Patchwork csempe: szép ötletek otthonához

 Patchwork csempe: szép ötletek otthonához

Minden évben növekszik az emberek száma, akik vonzódnak a patchwork stílushoz. És ez érthető. A patchwork szó patchworkként fordul elő, és ez a kerámia cserép valójában egy színes takaróhoz hasonlít.

A lakóépületek tervezése során történő felhasználása korlátlan számú lehetőséget kínál kísérletezésre. Ez a stílus lehetővé teszi az otthoni legmodernebb és legszebb ötletek megvalósítását.

Anyagi jellemzők

A bevonat fő előnye, hogy bármilyen helyiség átalakítására használható.

A csempe jól néz ki a fürdőszobában, a konyhában, a WC-ben. Hála neki, a hálószoba és a nappali eredeti lesz.

Ez a befejezési lehetőség jól illeszkedik a különböző stílusokhoz:

 • klasszikus;
 • mediterrán;
 • eklekticizmus;
 • minimalizmus;
 • Provence;
 • vidéki zene;
 • Retro.

A "patchwork" stílusában kerámia csempe olyan országokat termel, mint Olaszország, Spanyolország, Lengyelország, Ausztria, Oroszország. A csempe mind a falat, mind a padlót kiadja.

A csempe méretei változatosak - mind a miniatűr modellek, mind a nagyméretűek, amelyek lehetővé teszik, hogy a legkülönfélébb méretű helyiségek díszítésében használják. Egy kis fürdőszoba számára jobb, ha megfelelő méretű burkolatokat vásárol A tágas szoba nem ront egy nagy csempe.

Patchwork a retro design textíliákban. Amikor a stíluselemeket a befejező anyagok, köztük a kerámialapok gyártásakor alkalmazzák, minden más. A legkülönfélébb színeknek és mintáknak köszönhetően bármilyen stílushoz illeszthető. Az élénk színek lehetővé teszik, hogy otthonát átalakítsa és eredeti legyen.

A textúrája (matt, mázas, sima, texturált) lehetővé teszi, hogy kiválassza a legmegfelelőbb lehetőséget a szoba számára, amelyet finomítani fog. A minta lehet különböző színek, absztrakció, geometriai alakzatok, vonalak és vonások.

A színséma csodálatos: két- és háromszínű, valamint többszínű opciók vannak. A fekete-fehér, bézs-barna, fehér-kék és kék csempe nagy igényeket támaszt.

Ha különféle és élénk színeket szeretne a belső térben, akkor a különböző minták modelljeit keverheti össze: ezek eltérőek lehetnek a designban, de a gyártónak rendelkeznie kell egyet. A spanyol, az olasz, az osztrák vagy az orosz lemezek különböző méretű modelljeit kombinálhatja, de nem kell őket összekeverni, mivel a gyártás során mindig létező méretek hibái sokkal bonyolultabbá teszik.

Hogyan válasszuk ki?

Ne felejtsen el néhány fontos pontot:

 • A különböző cserépgyűjtemények hosszának, szélességének és vastagságának azonosnak kell lennie. A felületi felület és az éltípus nem is különbözhet a csempe különböző részein. Ne feledje, hogy ilyen mozaik létrehozásakor legalább egy paraméternek meg kell egyeznie - egy rajz, egy szín vagy egy stílus. Ellenkező esetben a design nem fog harmonikusan működni.
 • Ha könnyebbé teszi a feladatot, vagy ha kétségbe vonja a tervező képességeit, vásároljon kész tervezőket.
 • Az egy, két vagy három színből álló kompozíciók sokkal kellemesebbek a szemnek, mint a fényes és merész mozaikok, ahol különböző stílusok és színek kombinációja van. Idővel ez a design unatkozni fog, és valamit egyetemes akar tenni. De ez a divatos csempe ma nem különbözik az olcsónak, hogy olyan gyakran változtassa meg, amennyire elfárad.
 • A csempe patchwork a különböző apartmanokban használható, amelyek tulajdonosai követik a legújabb trendeket és az új technológiákat. A semleges szín jelenléte bizonyos kifinomultságot teremt. A fényes mozaik extravagánsnak tűnik. A saját választás vagy az összeegyeztethetetlen kombináció képessége valódi tervezői tehetség.
 • A diszkrét helyiségben világos és nyugodt, szokatlan csempe is használható, amely egybeesik a belső alapszínrendszerrel. A kép más lehet, de egyetlen összetételű darabnak egymással összhangban kell lennie.
 • Nyerj nyereményt fehér és kék lapokkal. Ez növeli a belső könnyűséget, könnyedséget és gyengédséget.

Hol kell jelentkezni?

A falak felszínét a fürdőszobában, a konyhában dolgozó munkadarabot leggyakrabban ilyen csempe látja el. De ezek nem az egyetlen hely, ahol használhatja. Padlóburkolatok a padlóburkolatokból készülnek. Ez a design jelenleg nagyon népszerű. Az étkező, a folyosó, a fürdőszoba, a veranda, a loggia és az erkély is eredeti megjelenést fog kapni a díszítésnek köszönhetően.

A különböző díszlemezek bizonyos területekre összpontosítanak, amelyeket kiemelni szeretnénk. A fürdőszobában a mosogató vagy a zuhanyzó fölött található terület lehet.

Más helyiségekben is használhatja az egyes zónákat. Emlékezz egy fő szabályra: ezt a lapkát használva ne feszítsük túl sokféle mintázattal, színnel és árnyalattal.

A csempe gyenge szigeteléssel rendelkezik, ezért telepíteni kell egy padlófűtési rendszert a lakásban.

A padlólapok a színekben, mintákban és a textúrában olyan sokszínűek, mint a falburkolatok. A különbség csak vastagságban van. A padlónak nagy vastagságra van szüksége, mivel a felszíni terhelés jelentős.

A padlóburkolat és a méret nagyobb lehet. Ez jelentősen lerövidíti a ragasztási időt. A nagyobb falburkolatok kevésbé népszerűek, mert nehezen telepíthetők, és tökéletesen illeszkedő felületet igényelnek.

A különböző helyiségekben a padlót a következőképpen tervezhetjük meg: a fém, a laminált, a fa alatti felület utánzatának kialakítása. Kiválaszthat egy minta-absztrakciót, ugyanolyan színű csempe szokatlan szerkezetű, vagy fényes árnyalatokat használhat, ügyesen kombinálva őket.

Porcelánkövek

Az anyagból készült csempe jobban ellenáll a sérüléseknek, mivel gyártása speciális technológiákat alkalmaz a préselés és az égetés során.

A porcelán cserép nagyon magas hőmérsékleten ég, jelentősen több kerámia burkolatot tartalmaz. Évtizedek óta nem fogja elveszíteni eredeti megjelenését, ez a fő előnye.

A legszokatlanabb és legeredetibb díszek porcelán kövek stílusának kialakításakor hozhatók létre. Ez a bevonat nagy terheléseket fog ellenállni. Mindazonáltal minden erőssége és számos előnye miatt óvatosan kell kezelni, mert még a legtartósabb lapka sem védett a karcolásoktól és egyéb károktól.

gyártók

Az orosz dekoratív cserép a "patchwork" stílusában általában olcsóbb, és ha pénzt akar megtakarítani, kiváló megoldás lesz. Termelésében általában európai szabványokat alkalmaznak, a minőségben nem alacsonyabb a külföldi társaiknál. A választás során érdemes a márkától kezdeni, és azokat, akik sok tapasztalattal és jó hírnévvel rendelkeznek.

Az orosz gyűjtemények jelentős hátránya egy szerény kialakítás és választás.

Tehát az olasz és a spanyol gyártók érdekes színekkel és eredeti megoldásokkal csempéket készítenek. A mennyezet befejezése után is igény van.

tippek

 • A boltok ma szokatlanul széles választékot kínálnak. Az összes vonzerejét, eredetiségét, élénk színeit és díszes csempe mintáit figyelembe véve mérlegelje a szoba általános kialakítását, ne terhelje túl a kontrasztos elemekkel.
 • Egy ilyen stílus csempe annyira önellátó, hogy átveheti a fő akcentus funkcióját.Minden más elemet kiegészítőként használnak, a designnak kiegyensúlyozottnak kell lennie. Ezt figyelembe kell venni a dekor elemek, bútorok, lámpák és egyéb szobai elemek kiválasztásakor.
 • Óvatosan válasszon mintákat és színeket. Használja ki a virtuális teremteremtési szolgáltatást az üzletek által kínált számítógépes programokban - segítségével egyértelműen elképzelhető, hogy a díszítés hogyan néz ki a valóságban.

A taposócsempék egyre népszerűbbek. A fürdőszobában és a konyhában, a WC-ben és a hálószobában kerámia fal- és padlótermékeket használnak. A lakáshoz hasonló formatervezési opció kiválasztása egy biztos módja egy stílusos, modern és divatos belső kialakításnak.

Még több belső teret fog látni a patchwork-stílusú lapokkal a következő videóban.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba