befejezése többféle módon is elvégezhető. A belső tér diverzifikálásának egyik legjobb módja a gipszkarton fülkék használata. Fontos azonban, hogy ezt az anyagot a lehető legmegfelelőbb módon használjuk fel annak érdekében, hogy ez az elegáns kialakítás a leghatékonyabb legyen.

Különleges jellemzők

A gipszkarton az egyik legjobb építőanyagnak tekinthető. A ritka javítás a lapok használata nélkül is elvégezhető. A rendelkezésre álló lehetőségek száma nagy - a mennyezet egy és több szinttel, lejtőkkel, sima falakkal, válaszfalakkal és képernyőkkel. Ezek közül és sok más lehetősége van a gipszkarton-rés használatának nem az utolsó hely.

A GCR előnyei nyilvánvalóak:

 • toxikus tulajdonságok hiánya;

 • szigorúan szabványosított méretek;

 • a legkülönbözőbb körülmények között történő alkalmazás lehetősége;

 • könnyű dekoráció.

A gipszkartonlemez mindig 120 cm széles, hossza 250 vagy 300 cm, a falakhoz használt anyag 1,25 mm vastag.

A mennyezeten egy vékonyabb gipszkarton (0,95 cm) van, és ívekre vékonyabb változatra van szükség (0,65 cm).

A gipszkarton fülkék sokkal jobbak, mint a hagyományos bútorok, mert lehetővé teszik a hatalmas, függő polcok és polcok elhagyását az eredeti formanyomtatvány támasztékából. Az ilyen konstrukciók nem túl praktikusak, nem alkalmasak minden belső térre, és gyakran csak por koncentrátorként szolgálnak. A barázdák segítségével könnyen elhelyezhető a falakon élő emberek számára a legfontosabb és kellemes dolgok, új hangot adhat és radikálisan megváltoztathatja a helyiség hangulatát. Ezen túlmenően a szoba megjelenése nagyon gyorsan és minimális költséggel újrarendezhető.

típusok

A fülkék használatával például a függönyök, függönyök lógására szolgálhatunk. Egy ilyen eszköz rejtett változata nem látható kívülről, a megfigyelő csak a fentiekből kilépő vászonokat észleli. Nem zavaró!

A portált leggyakrabban horganyzott profilok alapján alakítják ki., a falat előzetesen előkészítik és egy kezdeti GCR-réteggel fedik be. A fülkék létrehozásához ajánlott 1,5 cm vastag lapokat használni, mivel az ilyen hornyok egyes elemei nagyok lehetnek és úgy tervezték, hogy ellenálljanak a tévék, más, akár 10 kg súlyú szerkezetek lógásának.

Jó értelme, hogy a belső hűtőberendezések fülkéit világítsák meg, és a mennyezet szélén egy beépített LED csík található. Mint más világítási lehetőségek megteremtése esetén, a kábelezés helyét a lehető legközelebb kell elhelyezni a meglévő hálózati hálózathoz.

Szintén elrejthetik a réseket:

 • sarokfal;

 • szekrény;

 • függönyök és akkumulátor.

tervezés

A fülkék és válaszfalak funkciói négy fő területre csökkenthetők:

 • elegáns design elem;

 • kényelmes, praktikus objektumok elhelyezkedése;

 • a térterületek megosztása;

 • a bútorok megtakarítása.

Üres fal készítése gipszkarton résekkel lehetővé teszi, hogy TV-t és dekoratív kandallókat helyezzen rájuk. Ezekben a hornyokban dísznövények, nagy bútorok és könyvgyűjtemények találhatók. A látványos LED-es háttérvilágítás segíti a gyönyörű tér kialakulását.

Ha kiegészíti a területet egy hangulatos kanapéval, add hozzá a textíliákat, nagyon elegáns megjelenést érhet el.

Vonzó tervezési lépés - a terület felosztása partíciókra (például az óvoda vagy az otthoni irodában működő munka- és rekreációs részleg). Azáltal, hogy összekapcsolja a korlátok kialakulását, lehetővé válik, hogy megkönnyítsék és csökkentsék a támasztó elemek terhelését.Egy virágcserép, gyermekjátékok és más, nem nagyon jelentős tárgyak könnyű behelyezése a mélyedésekbe. A dekoratív fülkék lehetővé teszik egy öltöző vagy szekrény telepítését különböző helyiségekben - ugyanazok a szobák, óvodák, a csarnokban és a folyosókon. A teljes értékű tárolóterület létrehozásához csak nyitó- vagy tolóajtókat kell felszerelni.

A lakásban található fülke dekoratív képernyővel kombinálva nem rossz maszkok a leginkább csúnya radiátorok. De lehet, hogy egy másik feladata, hogy a polcformátumban a rést sikeresen megoldja. Az ilyen termékek könnyen beilleszthetők a konyhába és a nappaliba, a fürdőszobába, a folyosón és az erkélyen. Lehetővé teszik, hogy különféle objektumokat rendezzenek, és világos hangsúlyt kapjanak a szoba teljes belső terére. A vonzó megjelenés biztonságának javítása lehetővé teszi a nedvességálló GCR fajták használatát.

A gipszkarton befejezéséhez, különösen a fürdőszobában vagy a konyhában, akril homlokzati festékek használata javasolt, amelyek hatékonyan ellenállnak a nedvességnek és a mechanikai sérüléseknek. Néha a falakat csempékre fektetik, a fürdőszobák esetében a mozaik csempe előnyös. A legtöbb dizájnfejlesztést lámpák egészítik ki, amelyek közül a LED lámpákat leginkább értékelik. Ennek oka nemcsak a költséghatékonyság, hanem a többi opcióhoz képest nagyobb biztonság is.

Nagy polcok, ahol sok tárgy van kitéve, jobb, ha az ajtó mögé kerül. Akkor a látszólagos káosz nem zavarja azokat, akik egy ilyen nappaliba érkeznek, és nem bosszantják magukat a háztartásban.

Hogyan lehet magad?

A gipszkarton fülke gyártására vonatkozó lépésenkénti utasítások mindig a szükséges anyagi részek előkészítésével és összegyűjtésével kezdődnek.

Otthoni kézműveseknek kell:

 • több vezető (fából vagy fémből készült);

 • gipszkarton lapok;

 • épületszint;

 • csavarhúzó és fúró;

 • dübelek és csavarok;

 • gitt;

 • spatula.

A szerelőkeretnek meg kell felelnie a rajzoknak; a vezetők rögzítése a falakhoz a csapok segítségével történik, egymással önmetsző csavarokkal lehúzhatók. Azonban a fémprofilban található szerkezet lehetővé teszi, hogy összekapcsolódjon és kihúzható. Ez az opció lehetővé teszi, hogy elkerülje a repedéses gipszkartonot, vagy elégtelen illeszkedjen a vezetőkhöz.

A kereten elhelyezett lapok gipszkarton és zacskóba vannak burkolva. A későbbi befejezés lehetőségei igen változatosak. Ezek közé tartozik a festés, a tapétázás, a dekoratív kő alkalmazása és a kerámia burkolattal ellátott bélés. A fülkék mellett telepített polcok fából vagy üvegből állhatnak. A döntést a szoba domináns stílusának megfelelően kell meghozni. Csak akkor marad, ha ott van a kívánt belső tér és élvezze az eredményt.

A saját televízió telepítésére szolgáló rést elő kell készíteni A munkához alumínium profilok (mennyezet és fal, vezetők és rugalmas) szükségesek. Bizonyosodjon meg róla, hogy számos felfüggesztés, csatlakozó alkatrész, szög és hosszabbító kábel szükséges. A gipszkarton és a profil csavarokkal van rögzítve, néha csapokkal. A legtöbb esetben a gipszkarton lapokat használhatja, de előfordulhatnak olyan helyzetek, ahol íves anyag szükséges.

A GKL-nek gittnek és alapozónak kell lennie, és az összes varrás és kötés serpyanka szalaggal van lezárva.

Megkezdődik a gipszkarton-rés gyártása előtt, egyértelműen meg kell határoznia, hogy ki fog-e nyúlni a külső oldalra, vagy befelé. A második módszerhez a fal nagy részét anyaglapokkal kell fedni, de ez a megoldás kifejezőbbé teszi a helyet.

Ugyanilyen fontos a létrehozandó elem konfigurációjának kiválasztása:

 • téglalap alakú (vízszintesen vagy függőlegesen);

 • négyzet alakú;

 • ovális;

 • ívelt alak;

 • eredeti design nézet.

Az alapelvek mindenki számára jól ismertek - ha a vonalat felfelé hosszabbítják, segít a mennyezet felemelésében, és ha vízszintesen irányul, túl keskeny falakat terjeszt. Az atipikus geometria csak abban az esetben indokolt, ha a helyiségnek a formájától eltérő formája van. A szokásos egyenes falakkal azonban a különböző kísérletek nem mindig kompatibilisek, és akkor is elvégezhetők, ha csak egy tapasztalt tervező irányít.

A TV-készülék körüli terület felszereléséhez számos polc áll rendelkezésre a hangberendezéshez és a díszítőelemekhez. Gyakran hozzák létre a polcokat vagy szekrényeket, és együtt alakítják ki a teljes rést. Fontos: a TV hátoldaláról a niche-be mindig hagyjon 50-70 mm-t, hogy biztonságosan elhelyezhesse a kábeleket és biztosítsa a szellőzést. A szabad területet a képernyő kerületén kell hagyni.

A vezetőprofilok felszerelésekor a dübelek legfeljebb 0,4 m-re helyezhetők el egymástól. Ezután jön a függőleges részek (mennyezet és padló) fordulata. A keretet fokozatosan gipszkarton borítja, és elsősorban a legösszetettebb elemekkel dolgozik. A csavarok elhelyezése 25-30 cm távolságban történik.

A primer, a gitt és a serpyanki mellett a perforációval fém sarokba kell helyezni (a külső éleket bezárják).

Hogyan kell elrendezni?

A gipszkarton fülke ideális elhelyezése a teremben megköveteli a tervezés alapelveinek megismerését. Az ilyen szerkezetek leggyakrabban a szoba közepét foglalják el, bár lehet őket a leghosszabb vagy ékezetes falra tenni. Ha a szobában üres sarok vagy más nem használt hely van, akkor ott kell telepítenie a mélyedést. A hálószobában egy tágas, polccal ellátott réscsere válik a szekrény helyére, és azt ugyanabban a helyen kell elhelyezni, ahol korábban volt.

Vannak más ajánlások is:

 • kívánatos egy rést helyezni a fürdőszobába, akár a távolabbi falon, akár az oldalsó síkban (annak érdekében, hogy ne térjen el);
 • a folyosón érdemes néhány lépésre a bejárati ajtó előtt elhelyezni ezt a konstrukciót, hogy megkönnyítse az összecsukást és a dolgokat;
 • a konyhában a horony optimális elhelyezkedése az a hely, ahol a TV-t elhelyezik, mivel az ő feladata, hogy a mélyedés készüljön;
 • a hálószobában jó ötlet lenne egy olyan szerkezet felépítése, amelyben az ágy teljesen vagy részben el van rejtve;
 • a folyosókban, ahol a fel nem használt sarok marad, nincs szükség arra, hogy keressen egy lapot a gipszkarton lapokkal.

Tippek és trükkök

Az eszköz niche gipszkarton lehetséges minden helyiségben, de a hibák elkerülése érdekében figyelni kell az anyag típusára. A szabványos bevonat GCR szürke, kék jelöléssel van jelölve. A piros jelölések fokozott tűzállóságot mutatnak (GKLO), és a zöld jelzéssel ellátott zöld lemez nedvességálló és lángálló.

Egy egyszobás lakásban egy rést egy bizonyos objektum elrejtésére, vagy a tér különálló részeinek elrejtésére tesz lehetővé, ezt a megközelítést gyakran használják.

Javasoljuk, hogy a gipszkarton fülkéket elegáns dolgokkal kiegészítse., beleértve az antik. Ha nem lehetséges új belső tárgyak beszerzése, akkor a meglévőket átrendezheti, néha a hatás elég vonzó. A TV-t a nappaliban lévő fülke elhelyezésével és több székkel kiegészítve nem szabványos környezetben érezheti magát.

A horony segítségével megváltoztathatja a hálószobák benyomását, beállíthatja a bútorok elhelyezését. A konyhákban egy ilyen designelem képes helyet adni, ami nagyon fontos a kis apartmanokban.

A klasszikus megoldás az azonos gipszkartonból származó, a válaszfalakkal és ívekkel rendelkező fülkék kombinációja. A mélyedésekkel kiegészített falak lehetővé teszik, hogy optimális munkakörülményeket hozzanak létre, amikor egy tinédzser a házban él. Könnyebb, mint a bútor-kombinációk létrehozása, képernyők beállítása, függönyök vagy belső ajtók elhelyezése.A hibák elkerülése érdekében azonban a munkafolyamatot kellőképpen meg kell vizsgálni, különben a struktúrák erőssége nem lesz elegendő, és nem fogják teljesíteni a feladatot.

Célszerű megfelelően felkészülni a munkára, hogy maximalizálja a falak felszínét, ami a létrehozott struktúra támogatásává válik. Ellenkező esetben az erősségének garantálása érdekében még az igazi szakemberek sem. A vízvezeték-jelölés és a festési szál a legegyszerűbb megoldás, de sokkal jobb, ha az összes vonalat lézeres szinten ellenőrizzük. A telepítés szintjén és a plumb a mester első asszisztensei. Csak azok lehetővé teszik a torzulások elkerülését és a létrehozott dekoráció gyors megsemmisítését.

A csavaros sapkákat a gipszkartonba kell eltemetni, de legfeljebb 0,2 cm-t, ami lehetővé teszi számukra, hogy szilárdan álljanak, és ne zavarják az anyag szerkezetét, és ne gyengítsék a csapágy tulajdonságait. A külső burkolatok lapok használatára való megtakarítás hülye dolog, mert a képzeletbeli hasznot egy nem túl jó megjelenés és elégtelen niche-erő megsemmisíti. Ha további befejeződés történik, a kerámialapokat csak végső megoldásként kell használni. Könnyű tapéta sokkal jobban alkalmas a gipszkarton díszítésére.

Gyönyörű példák a belső térben

A gipszkarton-rést ugyanolyan színben lehet díszíteni, hogy a szoba mennyezetét befejezze. A lépcsőzetes fülke polcokkal, amelynek szabad részén egy síkképernyős TV van felfüggesztve, nagyon vonzónak tűnik. De a TV nem az egyetlen lehetőség. A fotó megmutatja, hogy mennyire vonzó az azonos négyzetrészek megjelenése, amelynek felső része egy irányított fénypontforrás.

Az egységes, monoton szín nem korlátozza a tervezők képzeletét. A virág dísz nagyon jól néz ki háttérvilágítással és anélkül.

Ha meg szeretné tanulni, hogyan készítsen egy gipszkarton-rést, nézze meg a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba