Orosz csempe: előnye és hátránya

A szovjet idők óta a belföldi termelés szembenézése negatív volt. Ma az orosz cserépgyártók képesek versenyezni a külföldi társaikkal, s ezzel jobban kezelik ezt a feladatot.

Különleges jellemzők

A fürdőszobák és a konyhák díszítésére a kerámialapokkal díszített falak és padlók díszítik. Ma már a lakás egyéb helyiségeiben is használható. E helyiségek jellemzői miatt a csempe bizonyos követelményeket támaszt. A nedvességnek és a gőznek ellenállónak kell lennie, a mechanikai sérülésekre, a vegyi anyagok hatására nem érzékeny.

Nemrégiben a hazai termelés csempe nem büszkélkedhet ezekkel a tulajdonságokkal. A mérsékelt színválaszték, a kétes minőség, a díszítés hiánya azt eredményezte, hogy az orosz csempe nem volt igényes vagy a fogyasztói bizalom. Most a helyzet radikálisan megváltozott. Oroszországnak sikerült kiváló minőségű lapokat gyártania, amely a drágább idegen analógokat helyettesítette. Az innovatív technológiák, az európai berendezések és a gondos minőségellenőrzés lehetővé tette a hazai gyártók számára, hogy utolérjék a versenytársaikkal.

előnyök

Az orosz csempe számos előnnyel rendelkezik. Megfizethető áron. A hazai gyártóknak nem kell vámot fizetniük külföldi társaiknak. Ez tükröződik a szemközti anyag költségében. Az orosz termelés csempe kiváló minőségben és kopásállóságban különbözik. A padló változata nagy forgalmú helyeken használható.

Különböző színes és dekoratív megoldásokkal rendelkezik. Ez az anyag széles skálán jelenik meg, amely lehetővé teszi a vevő számára, hogy termékeket vásároljon, figyelembe véve a stílus jellemzőit. Az orosz csempe biztonságos. A csempe gyártásához használt természetes alapanyagok teljesen ártalmatlanok. A speciális adalékanyagok miatt antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik.

hiányosságokat

Minden előnye ellenére a kerámialapok hátrányai vannak, amelyek azonban nem függnek a gyártótól. Ha a szállítás során óvatosan kezelik, az anyag felületén zsetonok és karcolások keletkezhetnek. Mielőtt a felületre tapadna, mechanikai sérülésnek van kitéve. Ez kemény, így ez a bevonat nem működik edzőteremben vagy gyermekszobában. Ezenkívül ez az arcanyag kiváló hővezetőképességgel rendelkezik: hideg helyiségben a csempe hideg marad, gyorsan felmelegszik a napon.

követelmények

A falak befejezésekor és a padlóhoz külön lapka szükséges. Senki sem fekszik a padlóburkolat falain. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a falak és a padló cserépei különböző műszaki jellemzőkkel rendelkeznek, különböző technológiák szerint készülnek. A fürdőszobák, a fürdőszobák, a konyhák padlóburkolatai különösen tartósak, mechanikai sérüléseknek és nedvességnek ellenállóak. Az orosz vállalatok áruk vezető pozíciót töltenek be a piacon mindezen mutatók tekintetében.

Ami a falburkolatot illeti, saját igényei vannak. Tartósnak, erősnek, szépnek kell lennie. A hazai termékeket a színárnyalatok, a minták és a méret széles skálája jellemzi, ami különösen fontos, és lehetővé teszi a burkolathoz alkalmas anyag kiválasztását. Hozzon létre egy belső teret bármilyen stílusban (a klasszikustól a hi-techig), a hazai termelés csempe nem nehéz.Fekete-fehér design vagy fényes trópusi dísz - a választást csak a vásárló képzelete korlátozza.

típusok

A kerámia burkolólapok két fő csoportra oszthatók: falra és padlóra. Külsőleg a fali dekoráció vékonyabb. Kisebb súlyterhelésre tervezték. Például a falburkolat könnyebb padló. A falak cserépe könnyebben vágható egy csempe vágóval, ami lehetővé teszi, hogy bármilyen formát és méretet adjon meg.

A padlólapok rendkívül tartósak (akár több ezer tonna terhelésnek is ellenállhat). A csúszás hiánya jellemzi (8 ponttal szembeni ellenállás). Tartós (50 évig is tarthat) és higiénikus, érzéketlen a hőmérsékleti szélsőségekre és a vegyi anyagokkal szembeni expozícióra.

A megtermelt nyersanyag több fajtára van felosztva:

 • Bikottura. Zománcozott csempe belső falakhoz. A zománc teszi a csempe ragyogását, bármilyen mintázat alkalmazható rá.
 • Monokottura. Az ilyen lapok befejezhetik a falakat, helyezhetik a padlót. A kültéri munkákhoz használt fagyálló lapok.
 • Monoporosa. Csempe egyetlen pörkölés. Kizárólag belső munkákhoz használható.
 • Gres (kerámia gránit). Használható a felületek és a helyiségek felületének befejezéséhez. Matt (égetés nélküli kezelés nélkül), polírozva (a kezeletlen felületet levágják, megvilágítják, polírozzák, egy speciális, mikropórusokat tartalmazó összetételű), félig polírozott (levágja az alsó felső réteget, ennek következtében a csiszolt és matt területek szépen kombinálva vannak) meghatározza a felület színét és szerkezetét).
 • Cotto. Nem zománcozott csempe, egyszer megégett.
 • Klinker. Csempe egyetlen pörkölés. Bevonható zománcozott vagy átlátszó üveggel, vékony réteggel. Belső és külső használatra.
 • Majolika. Cserép nagy pórusokkal. Az elülső felület mázzal van borítva, a kép tetejére. Csak beltéri használatra alacsony páratartalmú helyiségekben.

A formák igen széles méretválasztékának és variabilitásának ellenére a 20x30 és 20x25 cm-es csempe burkolólapok gyakrabban használatosak a befejező munkákhoz, sok orosz cég csempe, amely nem alacsonyabb, mint az olasz vagy a spanyol. A gazdag színpaletta, a különféle dekorációk, a gyártás során használt természetes anyagok, a szigorú minőségellenőrzés és az összes szabvány betartása lehetővé teszi a legjobb választás bármely belső tér számára.

Gyártók és gyűjtemények

A modern építési piacon számos hazai burkolólap gyűjtemény van. A különböző gyártók közül a legnépszerűbbek közül néhányat tartanak.

Kerama Marazzi

Kerama Marazzi a szegmens egyik legnagyobb gyártója. Ezeknek a termékeknek a fő jellemzői a teljes termelési ciklus, az egyedi design és az európai minőségi termékek kombinációja. Rendes kerámia, mozaik, kerámia gránit, dekoráció - nem teljes listája annak, amit a vállalat kínál ügyfeleinek. A gyári termékek nagy nedvességállósága, a vegyi expozícióval szembeni érzékenysége és a szélsőséges hőmérsékletek, a kopásállóság, a színek széles választéka és a rendelkezésre állás tekintetében.

A legnépszerűbb gyűjtemények a következők:

 • „Klasszikus”;
 • „Japán”;
 • „Brit”;
 • „Alpesi”;
 • "Techno";
 • "Modern".

Shakhty kerámia üzem

Ez a cég kiváló minőségű lapokat gyárt 30 éve. A rendelkezésre álló termékek, a legszélesebb választék, a kiváló minőség és a környezetbarát tulajdonságok az áruk megkülönböztető jellemzői. A katalógusban bemutatott 30 gyűjtemény közül a vásárlók közül a legnépszerűbbek a Rattan, Sevan, Fabrizio, Venus, Florentin.

"Uralkeramika"

Ez a gyártó ismert a 60-as évek elejétől.Az ISO 9001: 2008 minőségbizonyítvány, amely nem minden üzem rendelkezik, az áruk magas színvonalú gyártásának és minőségének megerősítése. A márka széles választékában sokféle burkolat létezik minden ízléshez.

Azori

A 2006-ban piacra lépő fiatal vállalat az ügyfelek bizalmát magas színvonalú termékekkel és a tervezési megoldások széles választékával nyerte el. A gyűjtemények körét rendszeresen frissítik. A frissítések referenciapontja az ügyfél preferenciái. Különböző természetes anyagok (kő, fa és még textilek) alapján készült csempék nagy keresletet igényelnek.

"Etalon"

Ez a csempe a Concorde csoport részét képező üzemben készül. A kiváló minőségű alapanyagok és a modern berendezések használata nem befolyásolja a termelési költségeket - a fogyasztók széles körének számára megfizethető marad. A csempe jellemzői az európai minőségi mutatók, az eredeti design és a széles színválaszték (fényes és telített, finom pasztell árnyalatok).

Unitile

Ennek a cserépnek a gyártásakor a gyártó saját nyersanyagot, kettős tüzelést alkalmaz speciális technológiával, egyedi festési módszerekkel és Olaszországban gyártott modern felszerelésekkel. Az ügyfelek véleménye megerősíti, hogy a vállalat termékei a legjobbak a piacon. A tartósság, az erő, a különböző megoldások növelik a termék népszerűségét.

"Falcon"

A legrégebbi gyártóüzem 1907 óta működik. Az átszervezésnek köszönhetően az üzemet a legújabb felszereléssel látják el, amely lehetővé tette, hogy egyenlő pozíciót foglaljon el a globális gyártókkal. A nagy mennyiségű termék (több mint 500 csempefajta) lehetővé teszi, hogy a legmegfelelőbb választékot válasszák bármely belső tér számára.

"Euro-kerámia"

Ez az anyag kifogástalan szerkezettel rendelkezik, amely szilárdságot, tartósságot és tartósságot biztosít. A márka több mint 30 fali csempe, tömör homlokzat, mozaik, padlóburkolat (beleértve a kerámia gránitból), mázatlan csempe és speciális kerámiák gyűjteményét kínálja. Az egyetlen hazai vállalat, amely saválló termékeket kínál.

"Jade kerámia"

A gyártás a legmodernebb berendezéseket használja Olaszországból és Spanyolországból. A digitális nyomtatók jelenléte lehetővé teszi az egyedi és technológiai rajzok reprodukálását rövid idő alatt. A márka kínál csempe a fürdőszoba (közel 100 gyűjtemény), konyha (több mint 10) és a Ceramique Imperiale vonal (tartalmaz 9 prémium cserép gyűjtemény).

Volgograd Kerámiagyár

Ez a cég kiváló minőségű termékekkel és széles választékával büszkélkedhet. Ez a selyem-szitanyomás, speciális berendezéssel, szerkezeti, fémezett hatással. A gyártott csempe gyűjthető (amely több mint 20 választékot tartalmaz) és rendes fajták (hagyományos padló és burkolat). A finom szemcsés szerkezet megkönnyíti a vágást, minimalizálja a chipek és repedések megjelenését. A tartós máz hosszú ideig megtartja vonzó megjelenését, az anyag nem érzékeny a nedvességre vagy a vegyi anyagokra. Az üzem széles termékskálát kínál ügyfeleinek, matt, fényes, klasszikus, modern, fényes csempe és opciókat kínál a pasztell színekben.

Az adott minősítés természetesen nem tartalmazza az összes oroszországi cserépgyártót. Sok vállalat olyan termékeket állít elő, amelyek méltóak a legmagasabb dicsérethez.

Ezeken a cégeken kívül ezek a márkák a következők:

 • Gracia Ceramica;
 • Lyra kerámia;
 • ZAO kapcsolattartó;

Voronezh kerámiagyár

Minden gyártót magas minőségű termékek és anyagok gyártása során használnak. A bélyegeket a befejező anyagok széles választéka jellemzi. A modern berendezések gyártói miatt bővültek.Most olyan termékeket állíthatnak elő, amelyek méltóak a külföldi vállalatok számára. Számos nemzetközi verseny, amelyekben az orosz gyártók termékei a legmagasabb minősítést kapták, ezt megerősítik.

Példák a belső térben

Az orosz csempe belsőépítészeti lehetőségeinek felméréséhez a fotógalériák példáit találhatja meg:

 • A "Uralkeramika" cég falfestménye bézs színű árnyalatokban frissíti és könnyíti meg a fürdőszoba belsejét. Az eredeti textúrájának köszönhetően a falfelület lenyűgözőnek tűnik.
 • Egy másik jó példa a fürdőszoba befejezésére az Uralceramika orosz csempe gyártó segítségével. A bézs és barna árnyalatok kombinációja adja a tér eredetiségét. A levelek töredékeinek befejezése a falak általános hátterét idézi.
 • A fürdőszobai társlemezek csiszolása szépnek és szelídnek tűnik. A mintás burkolatok és a különböző árnyalatok használata sokoldalúan tölti ki a szobát.

A kerámia cserép kiválasztása, lásd alább a videóban.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba